כבל BI WIRE

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #21 

אורי_ו כתב::(
צפיד? מה קרה?
...
בטעות כל מה שכתבתי הסתכם באייקונים האלו(או שקיים סיכוי שנערכו כך וזה לא היה אני :evil: ).

בכל מקרה ,היות ושדירגתי את כל המערכת הייתי רוצה הפעם להיות מכוסה גם מבחינת כל הכבלים(רמקולים אינטרקונקטים)התקציב הכללי להכל בערך 400 ש"ח.
הרעיון של יאיר נשמע לי מאוד מסקרן לגבי כבלים לרמקולים היות ומצאתי למשל שלאינטקונקטים מומלץ על בידוד טפלון.

הייתי רוצה לקבל חנויות מומלצות לקניית RCA באיכות טובה ואולי גם XLR וסופיות כאלה הייתי רוצה לקנות הכל במקום אחד ושיהיה איכותי,עדיף בארץ אך גם חו"ל אופצינאלי BI WIRE.
אם אפשר לקבל קצת הסבר על דבריו של ג'ואל ,לא כל כך הבנתי את ההסבר של ג'ואל לגבי קדם פילטר וכ',אני יודע שBI WIRE זה הגברה מופרדת לHF ו LF ע"י אותו מגבר ,BI AMP שלשם אני שואף זה אותה הפרדה רק שמדובר גם במגברים נפרדים לHF ו LF.
היכן אני טועה?

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #22 

צפיד כתב: אם אפשר לקבל קצת הסבר על דבריו של ג'ואל ,לא כל כך הבנתי את ההסבר של ג'ואל לגבי קדם פילטר וכ',אני יודע שBI WIRE זה הגברה מופרדת לHF ו LF ע"י אותו מגבר ,BI AMP שלשם אני שואף זה אותה הפרדה רק שמדובר גם במגברים נפרדים לHF ו LF.
היכן אני טועה?
...
הסבר מפורט יותר יש בלינקים הזה http://sound.westhost.com/bi-amp.htm#bi_wiring
וגם בזה: http://www.audioholics.com/education/fr ... s-biwiring

בכל מקרה אני אנסה לפרט יותר.

bi-wire, ראה תמונה Fig2.gif
- - - - -
הגברה עם שני ערוצים לצד, סה"כ 4 ערוצי הגברה.
כל אלמנט (דריבר) מקבל בדיוק אותו אות להגביר, מה שמסנן את התדרים זה פילטר פאסיבי.

מקור
מגברים (2 ערוצים: סטריאו או 2 מונו - או - 4 ערוצים: 2 סטריאו או 4 מונו)
פילטר פאסיבי
רמקולים

bi-amp, ראה תמונה biamp-f1.gif
- - - - -
הגברה עם שני ערוצים לצד, סה"כ 4 ערוצי הגברה.
הטויטר (והמיד אם יש) מקבלים תדרים גבוהים, הוופר מקבל תדרים נמוכים

מקור
מפצל תדרים (פילטר אקטיבי או פילטר דיגיטלי)
מגבר אחד לתדרים נמוכים שהולך לוופרים
מגבר אחד לתדרים גבוהים שהולך לטוויטר (או למיד ולטוויטר)

מקווה שזה ברור יותר עכשיו. בכל מקרה יש על זה המון מידע באינטרנט, גם בלינקים שצירפתי וגם במקומות אחרים.
אני מאוד ממליץ לך לקרוא בעיון על הנושא הזה.
bi-wire
 bi-wire

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

ג'ואל ,
תודה על התשובה המושקעת
אני באמת אקרא יותר בנושא,הרעיון של פילטר אחרי המגבר ולפני הרמקולים זה משהו שחדש לי,אני לא יודע כמה זה תורם היות וברמקול כבר קיים בעצם פילטר פאסיבי שזהו הקרוס של הרמקול.
אני משער שיש דברים מעבר לזה ויש לזה יתרונות שכרגע לא ברורים לי.
שוב תודה רבה על התשובה המפורטת!

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #24 

אין בעד מה.
:wink:

ד"א, שמעתי את המערכת של יאיר, הוא מבצע tri-amp עם 4 מגברי class-d ושני מגברי מנורות. בשתי מילים: נשמע מדהים.

רשימת היתרונות של bi\tri-amp ארוכה, אני אמנה מספר:
א. רגישות נמוכה יותר לאינטר-מודולציה.
ב. ניצול טוב יותר של המגברים (שני מגברי 100 וואט "שקולים" למגבר 400 וואט אחד)
ג. חופש מבעיות פאזה ו-time alignments שקיימים ברמקולים עם פילטר פסיבי
ד. ניצול טוב יותר של כל דרייבר וחופש בבחירת מגבר ועוצמה שמתאימים לדרייברים
ה. אפשר להסתפק ב- damping factor קטן יותר בכל מגבר בנפרד.

הערה: כל היתרונות הללו נלקחו ותורגמו בצורה חופשית מהאתר:
http://sound.westhost.com
(לטובת כל האנשים שלא יטרחו לפתוח את הלינק ולקרוא בעצמם.)

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

joel כתב:אין בעד מה.
:wink:

ד"א, שמעתי את המערכת של יאיר, הוא מבצע tri-amp עם 4 מגברי class-d ושני מגברי מנורות. בשתי מילים: נשמע מדהים.

רשימת היתרונות של bi\tri-amp ארוכה, אני אמנה מספר:
א. רגישות נמוכה יותר לאינטר-מודולציה.
ב. ניצול טוב יותר של המגברים (שני מגברי 100 וואט "שקולים" למגבר 400 וואט אחד)
ג. חופש מבעיות פאזה ו-time alignments שקיימים ברמקולים עם פילטר פסיבי
ד. ניצול טוב יותר של כל דרייבר וחופש בבחירת מגבר ועוצמה שמתאימים לדרייברים
ה. אפשר להסתפק ב- damping factor קטן יותר בכל מגבר בנפרד.

הערה: כל היתרונות הללו נלקחו ותורגמו בצורה חופשית מהאתר:
http://sound.westhost.com
(לטובת כל האנשים שלא יטרחו לפתוח את הלינק ולקרוא בעצמם.)
...
מאוד מאוד מעניין!
אני מודה ומתוודה שאני די התאמתי לאלה שחשבו שBI WIRE זה סוג של BI AMP- זה יותר הרע במיעוטו ואפילו לא מתקרב ליתרונות שהם מדברים עליהם(בהנחה שהם צודקים...).
יש לי מס שאלות
1.הלא קיים סוג של פילטר בצורה זו או אחרת ברמקול עצמו,מה הטעם לסנן את הסאונד לפני אם גם כך הקרוס ברמקול עצמו "ידאג" לשלוח את התחום הדרוש לו.
2.מזה בעצם הפילטר החיצוני?סוג של כבל?מכשיר יעודי?
3.האם זה מחייב 4 מגברים שונים או ששני מגברי דואל מונו יכולים להספיק?

אגב דיברת על ההגברה של יאיר שהיא בחלקה CLASS D וחלקה מנורתית,איך יכולים לעבוד שני מגברים שונים בתכליתם ואני מאמין גם בהספקם על אותו רמקול...

בכל אופן- מ ר ת ק!

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

צפיד כתב:
מאוד מאוד מעניין!
אני מודה ומתוודה שאני די התאמתי לאלה שחשבו שBI WIRE זה סוג של BI AMP- זה יותר הרע במיעוטו ואפילו לא מתקרב ליתרונות שהם מדברים עליהם(בהנחה שהם צודקים...).
יש לי מס שאלות
1.הלא קיים סוג של פילטר בצורה זו או אחרת ברמקול עצמו,מה הטעם לסנן את הסאונד לפני אם גם כך הקרוס ברמקול עצמו "ידאג" לשלוח את התחום הדרוש לו.
2.מזה בעצם הפילטר החיצוני?סוג של כבל?מכשיר יעודי?
3.האם זה מחייב 4 מגברים שונים או ששני מגברי דואל מונו יכולים להספיק?

אגב דיברת על ההגברה של יאיר שהיא בחלקה CLASS D וחלקה מנורתית,איך יכולים לעבוד שני מגברים שונים בתכליתם ואני מאמין גם בהספקם על אותו רמקול...

בכל אופן- מ ר ת ק!
...
1.
הפילטר שברמקול פאסיבי. הוא עובד אבל יש לו בעיות. פילטרים פאסיביים שפוגעים פחות בסאונד יקרים ובד"כ מצויים רק ברמקולים יקרים. הבעיות העיקריות הן תגובת הפאזה, ויישור זמן, (phase response and time alignment).
לכן כדי להינות מהיתרונות של bi-amp יש לנתק את הפילטר הפאסיבי מהרמקול ולהישתמש בפילטר אקטיבי במקום.

2.
אני מכיר שני סוגים של פילטרים אלקרוניים, פילטר אלקטרוני פאסיבי (כדוגמאת זה שדוחף לוויתן משתמש בו) ופילטר דיגיטלי (אלקטרוני אקטיבי?) (כדוגמאת זה שיאיר משתמש בו).

על פילטר אלקטרוני אין לי הרבה לומר, זה מעג חשמלי שמקבל כוח ממקור חיצוני, הוא מקבל מקור (אודיו) ומפצל אותו למספר ערוצי שכל ערוץ מכיל את התדרים הרצויים.
http://en.wikipedia.org/wiki/Active_filter

פילטר דיגיטלי זה מעבד dsp או אפילו מחשב רגיל. אתה מכיר את האיקוליזר ב-winamp? הפילטר דיגיטלי עושה "בערך" את זה. אם תהיה מעוניין אני אוכל להרחיב את הדיבור על פילטרים דיגיטליים
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_filter
http://www.deqx.com/pdc26.html
http://www.starborg.net/products/dcx249 ... sover.html
http://www.ludd.luth.se/~torger/brutefir.html

כאמור בפילטרים כאלו אין את הבעיות הפאתולוגית של פילטרים פאסיביים. אבל יש להם בעיות אחרות, לא ניכנס אליהן כרגע.

3.
הינו הך

4.
באופן מפתיע שילובים "מוזרים" בין מגברים. הם נשמעים מצויין וזה מה שחשוב.
יש אלו שיתווכו עם הטענה הזו ויאמרו שצריך מגברים זהים כדי לקבל הומגניות בצליל. שמעתי כבר רמקולים מוגברים אקטיבית ע"י מספר מגברים שונים ולא הבחנתי בבעיות. מצד שני כל אחד והאוזניים שלו...

השאלה יותר חשובה לדעתי היא: מהו תדר החיתוך?

יש לעיין בטבלה הבאה כדי להבין את התשובה (שוב, תודה לאליוט: http://sound.westhost.com/bi-amp.htm#power_dist)

קוד: בחירת הכל

X-over Frequency 	Power to Bass 	Power to Mid+High
250Hz                       40%                 60%    
350Hz                       50%                 50%    
500Hz                       60%                 40%    
1,200Hz                    65%                 35%    
3,000Hz                    85%                 15%    
 5,000Hz                    90%                   10% 
הטבלא מציגה ממוצע התפלגות עוצמה עבור תדר חיתוך. הטבלא די מדברת בעד עצמה.
עוצמת המגברים תלויה בתווך התדרים שהמגבר צריך להגביר.

כמובן שנתונים אלו משתנים עבור כל סוג מוזיקה והם מייצגים מעין ממוצע משוקלל.

מסקנות מהטבלא, אם חיתוך הוופר ברמקול שלך ב-500 הרץ, אפשר להשתמש במגבר 100 וואט לוופרים ומספיק מגבר 65 וואט למיד ולטוויטר.

אם חיתוך הוופר ברמקול שלך ב-3000 הרץ, אפשר להשתמש במגבר 100 וואט לוופרים ומספיק מגבר 20 וואט לטוויטר.

וכן הלאה...

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

ראשית-אני חייב להגיד שהתרשמתי מאוד מהידע שלך ומאוד הופתעתי מהחוסר ידע שלי בנושא.
הרעיון של פילטר חיצוני שבעצם חוצה תחומים לפי הטבלה די כירוגי לדעתי.
גודל תיבה ועוד כל מיני סוג מודיפקציות שעושות חברות ברמקולים כדי להשיג באס מסויים או שימוש בסוג טוויטר למשל (EMIT) או ריבון ועוד הרבה סוגים שונים בעלי צרכים שונים כך שהשענות בעצם על "ממוצע" הוא קצת מפתיע.
אני מבין את הרעיון כאשר מדובר בקרוס בעייתי או חובבני אך ברמקולי HI END הרבה מהפיתוח והמחשבה מופנה לטובת הקרוס.
כתבת "הפילטר שברמקול פאסיבי. הוא עובד אבל יש לו בעיות. פילטרים פאסיביים שפוגעים פחות בסאונד יקרים ובד"כ מצויים רק ברמקולים יקרים..."
אני משער שהרמקולים שלי נחשבים ליקרים ואחרי שאני יותר מבין את ה BI AMP נראה לי שאני אדבוק ב BI WIRE המסורתי ,אני אקח את זה אולי קצת קדימה בעתיד לחיבור שני מגברי כוח נפרדים כאשר כל אחד מהם מונובלוק בברידג'.
אני מבין שהרבה כמוני חשבו שתצורה זו היא BI AMP(אפילו ב MANUAL של ARCAM רשום כך) והשרשור הזה אכן תרם המון.
(Y) (Y) (Y)

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

למנהלים-בקריאה שנייה לדעתי מה שג'ואל כתב אפילו צריך להערך כמאמר בנושא (i)

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שאלה

שליחה #29 

כל העניין בבחירת המגבר הספציפי הזה נבע מנקודת מוצא שבעתיד אני ארכוש עוד מגבר ואקבל בעצם BI AMP(לפחות כך חשבתי....)
בדקתי בספרות של המגבר שלי ואכן הם מתארים את התצורה הזו שדיברתי עליה כעל BI AMP,מדבריו של ג'ואל אני מבין שאין זה כך אלא צורה של BI WIRING.
האם חברות ההגברה טועות או מטעות?
לינק מצורף עמודים16,17

http://www.meridian-audio.com/handbooks/557user.pdf

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

Re: שאלה

שליחה #30 

צפיד כתב:כל העניין בבחירת המגבר הספציפי הזה נבע מנקודת מוצא שבעתיד אני ארכוש עוד מגבר ואקבל בעצם BI AMP(לפחות כך חשבתי....)
בדקתי בספרות של המגבר שלי ואכן הם מתארים את התצורה הזו שדיברתי עליה כעל BI AMP,מדבריו של ג'ואל אני מבין שאין זה כך אלא צורה של BI WIRING.
לינק מצורף עמודים16,17

...
קודם כל מצטרף לדעתך שאפשר לערוך את הודעתיו של יואל כמדריך לנושא, ו-
אנסה בכל זאת להוסיף משהו טכני בשפה פשוטה:
מה שלא מספרים "דוחפי ה- BW" זה שעיקר הבעיות שגורמות להפרעות בין צליל נמוך וחזק לבין צלילים גבוהים שתמיד הם חלשים (בעוצמה) זה קורה בעיקר במגבר ההספק, בדרגה הסופית, לכן הוספת ה- BW אין לה על כך שום השפעה זה כאילו הפרדה כאשר בעצם לא הפרדנו כלום.
הבעיות עם פילטר פסיבי - נגדים, סלילים וקבלים:
זו אומנות בפני עצמה להתאים את עוצמת הקול, בעיקר בנקודת בנקודת החיבור שאז תמיד מסופק צליל גם מהרמקול הנמוך וגם מהגבוה. הסלילים והקבלים קובעים באיזה תדר זה קורה, ואת הנגדים מוסיפים בשביל תיאום עוצמה, אבל זה גורם לבזבוז הספק והפחתת טיב הצליל ברמקול שצריך תיקון עם נגד.
כאשר הרמקול משנה את תכונותיו לאחר זמן (כולל הבריק אין) דבר זה משפיע על כל האונות שתוארה לעיל, והיצרן צריך לנחש לאיזה ממוצע הוא מכוון את ערכי המסננת בכדי שלא תהיה פגיעה מהותית בתפקודה.

כאשר מבצעים BI או THREE אמפ, והפילטר נמצא לפני המגברים מתקבלים השיפורים הבאים:
ישנה הפרדה אמיתית בין הצלילים לפני הדרגה הסופית של השמע, דבר שמבטל לחלוטין את הפרעת הנמוכים על צלילים גבוהים ממנו.

את התאמת העוצמה ניתן לכייל ולתקן על ידי שינוי ההגברה (GAIN) בכל אחד מהמגברים.
הפילטרים האלקטרוניים (האנולגיים) שלפני המגבר יותר מדויקים וחיתוכם יותר חד ומדויק ולא סובלים מהסחת הפזה (למעשה פזה הפוכה בפילטר של 12 ד"ב לאוקטבה) של פילטרים שברמקולים.

מכייון שהצללים הגבוהים אינם רוכבים על הצלילים הנמוכים, אפשר להוציא תפוקה יותר גבוהה (יותר הספק) מכל אחד מהמגברים לפני שמגיעים לתופעת ה- CLIPPING במגבר.
מקבלים עקרונית פוטנציאל לקבל את סכום ההספקים של המגברים המעורבים. (לא אפשרי בחיבור פסוודו BIAMP כאשר נשאר הפילטר הפסיבי ברמקול והכניסות במקביל כמו ברסיבר דנון)

אם נבטל את המסננת הפסיבית ברמקול, זרקנו מערכת יקרה מאוד של רכיבים פסיביים שרק תורמים לקלקל אם הרבה או מעט את הצליל המגיע לרמקול, הגבוהים עוברים דרך קבל, והנמוכים דרך כמה מאות מטרים של חוט נחושת (הסליל, ואח"כ מתווכחים על כמה משפיע חוט הרמקול של 3 מטר)
במצב זה משתפר מאוד הריסון של הרמקולים עם המגבר, והשליטה של המגבר בהם.

ניתן לתכנן מגברים שיתאימו יותר טוב לתחום התדר שאותו הם מגבירים - ראו את השאלה והתשובה למה משתמשים במגברי מיתוג לסאבים

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

Re: שאלה

שליחה #31 

צפיד כתב: כל העניין בבחירת המגבר הספציפי הזה נבע מנקודת מוצא שבעתיד אני ארכוש עוד מגבר ואקבל בעצם BI AMP(לפחות כך חשבתי....)

לינק מצורף עמודים16,17

...
לצערנו החברות נסחפו לאופנה ולשיווק והם לא מספרים את כל האמת. שים לב מה כתוב בהוראות בעמוד 13 לחיבור שהם קוראים לו BIAMP

כתוב שם חבר את יציאת שמאל של הפרה אמפ - הקדם מגבר לשתי הכניסות של מגבר אחד, כאשר חסר כאן אותו הפילטר שלפני, המאפשר להפריד בין הגבוה לנמוך.
פשוט חבל על הכסף.

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #32 

ומה החסרונות של biamp הרי אין כלכך הרבה טוב בלי רע
באו נתעלם לרגע מעלות ההגברה
גיא

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

לדעתי דבר ראשון הסיבוכיות והמורכבות של חיתוך התדר במיקום הנכון,אני משער שהשילוב הנכון בין המגברים השונים הוא גם חלק שצריך לתת עליו מחשבה ובחינה מעמיקה.
אני שלעצמי אחרי בחינה מחודשת - אין לי צורך בתצורה הזו,זה מקרה ספציפי כמובן.
יתרה מזאת ,הסיבה הראשונה שלי לצרף עוד מגבר היא לא התצורה BI WIRE/BI AMP
אלא מהסיבה של הספק גבוה יותר היות וההגברה בנויה ל BRIDGE ובכך ההספק מכופל.

אם אפשר לבקש מהמנהלים לחצות את הדיון כי הוא רחוק שנות אור מהנושא בתחילה שנפתח.
הרבה יכולים למצוא את הדיון זה בנושא BI AMP כמועיל ושובר כמה מיתוסים.
יוסי ,ג'ואל (Y) (Y) (Y)

SONYES
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

הגברה של מגברי מונו בלוקים לרמקולים בשיטת הבי אמפליפיד או

שליחה #34 

שלום וברכה לכם ידידי
ארצה לחלוק איתכם מעט מהנסיונות שלי עם רמקולים שיפורטו להלן.

הרמקול האגדי שלי הוא NS-1000M של ימהה כיום מחובר למגבר קלאס A LUX MAN
צליל הטוב ביותר ששמעתי מהרמקול הזה לקרוס אובר שלו מחוברים בהלחמה של כבל VDH
CS-12 מקוריים עם בדיל 85% כסף וסגסוגת מיוחדת XLO כך שאנני יכול לבצע כול נסיון לבי אמפלפייד, או בי וירינג.
יש לי MX-3 טנוי עם חיבורים אז ככה בבי ויארינג מצלצל דינאמי צלול עם מגברים מונו בלוקים 300W RMS מחוברים לכול רמקול בנפרד טוב ,

לפני שבוע התברכתי בדימונד 9.1 ורפדייל אז ככה זה רמקול אודיופילי אמיתי לאחר חיבור למונו בלוקים בבי ואירינג צליל צלול שקוף חם ואמיתי אין צורך בלהשקיעה סכומי עתק לרמקולים אם יש לך 9.1 מתוך נסיון שלי מספיק להשמיע את סימפוניית אלפים של ריכרד שטראוס מבלי לפרק אותם כמובן בווליום סביר .
טוב בבי אמפלפיד עם די הרבה בילבול מוח של חיבורים ובמיקרה איך שאני שומע ותם פתחתי
את האתר הנפלא הזה .
ופתרום אתם מדברים על מה שאני עובד עליו שבוע ימים,
\
טוב אז חזרתי לבי ואירינג כי אין לי מחסור במגברים סהכ 4 מונו בלוקים ואחד רב ערוצי.
נישמע מעולה דרך הלקסמן כאשר כול יציאה שלו מחובר A למיד באס ו-B לטויטר מה אומר לכם חברים, רמקול המדהים ביותר מסוגו ששמעתי מעודי עם מגבר לקסמן עם סידי סוני9000,
או פטיפון לקסמן 284 וראש מוביג כויל אדיו טכניקה .

אודה לכול אחד מיכם אם תפרטו איך בדיוק יש לחבר בבי אמפלפייד ניסיתי ללכת לאתר לין יש להם בי אמפלפייד משולש לרמקולים שלהם האמת, ממש לא הבנתי מה לעשות.
אולי תאירו את עני בשרטוט פשוט ביותר ?

תוכלו לראות את המוצרים בגלריית התמונות שלי .

לסיום ארצה לשבח כאן אדם נפלא שיש לו חנות מעבדה ברחוב בן יהודה תא הנקראת סטראו.\
מקצוען קלאסי בתחום הסטראו מסורתי ותיקונים .
אמין ישר תיקן לי טייפ סוני 222ES במיקצוענות מדהימה ומחיר סביר .

הדימונד 9.1 חלופה אמיתית לרמקולים יקרים הרבה הרבה ממנו . פתאום כיף להאזין למוסיקה , לא רק דרך הימהה 1000

בברכה

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #35 

sonyes

חיבור שני כבלים של רמקולים לכל רמקול וחיבור כבלים אלו ליציאות A ו-B באותו המגבר אינו חיבור BI AMP אלה זהו חיבור BI WIRE שכן מדובר באותה יחידת הגברה.

צפיד

לא סתם שאלתי אם מדובר BI WIRE או ב- BI AMP ובהחלט לא סתם שאלתי זאת כנספח לשירשור הכבלים.

כבר די מזמן הבהירו לי כאן בפורום שלא אמור להיות יתרון בצליל בחיבור BI WIRE (אם אתה שמעת שיפור בצליל לא אתווכח איתך) ויש כאלו שמקצינים וטוענים שכל העיניין של הטרמינלים הכפולים ברמקולים האיכותיים והמלצות יצרני הרמקולים לחיבור בBI WIRE זו קונספירציה של יצרני הכבלים כדי להגדיל את נפח המכירות.

לעומת זאת לחיבור BI AMP יש אכן יתרונות בצליל שפורט בהרחבה ובמקצועיות על ידי קודמי.

שלמה

joel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

צפיד, תודה רבה על הפירגון. :)

אני אשמח לכתוב משהו מסודר יותר על הנושא.

אני גם מעוניין לחדד מספר נקודות:

צפיד,
בקשר ל-manual של מרידיאן, עושה רושם שהכותרת בעמוד 13 מטעה. אבל בטקסט שמסביר הם רושמים bi-wire... ייתכן וזו שגיאת אנוש.

בחירת תדר החיתך.

בפילטר אנלוגי פאסיבי, שינוי תדר החיתוך בד"כ דורש החלפה של כל הקרוס-אובר, וגם אם זה מסתכם בקבל או סליל. זה לא זול ולא פשוט.

בפילטר אנלוגי אקטיבי הסיפור שונה לחלוטין, זה הרבה יותר פשוט וממש זול.

בפילטר דיגיטלי זה ממש פשוט ולא עולה כלל כסף. למעשה, אפשר להתאים תדרי חיתוך שונים עבור כל סגנון מוזיקה, אפשר להתנסות ולבדוק את ההבדלים. זה לוקח מעט מאוד זמן לתכנת תדר חיתוך אחר (בד"כ).

מנסיון שלי -בחירת תדרי חיתוך מעט שונים לא גורמת להבדל שמיים וארץ. לכל אלמט יש תחום עבודה (אפשר למדוד) וכל עוד תחומי העבודה חופפים אפשר לשחק עם תדר החיתוך בחופשיות. האילוצים הבעיתיים נובעים בד"כ מבעיות של תכנון פילטרים פאסיביים, בחירת רכיבים כאלו ואחרים וכו'. כשיש מערכת עובדת, מומלץ ורצוי לבחון תדרים שונים ואת אופן השפעתם על התוצאה הסופית.

ואם כבר אנו מדברים על כתיבה של מאמר מקיף, הייתי רוצה לפרט מעט על אחד מהיתרונות הגדולים ביותר של bi-amp (לדעתי): שיפור עבור בעיות הנגרמות מ- clipping.
(זה בטוח יהיה סעיף חשוב בכל הסיפור)

נניח שיש לנו גל סינוס בתדר 1000Hz וגל נוסף בתדר 100Hz, (תמונה 3).
נניח שאנו מנגנים את שני התדרים הללו במערכת שלנו. (הגל המחובר)

נניח שיש לנו מגבר של (רק) 100 וואט. כמו כן, נניח שכאשר האמפילטודה של האות הנכנס = 1v, נזדקק לכל 100 הוואטים.

כשננגן את שני התדרים (2v) תתרחש תופעת לוואי של מגברים(*)(**), יהיה לנו clipping כי המגבר נכנס לרוויה. (תמונה 1 + 2).
(*) במקרה של מגבר טרנזיסטורי, ה-clipping יהיה ישר כמו בתמונה.
(**) במידה וזה מגבר מנורות, יהיה clipping עגול (אבל זה נושא לת'רד אחר).

איך מתקנים את הבעיה הזו?

פתרון א':
מגבר חזק יותר.
בגלל שהיחס בין אמפליטודה הנכנסת לוואט היוצא הוא יחס בריבוע, נזדקק למגבר פי 4 יותר חזק, בכדי לנגן אות שהאפליטודה שלו חזקה פי 2.
(2 בריבוע = 4)
אם המגבר המקורי שלנו 100 וואט, נזדקק למגבר 400 וואט כדי לנגן את שני התדרים ללא clipping.

פתרון ב':
bi-amp
אם יש לנו מערכת עם bi-amp, יספיקו לנו שני מגברי 100 וואט בכדי לנגן את התדרים הללו ללא clipping. (בהנחה והחיתוך האקטיבי בין 100 ל-1000 הרץ).
בגלל שהמפצל האקטיבי שלנו יושב לפני ההגברה, כל מגבר יקבל רק סינוס אחד באמפליטדה שלא גורמת לclipping ובכך הבעיה תיפתר.

הערה: למה bi-wire לא טוב לנו במקרה הזה?
כי כל מגבר יקבל את מלוא הספקטרום ושני המגברים יכנסו לרוויה.

דיון:
כמו שניתן לראות, הטענה כי bi-amp עולה כפול מהגברה רגילה פשוט אינה נכונה. בכדי להינות מעוצמת שמע של מגבר 400 וואט מספיקים שני מגברי 100-200 וואט. לא בהכרח שהם גם יעלו יותר.
יש תמורה לכסף, זה לא "קנייה מיותרת" של עוד מגבר.

אם נתבונן בתדרים שנוצרו, נראה שיש לנו שני פיקים ב-200Hz ו-2000Hz. כמו כן יש לנו עוד לא מעט פיקים בתדרים אחרים (1800,2200,3800,4200, ועוד). בקיצור המון דיסטורשן ואות חדש שבכלל לא דומה למקור.
אני חושב שמיותר להסביר בפירוש למה זה לא תורם לחוויה המוזיקלית.

זו דוגמא קיצונית אבל היא ממחישה את אחד היתרונות הגדולים ביותר (לדעתי) של פילטרים אקטיביים.

שוב, תודה רבה לאליוט (http://sound.westhost.com/bi-amp.htm).
תמונה 1:
<br />תחום התדרים של הגל אחרי הגברה לא מספקת, כמו שניתן לראות, עקב ה-clipping התווספו הרבה תדרים נוספים (ולא רצויים) לתוצאה הסופית.
 תמונה 1:
תחום התדרים של הגל אחרי הגברה לא מספקת, כמו שניתן לראות, עקב ה-clipping התווספו הרבה תדרים נוספים (ולא רצויים) לתוצאה הסופית.
תמונה 2: 
<br />גל הקול של שני התדרים במגבר שאינו חזק דיו, כתוצאה יש clipping.
<br />
<br />במידה והמגבר היה חזק דיו, לא הייתה לנו בעיה כזו.
 תמונה 2:
גל הקול של שני התדרים במגבר שאינו חזק דיו, כתוצאה יש clipping.

במידה והמגבר היה חזק דיו, לא הייתה לנו בעיה כזו.
תמונה 3: 
<br />שני גלים, האחד של 100Hz והשני של 1000Hz, והסכום שלהם.
<br />כל גל בעוצמה שווה, הסכום שלהם כפול בעוצמה של כל אחד בנפרד.
 תמונה 3:
שני גלים, האחד של 100Hz והשני של 1000Hz, והסכום שלהם.
כל גל בעוצמה שווה, הסכום שלהם כפול בעוצמה של כל אחד בנפרד.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”