אקסבוקס או סוני ל4K + המלצה למסך 4k מומלץ?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #21 

Zachn כתב:ההבדלים לא יהיו שמיים וארץ ב-RDR2 ו Metro, למה? כי הם משחקי מולטי פלטפורם, ההבדל יהיה אולי 20% לטובת X1X ברזולוציה וטקסטורות, FPS חלק, המשחקים עצמם יראו די זהים.

למען השם איזה כסף? אין כסף בשוק ה-PC, אין אינטרס לעשות מהלך עסקי ככ מטופש, הוא מהווה 20% מהשוק, כל הכסף נמצא בשוק הקונסולות, וסוני שולטת בו.

בכל מקרה, הייתי ממשיך לכתוב לך, אבל לא בא לי להאכיל את הטרול, כי ברור שאין לך באמת מושג על מה אתה מדבר ואתה סתם מנסה למשוך תשומת לב. אחלה יום.
...
השוק של PC עומד על 28% משוער, השוק של הקונסולות 30% יחד כל הקונסולות!
אז תעשה חשבון מה הנתח של סוני, לפני שאתה כותב שטויות.
אהבתי את הפיסקה: "אין כסף בשוק הPC"
PUBG בקושי נמכר? רק מכר 30 מיליון יחידות.

מצחיק שאתה הופך את הדיון ל- קונסולה נגד PC, אתה יודע שאין לך סיכוי בכלל, כן.
ואני לא התחלתי את זה.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #22 

אני ממש לא הופך את זה לויכוח של קונסולה נגד PC, ממש לא. אתה זה שהתחלת כי יצאת בהצהרה טיפשית שאומרת שסוני צריכה להתחיל למכור משחקים ל-PC, דבר הזוי שלעולם לא יקרה ואין בו שום הגיון, משם התחלתי להתייחס לשוק ה-PC.

שוק הקונסולות ביחד מהווה כ-60%, לא יודע מאיפה הנפצת 30%, אבל אתה שוב זורק סתם מספרים לאוויר. משחקים מפותחים על קונסולות קודם ואז עוברים פורט ל-PC, למה? כי שם רוב האנשים משחקים.

אלו עובדות, לא סתם משפטים. הראשון שהכניס את ה-PC לדיון הוא אתה, אני בכלל רשמתי שאני לא מתייחס אליו, כי מבחינתי אין מה להשוות קונסולה ל-PC.

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

Zachn כתב: שוק הקונסולות ביחד מהווה כ-60%, לא יודע מאיפה הנפצת 30%, אבל אתה שוב זורק סתם מספרים לאוויר. משחקים מפותחים על קונסולות קודם ואז עוברים פורט ל-PC, למה? כי שם רוב האנשים משחקים.
...
משחקים לא יכולים להיות מפותחים על קונסולה, כי מנועים ותכנות תלת כמו 3DS MAX, UNREAL" ADOBE
הכל עובד רק על מחשב.
ימיי הפורטים מקונסולה עברו מהעולם, מהיום שקונסולות עברו לארכיטקטורה X86.
בכללי הידור קוד מ-XBOX לPC זה בלחיצת כפתור, XBOX עובד יחד עם DXD כמו המחשב בדיוק.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

uribak כתב:
...
...
משחקים לא יכולים להיות מפותחים על קונסולה, כי מנועים ותכנות תלת כמו 3DS MAX, UNREAL" ADOBE
הכל עובד רק על מחשב.
ימיי הפורטים מקונסולה עברו מהעולם, מהיום שקונסולות עברו לארכיטקטורה X86.
בכללי הידור קוד מ-XBOX לPC זה בלחיצת כפתור, XBOX עובד יחד עם DXD כמו המחשב בדיוק.
...
לא על קונסולה, מפותחים על החומרה של הקונסולה, זו הכוונה, וזו עובדה, תבדוק אותי. ואם כבר להיפך, ביום שהקונסולות עברו לארכיטקטורת x86 זה נתן למפתחים את הלגיטימציה לפתח עבור קונסולות קודם ומשם להמיר ל-PC כי זה הרבה יותר קל בניגוד לעבר שבו הקונסולות הכילו חומרה בארכיטקטורה נפרדת מ-PC שדרשה פיתוח ספציפי.

למה נראה לך שעכשיו אפשר לשחק מולטי פלטפורם בין PC ל-XBOX? כי הארכיטקטורה זהה אמו שאמרת בעצמך, ימי הפורטים לא עברו מהעולם, כל משחק AAA עובר פורט ל-PC מגרסת הקונסולה שלו. סתכל על Arkham Knight שיצא ב-2015 כאשר הארכיטקטורה הייתה x86 ועבר פורט ל-PC על ידי חברת צד שלישי.

בקיצור ידידי, אתה ממשיך לזרוק סתם דברים באוויר, והאמת שנמאס לי להוציא אנרגיה סתם. שיבושם לך.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #25 

@Zachn
עזוב, אתה סתם מאכיל את הטרול.
היית ממש נחמד וסבלני, מיותר.. :wink:

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #26 

https://www.pcgamesn.com/game-industry-revenue-2018

לפי Zachn החברות סתם מוציאות בטירוף מוצרי גיימינג כמו ניידים/אוזניות/מקלדות ועכברים/מסכים כי השוק מת ואין כסף ב PC
הוא מביא עובדות עם הוכחות והשני טועה ומטעה כל הזמן, והוא הטרול???
נערך לאחרונה על ידי moog ב 18/04/2018 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #27 

לא, אתם פשוט לא הבנתם ששוק הPC לא מבוסס על AAA multiplatforms.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #28 

מבוסס על הכל וזה היופי
תראה את המכירות בסטים של משחקי ה AAA
דוגמא קטנה .../Battlefield/Pubg/Gta נמכרו כמו לחמניות במחשב

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

Zachn כתב:
...
...
לא על קונסולה, מפותחים על החומרה של הקונסולה, זו הכוונה, וזו עובדה, תבדוק אותי. ואם כבר להיפך, ביום שהקונסולות עברו לארכיטקטורת x86 זה נתן למפתחים את הלגיטימציה לפתח עבור קונסולות קודם ומשם להמיר ל-PC כי זה הרבה יותר קל בניגוד לעבר שבו הקונסולות הכילו חומרה בארכיטקטורה נפרדת מ-PC שדרשה פיתוח ספציפי.

המשחקים מפותחים על PC, כל מה שצריך:
1. WIN 10
2. Adobe CC
3. 3DS MAX / Maya
4. Microsoft Visual Studio
5. UNREAL 4 / Unity
הקיט של הקונסולה מיועד להרצת גרסת אלפא של המשחק.

למה נראה לך שעכשיו אפשר לשחק מולטי פלטפורם בין PC ל-XBOX? כי הארכיטקטורה זהה אמו שאמרת בעצמך, ימי
אין קשר בין הדברים.
הפורטים לא עברו מהעולם, כל משחק AAA עובר פורט ל-PC מגרסת הקונסולה שלו. סתכל על Arkham Knight שיצא ב-2015 כאשר הארכיטקטורה הייתה x86 ועבר פורט ל-PC על ידי חברת צד שלישי.
Arkham Knight זה מחדל של המפתח, מה המחשב אשם בזה בדיוק?
זה כמו לומר שהמשחק AC UNITY היה שבור בגלל הקונסולות, אם זכור לך המשחק היה שבור על כל הפלטפורמות.

בקיצור ידידי, אתה ממשיך לזרוק סתם דברים באוויר, והאמת שנמאס לי להוציא אנרגיה סתם. שיבושם לך.
...
למה עשיתי משהו רע? הא... סליחה יש לי דעה שונה משלך.
·

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73396
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #30 

uribak כתב:
...
...
אתה מבין עכשיו את מה שמיקרוסופט הבינה. אז אתה לא יכול לכתוב לי שמיקרוסופט הפסידה בדור הזה.
ההיפך הוא הנכון! יש לה כרגע קונסולה חזקה יותר, יש לה שוק אדיר נוסף לבלעדיים PC.
...
·

פה לגמרי איבדת אותי. ברגע שמראים לך שחברה אחת מכרה פי 2 יותר מהחברה המקבילה, או שחברה אחת מכרה רק חצי מהכמות של החברה המתחרה ואתה קורא לזה נצחון, לא ממש מבין איך מקדמים את השיחה. באמת:

https://www.forbes.com/forbes/welcome/? ... gle.co.il/

הבלעדיים של סוני עזרו ועוזרים לה לבסס את מעמדה בשוק הזה, לשחרר אותם לשאר הפלטפורמות יגרום לה לאבד את היתרון הכי גדול שיש לה, ואם אתה לא מבין את זה, קטונתי...

סתם קוריוז, חטיבת ה PS בסוני היא החטיבה הכי רווחית שלה ודי הצילה את החברה מפשיטת רגל, אז כנראה שהם כן עושים משהו נכון:

https://www.cnbc.com/2017/10/31/sony-ea ... -2017.html

https://arstechnica.com/gadgets/2016/04 ... ar-profit/

https://www.eurogamer.net/articles/2016 ... f-nintendo

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

Huber כתב:
...
...
·

פה לגמרי איבדת אותי. ברגע שמראים לך שחברה אחת מכרה פי 2 יותר מהחברה המקבילה, או שחברה אחת מכרה רק חצי מהכמות של החברה המתחרה ואתה קורא לזה נצחון, לא ממש מבין איך מקדמים את השיחה. באמת:

הבלעדיים של סוני עזרו ועוזרים לה לבסס את מעמדה בשוק הזה, לשחרר אותם לשאר הפלטפורמות יגרום לה לאבד את היתרון הכי גדול שיש לה, ואם אתה לא מבין את זה, קטונתי...

סתם קוריוז, חטיבת ה PS בסוני היא החטיבה הכי רווחית שלה ודי הצילה את החברה מפשיטת רגל, אז כנראה שהם כן עושים משהו נכון:
...
·אני ואתה וכל הקהילת הגיימרים, לא רואים מה קורה מאחורי הקלעים, במישור העסקי.
ברגע שמיקרוסופט שיחררה את הבלעדיים שלה לשוק ה-PC, חוקי המשחק השתנו.
סוני חייבת לתת מענה לזה, וכמו שאני מתחיל להבין, סוני בעצם כבר בודקת את האפשרות במים רדודים כרגע.
לא סתם סוני השיקה את שרות ה-PS NOW שלה ל-PC:
ps-now-on-pc
סוני יודעת שהשרות הזה לא ריווחי עבורה, בנוסף שחקני הPC לא טיפשים! הם רוצים את הדבר האמיתי.
לכן אני רואה בצעד הזה של סוני, מישוש של הדופק בעולם הPC.
יש פה היגיון עסקי פשוט: יותר מכירות משחקים=רווחים, במיוחד ללא השקעה בחומרה נוספת.
מיקרוסופט וסוני יודעות שהקונסולות מגיעות ל-Dead end.
PS5 אין מה לחדש עד ליציאת ארכיטקטורה חדשה לגמרי, הבעיה צריכת החשמל ומעטפת TDP שהקונסולות מגרדות את קצה היכולת.
4K ב-60 FPS זקוק לכרטיס גרפי שמייצר 250W לפני מעבד חזק שיעמוד בזה, לפחות מעבד שמייצר 65W, עם נתונים כאלו הקונסולה תשמש כתנור אפיה.
וסוני ומיקרוסופט יודעות שהקונסולה גמרה את הסוס, לכן הם יוצאים להרפתקאות חדשות, מי בכלל היה מאמין שכל הבלעדיים של ה-XBOX יגיעו ל-PC, אפילו הפאנבוייס של ה-XBOX עדיין לא מעכלים זאת.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

שמענו את אותו דבר בעבר, שזה דור הקונסולה האחרון. לדעתי זה קשקוש וכמו שאתה רואה יש כבר מקורות מהימנים שמדווחים על ערכות פיתוח.

לגבי הצריכת חשמל, פעם GTX7800 היה לוקח 400W במאמץ, היום כרטיס חזק פי עשר לוקח 250W. אל תדאג הם ימצאו את הדרך לצריכת חשמל אופטימלית, וגם הארכיטקטורה החדשה בדרך כמו שמדווחים בהמון מקורות.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שליחה #33 

uribak, אני חובב אקס בוקס וגם ה X וגם ה PS4 יושבות אצלי מתחת לטלוויזיה, אבל זה קצת הזוי לומר שאקס בוקס "ניצחה" בדור הזה (כהערת צד אציין שכל הקרב האידיוטי הזה מיותר ורוב האנשים לא "לוקחים צד" ובכלל לא אכפת להם).

לכל קונסולה יש את היתרונות שלה, ולמרות שאני חושב שהמשפט "אין משחקים ל XBOX" הוא שגוי, אין ספק שהמשחקים של PS מצליחים יותר. ברור שחלק מזה נובע מאינרציה של "ל PS יש משחקים טובים", אבל בהחלט גם ובעיקר בגלל האיכות שלהם. הלוואי ויכלתי לשחק חלק מהמשחקים שלהם על האקס בוקס, אבל בשביל זה יש גם PS (שמחובר ל HDMI IN של האקס בוקס, באופן אירוני). כמה משחקי שחקן יחיד בלעדיים יש לוואן ? הם יותר חזקים במולטי.

סוני מובילה במכירות, בדעת הקהל הרחב ובמשחקים בלעדיים ציון גבוה יותר. היא גם תומכת יותר טוב בדור הראשון של PS4, עם ביצועים טובים יותר מהדור הראשון של ה ONE ותוספות מאוחרות יותר כמו HDR גם לדור המקורי. זה המקום למשחקים אסיתיים והם משקיעים יותר במשחקי סינגל. ברוב המקרים הם מחלקים משחקים יותר פופולרים בפלוס.

אקס בוקס מובילה בכל מה שקשור למדיה, תאימות אחורה, משחק מול PC וחומרה בגרסאות המחודשות של הדור. התוכנה שלהם גם מקבלת עידכונים שוטפים ומשמעותיים הרבה יותר מזו של PS, ויש להם שירותי מנוי משחק יעילים כמו EA ו GAME PASS.

מיקרוסופט עשתה הרבה שינויים, אבל הם קרו (ברובם) רק בגלל ההפסד מכירות לסוני בתחילת הדור - אבל הדרך להוביל מכירתית (שזה הדבר היחידי שמשנה לבעלי מניות, ומוגדר הצלחה) בדור הבא היא ארוכה, וחייבת להיות מורכבת מחומרה חזקה (לא, הקונסולות לא מתו) וליין משחקים חזק. שני אלה יובילו לסיקור אוהד וגידול במכירות. אני לא מבין איך, לאור כל החוזקות של סוני, החלטת שמיקרוסופט מובילה...

לגבי סוני ו PC - לא יקרה. הכי רחוק שאני מסוגל לדמיין זה משהו שקשור לטלוויזיות שלהם. מבחינת מיקרוסופט זה נכון שעדיף שתקנה מהם את המשחק מהחנות של חלונות מאשר שלא תקנה בכלל, והיא גם עשתה אינטגרציה מלאה לכל פלטפורמת LIVE לתוך חלונות 10 - אבל למה שסוני תעשה את זה ? אין להם אינטרס להעביר אנשים לחלונות, זו לא פלטפורמה שלהם.

הפורום הזה מורכב לא הרבה אנשים, ויצא שרובם חובבי PS - אז באופן טבעי הנטייה כאן יותר ל PS. יש הרבה פורומים מאוזנים יותר, ויש כאלה שנוטים לאקס בוקס. אין לך מה להלחץ מהבחירות של אחרים, פשוט תשחק על מה שהכי כיף לך, והכי טוב לא להגביל לפלטפורמה אחת.

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

elangab כתב:uribak, אני חובב אקס בוקס וגם ה X וגם ה PS4 יושבות אצלי מתחת לטלוויזיה, אבל זה קצת הזוי לומר שאקס בוקס "ניצחה" בדור הזה (כהערת צד אציין שכל הקרב האידיוטי הזה מיותר ורוב האנשים לא "לוקחים צד" ובכלל לא אכפת להם).
...
לא כתבתי שXBOX ניצחה.
כתבתי שהמהלך החדש של מיקרוסופט, שיחרור משחקים בלעדיים לשוק ה-PC יגרום לעלייה חדה במכירות של משחקים.
המודל העיסקי של קונסולה, זה רווח ממכירת משחקים, הקונסולה עצמה לא רווחית ואפילו נמכרת בהפסד עבור היצרניות.
סוני כרגע מובילה, אבל... לפי המהלכים של מיקרוסופט שהם:

1. השקת קונסולה חזקה יותר.
2. הגדלת נתח מכירות המשחקים בעזרת WIN.
3. תמיכה לאחור במשחקים ישנים backwards compatibility
4. תמיכה פתוחה יותר ב-cross platform play
כל זה יכול לגרום למהפך בשוק הקונסולות, במידה וסוני לא תעשה מהלך נבון.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”