Catskinner כתב:
מה שמעניין בכרטיסים החדשים היא הטענה להאצה בחומרה של CABAC וכאן באמת מעניין לדעת באיזה פונקציות הם תומכים כי זה לא סיפור פשוט בכלל.
...
יש להם האצת CAVLC/CABAC decoding מובנית + Inverse Transform + Motion Compensation + Deblocking
בקיצור, "צינור פענוח H264" נעשה כולו בכרטיס ולא ב-CPU
ליאור
דודיפלצת
חבר ותיק
תגובות: 2183
שליחה
BRK כתב:כמעט מושלם.
צריך לזכור שהתהליך הזה עובד רק בעזרת תמיכה של התוכנה.
...
איזה תוכנה?
olie
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622
שליחה
למשל PDVD ו WINDVD
olie
חבר פעיל במיוחד
שליחה
kingikra כתב:serge:
מישהו מוכן בבקשה להיתיחס למחירים שהזכרתי בהודעה שלי בדף הראשון של האשכול וללינקים לזאפ?
תודה מראש
...
המחירים טובים מאוד לדעתי, בארה"ב זה $100 ל 8500GT כך שזה נראה הגיוני (לא לשכוח את ערך הדולר הנמוך שלא מזיק)
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
CAVLC הרבה פחות בעייתי מ CABAC לכן מעניין אותי מאוד לדעת איך הם עושים מה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
דודיפלצת
חבר ותיק
שליחה
olie כתב:למשל PDVD ו WINDVD
...
VLC לא ידע לנצל את הכרטיסים?
shlezman
חבר פעיל
תגובות: 77
שליחה
catkinner & liorC
בלוקים כגון transforms ו פילטרים כמו deblocking ו motion הם אכן קלים להאצה.
זה אכן עניין לא פשוט להאיץ חלק מהפיצ'רים כמו CABAC, ישנם פתרונות אלגוריתמיים שניתן לעשות בעניין זה.
אך לדעתי מה שמומש הוא buffering ארוך וקצת overkill של חומרה על מנת לתת פתרון מהיר. אני בטוח שתוך זמן קצר הם ייצאו עם פתרון יעיל יותר וזול יותר (ואולי ללא קירור כתוצאה מזה).
כמו כן ישנם פורסים ברשת שלא ממש מדייקים עם הסטנדרד ו"עוקפים פינות" בתקווה שלא יעלו על זה, תוך פגיעה באיכות, אני מאוד מקווה שזה לא המקרה.
ice2k
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 962
שליחה
אני חושב שכדאי שתציין אלו הם הפורסים ש"מעגלים פינות". ומאיפה ועד כמה אמין המקור שטוען זאת.
olie
חבר פעיל במיוחד
שליחה
דודיפלצת כתב:
olie כתב:למשל PDVD ו WINDVD
...
VLC לא ידע לנצל את הכרטיסים?
...
VLC זה רק נגן לא? אתה יכול להשתמש ב VLC או בכל נגן אחר כולל MCE וכאלה בקודקים של POWERDVD ל H264, אבל אם אני לא טועה זה לא מבצע האצה חומרתית במקרה הזה, לפחות לא כרגע...
COREAVC הבטיחו כבר מזמן תמיכה בהאצת חומרה H264, אז אולי יש תקווה מהכיוון הזה.
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
אני חושב ש shlezman מתכוון לטענה שיש מקרים שבהם מפענחי התוכנה מדלגים על ה in loop deblocking כך שמקבלים שיפור במהירות כנגד ירידה באיכות. מצד שני אני לא בטוח ש NVIDIA הצליחו להכליל באמת את ה deblocking ו ה CABAC Entropy Decode כולו בחומרה שלהם ללא סיוע של המעבד. ואם כן זה ממש מענין לדעת איך עשו זאת בלי להגדיל באופן מפלצתי את ספירת הטרנזיסטורים וצריכת הוואטים.
COREAVC במצב של חיות מושהית בכל הקשור לגירסה 1.3 שלהם. זה כבר מתחיל להזכיר את המשחק DNKF.
דודיפלצת
חבר ותיק
שליחה
olie כתב:
VLC זה רק נגן לא? אתה יכול להשתמש ב VLC או בכל נגן אחר כולל MCE וכאלה בקודקים של POWERDVD ל H264, אבל אם אני לא טועה זה לא מבצע האצה חומרתית במקרה הזה, לפחות לא כרגע...
COREAVC הבטיחו כבר מזמן תמיכה בהאצת חומרה H264, אז אולי יש תקווה מהכיוון הזה.
...
VLC הוא אכן רק נגן אבל הוא מנגן הכל - לא צריך להוריד שום קודק חיצוני בשביל לנגן בו. השאלה היא - אם אני משתמש ב-VLC ובאחד מכרטיסי המסך המדוברים, האם אני אקבל תוצאות דומות?
LiorC
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
שליחה
Catskinner כתב:מצד שני אני לא בטוח ש NVIDIA הצליחו להכליל באמת את ה deblocking ו ה CABAC Entropy Decode כולו בחומרה שלהם ללא סיוע של המעבד. ואם כן זה ממש מענין לדעת איך עשו זאת בלי להגדיל באופן מפלצתי את ספירת הטרנזיסטורים וצריכת הוואטים.
.
סלחו לי על הבורות בנושא אבל האם כרטיסים אלו תומכים בסראונד מלא? כלומר, אם אני מחבר בין הכרטיס לרסיבר קולנוע בייתי, אני אקבל שמע כאילו חיברתי די וי די רגיל לאותו הרסיבר?
תודה
LiorC
חבר מביא חבר
שליחה
אלו כרטיסי מסך ולא קול, אתה צריך לבדוק את כרטיס הקול במחשב ומה הוא יודע להוציא (לא רלוונטי לשרשור הזה).
בעתיד יצאו כרטיסי מסך עם יציאת HDMI מלאה שתדע להוציא גם את הסאונד הדיגיטלי.
ליאור
דודיפלצת
חבר ותיק
שליחה
kingikra כתב:סלחו לי על הבורות בנושא אבל האם כרטיסים אלו תומכים בסראונד מלא? כלומר, אם אני מחבר בין הכרטיס לרסיבר קולנוע בייתי, אני אקבל שמע כאילו חיברתי די וי די רגיל לאותו הרסיבר?
תודה
...
זה תלוי בכרטיס קול שלך.
מדובר פה רק על כרטיסי וידאו.
kingikra
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
שליחה
אופסססס
סליחה חברה.
אני אומנם בור אבל פה מדובר בבילבול ולא בבורות.
דודיפלצת
חבר ותיק
שליחה
קראתי תגובות ב-AVS ואני רואה שזה רק ל-VISTA ורק לחלק מהתוכנות...
אני כבר לא מבין אם שווה לקנות או לא
LiorC
חבר מביא חבר
שליחה
אכן כתוב שתמיכת תוכנה ודרייברים ל-XP צפוייה בתחילת הקיץ.
האם אתה מתכוון לרכוש כרגע כרטיס מסך בכל מקרה ? תמיכה תהיה, זה רק עניין של זמן.
ליאור
דודיפלצת
חבר ותיק
שליחה
אני משתעשע ברעיון זמן מה. יש לי מעבד 3200 של amd וכרטיס מסך 7300GS ועוד לא יצא לי לבדוק אותו בתכני HD. השבוע תגיע הטלויזיה שקניתי - HD-READY - וחשבתי לקנות כרטיס מסך בתקציב הזה בערך - 800-900 בשביל לראות תוצאות יותר טובות. אני לא יודע אם ה-7300 יעמוד בסרטים בקידודים כאלה.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
LiorC
חבר מביא חבר
שליחה
זה מאוד תלוי בתכני HD שקיימים אצלך.
תתחיל עם הקיים ואם הסטאפ לא יעמוד במטלה, תמיד תוכל לשדרג אח"כ.