שוב, אם אתה הולך לעשות את כל ה-TC על המחשב שלך ולא צריך מה-NAS שום דבר חוץ מאחסון אז אפשר ללכת לפי מחיר (רק תוודא שיש חיבור 1Gbps והייתי עדיין הולך על NAS של ארבעה כוננים בשביל RAID).DorS1234 כתב:@Nemesis
·תודה.
ההתלבטות שלי היא בעיקר בין ds418play ל-ds918plus.
כמובן שמעדיף ללכת על משהו שהוא פיוצ'ר פרוף לאור ההשקעה הלא קטנה ב-nas, דיסקים קשיחים וכל מה שמסביב....
חדש לעולם ה- NAS
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@NegativeIQ
·לגבי 4 דיסקים אין ספק, וזה בכיוון של סיינלוגי בגלל האפשרות ל-SHR.
כרגע אני לא רואה מקרים של הזרמת מדיה ל-client שלא יהיה מספיק חזק לבצע את הטיפול במדיה בעצמו, ברוב המקרים ההזרמה תהיה לסטרימר או מחשב.
כן חשוב לי שה-nas יתמוך באפשרות של התקנת אפליקציות, ניהול הורדות, וידע להתמודד עם פניות/הזרמות מקבילות בלי בעיה.
אני מבין ש-2 הדגמים ביניהם אני מתלבט עונים על הדרישות האלה והעניין הוא פשוט להחליט האם לשלם עוד כמה מאות שקלים עבור הפיצ'רים הנוספים של ה918+ או ללכת על ה418play ולהשקיע את ההפרש בדיסק קשיח.
כרגע אני לא רואה מקרים של הזרמת מדיה ל-client שלא יהיה מספיק חזק לבצע את הטיפול במדיה בעצמו, ברוב המקרים ההזרמה תהיה לסטרימר או מחשב.
כן חשוב לי שה-nas יתמוך באפשרות של התקנת אפליקציות, ניהול הורדות, וידע להתמודד עם פניות/הזרמות מקבילות בלי בעיה.
אני מבין ש-2 הדגמים ביניהם אני מתלבט עונים על הדרישות האלה והעניין הוא פשוט להחליט האם לשלם עוד כמה מאות שקלים עבור הפיצ'רים הנוספים של ה918+ או ללכת על ה418play ולהשקיע את ההפרש בדיסק קשיח.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
לדעתי הייתי לוקח NAS חיצוני עם לפחות 4 כוננים, משתמש ב-EXT4 או מקבילה (יש גם יותר יעילים) וב-RAID5 או יותר (למשל ב-synology יש SHR שהוא טוב יותר). הייתי לוקח מערכת עם רשת bonded 2G (חיבור רשת כפול) ועם מספיק משאבים להזרים לבית כמה סטרימים של 200M במקביל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
רק הערת ביניים, בנפחים של היום RAI5 הרבה פחות מומלץ, RAID6 הוא הפתרון הנכון.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אם אתה צריך התקנת אפליקציות או כל דבר שהוא מעבר לכונן שמחובר לרשת אז זה Synology או QNAP. אלה המערכות היחידות שהייתי אומר שהן בשלות מספיק ושיש להן תמיכה בקהילה.DorS1234 כתב:@NegativeIQ
אני מבין ש-2 הדגמים ביניהם אני מתלבט עונים על הדרישות האלה והעניין הוא פשוט להחליט האם לשלם עוד כמה מאות שקלים עבור הפיצ'רים הנוספים של ה918+ או ללכת על ה418play ולהשקיע את ההפרש בדיסק קשיח....
אני דווקא לא מסכים עם זה לגמרי. זה נכון לגבי מערכים גדולים (הייתי אומר שישה כוננים ומעלה) אבל בארבעה זה כבר הופך לבעייתי מבחינת הנפח. באופן כללי אני לא חושב שייפלו לך שני דיסקים באותו יום. תקפיד לעקוב אחרי נתוני S.M.A.R.T ולעשות Raid Scrubbing תדיר ואתה אמור לתפוס בעיות בדיסק הרבה לפני שיהיה נזק לנתונים בפועל. כל מה שצריך זה אכפתיות ותשומת-לב.Huber כתב:רק הערת ביניים, בנפחים של היום RAI5 הרבה פחות מומלץ, RAID6 הוא הפתרון הנכון....
חוץ מזה באופן כללי אם יש לך דברים קריטיים גם RAID99999999 לא מספיק, אתה תמיד תרצה לגבות לענן או לשרת מרוחק כלשהו. מערך RAID, טוב ככל שיהיה, לא יכול להגן עליך מדברים כמו כשל תוכנתי, פריצה (פיסית לבית, שפשוט גונבים לך את כל ה-NAS) וכו'. אחרי שאני עושה גיבוי לכל הדברים הקריטיים אז בשבילי RAID5 הוא "טוב מספיק".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

ברור שרייד לא מחליף גיבוי ראוי, אבל הוא מונע איבוד מידע בעת נפילת דיסק קשיח (ומי שלא איבד פה דיסק קשיח פיזי מכני כנראה לא עבד מספיק עם דיסקים). הבעיה עם RAID 5 היא לא בכמות הדיסקים אלא אחרת לגמרי (מתגלה בעיקר בנפחים גדולים). ממליץ מאוד לקרוא את זה לפני שששוקלים יישום RAID 5:
https://www.zdnet.com/article/why-raid- ... s-usually/
https://www.zdnet.com/article/why-raid- ... s-usually/
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

@Huber
זה בדיוק איפה שה-Raid Scrubbing נכנס לתמונה - כדי לבצע את בדיקת ה-Parity הוא חייב לקרוא את כל הנתונים מכל הדיסקים ממש מההתחלה עד הסוף. אם יש URE בדיסק הוא בוודאות ייתפס (NAS נורמלי גם ידווח על זה). מבחינתי ברגע שיש URE אחד על דיסק זה זמן להחליף אותו. אני מבצע Raid Scrubbing מלא כל חודש, אז אני מניח ששגיאות כאלה ייתפסו עוד כשהן רק על כונן אחד.
בכל מקרה כמו שאמרתי גם ככה דברים קריטיים חייבים להיות מגובים החוצה ככה שאם כל המערך ייפול אז זה לא יהיה כיף אבל גם לא סוף העולם. מי שזה לא ככה לגביו בבעיה.
זה בדיוק איפה שה-Raid Scrubbing נכנס לתמונה - כדי לבצע את בדיקת ה-Parity הוא חייב לקרוא את כל הנתונים מכל הדיסקים ממש מההתחלה עד הסוף. אם יש URE בדיסק הוא בוודאות ייתפס (NAS נורמלי גם ידווח על זה). מבחינתי ברגע שיש URE אחד על דיסק זה זמן להחליף אותו. אני מבצע Raid Scrubbing מלא כל חודש, אז אני מניח ששגיאות כאלה ייתפסו עוד כשהן רק על כונן אחד.
בכל מקרה כמו שאמרתי גם ככה דברים קריטיים חייבים להיות מגובים החוצה ככה שאם כל המערך ייפול אז זה לא יהיה כיף אבל גם לא סוף העולם. מי שזה לא ככה לגביו בבעיה.
- Huber
- חבר במועדון HT

NegativeIQ - ולמרות זאת אני אישית לא הייתי טורח ליישם RAID 5, במיוחד שיש פתרונות יותר יעילים.
הסבר טוב על SHR ו RAID:
https://www.synology.com/en-global/know ... d_RAID_SHR
במערך SHR יש אפשרות גם ל 2 דיסקים של parity שמקביל ל RAID6
בעקרון בסינולוגי מחלקים כל דיסק למחיצות בגודל המקסימלי של הדיסק הקטן ביותר ומבצעים RAID5/6 בין כל המחיצות של הדיסקים.
ושוב במחיצות שנותרו (בדיסקים גדולים יותר) מחלקים לגודל המחיצה הקטנה ביותר שנשארה ומבצעים RAID5/6 על המחיצות.
ממשיכים עד שאי אפשר לבצע RAID5/6 עם מה שנשאר אם נשאר.
בגלל שה RAID בסופו של דבר הוא סטנדרטי אפשר לחבר את הדיסקים למערכת LINUX קיימת ולקרוא את התוכן שלהם גם עם החומרה של ה NAS קרסה.
https://www.synology.com/en-global/know ... d_RAID_SHR
במערך SHR יש אפשרות גם ל 2 דיסקים של parity שמקביל ל RAID6
בעקרון בסינולוגי מחלקים כל דיסק למחיצות בגודל המקסימלי של הדיסק הקטן ביותר ומבצעים RAID5/6 בין כל המחיצות של הדיסקים.
ושוב במחיצות שנותרו (בדיסקים גדולים יותר) מחלקים לגודל המחיצה הקטנה ביותר שנשארה ומבצעים RAID5/6 על המחיצות.
ממשיכים עד שאי אפשר לבצע RAID5/6 עם מה שנשאר אם נשאר.
בגלל שה RAID בסופו של דבר הוא סטנדרטי אפשר לחבר את הדיסקים למערכת LINUX קיימת ולקרוא את התוכן שלהם גם עם החומרה של ה NAS קרסה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
·DorS1234 כתב:@oferlaor
·לדגם 418play של סיינולוגי יש 2 חיבורי LAN, אבל הבנתי שעל מנת לנצל אותם לצורך שיפור התעבורה ברשת יש צורך בראוטר/ציוד קצה תומך.
אני צודק או שלא הבנתי נכון? אני כרגע משתמש בראוטר Archer C9....
אתה צריך נתב/ממתג תומכים ב lan aggregation, לפעמים מכונה bonding, teaming, trunking, וכן להגדיר אותם (את הNAS ואת הממתג/נתב לתצורה ללא יתירות, למשל LACP - זה פחות מפחיד ממה שזה נשמע).
רצוי שתהיה "צומת" אחת בין הNAS לבין שאר הקליינטים (לביצועים מיטביים של חלוקת רוחב הפס).
למשל שהNAS והקליינטים והנתב ישבו יחד על אותו ממתג, כך רוב התעבורה הפנימית קווית מתנהלת בממתג, ומוריד עומס מהנתב, וכן משאיר לנתב לנהל בעיקר את הווייפיי.
- ufffnick
- גורו

@DorS1234
·
מספיק הסוויטץ׳.
זו התצורה אצלי ונדמה לי שבאחת הכתבות הישנות יותר של NAS כאן באתר גם הדגמתי ביצועים של תצורה כזו (שהוגבלו ע"י ביצועי מערך הRAID אם אני לא טועה).
·
מספיק הסוויטץ׳.
זו התצורה אצלי ונדמה לי שבאחת הכתבות הישנות יותר של NAS כאן באתר גם הדגמתי ביצועים של תצורה כזו (שהוגבלו ע"י ביצועי מערך הRAID אם אני לא טועה).
- ufffnick
- גורו

@DorS1234
·
בכיף.
נקודה חשובה - עד כמה שאני זוכר, הפיצ׳ר שאתה מחפש יימצא במה שמכונה סוויטץ׳ מנוהל.
זה בסך הכל סוויטץ׳ רגיל (ויקר יותר) שמאפשר ממשק של הגדרות שלו (אם לא תגע בהגדרות יתנהג כסוויטץ׳ רגיל).
לרוב הממשק הנ"ל דומה מאוד למה שאתה כבר מכיר (מניח) מנתבים.
·
בכיף.
נקודה חשובה - עד כמה שאני זוכר, הפיצ׳ר שאתה מחפש יימצא במה שמכונה סוויטץ׳ מנוהל.
זה בסך הכל סוויטץ׳ רגיל (ויקר יותר) שמאפשר ממשק של הגדרות שלו (אם לא תגע בהגדרות יתנהג כסוויטץ׳ רגיל).
לרוב הממשק הנ"ל דומה מאוד למה שאתה כבר מכיר (מניח) מנתבים.