מענרכת קולנוע ביתית - מלאה -Bose LIFESTYLE 48, ופלזמה 50
כהערה כללית (כך אני פועל בכל אופן כשאני ממליץ ממעט הניסיון שיש לי) אני משתדל לחשוב על הצרכים של מבקש העיצה ולא על מה אני הייתי בוחר ומה הצרכים והעדפות שלי.
פותח השירשור שם דגש על הקולנוע הביתי ואיכות התמונה ועל העיצוב לכן מומלץ לו (כך אני המלצתי בכל אופן) לבחור רסיבר קולנוע ביתי שיש לו יכולות עיבוד וידיאו ושידרוג התמונה. לכן גם המלצתי על סט סטליטיים איכותי.
ולפותח השירשור אם אתה רוכש מגבר שיש לו יכולת עיבוד תמונה - אז בהחלט גם את מקורות הוידיאו (הממיר של הוט + DVD ) אתה מחבר לרסיבר והוא יוכל לשדרג את איכות התמונה המשודרת למסך .
גם הרסיברים האחרים שהומלצו לך הם מאד איכותיים (אקראם ו-NAD למשל) אבל אני לא בטוח שיש להם יכולת עיבוד ושידרוג לוידיאו. אלו בעיקרון רסיברים שמיועדים לכאלו שאיכות הסאונד יותר חשובה להם מאיכות התמונה ומהנושא של קולנוע ביתי.
כדי להבין על מה אני מדבר, תעשה חיפוש במאמרים של הפורום - נעשתה לפני מספר חודשים סקירה השוואתית של רסיברים איכותיים לקולנוע ביתי.
שלמה
פותח השירשור שם דגש על הקולנוע הביתי ואיכות התמונה ועל העיצוב לכן מומלץ לו (כך אני המלצתי בכל אופן) לבחור רסיבר קולנוע ביתי שיש לו יכולות עיבוד וידיאו ושידרוג התמונה. לכן גם המלצתי על סט סטליטיים איכותי.
ולפותח השירשור אם אתה רוכש מגבר שיש לו יכולת עיבוד תמונה - אז בהחלט גם את מקורות הוידיאו (הממיר של הוט + DVD ) אתה מחבר לרסיבר והוא יוכל לשדרג את איכות התמונה המשודרת למסך .
גם הרסיברים האחרים שהומלצו לך הם מאד איכותיים (אקראם ו-NAD למשל) אבל אני לא בטוח שיש להם יכולת עיבוד ושידרוג לוידיאו. אלו בעיקרון רסיברים שמיועדים לכאלו שאיכות הסאונד יותר חשובה להם מאיכות התמונה ומהנושא של קולנוע ביתי.
כדי להבין על מה אני מדבר, תעשה חיפוש במאמרים של הפורום - נעשתה לפני מספר חודשים סקירה השוואתית של רסיברים איכותיים לקולנוע ביתי.
שלמה
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 239
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
ליאור אני הצעתי את הימאהה כאופציה בגלל הדרישה של כותב ההודעה להעדפה לתמונה טובה אחר כך סאונד ועיצוב...
נכון שהימאהה הוא לא מצויין כמו NAD בסטריאו - אבל הימאהה טוב עד טוב מאוד בסטריאו
אבל האפשרות שלו של upscale היא פשוט שילוב מנצח בשביל העדפות והצרכים של כותב ההודעה.
כאשר מחברים טלויזיה שטוחה (LCD PLAMA לא משנה) אתה לא מקבל תמונה טובה. לא מהיס ולא מההוט. לא משנה כמה שתרצה וכמה שתהפוך את זה. התמונה פשוט לא טובה. ואתה רוצה לחזור לטלויזית ה CRT הישנה והטובה שלך כל פעם שאתה רואה כבלים \ לווין . (לפחות זו דעתי בנושא.)
אבל כאשר אתה מעביר את האות של הכבלים/לווין דרך רסיבר או כל מכשיר שמבצע upscale ברמה טובה , אתה כן רואה תמונה טובה וחדה כמו שאתה צריך לראות במסך שטוח.
ובקולנוע ביתי הימאהה מצויינים. אני אוהב את כל הפיצ'רים והשטויות האלה... והם מבצעים RC סביר.
ועדיין זו רק הדעה שלי וכמו שציינתי אני לא "מבין גדול". תלך תשמע תראה ותחליט. לטעמי ודעתי זה הרסיבר שעדיף לקנות.
נכון שהימאהה הוא לא מצויין כמו NAD בסטריאו - אבל הימאהה טוב עד טוב מאוד בסטריאו
אבל האפשרות שלו של upscale היא פשוט שילוב מנצח בשביל העדפות והצרכים של כותב ההודעה.
כאשר מחברים טלויזיה שטוחה (LCD PLAMA לא משנה) אתה לא מקבל תמונה טובה. לא מהיס ולא מההוט. לא משנה כמה שתרצה וכמה שתהפוך את זה. התמונה פשוט לא טובה. ואתה רוצה לחזור לטלויזית ה CRT הישנה והטובה שלך כל פעם שאתה רואה כבלים \ לווין . (לפחות זו דעתי בנושא.)
אבל כאשר אתה מעביר את האות של הכבלים/לווין דרך רסיבר או כל מכשיר שמבצע upscale ברמה טובה , אתה כן רואה תמונה טובה וחדה כמו שאתה צריך לראות במסך שטוח.
ובקולנוע ביתי הימאהה מצויינים. אני אוהב את כל הפיצ'רים והשטויות האלה... והם מבצעים RC סביר.
ועדיין זו רק הדעה שלי וכמו שציינתי אני לא "מבין גדול". תלך תשמע תראה ותחליט. לטעמי ודעתי זה הרסיבר שעדיף לקנות.
שוב תודה לכל העונים,
בגלל שבסוף אני אראה טלוויזיה ב80% מהזמן אני כנראה אלך על הימאהה.
יש דגם מסויים שמומלץ?
כמובן שבסוף אני רוצה גם יכולת לסראונד בDVD... אבל את זה אני מניח שיש לכל מגבר היום...
בנוסף - הרסיבר עושה לבד את הupscale או שצריך להגדיר את זה "ידנית"
(ואם כן ברגע שיגיע הרסיבר החדש אני מפרסם עוד הודעה...)
בגלל שבסוף אני אראה טלוויזיה ב80% מהזמן אני כנראה אלך על הימאהה.
יש דגם מסויים שמומלץ?
כמובן שבסוף אני רוצה גם יכולת לסראונד בDVD... אבל את זה אני מניח שיש לכל מגבר היום...
בנוסף - הרסיבר עושה לבד את הupscale או שצריך להגדיר את זה "ידנית"
(ואם כן ברגע שיגיע הרסיבר החדש אני מפרסם עוד הודעה...)
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

צריך להגדיר לו
וצריך גם חיבורים לא סטנדרטים כמו טרנסקודר. תשאל בחנות הם צריכים להבין
יש את ה Yamaha 2700
ואת Pionner AX4
שיכולים לשרת את המטרתך.
תעשה חיפוש בפורום ובביקורות על המוצרים ותמצא עליהם מידע.
וצריך גם חיבורים לא סטנדרטים כמו טרנסקודר. תשאל בחנות הם צריכים להבין
יש את ה Yamaha 2700
ואת Pionner AX4
שיכולים לשרת את המטרתך.
תעשה חיפוש בפורום ובביקורות על המוצרים ותמצא עליהם מידע.
עשית סלט:
1. אם אתה רוכש ימהה 2700 בעל UPSCALE, רצוי לחבר דרכו את כל מקורות הוידאו, בעיקר אם אתה רוכש בנוסף LCD או פלזמה..
2. טרנסקודר - מחובר במקרים של העברת אות וידאו מחיבור SCART (21 פינים) לקומפוננט (3 כבלים נושאי אות וידאו בלבד).
וכמובן ההפך - מקומפוננט ל-21 פינים.
הטרנסקודר לרוב מומלץ במטרה להשיג את האיכות המקסימילת מממיר יס לטלוויזיה ללא כניסות SCART.
אם יש לך יציאת SCART מהממיר וכניסת SCART ב-TV, אין צורך בטרנסקודר.
3. ה-DVD שאתה רוכש, חובה שיהיה בעל יציאת HDMI. כל DVD בעלות +- 1000 ש"ח יתן לך את החיבור הנ"ל וגם לא תתאכזב מהאיכות הסופית.
4. רמקולים : אם אתה נעול על סטיליטים, הדגם הכי טוב ממה שמעתי הוא KHT 3005 וגם עולה בהתאם.
אחריו יבוא הסט של מורל בעל הדריברים של SI-2 ללא סאב (הסט עם הדריברים נקרא APPLAUSE ו-SUPRA) . אתה תמיד יכול לשמוע אותם בחנות המפעל.
5. לרוב בכל מסך דק שתרכוש, יהיה בה כניסת HDMI ואפילו יותר מ-2, קומפוננט, SCART , SVIDEO (רצוי יותר מ-1) וחיבור VGA (חובה). תמיד תבדוק בעצמך איזה כניסות ויציאות יש במסך, ובכך תתכנן את כל החיבורים מראש ושלא יקרה לך שאחרי שהשקעת 20K במערכת, תצטרך לקנות טרנסקודר בנוסף).
1. אם אתה רוכש ימהה 2700 בעל UPSCALE, רצוי לחבר דרכו את כל מקורות הוידאו, בעיקר אם אתה רוכש בנוסף LCD או פלזמה..
2. טרנסקודר - מחובר במקרים של העברת אות וידאו מחיבור SCART (21 פינים) לקומפוננט (3 כבלים נושאי אות וידאו בלבד).
הטרנסקודר לרוב מומלץ במטרה להשיג את האיכות המקסימילת מממיר יס לטלוויזיה ללא כניסות SCART.
3. ה-DVD שאתה רוכש, חובה שיהיה בעל יציאת HDMI. כל DVD בעלות +- 1000 ש"ח יתן לך את החיבור הנ"ל וגם לא תתאכזב מהאיכות הסופית.
4. רמקולים : אם אתה נעול על סטיליטים, הדגם הכי טוב ממה שמעתי הוא KHT 3005 וגם עולה בהתאם.
אחריו יבוא הסט של מורל בעל הדריברים של SI-2 ללא סאב (הסט עם הדריברים נקרא APPLAUSE ו-SUPRA) . אתה תמיד יכול לשמוע אותם בחנות המפעל.
5. לרוב בכל מסך דק שתרכוש, יהיה בה כניסת HDMI ואפילו יותר מ-2, קומפוננט, SCART , SVIDEO (רצוי יותר מ-1) וחיבור VGA (חובה). תמיד תבדוק בעצמך איזה כניסות ויציאות יש במסך, ובכך תתכנן את כל החיבורים מראש ושלא יקרה לך שאחרי שהשקעת 20K במערכת, תצטרך לקנות טרנסקודר בנוסף).
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

תתקן אותי אם אני טועה. אבל אם אתה רוצה לחבר את הממיר של הלוין או של הכבלים לרסיבר אתה לא יכול לחבר אותו ב SCART. (אין לרסיבר כניסת SCART)Shtirlitz כתב:עשית סלט:
...
ואם תחבר SVIDEO מהממיר לרסיבר אני לא יודע עד כמה הUpscale ברמה טובה עם בכלל הרסיבר יוכל לעשות. (תתקן אותי אם אני טועה...)
את התמונה היותר טובה הוא יקבל אם הוא יחבר ממיר\טרנסקודר\רסביר\upscale\טלויזיה.
ולא ממיר טלויזיה דרך חיבור SCART.
מה לא בסדר?אורי_ו כתב:Shtirlitz כתב:עשית סלט:
אחריו יבוא הסט של מורל בעל הדריברים של SI-2 ללא סאב (הסט עם הדריברים נקרא APPLAUSE ו-SUPRA) . אתה תמיד יכול לשמוע אותם בחנות המפעל....![]()
![]()
![]()
...
SA-2 - http://www.morelhifi.com/products/home_ ... s_sa2.html
ה-SA-2 זה רמקול הכי איכותי מהלווינים לדעתי. את הסאב רצוי לבחור בנפרד.
הסטים APPLAUSE ו-SUPRA בנויים על אותו בסיס, רק עם סאב וסנטר שונים.
מודה, הניסוח של "דרייבר" לא היה מדויק.
EAVIVI- צודק, התכוונתי באמת לחיבור SCART ישירות ללא התערבות של רסיבר..אצלי הTV מחוברת ישירות עם SCART לממיר וגם ה-DVD ((יש לי 3 SCARTים).
הגרסה שלך של"ממיר\טרנסקודר\רסביר\upscale\טלויזיה" הכי נכונה מבחינת איכות.
אבל לדעתי, עדיין רצוי לחבר את הממיר ישירות ללא UPSCALE של הרסיבר.
- Eavivi
-
- חבר פעיל מאוד

טוב אז אפשר לנסות את הגרסה של החיבורים שאתה מציע ואם אתה לא מרוצה מהתמונה, תנסה את החיבורים שאני הצעתי.Shtirlitz כתב:
EAVIVI- צודק, התכוונתי באמת לחיבור SCART ישירות ללא התערבות של רסיבר..אצלי הTV מחוברת ישירות עם SCART לממיר וגם ה-DVD ((יש לי 3 SCARTים).
הגרסה שלך של"ממיר\טרנסקודר\רסביר\upscale\טלויזיה" הכי נכונה מבחינת איכות.
אבל לדעתי, עדיין רצוי לחבר את הממיר ישירות ללא UPSCALE של הרסיבר....
מצטער על הסיבוך, זה לא כ"כ פשוט :yoedng כתב:אז ההמלצה הסופית היא לחבר את מקורות הווידאו ישירות לטלוויזיה...
וכמובן שאני צריך לוודא שיש לה מספיק כניסות SCART בהתאם לכמות המכשירים.
תודה!!...
1. אם יש לך יותר מ3 מקורות וידאו, למשל DVD, וידאו, מחשב, PS 3 ואפילו עוד, פשוט לא יהיה לך מקום לחיבורים בפלזמה.
2. ההמלצה לחיבור ממיר ישירות לפלזמה נבע מהרצון לחסוך לך את עלות הטרנסקודר (כ-400 ש"ח).
3. אם אתה רוצה למתג את כל מקורות הוידאו (כולל ממיר) דרך רסיבר ולצאת מהרסיבר לפלזמה עם כבל בודד של HDMI , אז הטרנסקודר הוא חובה לקבלת איכות מירבית.
YOEDNG על איזה רכיבים החלטת ללכת ?
כרגע החלטתי ללכת על פלזמה של פיוניר, לא יודע עוד איזה דגם, כשאני אהיה בחנות אני אראה מה הכי מתאים מבחינת איכות טלוויזיה ומבחינת כמות כניסות.
מגבר של ימאהה (כנראה 2700)
DVD של NAD או אונקיו (שוב, רק בחנות אני אראה איזה דגמים, אבל הבנתי שאלו החברות המומלצות)
ורמקולים...המליצו לי על "KHT 3005 "ו"SA-2" אבל אין לי מושג של מי הם, גודל ומחיר...
אבל נראה לי שאני אלך על משהו של B&W או אחד מהמומלצים ברגע שאמצא/אקבל קצת יודע מידע אליהם.
ולגבי ה"הטרנסקודר " - ה400 שח לא יפרידו בינינו אם באמת הוא נחוץ...אבל שוב...חוץ מאיך קוראים לו אין לי יותר מידי מושג של מי וכו...
מגבר של ימאהה (כנראה 2700)
DVD של NAD או אונקיו (שוב, רק בחנות אני אראה איזה דגמים, אבל הבנתי שאלו החברות המומלצות)
ורמקולים...המליצו לי על "KHT 3005 "ו"SA-2" אבל אין לי מושג של מי הם, גודל ומחיר...
אבל נראה לי שאני אלך על משהו של B&W או אחד מהמומלצים ברגע שאמצא/אקבל קצת יודע מידע אליהם.
ולגבי ה"הטרנסקודר " - ה400 שח לא יפרידו בינינו אם באמת הוא נחוץ...אבל שוב...חוץ מאיך קוראים לו אין לי יותר מידי מושג של מי וכו...
KEF KHT 3005 - http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=422812
מורל APPLAUSE המורכב מיחידות של SA-2 - http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=35113
גש לכל חנות מרשימת המומלצים של האתר, תשמע רמקולים, לא רק סטיליטים, וקשה לי לדמיין שתרצה לרכוש קטנים אחרי השמיעה.
מורל APPLAUSE המורכב מיחידות של SA-2 - http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=35113
גש לכל חנות מרשימת המומלצים של האתר, תשמע רמקולים, לא רק סטיליטים, וקשה לי לדמיין שתרצה לרכוש קטנים אחרי השמיעה.