בעת נסיעה לחו"ל - שימוש בכרטיס אשראי או במאסטרקאד נטען?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #21 

הכספומט של לאומי לוקח עמלה, הוא לא מוכר בשער יציג, אלא בשער גבוה יותר, אבל זה שער דומה מאוד לזה של החלפנים ברחוב.
הוא נותן את הכסף בשטרות של 50 (אירו/דולר).

עמלות המרה (לא בכספומט) משער יציג:
לאומי קארד 3%
ישראכרט 2.3%
כאל 2.8%

בכרטיס כאל פליי קארד שכל אחד יכול להוציא יש הנחה של 50% בעמלת ההמרה, כלומר היא תצא 1.4%. מצד שני נדמה לי שזה דיינרס עם אופציה למאסטרקארד עם ספרות לא בולטות שהוא לא בטוח בינלאומי. צריך לבדוק עם כאל.

ואחרי הכל חשוב לזכור שהפרש של 1.3% הוא בסך הכל 13 ש"ח על כל 1000 ש"ח.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #22 

liorp כתב:הכספומט של לאומי לוקח עמלה, הוא לא מוכר בשער יציג, אלא בשער גבוה יותר, אבל זה שער דומה מאוד לזה של החלפנים ברחוב.
...
עד כמה שידוע לי, השער אכן הוא כמו של הצ'יינג'ים (וזול בכמה אגורות מהדואר, בדקתי עכשיו), אבל אין עמלה נוספת כלשהי - זוהי "שבירת שוק" שהם עשו לפני כשנה בערך. ראה בלינק הראשון. האם יש שקר בפרסום ובכל זאת נגבית עמלה נוספת?

שערי מט"ח בבנק לאומי:
https://www.leumi.co.il/Campaign/ATM_currency/39492

שערי מט"ח בבנק הדואר:
http://www.israelpost.co.il/postcurrency.nsf

היתרון לעומת הצ'יינג'ים או הדואר הוא שלא צריך להוציא קודם מזומן בשקלים ואז לבוא אליהם, אלא פשוט מושכים ישירות את המט"ח.
גילוי נאות - עוד לא ניסיתי למשוך בעצמי, כי יש ליד הבית שלי כספומט המוציא רק דולרים ולא יורו, ועד עכשיו הייתי צריך רק יורו. יש גם צ'יינג' ליד הבית, אז אני נאלת למשוך שקלים ואז ללכת אליו בשביל יורו.

לגבי העמלות בכרטיסי האשראי, הרשימה שלך נכונה, אבל כאמור, יש כרטיסים מיוחדים של אותן חברות הנותנים שערי המרה נמוכים יותר כמו 1% מהשער היציג של הייטק זון, שהוא כרטיס אשראי המונפק ע"י חברת כ.א.ל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

עמלה מבחינתי זה ההפרש בין השער היציג לבין השער שלאומי מוכרים בו.
אין עמלה נוספת, קניתי בעבר יורו בכספומטח, החסרון לעומת החלפנים, שמקבלים בלאומי רק שטרות גדולים של 50.

ההבדל הוא שלפליי קארד של כאל כל אחד יכול להצטרף, בניגוד להייטקזון.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 265 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #24 

חברים תודה לכם על המידע, אך כפי שכבר רשמתי, השימוש במזומן אינו רלוונטי עבורי כי אני לא מעוניין להתנהל עם מזומנים בחו"ל.
כרטיס הייטק זון- גם לא רלוונטי עבורי מכיוון שאינני עןבד הייטק. הבנק טרם חזר אליי עם תשובות מפורטות לגבי עמלות האשראי בחו"ל / פתיחת חשבון המט"ח, אך נראה שלפחות מבחינת האשראי- אין שום הטבה , בניגוד למה שכמה חבר'ה רשמו פה, שישנה הטבה בעמלת המרה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #25 

מה זאת אומרת אין שום הטבה? לפי איזה שער הם מחליפים?

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

Nemesis כתב:מה זאת אומרת אין שום הטבה? לפי איזה שער הם מחליפים?
...
זה עוד בבדיקה יותר מעמיקה מול הסניף וחברת ישראכרט, אבל ככל הנראה עמלת ההמרה הרגילה של כל כרטיסי ישראכרט - 2.3% על השאר היציג, כפי שאחד החבר'ה הסביר פה בעמוד הראשון. לא ביררתי איתם לפי איזה שער, אני אסמוך על ההסבר שניתן פה, רק שאלתי האם יש הטבה כלשהי באיזשהו היבט בעת רכישה בחו"ל, נאמר לי שככל הנראה שום הטבה Whatsoever.

יש לי הטבה בחשבון "הוט" שהיא פחות רלוונטית עבורי כי אני לא אצטרך מזומן- קנייה של עד 2000$ בשנה ללא עמלות המרה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #27 

זה באמת קצת גלש מהנושא, אבל הכוונה הייתה לקצת מזומן עבור קניות קטנות בדוכנים, טיפים וכו.
ברור שאת רוב הקניות עדיף לעשות בכרטיס האשראי - כזה שנותן שער המרה טוב, כמובן.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

pixies כתב:זה באמת קצת גלש מהנושא, אבל הכוונה הייתה לקצת מזומן עבור קניות קטנות בדוכנים, טיפים וכו.
ברור שאת רוב הקניות עדיף לעשות בכרטיס האשראי - כזה שנותן שער המרה טוב, כמובן.
...
אני לצורך העניין לא משתמש כלל במזומן בארץ, נמנע ככל שניתן. אני נגד השיטה הזו , לא אוהב אותה וחושב שהיא לא יעילה ורוויות סיכונים. על אחת כמה וכמה בחו"ל, שם יש כייסים וחוסר התמצאות במטבע המקומי מה שיכול לגרום לבלבול ותסבוכת בעת תשלום / קבלת עודף .

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

Doli כתב:חברים תודה לכם על המידע, אך כפי שכבר רשמתי, השימוש במזומן אינו רלוונטי עבורי כי אני לא מעוניין להתנהל עם מזומנים בחו"ל.
כרטיס הייטק זון- גם לא רלוונטי עבורי מכיוון שאינני עןבד הייטק. הבנק טרם חזר אליי עם תשובות מפורטות לגבי עמלות האשראי בחו"ל / פתיחת חשבון המט"ח, אך נראה שלפחות מבחינת האשראי- אין שום הטבה , בניגוד למה שכמה חבר'ה רשמו פה, שישנה הטבה בעמלת המרה.
...
כרטיס כאל פליי קארד יכול להתאים לך - הוא מיועד לכולם ונותן עמלת המרה של 1.4% על השער היציג. ברר עם כאל.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

liorp כתב:
...
...
כרטיס כאל פליי קארד יכול להתאים לך - הוא מיועד לכולם ונותן עמלת המרה של 1.4% על השער היציג. ברר עם כאל.
...
אין הרבה מידע באתר, אך ישנה עלות חודשית של 20 שקלים דמי כרטיס- לא נשמע משתלם כ"כ. שנית, הבנתי שיש בעיה בשימוש עם כרטיסים מסוג דיינרס ואמריקן אקספרס, כמו בארץ, לא כולם מכבדים אותם.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #31 

כרטיס מסטרקרד קורפורייט של אחת מחברות ההיטק בארץ, 0% עמלת המרה. החיוב בשער יציג.
היה מפתיע אבל ככה התנאים. וכמובן שוטף+30

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

אני מניח שמדובר בתנאים ייחודיים לאותה חברה, לא?
זה לא עוזר למי שלא בחברה הזו.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

Doli כתב:
...
...
זה עוד בבדיקה יותר מעמיקה מול הסניף וחברת ישראכרט, אבל ככל הנראה עמלת ההמרה הרגילה של כל כרטיסי ישראכרט - 2.3% על השאר היציג, כפי שאחד החבר'ה הסביר פה בעמוד הראשון. לא ביררתי איתם לפי איזה שער, אני אסמוך על ההסבר שניתן פה, רק שאלתי האם יש הטבה כלשהי באיזשהו היבט בעת רכישה בחו"ל, נאמר לי שככל הנראה שום הטבה Whatsoever.

יש לי הטבה בחשבון "הוט" שהיא פחות רלוונטית עבורי כי אני לא אצטרך מזומן- קנייה של עד 2000$ בשנה ללא עמלות המרה.
...
·

אני חושב שלא הבנת.
מה קשורה עמלת ההמרה של חברת האשראי?
אתה פותח חשבון מטח בבנק, מבקש מחברת האשראי לחייב אותך במטח ללא שום המרה.
מה שרלוונטי זה עלויות ההמרה של הבנק.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

Nemesis כתב:
...
...
·

אני חושב שלא הבנת.
מה קשורה עמלת ההמרה של חברת האשראי?
אתה פותח חשבון מטח בבנק, מבקש מחברת האשראי לחייב אותך במטח ללא שום המרה.
מה שרלוונטי זה עלויות ההמרה של הבנק.
...
באמת יצאתי מבולבל לחלוטין כבר...תשובת הבנק הייתה מבלבלת ולא ברורה בעליל:

" אתה לא צריך חשבון מט"ח, הכי זול עבורך זה לקנות בכרטיס האשראי ולבקש שזה יירד באופן אוטומטי מהחשבון במטבע שקל ולא ביורו וכך לא תשלם שום עמלה מעבר לעמלת האשראי". ועוד הסבר ארוך ומבלבל, הוא טוען בנוסף שבחשבון מט"ח העלויות הן - 2.3% קבוע של חברת האשראי על כל עסקה+ ההמרה שלהם שהיא לפי שער העברות ולא השער היציג.

יצאתי מבולבל לחלוטין מהשיחה עם הבנקאי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

אני לא מכיר מקרה שבה חברת אשראי גובה עמלה כאשר החשבון מחוייב ישירות במט"ח. אין שום סיבה שיגבו עמלה. מה שמתקבל זה מה שעובר בבנק.
אני לא יודע באיזה בנק אתה, אבל למשל בבנק הפועלים שער העברות והמחאות גבוה הוא 0.5% יותר מאשר השער היציג.
בנוסף לזה, תלוי בהסכם שלך עם הבנק בד"כ יש איזה עמלה, אחוז מסויים עם עמלת מינימום של כמה דולרים.
אצלי יוצא שאם אני רוכש 1,000$ אני משלם בערך 1.1% עבור ההמרה למט"ח, זו בערך נקודת האיזון עם עמלת המינימום (6$).
הרבה יותר זול מאשר לשלם 2.3-3% בכרטיס אשראי.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

Nemesis כתב:אני לא מכיר מקרה שבה חברת אשראי גובה עמלה כאשר החשבון מחוייב ישירות במט"ח. אין שום סיבה שיגבו עמלה. מה שמתקבל זה מה שעובר בבנק.
אני לא יודע באיזה בנק אתה, אבל למשל בבנק הפועלים שער העברות והמחאות גבוה הוא 0.5% יותר מאשר השער היציג.
בנוסף לזה, תלוי בהסכם שלך עם הבנק בד"כ יש איזה עמלה, אחוז מסויים עם עמלת מינימום של כמה דולרים.
אצלי יוצא שאם אני רוכש 1,000$ אני משלם בערך 1.1% עבור ההמרה למט"ח, זו בערך נקודת האיזון עם עמלת המינימום (6$).
הרבה יותר זול מאשר לשלם 2.3-3% בכרטיס אשראי.
...
אני בבנק הבינלאומי בחשבון מסוג "הוט". אז זהו, שבתחום המט"ח אין לי שום הסדר איתם או הטבה כלשהי, מלבד רכישה של עד פעמיים בשנה בסכום של עד 2000$ ללא עמלה. כך שבגדול, בנוגע למה שקשור במט"ח, משלם עמלות רגילות כאחד האדם.

לטענת הבנקאי אין "שום עמלה". לא דיבר איתי על עמלת מינימום וכו'.
אני מנסה להבין, אם אני קונה והכרטיס והחשבון מחוייבים במטבע שקל, אבל אני למעשה קונה באירופה, מי סופג את עמלת ההמרה הזו ליורו עבור החנות?

זה תעריפון הבנק במט"ח:

https://online.fibi.co.il/wps/wcm/conne ... aultDesc=0

וזה תעריפון בנק הדואר לכרטיס מאסטרקארד הנטען שברשותי:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf ... comissions

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #37 

Doli כתב:
...
...
אני בבנק הבינלאומי בחשבון מסוג "הוט". אז זהו, שבתחום המט"ח אין לי שום הסדר איתם או הטבה כלשהי, מלבד רכישה של עד פעמיים בשנה בסכום של עד 2000$ ללא עמלה. כך שבגדול, בנוגע למה שקשור במט"ח, משלם עמלות רגילות כאחד האדם.

לטענת הבנקאי אין "שום עמלה". לא דיבר איתי על עמלת מינימום וכו'.
אני מנסה להבין, אם אני קונה והכרטיס והחשבון מחוייבים במטבע שקל, אבל אני למעשה קונה באירופה, מי סופג את עמלת ההמרה הזו ליורו עבור החנות?

זה תעריפון הבנק במט"ח:

https://online.fibi.co.il/wps/wcm/conne ... aultDesc=0

וזה תעריפון בנק הדואר לכרטיס מאסטרקארד הנטען שברשותי:

http://www.israelpost.co.il/content.nsf ... comissions
...
·

בוא נסכם. יש לך 2 אפשרויות:
א. לקחת כרטיס אשראי, להשתמש בחול, להנות. החיוב יהיה בשקלים. ההמרה מיורו לשקל נעשית עפי שער יציג + אחוז מסויים. כמה ? תלוי בכרטיס שלך. יש כאלה 0% יש כאלה הרבה יותר. הדבר תלוי גם בכח המיקוח שלך מול הבנק וחברת האשראי.
ב. לבצע רכישה של יורו ישירות מחשבון העוש , וזה ישמר בחשבון המטח שלך, שהוא בעצם אותו מספר של חשבון העוש הרגיל שלך. לרכישה שכזו יש עלות. יש שער רציף שמניח שתוכל לראות באתר הבנק + עמלה. כמה ? תבדוק.
להודיע לבנק/חברת האשראי שאתה מבקש שכל עסקה ביורו תרד מחשבון המטח.
כעת נוסע בכיף חול. מגהץ 100 יורו, ומהחשבון מטח שלך יורד בדיוק 100 יורו. לא יותר, לא פחות. ואין עמלות כלשהן.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #38 

אם הבנתי נכון, יש לך כרגע 2 כרטיסי אשראי. בכרטיס "הוט" זה 2.3% מהיציג ובכרטיס הדואר זה 2.5% מהיציג.
במקרה זה, מה ש-mayeast רשם הכי משתלם, אם כי טיפה פחות נוח כי צריך להעביר מראש סכום גבוה לחשבון המט"ח (עושים את זה בהליך מהיר יחסית דרך אתר האינטרנט של הבנק או האפליקציה שלו).

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #39 

mayeast כתב:
...
...
·

בוא נסכם. יש לך 2 אפשרויות:
א. לקחת כרטיס אשראי, להשתמש בחול, להנות. החיוב יהיה בשקלים. ההמרה מיורו לשקל נעשית עפי שער יציג + אחוז מסויים. כמה ? תלוי בכרטיס שלך. יש כאלה 0% יש כאלה הרבה יותר. הדבר תלוי גם בכח המיקוח שלך מול הבנק וחברת האשראי.
ב. לבצע רכישה של יורו ישירות מחשבון העוש , וזה ישמר בחשבון המטח שלך, שהוא בעצם אותו מספר של חשבון העוש הרגיל שלך. לרכישה שכזו יש עלות. יש שער רציף שמניח שתוכל לראות באתר הבנק + עמלה. כמה ? תבדוק.
להודיע לבנק/חברת האשראי שאתה מבקש שכל עסקה ביורו תרד מחשבון המטח.
כעת נוסע בכיף חול. מגהץ 100 יורו, ומהחשבון מטח שלך יורד בדיוק 100 יורו. לא יותר, לא פחות. ואין עמלות כלשהן.
...
תודה על המענה.
א'- אין יכולת מיקוח כלל, תעריפים רגילים וקבועים ללא שום הטבות.
ב-' אלו הם התעריפים של הבינלאומי, לא הצלחתי להבין את הפירוט, כמה עמלות אני משלם על כל הסכום בשורה התחתונה (נניח 10,000 ש"ח סה"כ):

1- עמלת חליפין- סכום/ שיעור: 0.175% , מינימום - 6.20$, מקסימום - 2750$
2- המרה בין 2 מטבעות זרים : סכום/ שיעור - 0.35%, מינימום- 12.5$, מקסימום- 5500$

השורות הקטנות:

מועד גביית העמלה הינו ביום ביצוע הפעולה, אלא אם צוין אחרת.
1 .עמלות בעד שירותים שאינם כלולים בחלק זה, אך כלולים בחלק 1 ,ייגבו על פי האמור בחלק 1( לרבות עמלת מינימום
בעלות פעולת פקיד אחת, כמפורט בחלק 1 – חשבון עובר ושב, סעיף 1.2.1 .)לעניין חישוב העמלה המינימלית כאמור
בחלק 1 – הפקדת מזומן לחשבון מטבע חוץ, משיכת מזומן מחשבון מטבע חוץ, הפקדת שיק, פדיון שיק, העברת מטבע חוץ
לחוץ לארץ ומחוץ לארץ, העברת מטבע חוץ בארץ ומבנק אחר בארץ, טיפול בשיק משוך על חשבון מטבע חוץ ומוצג לגבייה,
ייחשבו כפעולה על ידי פקיד.
חשבון ההכנסה לעמלת השלמה למינימום במט"ח:001956 -960.
2 .המרת מט"י/מט"ח בסכומים קטנים:
$3.3 - $50 עד מזומן המרת. 2.1
$5.5 - $100 עד מזומן המרת. 2.2
$3.0 - $100 עד - בחשבון המרות. 2.3
3 .המרה מחשבון פת"מ פיצויים לחשבון בשקלים – פטורה מעמלה.
4 .משיכת מט"ח במזומן מחשבון פת"מ פיצויים – פטורה מעמלה.
5 .סעיף זה מתייחס למשלוח מזומנים לגבייה ולא לפריטת מזומנים.
6 .הוצאות קורספונדנט -עמלות מכותבים של כל בנק/מוסד פיננסי הקשור בצורה כלשהיא לעסקה/פעולה.
7 .אוכלוסייה של יוצאי חבר העמים המקבלת פנסיה )רנטה( מרוסיה – פטורים מעמלת חליפין.

Doli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #40 

pixies כתב:אם הבנתי נכון, יש לך כרגע 2 כרטיסי אשראי. בכרטיס "הוט" זה 2.3% מהיציג ובכרטיס הדואר זה 2.5% מהיציג.
במקרה זה, מה ש-mayeast רשם הכי משתלם, אם כי טיפה פחות נוח כי צריך להעביר מראש סכום גבוה לחשבון המט"ח (עושים את זה בהליך מהיר יחסית דרך אתר האינטרנט של הבנק או האפליקציה שלו).
...
אין לי בעיה להשקיע מאמץ וזמן, העיקר לחסוך בעלויות.

יש לך מושג מה זו האופציה שהבנקאי המליץ לי עליה? למיטה הבנתי, אם אני משלם בשקלים בחו"ל ואני חף מעמלות, ההמרה עדיין קיימת, פשוט היא תתבצע על ידי גוף בחו"ל ואין לי שליטה על הסכום או הגוף הממיר, תלוי בבעל העסק.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”