שדרוג מגבר - פוזל לכיוון Denon X2400H

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641

שליחה

Ni-Knight כתב:@Rekcuf
רוב אתרי ההשוואות לא מסכימים איתך, רובם מסמנים את הסוני כיותר מוצלח ברוב בחינות מלבד במערכת הכיול.
...
·

באילו בחינות?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

Ni-Knight כתב:@Rekcuf
·
רוב אתרי ההשוואות לא מסכימים איתך, רובם מסמנים את הסוני כיותר מוצלח ברוב בחינות מלבד במערכת הכיול.

אני לא רוכש בארץ (מי קונה משהו בארץ?), המחיר של שניהם היה ~2500 ש"ח עד הבית בכל מקרה, אני לא זקוק ל-3400 וכל מה שהוא מציע, אוברקיל לצרכים שלי.
...
אני האחרון שיסכים עם @Rekcuf, אבל לצערנו, אתרי ביקורות הם לא מקור הכי מדויק מכמה סיבות:

1. הם לא משתמשים באותו סטאפ כמוך
2. הם בוחנים את הרסיברים בחדרים יעודיים, מטופלים אקוסטית, עם חיווט ברמה גבוהה ותנאים אופטימליים לאיכות הסאונד
3. הם לא בודקים את אותו תוכן שאתה בודק
4. הם עורכים ביקורת של כמה שעות בודדות על סאונד בלבד, מבלי להכנס לצד הטכני של המוצר, מבלי לערוך בדיקות מאמץ או עקביות, כמו למשל לראות כמה זמן הרסיבר יכול לספק מקסימום W לערוץ בעומס מסויים וכו'.

הביקורות כן יתנו לך מושג על הפיצ'רים של הרסיבר ועל האמינות שלו, במיוחד ביקורות של קונים באתרים כמו אמזון ובסט ביי, אבל מבחינת סאונד, אי אפשר באמת להתייחס לזה לעומק.

כל זה לא אומר שהסוני הוא לא רסיבר טוב, אלא רק אומר שאתה צריך לקחת ביקורות בערבון מוגבל, ועדיף לשמוע את המוצר בעצמך לפני שאתה מחליט. במבחן העולם האמיתי, כל רסיבר ישמע אחרת בחדרים שונים, ואי אפשר באמת להסתמך על התוצאות שקראת בביקורת ולכן פקטור הוא חשוב הוא מערכת כיול טובה שמשפרת את איכות הסאונד שתקבל מהרסיבר שלך בחדר שבו אתה מאזין.

בכל מקרה, קנית מוצר טוב מאוד, שיהיה לך בהצלחה ותהנה ממנו.
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 02/04/2018 13:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ni-Knight פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68

שליחה

@Zachn
·

צודק, במקרה הכי גרוע, אני שולח אותו חזרה לאמזון וסופג עלות משלוח (גם לא בטוח).

בכל מקרה לשמוע אותו אני לא יכול וגם אם הייתי יכול אז לפי הפרמטרים שאתה ציינת זה לא היה נותן יותר מדי מידע שכן הוא יהיה בסט-אפ שונה ובחדר שונה משלי.

הרסיבר כבר בדרך, אבל ניתן לנמשיך את הדיון לשם שמיים :)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4940

שליחה

Ni-Knight כתב:@Zachn
·

צודק, במקרה הכי גרוע, אני שולח אותו חזרה לאמזון וסופג עלות משלוח (גם לא בטוח).

בכל מקרה לשמוע אותו אני לא יכול וגם אם הייתי יכול אז לפי הפרמטרים שאתה ציינת זה לא היה נותן יותר מדי מידע שכן הוא יהיה בסט-אפ שונה ובחדר שונה משלי.

הרסיבר כבר בדרך, אבל ניתן לנמשיך את הדיון לשם שמיים :)
...
לא תספוג שום עלויות משלוח. כאמור זכותך לבטל את העסקה מכל סיבה !
(מיותר לציין שאני האחרון שמעודד ניצול לרעה של האפשרות הזו…)

כמו שציינתי למעלה — יש לי כרגע x3300 (בבית) ,ויצא לי להעביר מספר שעות עם ה 1080 (בחו״ל). בצרוף מקרים נדיר למדי, יצא שגם הרמקולים הקדמיים היו בדיוק מאותו סוג שיש לי בבית.
במוסיקה ה Sony נשמע (לאוזני) טוב יותר. בק״ב הם היו די שקולים … אבל פה היה לי מעט קשה יותר להחליט היות ולחבר יש סנטר, סאב ואחוריים שונים משלי.
על כל פנים, ״נפילה״ לא תהיה לך פה … אני דווקא מהמר על חיוך מאוזן לאוזן :D
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

sigamore כתב:
...
...
לא תספוג שום עלויות משלוח. כאמור זכותך לבטל את העסקה מכל סיבה !
(מיותר לציין שאני האחרון שמעודד ניצול לרעה של האפשרות הזו…)

כמו שציינתי למעלה — יש לי כרגע x3300 (בבית) ,ויצא לי להעביר מספר שעות עם ה 1080 (בחו״ל). בצרוף מקרים נדיר למדי, יצא שגם הרמקולים הקדמיים היו בדיוק מאותו סוג שיש לי בבית.
במוסיקה ה Sony נשמע (לאוזני) טוב יותר. בק״ב הם היו די שקולים … אבל פה היה לי מעט קשה יותר להחליט היות ולחבר יש סנטר, סאב ואחוריים שונים משלי.
על כל פנים, ״נפילה״ לא תהיה לך פה … אני דווקא מהמר על חיוך מאוזן לאוזן :D
...
Well said.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662

שליחה

Zachn כתב:
...
...
אני האחרון שיסכים עם @Rekcuf, אבל לצערנו, אתרי ביקורות הם לא מקור הכי מדויק מכמה סיבות:

1. הם לא משתמשים באותו סטאפ כמוך
2. הם בוחנים את הרסיברים בחדרים יעודיים, מטופלים אקוסטית, עם חיווט ברמה גבוהה ותנאים אופטימליים לאיכות הסאונד
3. הם לא בודקים את אותו תוכן שאתה בודק
4. הם עורכים ביקורת של כמה שעות בודדות על סאונד בלבד, מבלי להכנס לצד הטכני של המוצר, מבלי לערוך בדיקות מאמץ או עקביות, כמו למשל לראות כמה זמן הרסיבר יכול לספק מקסימום W לערוץ בעומס מסויים וכו'.

...
1. זה נכון
2. לא בהכרח, תלוי במבקר עצמו. יש כאלה שבודקים אצלם בסלון, יש כאלה בחדר נפרד.
3. נכון אבל אפשר בקלות למצוא את התוכן כי מדובר בסרטים שדי פשוט לבדוק אותם גם.
4. מי אמר? יש כאלה שרושמים שציוד היה אצלם במשך שבועות שלמים עד פרסום הביקורת.

בכל מקרה, גם אם לוקחים אותם בעירבון מוגבל זה נותן כיוון למי שמחפש רסיבר או רמקולים, כאשר בדיקה עצמאית בבית לא תמיד אפשרית.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הדרך הבאמת הרצינית לבדוק רסיבר מול רסיבר היא אך ורק בעזרת מדידות או בעזרת גיוס של מדגם לא קטן של אנשים שישמע כל אחת מהרסיברים בתנאים זהים ויציינו את העדפותיהם. הבלה בלה הסובייקטיבי עם תיאורים מומצאים ומופרכים בסגנון מה ש-whathifi מפיק הוא חסר משמעות לחלוטין ואי אפשר ללמוד ממנו שום דבר מועיל, אי אפשר להשתמש במושגים האלה בתור משהו מוצק שאפשר להשוות עם מושג אחר.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

אני מאד בעד סוני בכל הקשור למסכים ומוצרי וידאו. לצערי, פרט למוצרי הי אנד משנות ה 90, איכות הרסיברים של סוני לא מתקרבת לזו של חברות שעיקר ההתמחות שלהן זה מוצרי אודיו, כגון דנון\מרנץ, ימהה, פיוניר\אונקיו. ככל הנראה ביקורות טובות לרסיברי סוני משוחדות עי סוני, ולהן יש את הכוח הזה. מערכת הכיול שהיא אחד הפיצ'רים החשובים ביותר ברסיבר קלנוע ביתי, היא מהפשוטות והלא יעילות שיש בסוני. אפילו המערת החדשה של אונקיו כבר מתקדמת ממנה מאד. סוני לא מטפלים כלל בסאב, מלבד חיתוך תדרים גבוהים, וזה נעשה לכלל הרמקולים ללא אפשרות לבחות נקודת קרוסאובר לכל ערוץ כמו בשאר הרסיברים.

בקיצור, טלויזיה - רק סוני! רסיבר, דנון או ימהה (סדרה A). לכל שאר החברות אין ממש הצדקה היום לדעתי האישית...

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

Whathifi זה אתר לא אמין בעליל.
ידעתי את זה מזמן אבל לאחרונה כשהתחלתי לחפש רמקולים האזנתי ל monitor audio silver 200 ופשוט לא הבנתי איך הם קיבלו 5 כוכבים, מוצר השנה ומערכת סראונד השנה ב whathifi. זה רמקול שלא מתקרב לרמה של המון רמקולים באותו מחיר. הם איבדו אצלי כל שמץ אמינות.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתר שמקבל כסף על פרסום מאותן מחברות שהוא גם אמור לבקר פח בהגדרה...

Ni-Knight פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

המגבר החדש הגיע וכבר מרגיש בבית
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תתחדש! כמה רווח יש לך מעל הרסיבר שם? ממה שאני רואה זה בסביבות 10 ס"מ? הגב פתוח לגמרי? שים לב שיש מספיק אוורור.

Ni-Knight פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

Zachn כתב:תתחדש! כמה רווח יש לך מעל הרסיבר שם? ממה שאני רואה זה בסביבות 10 ס"מ? הגב פתוח לגמרי? שים לב שיש מספיק אוורור.
...
·

משהו כמו 13 ס"מ, גב פתוח, ישב שם המגבר הקודם, יש לו מספיק אוורור אל דאגה.

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170

שליחה

@Ni-Knight תתחדש!
גם אצלי אותו רסיבר באותה כוננית :)
אשמח לשמוע את דעתך ואיך הגדרת את האפשרויות השונות.

Ni-Knight פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

עכשיו קיבלתי גם הודעה מאמזון שמחזירים לי 90 פאונד מיסים, פינוק, כלומר המגבר יצא 2200 ש"ח, דיל לא רע בכלל.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

@Ni-Knight
·יפה יפה,תתחדש אחלה רסיבר (Y)
כיילת? מה היה לך לפני ואיך ההתרשמות שלך מהסוני?
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Ni-Knight פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@FastandFurious
·

כויל ביום שהוא הגיע, היה לפני HK AVR235, בינתיים נשמע טוב, עוד לא עשיתי מבחן אמיתי עם איזה סרט טוב.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416

שליחה

אכן הכיול של הסוני נראה חרטה ופשוט אבל הוצאת צלילים הוא משאיר אבק להרבה מגברים
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7416