היו ברשותי גם ה-989 של פיוניר וגם ה-3930 של דנון.
שני נגני ה-DVD הטובים ביותר שיצא לי להפעיל אצלי...
כמה אנקדוטות חשובות:
PIONEER DV-989
את ה-989 בזמנו רכשתי ביד שנייה לפני כ-5 שנים, לאחר שימוש רב עם ה-868, החלטתי שאני רוצה לעלות ברמת ה-DVD, והחלטתי לשחרר את ה-868 וללכת על ה-989 שעלה לי לא מעט בכלל..
איכות נטו:
מבחינת הווידאו, כפי שיוסי כבר אמר, ה-HDMI ב-989 בחיתוליו..כבלים פשוטים של HDMI לרןב לא ייפעלו כראוי עם ה-989 ויינתן מצב של ניתוקים..(ז"א הסיגנל אינו יציב כמו מכשירים ייעודים ומודרנים) לכן הכבל HDMI ואיכותו הוא קריטי לניגון טוב עם ה-989.
בהשוואה בזמנו לאיכות הווידאו הקיימת דרך קומפוננט ב-DVD מול ה-HDMI, האמת ההבדלים היו לא בשמים, כמובן שהייתה העדפה ל-HD בחיבור HD מאשר לקומפוננט, אבל האיכות הייתה כמו שאמרתי לא כזו visual לעין ובטח ובטח לא לעין שהיא לא מיומנת...גם משחקי עיבוד ה-VIDEO ב-989 לא הצלחתי להגיע לתמונה שיכלתי "ליפול" ממנה...
אמנם ה-DACים ב-989 הם מצוינים, ובהחלט לתקופה מסויימת ה-989 תפקד אצלי בגאווה כנגן redbook CD ייעודי, השמע מאוד צלול, עשיר ומפוקס..אמנם נוטה לקצת בהירות אבל לא כזו שמורגשת מידי...
בזמנו שידכתי לו גם ממיר DA של מרידיאן וה-989 שימש כטרנספורט בגאווה והיה נשמע מצויין...כמובן שהמרידיאן היה משובח יותר והדגיש דברים שלא שמעתי עם ה-989 אבל אבל באחוזים בודדים...
DENON DVD-3930
את ה-3930 רכשתי גם ביד שנייה, כאשר החלפתי את ה-3910 שהיה לי לפני (ה-3910 החליף אצלי את ה-989)
את ה-989 בזמנו מכרתי כי נכנס לי הגוק של בלורי, אבל דיל מטורף על ה-3910 בזמנו בsale בניופאן הוביל אותי לרכוש את ה-3910. החלטתי שוב שאני רוצה לעלות ברמה אז רכשתי ביד שנייה בדיל אטקטיבי במיוחד את ה-3930.
איכות הווידאו ב-3930 היא משמעותית הטובה ביותר שבזמנו חוויתי, וה-DVDים אצלי היו ניראים חסרי פיקסול כמעט בכלל, וזה היה נהדר. ה-3930 מבחינת עיבוד הווידאו כמובן משמעותית עדיף מה-989.
אמנם מבחינת הסאונד ה-3930 קצת "אכזב" אותי...לפי הביקורות עליו, ציפיתי למכונת CD משובחת, כמו ה-3910 שהיה לי לפניו לא הרגשתי כאילו הבדלים...ועדיין הרגשתי שנגן CD ייעודי או DAC איכותי הוא הכרחי מבחינתי..
אם איכות ווידאו ל-DVD אתה מחפש, כיום כל נגן בלוריי היודע גם לקבל DVD (מולטיזון) ייראה איכויות DVD דרך HDMI ברמה הכי גבוהה שיש ובכמה רמות מול כל מפלצת תהילה של DVD וויתיקה, אמנם מבחינת האודיו, נגנים אילו לא כאילו איכותיים...אולי הטופ של פיוניר שאותו לא שמעתי...או הטופ של דנון העדכני...
אני כיום עם DVD של פיוניר דגם 220 לאישה והילדה
ו-מזרים מדיה משובח של DUNE ומחובר אליו DAC איכותי..וזה בהחלט מספיק לי, את כל ספריית ה-DVD (כל מה שאין לי עדיין ב-HD ) העברתי לסטרימר, הכי נוח הכי פרקטי ובמיוחד שאני לא מאבד שום איכות...