חיבור סאב למגבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
serg90 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #21 

התחושת בטן שלי הייתה נכונה. חיברתי את הסאב עם כבל rca "פשוט" והכל עובד.
מאוד מוזר לי שהכבל של אמזון לא נכנס עד הסוף כמו שצריך, קשה לי להאמין שצריך להפעיל עוד כוח, בעיקר מחשש לשבור את החיבור.

serg90 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #22 

אז עכשיו כשהכל עובד, איזה עוד כיוונים צריך לעשות למערכת, מלבד הכיול האוטומטי של האודיסיי?
כרגע אני ללא סנטר עד שיגיע למלאי, זה משנה את הכיוון?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #23 

הסנטר לא משנה אתה יכול לכוון גם עם שני רמקולים בלבד אבל תצטרך לעשות כמובן את הכיול מחדש ברגע שתוסיף עוד רמקולים או תשנה מיקום של רמקולים קיימים.

כרגע תעשה את כל תהליך ה Setup מהתחלה, כוון את הסאב לשליש עוצמה, פאזה על 0, קרוסאובר על LFE, המטרה שלך להגיע לווליום סופי של הסאב בטווח של 4db- עד 6db- לאחר כיול. אם קיבלת יותר מ 6db- בסאב הווליום גבוה מדי ומומלץ לכייל שוב. לאחר כיול לא נוגעים יותר בווליום מהסאב ומשנים עוצמה רק מהרסיבר.

אחרי שתסיים כיול תכנס להגדרות ובתפריט Levels תצטרך לכוון את העוצמה של הסאב עד שישמע לך טוב, המטרה הסופית היא להגיע לטווח ווליום שבין 3db- לבין 3db+.

אחרי הכיול תצטרך גם לכוון את הקרוסאובר בין הסאב לרמקולים ל 80-100 ולהגדיר את הרמקולים הקדמיים כ Small במידה ואודיסי יזהה אותם כ Large (מה שכנראה יקרה).

בסיום תוודא שאתה מפעיל את Dynamic EQ.

בהצלחה

serg90 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

הצלחתי להגיע ל-4dB- ובסוף שיניתי ל-0. בטח יקח עוד זמן לשחק עם זה עד שאמצא את הערך שהכי יתאים.
ורק בשביל לוודא, הכוונה היא קדמי 100 והאחורי 80 הרץ?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #25 

4- זה מעולה, ו-0 בעוצמה סופית זה מצוין גם.

אני מניח שהתכוונת לקרוסאובר, התכוונתי לערך שבין 80-100, לקדמיים 80 זה בסדר, על איזה ערך אודיסי זיהה את האחוריים? אם הם אותם רמקולים אתה יכול לתת להם 80 גם. ברמקולים סטליטיים למשל אודיסי מזהה ערך של 130-150hz. מה שהכי חשוב באודיסי זה שאם הוא זיהה לך קרוס של 100 נגיד, אסור לך לשנות לערך שמתחת ל-100 אלא רק להשאר עליו או לקבוע ערך גדול יותר.

אם אודיסי זיהה 100 ותגדיר 80, אז אודיסי לא יטפל בתדרים שבין 80-100, הוא מסוגל לתקן רק את התדרים שזוהו בבדיקה.

אגב שים לב שכל הרמקולים שלך מוגדרים Small כדי שהסאב יעבוד תמיד, ועוד נ.ב. קטן, כמה נקודות מדידה עשית? מומלץ לעשות את כל ה-8 נקודות.

serg90 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

הוא הגדיר 100 לקדמיים ו80 לאחוריים. וידאתי שהרמולים הוגדרו על small, וכן כיילתי בעזרת כל ה8 נקודות (לא ידעתי שאפילו אפשר לשנות את זה).
אז נשאר עכשיו רק לחכות למלאי של הסנטר, למרות שגם עכשיו הכל נשצע מעולה.
מודה המון על כל העזרה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”