office אופיס - יקר מידי, אשמח לעזרה...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
elangab,
שים לב שכתבתי "רוב האנשים", ברור שיש אנשים עם סיבות ספציפיות למה הם מעדיפים Office, אבל אם תסתכל על רוב האנשים, הם פשוט לא מכירים אף מוצר אחר או יודעים שיש כאלו.
שים לב שכתבתי "רוב האנשים", ברור שיש אנשים עם סיבות ספציפיות למה הם מעדיפים Office, אבל אם תסתכל על רוב האנשים, הם פשוט לא מכירים אף מוצר אחר או יודעים שיש כאלו.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 204 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
ניתן לרכש רשיון שהיה שייך למחשב שהושבת בגרושים ב ebay.
ישנם סוחרים שקונים מחברות שנסגרו ומוכרים שנית.
רכשתי כך מספר פעמים רשיונות ל Windows ו Office.
מקבלים רישיון ומורידים מהאתר של מיקרוסופט.
ישנם סוחרים שקונים מחברות שנסגרו ומוכרים שנית.
רכשתי כך מספר פעמים רשיונות ל Windows ו Office.
מקבלים רישיון ומורידים מהאתר של מיקרוסופט.
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 12/03/2018 8:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
דווקא תתפלא זיו, רוב האנשים כן יודעים מה זה אופיס ואיך הוא נראה ועובד.
...שהייתי מתקין לאנשים ליברה/אופן אופיס היו צועקים עלי...
"נפתח לי משהו מוזר" "איפה Word" "למה המסמך לא נפתח כמו שצריך" "למה הסרגל כלים שונה" "איפה זה" "למה זה"
אמרתי לעצמי מאז, אני לא שובר את הראש שיסתדרו לבד...
...שהייתי מתקין לאנשים ליברה/אופן אופיס היו צועקים עלי...
"נפתח לי משהו מוזר" "איפה Word" "למה המסמך לא נפתח כמו שצריך" "למה הסרגל כלים שונה" "איפה זה" "למה זה"
אמרתי לעצמי מאז, אני לא שובר את הראש שיסתדרו לבד...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

yaronkle,
תקרא את השרשור לפני שאתה מגיב, הפתרון שהעלת לא חוקי והוא הוזכר בעמוד הראשון.
תקרא את השרשור לפני שאתה מגיב, הפתרון שהעלת לא חוקי והוא הוזכר בעמוד הראשון.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

@ziv_r
·
היי זיו,
נמחקו הודעות מהשרשור. יש אזכור להודעה של pixies שאינה קיימת יותר. פספסתי את זה.
בכל מקרה, אם אני לא טועה, מי שרוצה יכול לשלם על משלוח של לוח האם שאליו היה שייך הרשיון המקורי ואז אין בעיית חוקיות.
LibreOffice אינו פתרון אופטימלי למי שיש לו ילדים, אשה או שצריך לשתף קבצים עם מי שיש לו אופיס.
המסמכים אינם 100% תואמים וזה יוצר בלגן. האשה לא סובלת את זה, והחברים של הילדים...
·
היי זיו,
נמחקו הודעות מהשרשור. יש אזכור להודעה של pixies שאינה קיימת יותר. פספסתי את זה.
בכל מקרה, אם אני לא טועה, מי שרוצה יכול לשלם על משלוח של לוח האם שאליו היה שייך הרשיון המקורי ואז אין בעיית חוקיות.
LibreOffice אינו פתרון אופטימלי למי שיש לו ילדים, אשה או שצריך לשתף קבצים עם מי שיש לו אופיס.
המסמכים אינם 100% תואמים וזה יוצר בלגן. האשה לא סובלת את זה, והחברים של הילדים...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

yaronkle,
1. וזאת הסיבה שפורמט DOCX הינו ברירת המחדל ואז התאימות נשמרת.
2. גם אם מה שאתה אומר נכון, בהצלחה למצוא מישהו שישלח לך את ה- MB בעלות זולה יותר מרכישת רשיון במחיר מלא בארץ.
1. וזאת הסיבה שפורמט DOCX הינו ברירת המחדל ואז התאימות נשמרת.
2. גם אם מה שאתה אומר נכון, בהצלחה למצוא מישהו שישלח לך את ה- MB בעלות זולה יותר מרכישת רשיון במחיר מלא בארץ.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

@ziv_r
·
אני נתקל בבעיות תאימות עם docx כל הזמן. לפני כמה ימים ערכתי מסמך, הטקסט גלש על footers. עברתי ל office על virtual machine.
מבירור קצר, נראה שזה חוקי לבצע resell לרשיון לתוכנה ב EU.
https://www.itassetmanagement.net/2016/ ... ware-2016/
·
אני נתקל בבעיות תאימות עם docx כל הזמן. לפני כמה ימים ערכתי מסמך, הטקסט גלש על footers. עברתי ל office על virtual machine.
מבירור קצר, נראה שזה חוקי לבצע resell לרשיון לתוכנה ב EU.
https://www.itassetmanagement.net/2016/ ... ware-2016/
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
אני גם קראתי בזמנו שזה חוקי למכור מחדש רישיונות של וינדווס ואופיס.
הכל התחיל בגלל שה EU הכריח את מיקרוסופט לקבל את זה.
כמו שאתה יכול למכור ספר שקנית ביד שניה אז גם רישיון לתוכנה, כל עוד אתה לא מוכר את אותו רישיון פעמיים - ואת זה כמובן שמיקרוסופט מאמתת.
אתה מבצע אקטיבציה לרישיון וזה עובד.
כשהלך לי בזמנו הלוח אם הייתי צריך לקנות רישיון חדש של WIN10.
קניתי מאז כבר מספר פעמים ב EBAY. הייתה פעם אחת שהאקטיביציה נכשלה ואז קיבלתי רישיון חדש מהמוכר.
כל האקטיבציות עברו בהצלחה וזו הוכחה לתקינות הרישיון.
קניתי גם רישיון של אופיס ל 5 משתמשים שהגיע יחד עם איחסון של 5TB !!! בכ 20 ש"ח.
הכל התחיל בגלל שה EU הכריח את מיקרוסופט לקבל את זה.
כמו שאתה יכול למכור ספר שקנית ביד שניה אז גם רישיון לתוכנה, כל עוד אתה לא מוכר את אותו רישיון פעמיים - ואת זה כמובן שמיקרוסופט מאמתת.
אתה מבצע אקטיבציה לרישיון וזה עובד.
כשהלך לי בזמנו הלוח אם הייתי צריך לקנות רישיון חדש של WIN10.
קניתי מאז כבר מספר פעמים ב EBAY. הייתה פעם אחת שהאקטיביציה נכשלה ואז קיבלתי רישיון חדש מהמוכר.
כל האקטיבציות עברו בהצלחה וזו הוכחה לתקינות הרישיון.
קניתי גם רישיון של אופיס ל 5 משתמשים שהגיע יחד עם איחסון של 5TB !!! בכ 20 ש"ח.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73390
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
·zork17 כתב:אני גם קראתי בזמנו שזה חוקי למכור מחדש רישיונות של וינדווס ואופיס....
חד וחלק לא חוקי - היו מספיק דיונים על זה פה בפורום, תחפש, אבל אל תשלה את עצמך שזה חוקי.
- Huber
- חבר במועדון HT

yaronkle - אני לא פה בשביל לשכנע אותך. בדקתי את הנושא מול יועץ מוסמך לעינייני רישוי מיקרוסופט (נותן לנו שירות לארגון), חד וחלק לא חוקי. תעשה עם זה מה שבא לך.
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
@Huber
יועץ מוסמך לרישוי מיקרוסופט????
קשה לי להאמין שקניית רישיון שמאושר אקטיבציה על ידי מיקרוסופט לא יעמוד במבחן משפטי אם זה יגיע לזה.
זה שאנשי מכירות או יועצים (שבדרך כלל שומרים על יחסים על מיקוסופט) אומרים שזה לא חוקי ושכדאי לאירגון לרכוש רישיונות הרבה יותר יקרים זה סיפור אחר.
יועץ מוסמך לרישוי מיקרוסופט????
קשה לי להאמין שקניית רישיון שמאושר אקטיבציה על ידי מיקרוסופט לא יעמוד במבחן משפטי אם זה יגיע לזה.
זה שאנשי מכירות או יועצים (שבדרך כלל שומרים על יחסים על מיקוסופט) אומרים שזה לא חוקי ושכדאי לאירגון לרכוש רישיונות הרבה יותר יקרים זה סיפור אחר.
- Huber
- חבר במועדון HT

zork17 - כן, יועץ מוסמך. בחברות גדולות מאוד יש אדם שאחד מתפקידיו הוא להבין לבוריו את נושא הרישוי במיקרוסופט (וזה לא כ"כ פשוט, תאמין לי). שוב, תעשה מה שנראה לך נכון, רק שוב אל תשלה את עצמך שזה חוקי - אי ידיעת החוק וכו... ד"א, היועץ שנתן לי את התשובה הוא לא עובד של מיקרוסופט ולא קשור אליהם ישירות בשום צורה ישירה והאינטרס שלו הוא בדיוק מה שצריך להיות - לתת תשובות נכונות ומושכלות ולא ניחושים.
ד"א - זה שהרשיון עובר אקטיבציה רק אומר שהוא נמכר ע"י מיקרוסופט, לא שחוקי לך להשתמש בו אצלך. גם רישוי OLP שאני קונה פה לעסק יעבוד אצלך בבית ובשום אופן לא יהיה חוקי בשימוש ביתי, אז האמתלה של "אבל זה עובד אקטיבציה" לא מחזיקה מים.
מציע אישית (ושכל אחד יקח מזה מה שהוא רוצה) לכל מי שרוכש את הרישיונות הללו להימנע, אין שום הבדל בין זה להורדת רשיון פיראטי (למעט העבודה שעל זה משלמים).
ד"א - זה שהרשיון עובר אקטיבציה רק אומר שהוא נמכר ע"י מיקרוסופט, לא שחוקי לך להשתמש בו אצלך. גם רישוי OLP שאני קונה פה לעסק יעבוד אצלך בבית ובשום אופן לא יהיה חוקי בשימוש ביתי, אז האמתלה של "אבל זה עובד אקטיבציה" לא מחזיקה מים.
מציע אישית (ושכל אחד יקח מזה מה שהוא רוצה) לכל מי שרוכש את הרישיונות הללו להימנע, אין שום הבדל בין זה להורדת רשיון פיראטי (למעט העבודה שעל זה משלמים).
- yaronkle
- חבר במועדון HT

@Huber
·
אשמח להבין מדוע היועץ אומר שזה אינו חוקי (אם אפשר).
יכול להיות שתואר בפניו מקרה ספציפי.
חיפוש פשוט מראה שזה חוקי ב- EU (עם הסתיגויות). כנראה שהחוק בישראל אוסר.
https://www.google.co.il/search?q=legal ... e&ie=UTF-8
·
אשמח להבין מדוע היועץ אומר שזה אינו חוקי (אם אפשר).
יכול להיות שתואר בפניו מקרה ספציפי.
חיפוש פשוט מראה שזה חוקי ב- EU (עם הסתיגויות). כנראה שהחוק בישראל אוסר.
https://www.google.co.il/search?q=legal ... e&ie=UTF-8
לא ממש הבנתי מה הטעם בכל הדיון הזה? חוקי, לא חוקי, לא מדובר כאן בהחזקת סמים. אף אחד מעולם לא נאסר על שימוש בתוכנות לא חוקיות באופן פרטי, כמו שאף אחד בארץ לפחות לא נאסר בגלל שצפה בסרטים און ליין באופן פיראטי. מקרוסופט לא בונה על השוק הפרטי מלבד במוצרי חומרה שלהם שלא ניתן להוריד באופן פיראטי מהרשת.
כל אחד שיעשה את השיקולים שלו אם הוא רוצה לתרום להונו של ביל גייטס או לא. כמובן שעבור שימוש עסקי זה כבר שונה. כאן בהחלט מדובר בעבירה פלילית. אני אישית מעולם לא שלמתי שקל אחד עבור אף תוכנה מאף חברת ענק כמו מקרוסופט או אדובי. ואני בהחלט בעד להיות הוגן עם חברות קטנות ומפתחים פרטיים. למשל תוכנה מאד שימושית כמו sandboxie שפותחה עי ישראלי, אמנם קל למצוא אותה פיראטית אבל אני בכל זאת שלמתי על רשיון חוקי תמורת 60 שח לכל החיים (התוכנה מאד שימושית בעיקר למי מוריד תוכנות לא חוקיות ולא רוצה להסתכן בהרצת איזה קראק שאין לדעת מה הוא יעשה על הדרך...).
בכלל, אופיס היא תוכנה מאד יקרה. מי שלא מתכוון לעשות איתה שימוש רב על בסיס יום יומי, זה ממש לא משתלם לו להשקיע סכום כזה רק בשביל להשתמש בה אחת לחודש כדי לצפות באיזה קובץ DOCX.. במקרה הזה אפשר להסתפק באלטרנטיבות חינמיות. להשקיע ברשיון אופיס חוקי רק אם נעשה שימוש פרודוקטיבי מקצועי שמניב רווחים כלשהם, כולל שימוש אקדמי... מעבר לזה, חבל על הכסף...
כל אחד שיעשה את השיקולים שלו אם הוא רוצה לתרום להונו של ביל גייטס או לא. כמובן שעבור שימוש עסקי זה כבר שונה. כאן בהחלט מדובר בעבירה פלילית. אני אישית מעולם לא שלמתי שקל אחד עבור אף תוכנה מאף חברת ענק כמו מקרוסופט או אדובי. ואני בהחלט בעד להיות הוגן עם חברות קטנות ומפתחים פרטיים. למשל תוכנה מאד שימושית כמו sandboxie שפותחה עי ישראלי, אמנם קל למצוא אותה פיראטית אבל אני בכל זאת שלמתי על רשיון חוקי תמורת 60 שח לכל החיים (התוכנה מאד שימושית בעיקר למי מוריד תוכנות לא חוקיות ולא רוצה להסתכן בהרצת איזה קראק שאין לדעת מה הוא יעשה על הדרך...).
בכלל, אופיס היא תוכנה מאד יקרה. מי שלא מתכוון לעשות איתה שימוש רב על בסיס יום יומי, זה ממש לא משתלם לו להשקיע סכום כזה רק בשביל להשתמש בה אחת לחודש כדי לצפות באיזה קובץ DOCX.. במקרה הזה אפשר להסתפק באלטרנטיבות חינמיות. להשקיע ברשיון אופיס חוקי רק אם נעשה שימוש פרודוקטיבי מקצועי שמניב רווחים כלשהם, כולל שימוש אקדמי... מעבר לזה, חבל על הכסף...
·Huber כתב:zork17 - כן, יועץ מוסמך. בחברות גדולות מאוד יש אדם שאחד מתפקידיו הוא להבין לבוריו את נושא הרישוי במיקרוסופט (וזה לא כ"כ פשוט, תאמין לי). שוב, תעשה מה שנראה לך נכון, רק שוב אל תשלה את עצמך שזה חוקי - אי ידיעת החוק וכו... ד"א, היועץ שנתן לי את התשובה הוא לא עובד של מיקרוסופט ולא קשור אליהם ישירות בשום צורה ישירה והאינטרס שלו הוא בדיוק מה שצריך להיות - לתת תשובות נכונות ומושכלות ולא ניחושים.
מציע אישית (ושכל אחד יקח מזה מה שהוא רוצה) לכל מי שרוכש את הרישיונות הללו להימנע, אין שום הבדל בין זה להורדת רשיון פיראטי (למעט העבודה שעל זה משלמים)....
אני לא אתווכח איתך על נושא הרישוי והחוקיות, רק על ההשלכות.
קניתי רשיון (WIN10) בתום לב, עלה כמה שעלה, האקטיבציה עבדה.
מה שחשוב לי זה שני דברים, ודברים אלה הם לחלוטין כן הבדל מרשיום פירטי, בניגוד למה שכתבת:
1) שאין וירוסים, בניגוד להתקנות פרוצות שאפשר להשיג ברשת
2) שאני אמשיך לקבל עידכונים, וש MS לא תתיחס למחשב הזה כפיראטי.
זהו. כמו שכבר נאמר, לא מיקרוסופט ולא אך אחד אחר יבוא אלי הבייתה לבדוק אותי.
לעסקים זה שונה.
·nir11 כתב:·......
אני לא אתווכח איתך על נושא הרישוי והחוקיות, רק על ההשלכות.
קניתי רשיון (WIN10) בתום לב, עלה כמה שעלה, האקטיבציה עבדה.
מה שחשוב לי זה שני דברים, ודברים אלה הם לחלוטין כן הבדל מרשיום פירטי, בניגוד למה שכתבת:
1) שאין וירוסים, בניגוד להתקנות פרוצות שאפשר להשיג ברשת
2) שאני אמשיך לקבל עידכונים, וש MS לא תתיחס למחשב הזה כפיראטי.
זהו. כמו שכבר נאמר, לא מיקרוסופט ולא אך אחד אחר יבוא אלי הבייתה לבדוק אותי.
לעסקים זה שונה....
לא רוצה לפרט יותר מדי בכדי לא לעבוד על חוקי הפורום, אבל האפלקציות הנפוצות לאקטיבציה פיראטית של חלונות ואופיס פותחו עי עובדי פיתוח של מקרוסופט לשעבר בתור מעשה נקמה. אין כבר בעיה של עדכונים, שכן למקרוסופט אין יותר שום דרך לדעת אם הרשיון חוקי או לו, שכן הרשיון מחקה רשיון VL של חברות חומרה גדולות שרכשו כמות עצומה של רשיונות OEM... בפורום של אותם מפתחים מפיצי תוכנות האקטיבציה הללו, הם מצהירים מראש שמדובר בפרויקט אקדמי ומתנערים מאחריות. עובדה שמקרוסופט לא פועלים בכדי לסגור אותם. גם גוגל לא עושה כלום בכדי לחסום או לסנן תוצאות חיפוש של התוכנות הללו... זה רק מוכיח שהפגיעה בכיס של מקרוסופט אפסית. למעשה רוב המשתמשים הפיראטיים הם אנשים שמבינים במחשבים בעלי פוטנציאל לתרום הרבה למקרוסופט עי דיווח על באגים ובכך לעזור לשפר את המוצר... אני בעד שכל אחד יחסוך בהוצאות על מוצרי מקרוסופט ויתרום את הכסף הוא חסך לארגון שבאמת צריך את זה כמו צער בעלי חיים...
·עזי כתב:אם יש לך קרוב משפחה או מכר שעובד במערכת החינוך, ניתן לרכוש רשיון ב-60 ש"ח. https://www.scool.co.il/ness
אופציה אחרת - באיביי. רשיונות לאופיס נמכרים בכמה עשרות שקלים....
רישיון לאופיס 365 עד 5 מחשבים הוא חינמי לחלוטין ואין צורך לשלם שקל. כנאמר לא מיועד לעסק.
https://www.glouds.com/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-office-365-%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%D7%99-%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%A0/
המדריך לא 100% מעודכן עיינו בתגובות