מה יותר טוב dvd denon3930\pioneer-989

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

בקר טוב לפורום (f)

היו ברשותי גם ה-989 של פיוניר וגם ה-3930 של דנון.

שני נגני ה-DVD הטובים ביותר שיצא לי להפעיל אצלי...

כמה אנקדוטות חשובות:

PIONEER DV-989

את ה-989 בזמנו רכשתי ביד שנייה לפני כ-5 שנים, לאחר שימוש רב עם ה-868, החלטתי שאני רוצה לעלות ברמת ה-DVD, והחלטתי לשחרר את ה-868 וללכת על ה-989 שעלה לי לא מעט בכלל.. 8O
איכות נטו:
מבחינת הווידאו, כפי שיוסי כבר אמר, ה-HDMI ב-989 בחיתוליו..כבלים פשוטים של HDMI לרןב לא ייפעלו כראוי עם ה-989 ויינתן מצב של ניתוקים..(ז"א הסיגנל אינו יציב כמו מכשירים ייעודים ומודרנים) לכן הכבל HDMI ואיכותו הוא קריטי לניגון טוב עם ה-989.
בהשוואה בזמנו לאיכות הווידאו הקיימת דרך קומפוננט ב-DVD מול ה-HDMI, האמת ההבדלים היו לא בשמים, כמובן שהייתה העדפה ל-HD בחיבור HD מאשר לקומפוננט, אבל האיכות הייתה כמו שאמרתי לא כזו visual לעין ובטח ובטח לא לעין שהיא לא מיומנת...גם משחקי עיבוד ה-VIDEO ב-989 לא הצלחתי להגיע לתמונה שיכלתי "ליפול" ממנה...

אמנם ה-DACים ב-989 הם מצוינים, ובהחלט לתקופה מסויימת ה-989 תפקד אצלי בגאווה כנגן redbook CD ייעודי, השמע מאוד צלול, עשיר ומפוקס..אמנם נוטה לקצת בהירות אבל לא כזו שמורגשת מידי...
בזמנו שידכתי לו גם ממיר DA של מרידיאן וה-989 שימש כטרנספורט בגאווה והיה נשמע מצויין...כמובן שהמרידיאן היה משובח יותר והדגיש דברים שלא שמעתי עם ה-989 אבל אבל באחוזים בודדים...

DENON DVD-3930

את ה-3930 רכשתי גם ביד שנייה, כאשר החלפתי את ה-3910 שהיה לי לפני (ה-3910 החליף אצלי את ה-989)
את ה-989 בזמנו מכרתי כי נכנס לי הגוק של בלורי, אבל דיל מטורף על ה-3910 בזמנו בsale בניופאן הוביל אותי לרכוש את ה-3910. החלטתי שוב שאני רוצה לעלות ברמה אז רכשתי ביד שנייה בדיל אטקטיבי במיוחד את ה-3930.
איכות הווידאו ב-3930 היא משמעותית הטובה ביותר שבזמנו חוויתי, וה-DVDים אצלי היו ניראים חסרי פיקסול כמעט בכלל, וזה היה נהדר. ה-3930 מבחינת עיבוד הווידאו כמובן משמעותית עדיף מה-989.

אמנם מבחינת הסאונד ה-3930 קצת "אכזב" אותי...לפי הביקורות עליו, ציפיתי למכונת CD משובחת, כמו ה-3910 שהיה לי לפניו לא הרגשתי כאילו הבדלים...ועדיין הרגשתי שנגן CD ייעודי או DAC איכותי הוא הכרחי מבחינתי..

אם איכות ווידאו ל-DVD אתה מחפש, כיום כל נגן בלוריי היודע גם לקבל DVD (מולטיזון) ייראה איכויות DVD דרך HDMI ברמה הכי גבוהה שיש ובכמה רמות מול כל מפלצת תהילה של DVD וויתיקה, אמנם מבחינת האודיו, נגנים אילו לא כאילו איכותיים...אולי הטופ של פיוניר שאותו לא שמעתי...או הטופ של דנון העדכני...

אני כיום עם DVD של פיוניר דגם 220 לאישה והילדה :lol: (אך נפלו גיבורים 8) :wink: )
ו-מזרים מדיה משובח של DUNE ומחובר אליו DAC איכותי..וזה בהחלט מספיק לי, את כל ספריית ה-DVD (כל מה שאין לי עדיין ב-HD ) העברתי לסטרימר, הכי נוח הכי פרקטי ובמיוחד שאני לא מאבד שום איכות...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

איתי כבר מזמן הבנו שמכשירים שעפים לך מהחלון לאחר שימוש -עפים לא בגלל שהם לא טובים (במה הדוקה צרה או עקומה..)
אלא כי זו מחלה אצלך שלא ניתנת לתיקון והמכשירים שעפים זה רק הסימפטום שלה..... :lol:
אם הצלחת להעיף את ה989 אז באמת משהו פה דפוק.....
אומנם היום כל מכשיר בלוריי פשוט יתן פייט רציני ל989
אך על אכויותיו אין עוררין כלל וכלל !אומנם לאו דווקא בחיבור HDMI כי אכן תקן שלו מיושן של 1.1
ולא תומך בפורמטים החדשים...
אך כן יש לו את ILINK וכמי שיש לו גם רסיוור עם ILNK
וגם את ה757 עם הILINK ....(סט תואם 8) )
לא הייתי מתנגד לשים ידי על ה989 כמכשיר הייאנד
ועוד במחירים שהוא נופל אליהם היום 8) (l)
אגב לדור 8 ידידנו הנכבד יש אותו........

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845

שליחה

אתם מודעים לזה שזה שרשור בן כמה שנים...כן?

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ADICT כתב:איתי כבר מזמן הבנו שמכשירים שעפים לך מהחלון לאחר שימוש -עפים לא בגלל שהם לא טובים (במה הדוקה צרה או עקומה..)
אלא כי זו מחלה אצלך שלא ניתנת לתיקון והמכשירים שעפים זה רק הסימפטום שלה..... :lol:
אך על אכויותיו אין עוררין כלל וכלל !אומנם לאו דווקא בחיבור HDMI כי אכן תקן שלו מיושן של 1.1
...
שלומי ידידי שבת שלום (f)

אולי לא הבנת אותי כראוי...לא "העפתי" את ה-989 כי חשבתי שהוא חלילה לא טוב...
באותם הזמנים 2008 :wink: , נכנס לי ה"גוק" הזה בלוריי...והחלטתי לשחרר את ה-989 ולרכוש נגן בלוריי בזמנו זה היה ה-SONY 350...לאחר ששחיררתי את ה-989 הרגשתי שעשיתי טעות ופיספסתי...
לאחר כמה חודשיים, היה sale בניופאן ורכשתי במשותף עם danlior בזמנו שני מכשירים של דנון 3910 במחיר מגוחך (שניים ב-2500 ש"ח אם איני טועה)...אמנם הרגשתי לא סגור על עצמי עם ה-3910 ואז החלטתי לשחררו ולקחת את ה-3930 שטוב משמעותית ממנו...(אך ביכולות ה-audio לדעתי נופל מה-989)...
גוק ה-DVD גם כן נעלם לא לאחר התחזקות הסטרימרים והגישה החופשי לכל קובץ HD או BD קיים ברשת...
החלטתי לנתק עצמי מהטכנולוגיה הזו (DVD) כמו הטכנולוגיה הקודמת (LD)...ולהתמקד בסטרימר.
ו-בשביל audio, הסטרימר משמש כספריית מוזיקה (גם כן) ואליו משודך DAC הייאנד של INTEGRA.כחלק מנגן אוניברסלי RDV-1.1..(בזמנו עלה 6000$). ואם אני כ"כ רוצה לשמוע redbook CD ה-integra בהחלט מספק ויכול לעשות ביה"ס להרפה CDים מוערכים שהיו לי לפני כמו micromega stage 3/6, EASTSOUND, original, ROTEL 990/991, california audio labs ICON MK2 אבל כמובן נופל מסידים הייאנד שהיו באמתכתי כמו AMR 777, gamut cd1, CARY 303

אבל עדיין ה-989 ו-redbook CD מוערך, הם לא השוואה נכונה...
ה-989 כמו מכשירי ה-LD האיכותיים של פעם דגמי ה-ELITE היוקרתיים, הם מוזיקליים ומושקעים בטירוף אבל הם "לא באמת" CD ראוי...

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

אכן

שליחה

9000es כתב:
yosihary כתב:
אוריאל כתב:אם יש לך מקרן / LCD / פלאזמה מאוד טובה אז כבר תקנה נגן שמנגן את שני הפורמטים . אם לא ואתה בונה על סרטי די וי די בלבד אז שווה אחד מהשניים למעלה .. למרות שתמוהה קצת , כי ה 989 הוא מכשיר קצת מיושן . . שלא תבין לא נכון , הוא מ ד ה י ם , וגם באודיו , אבל עדיין מיושן , לדעתי אפילו לא עושה אפסקיילינג
...
ה- 989 מוציא ב- HDMI עד 1080i

החיסרון העיקרי שלו שיציאת האודיו הדיגיטלית שלו היא i-link, והיא לא נתמכת ברסיברים חדשים.

דנון לינק נתמך ברסיברים חדשים.

לדעתי חבל"ז לקנות DVD מיושן עם HDMI 1.1

לך על נגן BD. האופו הוא אפשרות מצוינת אבל לא מיובא לארץ. פרט לאחד שהוא CLONE מסוג HE.

סוני או פאנאסוניק מהטובים ניתן בעזרת אתר של HAC להפוך את החלק של DVD למולטי זון, לצפיה בבלו ריי במקום DVD אפשר לדבר על תמונה מדהימה אחרי שרואים זאת, לשום DVD אין תמונה, לא מדהימה ולא כלום.
...
yosihary

אני מבין שיש ברשותך את הפיוניר 989 תקן אותי אם אני טועה .
לדעתי מדובר בנגן דיוידי מצויין .

לגבי הדנון 3930 אין ספק שהוא נחשב לנגן אוניברסאלי מדהים ואיכותי ביותר . דנון תמיד ידעו לפנק את המכשירים שלהם בכל הפונקציות .

כיום המחליף של ה 3930 הוא נגן הבלוריי האוניברסאלי 4010D .
...
כן

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

זה מאוד קל לכתוב "כמובן נופל"

שליחה

itay123 כתב:
ADICT כתב:איתי כבר מזמן הבנו שמכשירים שעפים לך מהחלון לאחר שימוש -עפים לא בגלל שהם לא טובים (במה הדוקה צרה או עקומה..)
...
שלומי ידידי שבת שלום (f)

אולי לא הבנת אותי כראוי...לא "העפתי" את ה-989 כי חשבתי שהוא חלילה לא טוב...
באותם הזמנים 2008 :wink: , נכנס לי ה"גוק" הזה בלוריי...והחלטתי לשחרר את ה-989 ולרכוש נגן בלוריי בזמנו זה היה ה-SONY 350...לאחר ששחיררתי את ה-989 הרגשתי שעשיתי טעות ופיספסתי...
לאחר כמה חודשיים, היה sale בניופאן ורכשתי במשותף עם danlior בזמנו שני מכשירים של דנון 3910 במחיר מגוחך (שניים ב-2500 ש"ח אם איני טועה)...אמנם הרגשתי לא סגור על עצמי עם ה-3910 ואז החלטתי לשחררו ולקחת את ה-3930 שטוב משמעותית ממנו...(אך ביכולות ה-audio לדעתי נופל מה-989)...
גוק ה-DVD גם כן נעלם לא לאחר התחזקות הסטרימרים והגישה החופשי לכל קובץ HD או BD קיים ברשת...
החלטתי לנתק עצמי מהטכנולוגיה הזו (DVD) כמו הטכנולוגיה הקודמת (LD)...ולהתמקד בסטרימר.
ו-בשביל audio, הסטרימר משמש כספריית מוזיקה (גם כן) ואליו משודך DAC הייאנד של INTEGRA.כחלק מנגן אוניברסלי RDV-1.1..(בזמנו עלה 6000$). ואם אני כ"כ רוצה לשמוע redbook CD ה-integra בהחלט מספק ויכול לעשות ביה"ס להרפה CDים מוערכים שהיו לי לפני כמו micromega stage 3/6, EASTSOUND, original, ROTEL 990/991, california audio labs ICON MK2 אבל כמובן נופל מסידים הייאנד שהיו באמתכתי כמו AMR 777, gamut cd1, CARY 303

אבל עדיין ה-989 ו-redbook CD מוערך, הם לא השוואה נכונה...
ה-989 כמו מכשירי ה-LD האיכותיים של פעם דגמי ה-ELITE היוקרתיים, הם מוזיקליים ומושקעים בטירוף אבל הם "לא באמת" CD ראוי...
...
"לעומת המ שהיה באמתחתי"

לי זה לא מובן.

אתה מוזמן להסיבר לי מה יש בנגן CD שלא יהיה ב- 989.

אתה מוזמן גם להגיע אלי עם CD כזה ונשווה.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: זה מאוד קל לכתוב "כמובן נופל"

שליחה

"לעומת המ שהיה באמתחתי"

לי זה לא מובן.

אתה מוזמן גם להגיע אלי עם CD כזה ונשווה
...
אני מודה קשה לי להסביר, זה מאוד תלוי במערכת עצמה,
אך לאוזניי ולטעמי מצאתי הבדלים, בעיקר בצלילות הבמה ובעומק הבמה ומירכוז הבמה...

יוסי, האוזן שלי היא לא האוזן שלך, כמו שהיא לא של השכן, כל אחד עם טעמו שלו והרפרנס שאליו הוא משייך ומשתייך...
איכויות הסטיראו אצלי מאוד חשובות לי ובעצם מצאתי עצמי תמיד חלוק 50/50 עם קולנוע וניסיתי שילובים כאילו ואחרים..ניסיתי בעזרת פרוססורים של קולנוע והגברות רב ערוציות הייאנד לנסות להגיע לאידיאל גם בקולנוע וגם במוזיקה במערכת 1...ומאוד התקשיתי...

גם היום אני פרוססור משובח ומוצלח של integra, ואיכות הקדם מצויינת לטעמי אבל עדיין אני מרגיש שאם היה לי קדם איכותי של מנורות...הייתי אוהב ומוקיר את התוצאה יותר...

מה שבטוח שכיום הגברת סטיראו ורמקולים ראשיים אני מסודר...והשילוב קולע לאידיאל שלי שכה חיפשתי.
הפרוססור עושה עבודה מדהימה ואני בהחלט מוריד את הכובע בכל פיעם שאני מנגן סרט
הסטרימר עושה עבודה נהדרת ומשובחת בכל נושא ספריית המדיות...

הדברים הבאים שאיתם ארגיש טוב יותר, והם בהחלט יכולים "לחכות"...הם:

1. מקרן 3D (מחכה למחירים "נורמאליים" יותר לכיסי גם בארץ ובמיוחד בחו"ל)
2. זוג רמקולים "שטוחים" ואסטטים ואיכותיים ורצוי בצבע לבן, כ-front hight להשלמת 9.1
3. הגברה דו ערוצית שתניע את ה-front hight כמו ROTEL 991 למשל...

מה שכן הפרויקט הבא שלי זה מזנון אסטטי בעזרתו האדיבה של בני (balance) (f)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

איתי אני מאמין שאם יש ליוסי את http://www.avland.co.uk/pioneer/vsxax4/vsxax4.htm
אז באמת הוא מסודר עם ה989AI כי הוא משלב ביניהם את הILINK שזה המצאה שלפיוניר של סאונד ללא המרה מדיגיטאל לאנאלוג....
אלא נשאר בתחום הדיגיטאל(יוסי יתקן אותי אם אני טועה..)וזה שילוב מנצח.... 8)
כמו שלי יש את ה757AI PIONEER וגם AX10AI שניהם יש ILINK וסאונד שיוצא פשוט מדהים 8O
ואני מרשה לעצמי לאמר שאם היה ברשותי את ה989 הסאונד אפילו היה טוב יותר .... (b)
ולהשוות את ה989 לCD רגיל ....
GIMMI A BREAKE ...... :roll: :roll: :roll:

rocco
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180

שליחה

איתי שלום,
אני המון זמן עוקב אחר שרשוריך ומלא הערכה וקנאה (חיובית כמובן) אל השגעון הזה שלך ורמת ההשקעה הפיננסית כדי לממש את האהבה שלך לתחום,אני תמיד חשבתי שקשה מאוד לשלב סטריאו דו ערוצי היי אנד עם קולנוע ביתי היי אנד עם התקנה אסתטית כמובן שהדבר אפשרי טכנית אך מצריך פתרונות יצירתיים ויקרים עד מאוד.
פרונט הייט הינו צמד רמקולים משלים (אווירה ,אפקט ) לכן לטעמי לא מחוייב להיות להיות מרובה אלמנטים אלא "רק" איכותי דיו,מדוע אתה מבקש לחבר לו הגברה איכותית כשל ה" Rotel" ?

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

rocco כתב:איתי שלום,
אני המון זמן עוקב אחר שרשוריך ומלא הערכה וקנאה (חיובית כמובן) אל השגעון הזה שלך ורמת ההשקעה הפיננסית כדי לממש את האהבה שלך לתחום,אני תמיד חשבתי שקשה מאוד לשלב סטריאו דו ערוצי היי אנד עם קולנוע ביתי היי אנד עם התקנה אסתטית כמובן שהדבר אפשרי טכנית אך מצריך פתרונות יצירתיים ויקרים עד מאוד.
פרונט הייט הינו צמד רמקולים משלים (אווירה ,אפקט ) לכן לטעמי לא מחוייב להיות להיות מרובה אלמנטים אלא "רק" איכותי דיו,מדוע אתה מבקש לחבר לו הגברה איכותית כשל ה" Rotel" ?
...
שלום rocco (f)

קשה לי להתפשר על הגברה.. :wink:
הרוטל הוא פאואר איכותי שמיועד ברוב המקרים עבור אפליקציות של קולנוע...(במוזיקה הוא לא לטעמי (f) )...
נכון זה מאוד יהיה תלוי ברמקולים...אבל מניסיון אלך כניראה על B&W...שהם דיי סגורים ומאופקים ודורשים הגברה איכותית שתפתח אותם כראוי...

ה-991 יחסית לא עולה בשמים, ניתן להשיגו ביד 2, האיזור 1500 ש"ח...מה שבטוח שבמחיר הזה לא קיימים מתחרים...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אגב איתי מה עשית עם ה991 שלי :x THX ROTEL

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ADICT כתב:אגב איתי מה עשית עם ה991 שלי :x THX ROTEL
...
כבר עברו שלושה כאילו אצלי :wink: :lol:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

היה מפלצת (U)

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

yosihary כתב:
לי זה לא מובן.

אתה מוזמן גם להגיע אלי עם CD כזה ונשווה.
...
נגן דיוידי פיוניר 989 נחשב לנגן מדהים ואיכות בכל פראמטר . על כל מקרה במידה והחבר yosihary יהיה מעוניין למכור את ה 989 .. אני מוכן לרכוש אותו .

לא חליליה שיש לי נגן דיוידי לא טוב יש ברשותי את הסוני 9000ES . שמנגן SACD פנומנלי . (Y)
ונחשב לנגן איכותי ובנוי ברמות מייטביות עם שני ספקי כח איכותיים
אבל יש לו את המגבלות שלו שאינו קורא שום דבר צרוב .

מצד אחד משדר איכות ללא פשרות ממצד שני מיגבלות .
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 03/05/2011 16:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

איציק האמן לי יש ברשותי את ה757AI PIONEER שזה 2 דגמים מתחת ל989
אך עדיין עם ILINK והייתי עדיין לוקח ב2 זרועות פתוחות את ה989 לרשותי 8) (b)
אך אני עדיין יודע שהוא יקר גם יחסית למה שאני יכול להציע..... (U)
http://www.google.co.il/url?sa=t&source ... f-8pMMJIrw

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

itay123 כתב:
"לעומת המ שהיה באמתחתי"

לי זה לא מובן.

אתה מוזמן גם להגיע אלי עם CD כזה ונשווה
...
אני מודה קשה לי להסביר, זה מאוד תלוי במערכת עצמה,
אך לאוזניי ולטעמי מצאתי הבדלים, בעיקר בצלילות הבמה ובעומק הבמה ומירכוז הבמה...

יוסי, האוזן שלי היא לא האוזן שלך, כמו שהיא לא של השכן, כל אחד עם טעמו שלו והרפרנס שאליו הוא משייך ומשתייך...
איכויות הסטיראו אצלי מאוד חשובות לי ובעצם מצאתי עצמי תמיד חלוק 50/50 עם קולנוע וניסיתי שילובים כאילו ואחרים..ניסיתי בעזרת פרוססורים של קולנוע והגברות רב ערוציות הייאנד לנסות להגיע לאידיאל גם בקולנוע וגם במוזיקה במערכת 1...ומאוד התקשיתי...

גם היום אני פרוססור משובח ומוצלח של integra, ואיכות הקדם מצויינת לטעמי אבל עדיין אני מרגיש שאם היה לי קדם איכותי של מנורות...הייתי אוהב ומוקיר את התוצאה יותר...

מה שבטוח שכיום הגברת סטיראו ורמקולים ראשיים אני מסודר...והשילוב קולע לאידיאל שלי שכה חיפשתי.
הפרוססור עושה עבודה מדהימה ואני בהחלט מוריד את הכובע בכל פיעם שאני מנגן סרט
הסטרימר עושה עבודה נהדרת ומשובחת בכל נושא ספריית המדיות...

הדברים הבאים שאיתם ארגיש טוב יותר, והם בהחלט יכולים "לחכות"...הם:

1. מקרן 3D (מחכה למחירים "נורמאליים" יותר לכיסי גם בארץ ובמיוחד בחו"ל)
2. זוג רמקולים "שטוחים" ואסטטים ואיכותיים ורצוי בצבע לבן, כ-front hight להשלמת 9.1
3. הגברה דו ערוצית שתניע את ה-front hight כמו ROTEL 991 למשל...

מה שכן הפרויקט הבא שלי זה מזנון אסטטי בעזרתו האדיבה של בני (balance) (f)
...

בדיוק בגלל הדברים שציינת בתשובתך כאן "ירדתי" עליך לגבי התגובה הקודמת (f)

לכל אחד מאיתנו יש את דיעותיו הקדומות, ולכולנו לפעמים חסרה ביקורת עצמית. וכולנו נוטים להפריח קלישאות כמו מאמני כדורגל.

לכן ההצהרות שלנו לא פעם נחפזות. מוטב להמנע מקביעות גורפות אפילו כאשר הן נחשבות לקונצנזוס.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

יוסי שלום רב (f)

הגבת כך:
לכל אחד מאיתנו יש את דיעותיו הקדומות, ולכולנו לפעמים חסרה ביקורת עצמית. וכולנו נוטים להפריח קלישאות כמו מאמני כדורגל.
...
סלח לי, לא ברור לי למה בחרת לרשום את הדברים כפי שכתבת, האם דעותיי וניסיוני צריכות להיות גנוזות רק בגלל שמדובר על נגן כמו ה-989 (שבמקרה גם יש לך אותו) כנגן הוא בהחלט איכותי אבל צר לי עדיין הוא לא רפרנס לשום דבר...לפחות לא עבורי, אולי עבורך ועל כן לא אתווכח איתך...אלא אצדיק ואפרגן לך... (f)

ביקורת שלי ודעתי האישית על ה-989 לאחר 8 חודש שימוש:

בעד:
1.ניראה מרשים מאוד כיאה לנגנים בסדר גודל זה(היה לי ותמיד יהיה לי חולשה לסדרות הגבוהות של פיוניר עוד מימי הלייזר דיסק שהיה באמתכתי עד למכשיר הטופ ליין שלהם שמאוד אהבתי ה-DVL-91 ELITE.
2. ה-DACים של האודיו שלו בהחלט טובים ויכולים להתחרות עם נגני סידי איכותיים (שוב תלוי מי)
3. מחבר ה-ILINK לא ניסיתי אף פעם, אבל אם שלומי מאמין בו ומסמפט אותו אני בעד... (Y)

נגד:
1. איכות ה-HDMI בחיטוליו ולכן התמונה מפוקסלת ויחסית למה שאנחנו רגילים היום, התמונה מחפירה...
2. חייבים כבל איכותי של HDMI
3.עיבודי הווידאו זה לא הצד החזק שלו (כמו ה-868 שהיה לי לפני).

לסיכום: בין נגני ה-DVD (old school) הטובים ביותר שיצאו לשוק.
לכן ההצהרות שלנו לא פעם נחפזות. מוטב להמנע מקביעות גורפות אפילו כאשר הן נחשבות לקונצנזוס
...
יוסי נכבדי, אני לא יודע עם אילו DVDים היה לך ניסיון אבל לי היו אם כמה וכמה וכפי שאתה יודע (או לא) קשה לי להתפשר...
הנגנים שהיו ברשותי כ-DVD הייאנד משולב.
1. PIONEER DVL-91 ELITE (משולב עם לייזר דיסק-פשוט יפייפה-איכות ה-DVD בחיתוליו ועל כן איכותו הירודה בכל הצד הווידאו, אודיו אנאלוגי היה משובח מאוד.
2. PIONEER DV-868 (בזמנו היה איכותי ביותר, בזמנו)
3.PIONNER DV-989 (מתעלה על ה-868 בכל פרמטר קיים)
4.DENON DVD-3910 (נגן DVD משובח מאוד)
5.DENON DVD-3930 (נגן ה-DVD כנגן אודיו דיגיטלי/ווידאו דרך HDMI נטו בלבד הטוב ביותר שהיה לי)
6.SONY 9000ES (אודיו משובח, החלטתי לוותר עליו מכייון שלא קרא צרובים פרט לדיסקים של FUGY)
7. ONKYO INTEGRA DV-800 (נגן משובח, אמנם לא הכי מוזיקלי שיש)
8. ONKYO INTEGRA DV-939 (היה לי איזה spin off בזמנו עם המגבר 939 והיה לי חשוב שיהיה לי גם את הנגן :wink: , בלי קשר נגן הרבה יותר איכותי בצד האודיו מה-800)
9.THETA DAVID 2 (בין הטרנספורטים הטובים והפנומנאליים ביותר שהיו לי אם לא ה....!! כנגן DVD באודיו הוא מדהים, תמונה ממש לא :wink: )
10.INTEGRA RDV-1.1
http://www.integraresearch.com/model.cfm?id=3&level=1

http://www.topaudio.co.il/category/Inte ... Technology

http://cgi.ebay.com.sg/Integra-Research ... 519874b188

(נגן ה-DVD המשולב הכי "יוקרתי ואיכותי שהיה באמתכתי כ-4000$ בחו"ל בזמנו 2005) בצד המוזיקלי הוא סוס מנצח DACים נהדרים של aapogy, בצד הוויזואלי כמו כל דינוזאור ישן....כיום נופל בין הקרשים.
כיום מתפקד כ-DAC חיצוני אודות לכניסת ה-digital IN, ה-HDMI שיש שם בחיתוליו ולא באמת מספק את הסחורה, אבל לזמנו היה בעל תמונה מדהימה ואבן דרך...
13 ק"ג של איכות.

כל בלוריי הכי פשטני, יספק את התמונה הטובה ביותר, יותר טוב מכל נגן וותיק הייאנד כמה שהוא לא יהיה...אין מה לעשות טכנולוגיה...תמיד ב-progress...בצד האודיו, אני בספק...

ויוסי אני בהחלט מכבד את דעתך, אפשר ללמוד הרבה ממך...אבל אפשר גם לקקבל דעות קצת שונות ממך... (f)
בידידות והוקרה (Y)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

123 היקר

שליחה

אתה כותב לדעתי הצהרות נחפזות.

אתה אולי מאמין במה שאתה כותב אבל קשה לומר שהכברת מילים וציוד רב שעבר דרכך הם תחליף לניסוי זהיר, שבו משווים בין שני מכשירים עם אותו הדיסק ומחליפים מידית.

תמונה מפוקסלת, חלש לעומת עיבוד תמונה של נגן BD.

אני עברתי עכשיו השוואות של ה- 989 עם LX61, עם ה- BD פאנאסוניק, ועם עיבוד התמונה של 3067 ושל ה- LX83.

אולי באשמת מסך סאמסונג אני לא רואה הבדלים ששוים ציון. אולי המכשיר שלך היה דפוק.

ניסו לפני שנה למכור לי נגן CD שעולה 14K, ובהשוואה ל- 989 הסתבר שהכניסו בנגן טריק הגברת התפוקה האנלוגית ב- 3ד"ב. במבחן של האחד אחרי השני נטו המאזינים לומר שהנגן היקר נשמע יותר טוב. רק בגלל הנסיון (ויגולת המדידה) עליתי על הטריק.

מה שאני רוצה לומר שבשביל לקבוע שמכשיר אחד עולה או נופל ממכשיר ב' דרוש ניסוי השוואה רציני.

מה שאדם עושה בביתו עם כל הכבוד טוב לעצמו. הוא לא יכול לקחת זאת כתורה מסיני, לכן אני מציע להיזהר

אני לא אומר שאינך צודק, אני לא יודע ולדעתי גם אתה משער. אתה טועה לדעתי רק בקביעה הנחרצת שנכתבה מתוך הרגשת עליונות וזלזול באפשרות שהנך מסוגל לטעות בגלל שעבר אצלך הרבה ציוד. כל אחד צריך להזהר בקביעות נחרצות, במיוחד כאשר ברמה כזו אנו מגיעים לחוק העלות השולית הפוחתת

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344

עבר הרבה זמן מאז שראיתי שרשור פה

שליחה

בין שניים שאמנם רחוקים מלהסכים זה עם זה, אך מתווכחים בצורה מכובדת ועניינית (Y)
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

Re: 123 היקר

שליחה

yosihary כתב:אתה כותב לדעתי הצהרות נחפזות.

אתה אולי מאמין במה שאתה כותב אבל קשה לומר שהכברת מילים וציוד רב שעבר דרכך הם תחליף לניסוי זהיר, שבו משווים בין שני מכשירים עם אותו הדיסק ומחליפים מידית.

תמונה מפוקסלת, חלש לעומת עיבוד תמונה של נגן BD.

אני עברתי עכשיו השוואות של ה- 989 עם LX61, עם ה- BD פאנאסוניק, ועם עיבוד התמונה של 3067 ושל ה- LX83.

אולי באשמת מסך סאמסונג אני לא רואה הבדלים ששוים ציון. אולי המכשיר שלך היה דפוק.

ניסו לפני שנה למכור לי נגן CD שעולה 14K, ובהשוואה ל- 989 הסתבר שהכניסו בנגן טריק הגברת התפוקה האנלוגית ב- 3ד"ב. במבחן של האחד אחרי השני נטו המאזינים לומר שהנגן היקר נשמע יותר טוב. רק בגלל הנסיון (ויגולת המדידה) עליתי על הטריק.

מה שאני רוצה לומר שבשביל לקבוע שמכשיר אחד עולה או נופל ממכשיר ב' דרוש ניסוי השוואה רציני.

מה שאדם עושה בביתו עם כל הכבוד טוב לעצמו. הוא לא יכול לקחת זאת כתורה מסיני, לכן אני מציע להיזהר

אני לא אומר שאינך צודק, אני לא יודע ולדעתי גם אתה משער. אתה טועה לדעתי רק בקביעה הנחרצת שנכתבה מתוך הרגשת עליונות וזלזול באפשרות שהנך מסוגל לטעות בגלל שעבר אצלך הרבה ציוד. כל אחד צריך להזהר בקביעות נחרצות, במיוחד כאשר ברמה כזו אנו מגיעים לחוק העלות השולית הפוחתת
...
יוסי היקר...

נסכים שאנחנו לא מסכימים... (f)
(כמעט עם אף מילה שכתבת הרגע וזה מפליא אותי)...אך אני מכבד כל מילה... (f)

יש פרמטר אחד שלא משנה איזה מכשיר תחבר הוא פרמטר נשען וכלל ברזל..וזו טכנולוגיה...
טכנולוגיה בראשית דרכה וטכנולוגיה משגשגת ומתקדמת...
פרמטר הווידאו השתנה דרסטית השנים האחרונות...
לגבי האודיו, כל אחד ולא מה שהוא רגיל לשמוע...עם שאלה של to better my self...

זלזול לטענתך (אולי בגלל שאיני מסכים איתך)...אוקיי...קטונתי...מכבד אני אותך...ונמשיך להיות ידידים... (f)

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”