רמקולים ל Dolby Atmos, האם האפקט ברמה גבוהה?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #21 

@lion77
פשוט את המסמך שקישרתי אליו אני מכיר, והוא מזכיר את הנתונים שאתה אמרת שראית.
לי בבית אין atmos (הרסיבר לא תומך), אבל ראיתי מספיק סרטים בדירות אחרות עם atmos.
עם 4 רמקולים בתקרה, ועם 2 רמקולים יעודיים לאטמוס, על הקדמיים.
להרגשתי, האפקט של הרמקולים היורים לכיוון התקרה זהה לאפקט שיוצר מקרן קול 5.1 (אמיתי, לא סאונדבר), לעומת 5 רמקולים פיזיים, אפילו לוויניים.
יש שינוי לטובה, לעומת השמע בלעדיהם, אבל זה לא באמת זה.

הרמקולים המוצבים נמוך ויורים לעבר התקרה זה בהחלט פשרה באיכות הסאונד.
דולבי כמובן מקדמים את הרעיון, מתוך הבנה וידיעה שרוב האוכלוסיה הפוטנציאלית לרכש מערכת בשנים הקרובות לא יכולים\מעוניינים להתקין רמקולים בתקרה, אבל הם מאוד מעוניינים בהכנסות ממכירת מכשירים תומכים באטמוס.
(וגם מעוניינים בתשלום של יצרני רמקולים כדי לקבל את ההסמכה atmos certified לרמקולים שלהם)

הכל עניין של הגדלת פלחי שוק, ולא דווקא להתעקש שרק רמקולים פיזיים זו הדרך.
(בדיוק כמו שיצרן רמקולים מוכר סטים לוויניים 5.1, ומפאר את יכולותיהם המדהימות, למרות שברור לאותו יצרן שהם מוגבלים מאוד בשחזור פס קול של הקו הקדמי, לעומת מדפיים של אותו יצרן)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7650
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #22 

FastandFurious כתב:
...
...
·אתה יכול בבקשה לתת קישור למאמר שקראת?

לפי מה שזכור לי שדולבי אומרים בכל הקשור לאטמוס
זה שבאטמוס הסאונד הוא ישיר ולא מפוזר בשום אופן,
להפך הם מכוונים לסאונד ישיר למאזין... מעבר לזה, המצב האידיאלי לאטמוס מתחיל מ שתיי זוגות במישור העליון, כלומר בתקרה,
ושזה הכי אידיאלי למקם בתקרה מעבר לזה זה פשרות
אשמח לקישור שבו קראת
...
אני חושב שהוא מתכוון לקישור הזה

https://www.dolby.com/us/en/technologie ... nology.pdf

וציטוט מתוך זה:

Will I always get better Dolby Atmos sound with overhead
speakers?

Dolby Atmos enabled speakers produce slightly diffuse overhead audio that is quite lifelike and,
in some cases, preferable to the sound that comes from overhead speakers.
If your ceiling is lower than 8 feet (2.4 meters), overhead speakers----even with wide dispersion
patterns----may be too close to the listener’s position. The audio may be distracting because
you’ll hear exactly which speaker is producing the sound instead of feeling immersed in an
atmosphere in which sounds occur naturally overhead.
In this environment, Dolby Atmos enabled speakers are the better choice for reproducing the
immersive overhead Dolby Atmos sound you would hear in a movie theatre, where overhead
speakers are located high in the auditorium and create a more diffuse soundfield. Audio experts
agree that the overhead layer of sound produced by Dolby Atmos enabled speakers can be
preferable to the sound originating from overhead speakers.

לסיכום, דולבי טוענים שגובה התקרה גם רלבנטי.

נושא ה diffuse כלומר הפיזור, הוא כן דבר חיובי, כי אנחנו לא רוצים להיות מסוגלים לזהות בדיוק מאיזה רמקול הצליל מגיע, מה שיותר קל להשיג כאשר הרמקולים גבוהים יותר, כמו בקולנוע.

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #23 

@mulder
· מה שקראתי היה מסמך אחר אבל עם אותן תובנות. תכלס אצלי התקרה 2.9 מטר לפני הנמכה של רמקול תקרתי כי אני בכל זאת לא מתכוון לחצוב בתקרה... מעניין אם זה לא גבולי מדי לתקרתי. הניסוי שאני רציתי לעשות זה לקחת הקליפשים היורים שלי ולהתקין אותם בקירות הצדדיים סנטימטרים בודדים מתחת לגובה תקרה ולעדכן את הרסיבר שהם TOP MIDDLE, תכלס זה מצריך ממני לקדוח 2 חורים בקיר לצורך הניסוי, אולי אני אנסה את זה אחרי המונדיאל... אם זה יעיל אני אעדכן !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”