שרשור תגובות: מונדיאל ב-4K - האם זה כשלון?
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
@rwg1
·
אתה צודק, טעיתי במינוח.
אבל, אמנם באמת אין META DATA נלווה לאות, אבל כן יש אות שונה. אני לא ממש מבין מה הם עשו בשרשרת, אבל במקור כן שודר אות שקודד עם המידע הדרוש ל- HLG רק שהוא איפשהו נדרס בדרך ומעבירים הלאה בשידור אות רגיל ב SDR.
אז נכון, זה לא META DATA ואתה צודק, אבל כן נלקח משהו מהאות בדרך והם מוותרים על חלק חשוב מהאות וזורקים אותו לפח.
·
אתה צודק, טעיתי במינוח.
אבל, אמנם באמת אין META DATA נלווה לאות, אבל כן יש אות שונה. אני לא ממש מבין מה הם עשו בשרשרת, אבל במקור כן שודר אות שקודד עם המידע הדרוש ל- HLG רק שהוא איפשהו נדרס בדרך ומעבירים הלאה בשידור אות רגיל ב SDR.
אז נכון, זה לא META DATA ואתה צודק, אבל כן נלקח משהו מהאות בדרך והם מוותרים על חלק חשוב מהאות וזורקים אותו לפח.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78972
- שם מלא: עפר לאור
@Elad8
·לדברי כאן, הנושא בטיפול, זה כמובן לא תלוי בהם (לא הם מצלמים את המשחק). אני בטוח שזה לא בעיה יחודית לישראל.
·לדברי כאן, הנושא בטיפול, זה כמובן לא תלוי בהם (לא הם מצלמים את המשחק). אני בטוח שזה לא בעיה יחודית לישראל.
- rwg1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1630
@jacko-il
אני הבנתי למה אתה מתכוון, וכל העניין הזה נראה לי מוזר כי אות HLG אמור לעבוד בצורה סבירה גם על מסכים
רגילים שעושים שימוש רק בגאמה רגילה להמיר את ערכי האות. כנראה מישהו שם העביר את האות המרה מסויימת
ולא נכונה של האות.
אני הבנתי למה אתה מתכוון, וכל העניין הזה נראה לי מוזר כי אות HLG אמור לעבוד בצורה סבירה גם על מסכים
רגילים שעושים שימוש רק בגאמה רגילה להמיר את ערכי האות. כנראה מישהו שם העביר את האות המרה מסויימת
ולא נכונה של האות.
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
@rwg1
·
אין לי שמץ של מושג מה עשו לאות בדרך. אני רק יודע שהוא נראה לא טוב ככה כפי שהוא.
מה שכן, כפי שכבר רשמתי גם קודם, אילוץ ידני ל- HDR במסך מחלץ מהתמונה ניגודיות סבירה ונראה שגם הצבעים יותר טבעיים. לדעתי זה לא פתרון, אבל על מצב תמונה נכון יותר (כמו קולנוע / מומחה וכו') התמונה פשוט גרוע בסדר גודל.
מה שתמוה בעיניי זו ההחלטה שמישהו קיבל איפשהו בדרך.
מעבירים להם אות שמצולם ומופק ב- 4K HDR ומישהו בארץ (איפשהו כנראה בסלקום) אומר לעצמו - טוב, אין לי מושג מה זה ה- HLG הזה, בוא נדרוס את האות ונשדר את זה ב- SDR רגיל. כאילו שאיכות הצבעים של השידור מהאולפן (!!) חשובה יותר מאיכות השידור של משחקי המונדיאל עצמם..
·
אין לי שמץ של מושג מה עשו לאות בדרך. אני רק יודע שהוא נראה לא טוב ככה כפי שהוא.
מה שכן, כפי שכבר רשמתי גם קודם, אילוץ ידני ל- HDR במסך מחלץ מהתמונה ניגודיות סבירה ונראה שגם הצבעים יותר טבעיים. לדעתי זה לא פתרון, אבל על מצב תמונה נכון יותר (כמו קולנוע / מומחה וכו') התמונה פשוט גרוע בסדר גודל.
מה שתמוה בעיניי זו ההחלטה שמישהו קיבל איפשהו בדרך.
מעבירים להם אות שמצולם ומופק ב- 4K HDR ומישהו בארץ (איפשהו כנראה בסלקום) אומר לעצמו - טוב, אין לי מושג מה זה ה- HLG הזה, בוא נדרוס את האות ונשדר את זה ב- SDR רגיל. כאילו שאיכות הצבעים של השידור מהאולפן (!!) חשובה יותר מאיכות השידור של משחקי המונדיאל עצמם..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14370
לדעתי, הכי טוב היה אם פשוט היו משדרים ב- HD עם ביטרייט גבוה יותר. סה טו. 4K דחוס מידי וללא המידע של ה- HDR פשוט נראה רע לטעמי. ואפילו לא נכנסתי לזווית צילום הרחוקה מידי של פיד ה- 4K...
רציתי לפתוח שרשור עם כותרת "המלך ערום" בהקשר הזה...אבל עופר הקדים אותי עם ניסוח עדין יותר.
הרגת אותימה שתמוה בעיניי זו ההחלטה שמישהו קיבל איפשהו בדרך.
מעבירים להם אות שמצולם ומופק ב- 4K HDR ומישהו בארץ (איפשהו כנראה בסלקום) אומר לעצמו - טוב, אין לי מושג מה זה ה- HLG הזה, בוא נדרוס את האות ונשדר את זה ב- SDR רגיל. כאילו שאיכות הצבעים של השידור מהאולפן (!!) חשובה יותר מאיכות השידור של משחקי המונדיאל עצמם.....
- rwg1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1630
אתה צודק, אבל לדעתי זה אפילו יותר תמוה מאיך שאתה מתאר את זה כי אחד הדברים שבשבילם פיתחו את ה- HLGjacko-il כתב: מה שתמוה בעיניי זו ההחלטה שמישהו קיבל איפשהו בדרך.
מעבירים להם אות שמצולם ומופק ב- 4K HDR ומישהו בארץ (איפשהו כנראה בסלקום) אומר לעצמו - טוב, אין לי מושג מה זה ה- HLG הזה, בוא נדרוס את האות ונשדר את זה ב- SDR רגיל. כאילו שאיכות הצבעים של השידור מהאולפן (!!) חשובה יותר מאיכות השידור של משחקי המונדיאל עצמם.....
זה בשביל תאימות כמה שיותר גדולה לתשתית קיימת גם בצד של יצירת התוכן, בשידור התוכן, וגם בצד של הצגת התוכן,
והעניין למשל שאין צורך ב- METADATA זה בדיוק מהסיבה הזו. גם עניין הקידוד בפונקציה משולבת של גאמה ולוג זה
בדיוק מהסיבה הזו שמסך שמקבל אות כזה ויכול להגיע לעוצמות אור יותר גבוהות יוכל להשתמש בקטע
העליון של אותה הפונקציה (שזה ה- LOG ב-Hybrid Log-Gamma) כדי להראות נכון את הנתונים הנוספים שמקודדים
לחלק העליון של האות, ובמסך רגיל שמשתמש רק בגאמה הנתונים הללו פשוט לא יראו אך שאר האות יראה את הכל
בצורה סבירה. ובמקום לתת לשיטה לעשות את העבודה בצורה שהיא תוכננה ואז אותו האות היה אמור להיות תקין גם
בהצגה ב- HLG וגם בהצגה ללא HLG, מישהו כנראה החליט לשנות משהו בדרך ולהמיר את האות בצורה לא נכונה.
- zind
-
- טרול

- תגובות: 74
HDMI 2.0 + HDR מתגלה כבעיתי
תוסיפו ממירים שלא מתאימים ל- HDR , לא 400 או 600 NITS ותבינו עד כמה HDR עם HDMI 2.0
לא שווה כלום
אף חברה בישראל לא מעבירה HDR ,
עכשיו יתחיל דור של המרות , כיונים כדי שלכנע את הצופים שיש להם HDR מזוייף
בדיוק כמו HD (שביום טוב מגיע מתוך 15 mb ל -4mb רוחב פס )
תוסיפו ממירים שלא מתאימים ל- HDR , לא 400 או 600 NITS ותבינו עד כמה HDR עם HDMI 2.0
לא שווה כלום
אף חברה בישראל לא מעבירה HDR ,
עכשיו יתחיל דור של המרות , כיונים כדי שלכנע את הצופים שיש להם HDR מזוייף
בדיוק כמו HD (שביום טוב מגיע מתוך 15 mb ל -4mb רוחב פס )
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 917
מסכים עם כל מי שטען שקאסט מהאפליקציה מספק את האיכות הכי טובה (ועם בונוס של שדר אנגלי), אבל אין לוח תוצאות ושעון - משהו שאני מפספס?
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2793
התרוץ כאילו השוט הפתוח יותר "מתאים" ל4K היא קשקוש מקושקש.
כשעברו לצלם בHD מSD אז הפסיקו לצלם קלוזאפס?
השוט צריך להראות את ה"אקשן" הרלוונטי , וכאשר האקשן ברחבת ה16 אין סיבה להראות את קו מחצית המגרש... גם אם חלילה במקרה הכדור יורחק לשם.
מצלמת הכיסוי צריכה לתת בן רבע לשליש מגרש בלבד.
אבל אם אני בנו של השטן ,אז אני יכול לחשוב על שתי סיבות אפשריות לשוט הזה ב4K
-בעיית קומפרסיה חריפה בפאנים מהירים משמאל לימין שתגרור פיקסול.
-דרישה של פיפא לראות את כל המגרש למקרה של תיקול או בעיה שאינה קשורה למי שמחזיק את הכדור, יענו כסת"ח.
** את בעיית הפער בין הצל לאור ניתן לפתור בפילטר גראד שיכהה את הקהל ולא את הדשא וגם להדליק את הפנסים בחלק המוצל.
*** שני הסנטים שלי.
כשעברו לצלם בHD מSD אז הפסיקו לצלם קלוזאפס?
השוט צריך להראות את ה"אקשן" הרלוונטי , וכאשר האקשן ברחבת ה16 אין סיבה להראות את קו מחצית המגרש... גם אם חלילה במקרה הכדור יורחק לשם.
מצלמת הכיסוי צריכה לתת בן רבע לשליש מגרש בלבד.
אבל אם אני בנו של השטן ,אז אני יכול לחשוב על שתי סיבות אפשריות לשוט הזה ב4K
-בעיית קומפרסיה חריפה בפאנים מהירים משמאל לימין שתגרור פיקסול.
-דרישה של פיפא לראות את כל המגרש למקרה של תיקול או בעיה שאינה קשורה למי שמחזיק את הכדור, יענו כסת"ח.
** את בעיית הפער בין הצל לאור ניתן לפתור בפילטר גראד שיכהה את הקהל ולא את הדשא וגם להדליק את הפנסים בחלק המוצל.
*** שני הסנטים שלי.
נערך לאחרונה על ידי מספיקלי ב 17/06/2018 16:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
- פילפלון
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 235
אצלי השידור בטלויזיה סמסונג מהאפליקציה של כאן נתקע כל הזמן
לא הצלחתי להעביר יותר מ 3 דקות של צפייה באפליקציה של כאן על סמסונג MU9000
כל הזמן נתקע, כאשר עובד רואים מצויין, אך באמת זווית יותר מדי רחבה.
עברתי לצפות בעידן + שם השידור בHD נראה הרבה יותר טוב
כולל זווית צילום צרה יותר ונוחה יותר לצפייה.
מה שכן ערוץ כאן HD אף פעם לא עובד יציב בעידן + , מדי פעם ישנה קפיאה של התמונה
זה היה כך עוד לפני המונדיאל.
מעניין איך זה אצל אנשים שצופים בעידן + האם רציף או קטוע מדי פעם.
מעניין איך זה אצל אנשים שצופים בעידן + האם רציף או קטוע מדי פעם.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2793
Re: אצלי השידור בטלויזיה סמסונג מהאפליקציה של כאן נתקע כל הזמן
·גם אצלי בערוץ 530 הHD נתקע מדי פעם, אבל התמונה עצמה יפה S100 Q45פילפלון כתב:לא הצלחתי להעביר יותר מ 3 דקות של צפייה באפליקציה של כאן על סמסונג MU9000
מעניין איך זה אצל אנשים שצופים בעידן + האם רציף או קטוע מדי פעם....
בערוץ514 השידור רציף. S100 Q100.
- costello
-
- חבר פעיל

- תגובות: 92
לצערי, כנראה שזה שכר הלימוד שאנחנו משלמים על תהליך הטמעת טכנולוגיית שידור חדשה,
נראה ש"בכאן" אין מספיק גורמים מקצועיים שיכלו לצפות בעיות/תקלות ולמנוע לפחות את חלקן מראש.. אין ספק שהיה להם מספיק זמן להתארגן.
אני מעריך שגם החברות (יס, הוט וכו') יש להן הרבה מה ללמוד להמשך...
הכי חשוב !! שחצי עם ישראל רכשו מסכי 4K (מי זול ומי יקר) לפני המונדיאל, לפחות היבואנים הרוויחו... אולי זה ידרבן את החברות להשקיע בנושא קצת יותר,
הרבהאנשים שאני מכיר לא יוותרו על שידור איכותי אחרי שרכשו מסכים יקרים.
גם אני ביניהם..
נראה ש"בכאן" אין מספיק גורמים מקצועיים שיכלו לצפות בעיות/תקלות ולמנוע לפחות את חלקן מראש.. אין ספק שהיה להם מספיק זמן להתארגן.
אני מעריך שגם החברות (יס, הוט וכו') יש להן הרבה מה ללמוד להמשך...
הכי חשוב !! שחצי עם ישראל רכשו מסכי 4K (מי זול ומי יקר) לפני המונדיאל, לפחות היבואנים הרוויחו... אולי זה ידרבן את החברות להשקיע בנושא קצת יותר,
הרבהאנשים שאני מכיר לא יוותרו על שידור איכותי אחרי שרכשו מסכים יקרים.
גם אני ביניהם..
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
אין ספק שזו פארסה. אבל כזו שיצאו ממנה כמה דברים טובים:
1. גילו שיש דבר כזה 4k.
2. חשוב הרבה יותר - גילו שיש דבר כזה hdr.
3. חשוב עוד הרבה יותר - גילו שיהיה להם מאוד קשה להעביר את זה בכאילו כמו שהם עשו עד היום עם hd.
4. והדובדבן בקצפת - האפליקציה בנייד. שידור איכותי, חינם, מכל מקום, זוויות צפייה, הילוכים חוזרים, שדרנים באנגלית. יהיה קשה למצוא מקום בעולם שלא יתקנא בזה.
1. גילו שיש דבר כזה 4k.
2. חשוב הרבה יותר - גילו שיש דבר כזה hdr.
3. חשוב עוד הרבה יותר - גילו שיהיה להם מאוד קשה להעביר את זה בכאילו כמו שהם עשו עד היום עם hd.
4. והדובדבן בקצפת - האפליקציה בנייד. שידור איכותי, חינם, מכל מקום, זוויות צפייה, הילוכים חוזרים, שדרנים באנגלית. יהיה קשה למצוא מקום בעולם שלא יתקנא בזה.
- גיל37
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2890
Re: אצלי השידור בטלויזיה סמסונג מהאפליקציה של כאן נתקע כל הזמן
@פילפלון
שידור ה HD של כאן בעידן פלוס לא טוב ומתאים יותר להגדרה שידורי ניסיון מאשר שידור רישמי.
התמונה מתפקסלת ונתקעת מדי פעם.
שידור ה HD של כאן בעידן פלוס לא טוב ומתאים יותר להגדרה שידורי ניסיון מאשר שידור רישמי.
התמונה מתפקסלת ונתקעת מדי פעם.
- eabramov
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- שם מלא: Eran Abramovitz
ההיסטוריה תחזור על עצמה גם בעתיד...קטאר 2022
העתיד...אי שם בשנת 2022:
מ"כאן" תאגיד השידור הישראלי נמסר בתגובה: "כאן11" גאה להביא לראשונה לישראל את המונדיאל באיכות השידור הטובה בעולם, ומעט מאוד מדינות בעולם עומדות במבצע כזה ובוחרות לשדר ב-8K 120hz. הפיד שמקבלות מקטאר המדינות שבחרו לשדר ב-8K 120hz שונה מהפיד של ה-4K 50hz. אנחנו בבדיקה מול החברה שמצלמת את המונדיאל ומפיצה את השידורים לגבי מה ניתן לעשות". בתאגיד מבטיחים שהדבר יטופל, ומזכירים כי "באפליקציה שלנו אתם יכולים לבחור בעצמכם את זווית השידור".

מ"כאן" תאגיד השידור הישראלי נמסר בתגובה: "כאן11" גאה להביא לראשונה לישראל את המונדיאל באיכות השידור הטובה בעולם, ומעט מאוד מדינות בעולם עומדות במבצע כזה ובוחרות לשדר ב-8K 120hz. הפיד שמקבלות מקטאר המדינות שבחרו לשדר ב-8K 120hz שונה מהפיד של ה-4K 50hz. אנחנו בבדיקה מול החברה שמצלמת את המונדיאל ומפיצה את השידורים לגבי מה ניתן לעשות". בתאגיד מבטיחים שהדבר יטופל, ומזכירים כי "באפליקציה שלנו אתם יכולים לבחור בעצמכם את זווית השידור".
- bar333
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 705
@קרמריקה
·
למה שאני מנסה לראות את השידור אומר לי שלא תואם לזמן במכשיר או איזה קשקוש?
·
למה שאני מנסה לראות את השידור אומר לי שלא תואם לזמן במכשיר או איזה קשקוש?
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
בגדול אני נהנה
- הזום השתפר היום
- בסלקום על LG המשחקים לא אחידים ברמת השידור / הצבע / הדחיסה
- לא ממש הצלחתי להזרים את האפליקציה למסך או את האתר. לא ברור למה.
אני מאמין שכל יום זה ישתפר באמת לא ברור למה חתכו לנו בסלקום את ה HDR
- הזום השתפר היום
- בסלקום על LG המשחקים לא אחידים ברמת השידור / הצבע / הדחיסה
- לא ממש הצלחתי להזרים את האפליקציה למסך או את האתר. לא ברור למה.
אני מאמין שכל יום זה ישתפר באמת לא ברור למה חתכו לנו בסלקום את ה HDR
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78972
- שם מלא: עפר לאור
האפליקציה ב-LG עלתה ככל הנראה לפני כמה ימים (היא עלתה לי בתפריט הראשי היום מעצמה). חפשו KAN בחנות האפליקציות.
ה-4K שם נתקע לי כמה פעמים אבל נראה חד מאוד.
ה-4K שם נתקע לי כמה פעמים אבל נראה חד מאוד.
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
אז... יש עוד אופציה (שלא בטוח שאפשר לפרט באופן טכני).
בגדול - דרך הקודי, למי שיש את הידע להעביר את הקישור של הסטרים אל הPVR.
אנחנו מאוד אוהבים את הצבעים היותר מאוזנים של 4K, על פני הקונטרסט הצורם של שידור הHD.
המבאס - האינטרנט פשוט עמוס כל הזמן ועם 40mbps עם רוח גבית בירידה, יש מידי פעם גליצ׳ים שלא חלק מהמשחקים.
אה... ועוד דבר - המסך הוא לא תומך 4K, אז הקודי מבצע downscale לfullHD, והתוצאה היא... fullHD אמיתי.
ודווקא אהבנו את הזווית הרחבה, כמו שציינו לפני, רואים הרבה יותר את הטקטיקה, קצת על חשבון הדריבלים, שגם ככה די נדירים עד עכשיו.
חג מונדיאל שמח
בגדול - דרך הקודי, למי שיש את הידע להעביר את הקישור של הסטרים אל הPVR.
אנחנו מאוד אוהבים את הצבעים היותר מאוזנים של 4K, על פני הקונטרסט הצורם של שידור הHD.
המבאס - האינטרנט פשוט עמוס כל הזמן ועם 40mbps עם רוח גבית בירידה, יש מידי פעם גליצ׳ים שלא חלק מהמשחקים.
אה... ועוד דבר - המסך הוא לא תומך 4K, אז הקודי מבצע downscale לfullHD, והתוצאה היא... fullHD אמיתי.
ודווקא אהבנו את הזווית הרחבה, כמו שציינו לפני, רואים הרבה יותר את הטקטיקה, קצת על חשבון הדריבלים, שגם ככה די נדירים עד עכשיו.
חג מונדיאל שמח
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
·אין אצלי... מוזרoferlaor כתב:האפליקציה ב-LG עלתה ככל הנראה לפני כמה ימים (היא עלתה לי בתפריט הראשי היום מעצמה). חפשו KAN בחנות האפליקציות.
ה-4K שם נתקע לי כמה פעמים אבל נראה חד מאוד....