מריחות על המסך - מסך חדש של הייסנס.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
@shalom1981
·
אל תתיחס לכל אלו שיורדים על הייסנס - יש לי מסך כמו שלך ואני סופר מרוצה. כל אחד שיעשה את השיקולים שלו ברכישה ומי שאין לו משהו שימושי להעיר עדיף שלא יגיב.
יש פה ריכוש של קושחות וכיולים - שווה לנסות
https://www.hometheater.co.il/vt277866.html
·
אל תתיחס לכל אלו שיורדים על הייסנס - יש לי מסך כמו שלך ואני סופר מרוצה. כל אחד שיעשה את השיקולים שלו ברכישה ומי שאין לו משהו שימושי להעיר עדיף שלא יגיב.
יש פה ריכוש של קושחות וכיולים - שווה לנסות
https://www.hometheater.co.il/vt277866.html
-
shalom1981
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
נסיתי לשחק עם הגדרות מצב תמונה ולא עזר, עם חדות \ צבע \ ניגודית וכו', ממש בקטנה כי אני לא כ"כ מבין בזה ולא ידעתי שיש קשר בכלל. אנסה להתעמק יותר, תודה.lokilook כתב:תבדוק אולי את מצבי התמונה . תנסה להחליף מצבים כמו רגיל , קולנוע. vivid וכו. יש מצבים שמוספים ארטיפקטים לאוביקטים בתנועה מהירה.
אגב ניסית להוריד דברים מיותרים? כמו חדות , צבע ,ניגודיות דינמית . פילטרים למיניהם ....
@yaronkle
אני צופה דרך ממיר יס טוטאל, אבל גם ביוטיוב קיימת התופעה. מה גם שביוטיוב, בכדורגל בHD, הצפיה בכלל לא להיט. אבל אני מאמין שזה בגלל איכות הוידיאו עצמו.
store mode או shop mode אני חושב שמצב חנות אצלי כבוי, אבל אבדוק בכול אופן.
תודה.
@oris74
כן... משתדל לא להתייחס. היה כאן אחד שהספים לי את האשכול, אבל אני רואה שאחרי דיווח הוא הורחק.
לפחות אם מישהו מממן טוקבקיסטים, שיבחר כאלה שלא שקופים מידי
אעיין יותר מאוחר במדריך לכיול, תודה.
אוף טופיק, יש אפשרות הפורום הזה לצטט יותר מתגובה אחת בו זמנית? לסמן כמה במכה ואז ללחוץ על 'ציטוט'?
·shalom1981 כתב:......
@oris74
כן... משתדל לא להתייחס. היה כאן אחד שהספים לי את האשכול, אבל אני רואה שאחרי דיווח הוא הורחק.
לפחות אם מישהו מממן טוקבקיסטים, שיבחר כאלה שלא שקופים מידי
...
גם Rekcuf סתם יורד עליך ולא מנסה לעזור
הרעיון הוא לבטל קודם כל את כל עיבודי התמונה המיותרים. כמו חדות motion blur ניגודיות דינמית motion plus . כל העיבודים האלה מוספים לתמונה פרטים שלא היו קיימים במקור השידור מהתחלה. לכן חשוב לא רק לאפס להגדרות יצרן. אלה ממש לבחור מצב תמונה כמו מצב רגיל או קולנוע ומשם לבטל את התוספות המיותרות
·lokilook כתב:הרעיון הוא לבטל קודם כל את כל עיבודי התמונה המיותרים. כמו חדות motion blur ניגודיות דינמית motion plus . כל העיבודים האלה מוספים לתמונה פרטים שלא היו קיימים במקור השידור מהתחלה. לכן חשוב לא רק לאפס להגדרות יצרן. אלה ממש לבחור מצב תמונה כמו מצב רגיל או קולנוע ומשם לבטל את התוספות המיותרות...
motion blur זו תופעה לא רצויה ולא פיצ'ר של המסך. מסך תקין לא אמור לגרום ל motion blur מאד מורגש, גם כאשר מפעילים עיבוד תמונה. מדובר אמנם במסך זול, אבל לפי התמונות נראה שמדובר בתקלה ולא מצב תקני, כי מאד קשה לי להאמין שמשהו היה רוכש היסנס אם זה היה המצב בכולן. אגב עיבוד תמונה בקצב רענון גבוה של 100 הרץ, רק תורם להפחת ה motion blur ולא ההפך. מן הסתם למסך הזה אין תמיכה בקצב רענון גבוה מ 60 הרץ, אבל עדיין אם התוכן הוא 25 הרץ כמו שידורים בארץ, לא אמורים לראות את זה. למעשה motion blur לרוב נראה בסרטים ולא בטלויזיה חייה. כמובן חשוב קודם כל לנסות מקור וידאו איכותי אחר כמו נטפליקס או קודי עם קובץ איכותי (רצוי בלו ראיי). אם התופעה לא מורגשת שם, אז אין תקלה אלא שילוב גרוע בין מקור ומסך לא מהטובים שיש...
-
shalom1981
-
- חבר פעיל מאוד

Rekcuf כתב:·......
motion blur זו תופעה לא רצויה ולא פיצ'ר של המסך. מסך תקין לא אמור לגרום ל motion blur מאד מורגש, גם כאשר מפעילים עיבוד תמונה. מדובר אמנם במסך זול, אבל לפי התמונות נראה שמדובר בתקלה ולא מצב תקני, כי מאד קשה לי להאמין שמשהו היה רוכש היסנס אם זה היה המצב בכולן. אגב עיבוד תמונה בקצב רענון גבוה של 100 הרץ, רק תורם להפחת ה motion blur ולא ההפך. מן הסתם למסך הזה אין תמיכה בקצב רענון גבוה מ 60 הרץ, אבל עדיין אם התוכן הוא 25 הרץ כמו שידורים בארץ, לא אמורים לראות את זה. למעשה motion blur לרוב נראה בסרטים ולא בטלויזיה חייה. כמובן חשוב קודם כל לנסות מקור וידאו איכותי אחר כמו נטפליקס או קודי עם קובץ איכותי (רצוי בלו ראיי). אם התופעה לא מורגשת שם, אז אין תקלה אלא שילוב גרוע בין מקור ומסך לא מהטובים שיש......
נניח ובמקור וידאו איכותי אראה ללא מריחות, נניח וזה אכן "לא תקלה אלא שילוב גרוע בין מקור ומסך"
מה אני אמור לעשות? או מה עלי לדרוש מהטכנאי?
·
·shalom1981 כתב:נניח ובמקור וידאו איכותי אראה ללא מריחות, נניח וזה אכן "לא תקלה אלא שילוב גרוע בין מקור ומסך"......
מה אני אמור לעשות? או מה עלי לדרוש מהטכנאי?
·...
אם במקור איכותי נניח סרט 1080P מסטרימר או יותר טוב 4k מסטרימר לא רואים את התופעה, אז זה שולל תקלה, אבל לא שולל שאיכות המעבד במסך דיי ירודה. מה המקור שלך כרגע? לטכנאי אתה לא אומר כלום, מראה לו את התמונה הגרועה ונותן לו להחליט. תגיד שזה לא היה במסך הקודם, כך שמבחינתך זה בעיה במסך הזה. אגב גם מסך OLED של LG שעולה פי 7 מזה, שידורי SD נראים ממש גרוע, יותר ממסך LED שעולה רבע מה LG. אבל אם המסך לא מתאים לצרכים שלך אז לפי החוק שלא תקף בארץ אתה רשאי לדרוש החלפה. אתה גם יכול לנסות להרשם חינם לנטפליקס (יש חודש חינם) ולבדוק את האיכות שם. אם שם רואים טוב, אז אין שום תקלה במסך, אלא המקור לא איכותי והמסך הזה מבליט את זה חזק... זה אומר שאתה צריך מסך מסוג אחר... ההיסנס M700 החל מ 55 אינטש נחשב למסך סביר. יש לו ביקורות מעורבות, אבל אחרי שדרוגי קושחה אחרונים הביקורות השתפרו. תנסה גם ספק תוכן ישראלי אחר. איזה ממיר יש לך כרגע?
-
shalom1981
-
- חבר פעיל מאוד

Rekcuf כתב:·......
אם במקור איכותי נניח סרט 1080P מסטרימר או יותר טוב 4k מסטרימר לא רואים את התופעה, אז זה שולל תקלה, אבל לא שולל שאיכות המעבד במסך דיי ירודה. מה המקור שלך כרגע? לטכנאי אתה לא אומר כלום, מראה לו את התמונה הגרועה ונותן לו להחליט. תגיד שזה לא היה במסך הקודם, כך שמבחינתך זה בעיה במסך הזה. אגב גם מסך OLED של LG שעולה פי 7 מזה, שידורי SD נראים ממש גרוע, יותר ממסך LED שעולה רבע מה LG. אבל אם המסך לא מתאים לצרכים שלך אז לפי החוק שלא תקף בארץ אתה רשאי לדרוש החלפה. אתה גם יכול לנסות להרשם חינם לנטפליקס (יש חודש חינם) ולבדוק את האיכות שם. אם שם רואים טוב, אז אין שום תקלה במסך, אלא המקור לא איכותי והמסך הזה מבליט את זה חזק... זה אומר שאתה צריך מסך מסוג אחר... ההיסנס M700 החל מ 55 אינטש נחשב למסך סביר. יש לו ביקורות מעורבות, אבל אחרי שדרוגי קושחה אחרונים הביקורות השתפרו. תנסה גם ספק תוכן ישראלי אחר. איזה ממיר יש לך כרגע?...
המקור הוא ממיר יס מקס טוטאל.
נסיתי לצפות דרך יוטיוב משחק כדורגל 4K והחדות ממש טובה וכמעט לא מורגש המריחות, אבל כאשר השחקנים זזים מהר או בעיקר כשהכדור נע מהר, המריחה מורגשת. אומנם פחות אבל מורגשת.
אבל במשחקי כדורגל בשידור HD זה מרוח בצורה מוגזמת. שלא נדבר על שידור משחר שאינו HD, אז כבר עדיף לראות בקופסאות טלוויזיה משנות ה90 ולא במסך הזה.
יצא לי לראות אצל אחרים משחקים במסכים שונים, מעולם לא נתקלתי בתופעה הזאת. אפילו לא במסך מסימו 65 אינץ שעולה 3 אלף.
מלבד המריחות, יש מסביב לדמויות מין טשטוש כזה שמזכיר את הטשטוש שיש מסביב לללהבה של מצית(הטשטוש שהגז עושה)
·
המסך הזה באופן לא מוצדק וככל הנראה משוחד, קיבל ציון 9 מתוך 10 עי בקורות פורום AVS. הם בהתחלה אמרו שהוא 120 הרץ, אבל לאחר מכן מחקו את ההצהרה הזאת, כי הוא לא. הם גם הצהירו שהוא HDR והוא ממש לא, למרות שהמחברה רושמת שהוא כן (מעבד התמונה שלו הוא 8 סביות צבע + 2 סביות מלאכותיות להוספת DITHER שזה רעש רמדומאלי שמקטין שגיאות כימות של 8 סביות). אז HD10 הוא גם לא. יש לו LOCAL DIMMING שלא עושה כלום. בסה"כ אתה מקבל תמורה למחיר - מסך דגל של חברה כמו היסנס = מסך כניסה פשוט ביותר של חברה כמו סמסונג... המסך כנראה מבליט תופעות לא רצויות של תמונה. הוא יראה טוב ממקור מאד איכותי כמו בלו ראי שאין לו בעיה של מגבלת קצב נתונים, ויראה ממש גרוע בשידור שאינו FHD מממיר לא משנה של איזו חברה. אם אתה ממש סובל מהתופעות, תזמין את השירות ותתעקש להחליף למסך אחר. הבעיה היא ש 65 אינטץ לא תמצא ב 5 אלף. סוני מתחיל מ 6700, סמסונג מ 6300 לדגמי כניסה.
מצחיק כי דווקא במסכי הכניסה אני זוכר הרבה בעיות של LG וסמסונג פה בפורום.Rekcuf כתב:אמנם היסנס זה רחוק שנות אור מסוני ואפילו LG, אבל יש מצב שמדובר בתקלה. נראה כמו MOTION BLUR מאד קיצוני. אם לא עזר לבטל את כל המנגנונים (שגם כך לא עובדים טוב בהיסנס), אז כדאי לפנות לשירות. התמונה אמורה להראות בינונית מינוס, אבל ללא ארטיפקטים כאלו.. בלי קשר, אחוז התקלות במוצר כמו היסנס מן הסתם גבוהה מאשר בחברות מיינסטרים... על זול בסוף משלמים ביותר. אולי תצליח לבקש שדרוג למסך אחר. כמה שלמת על המסך? ההיתי בודק סוני בסדר מחיר זהה ללא אנדרויד אמור לא לעלות הרבה ולספק תמונה פי כמה יותר איכותית מהדבר הזה... בהצלחה...
סוני אולי עם פחות תקלות מהשאר, אבל לא חסר לכל החברות.
מי אמר לך שהתמונה לא איכותית? ראית פעם את המסך או שבגלל שזה סיני אז זה גרוע?
אף פעם לא אבין אנשים כמוך.
אמנם אני עם 50" ולא 65", אבל בחיים לא היה לי מריחות, גם משידורים גרועים ביס... ככה שזה לא משהו שקשור לזה שזה הייסנס או לדגם. יכול להיות שפשוט מסך תקול.
-
shalom1981
-
- חבר פעיל מאוד

אז איך אתה מסביר ביקורות וחוות דעת מהללות על המסך הזה(שניתן למצוא אותן בכמויות) מאנשים שכבר רכשו ומרוצים מאוד?Rekcuf כתב:המסך הזה באופן לא מוצדק וככל הנראה משוחד, קיבל ציון 9 מתוך 10 עי בקורות פורום AVS. הם בהתחלה אמרו שהוא 120 הרץ, אבל לאחר מכן מחקו את ההצהרה הזאת, כי הוא לא. הם גם הצהירו שהוא HDR והוא ממש לא, למרות שהמחברה רושמת שהוא כן (מעבד התמונה שלו הוא 8 סביות צבע + 2 סביות מלאכותיות להוספת DITHER שזה רעש רמדומאלי שמקטין שגיאות כימות של 8 סביות). אז HD10 הוא גם לא. יש לו LOCAL DIMMING שלא עושה כלום. בסה"כ אתה מקבל תמורה למחיר - מסך דגל של חברה כמו היסנס = מסך כניסה פשוט ביותר של חברה כמו סמסונג... המסך כנראה מבליט תופעות לא רצויות של תמונה. הוא יראה טוב ממקור מאד איכותי כמו בלו ראי שאין לו בעיה של מגבלת קצב נתונים, ויראה ממש גרוע בשידור שאינו FHD מממיר לא משנה של איזו חברה. אם אתה ממש סובל מהתופעות, תזמין את השירות ותתעקש להחליף למסך אחר. הבעיה היא ש 65 אינטץ לא תמצא ב 5 אלף. סוני מתחיל מ 6700, סמסונג מ 6300 לדגמי כניסה....
כולם משוחדים חוץ מכמה בודדים?
טוב היה כאן טכנאי, ראה את הבעיה, חיבר USB שלו ובחר לצפות בסרט אנימציה HD. בסרט לא הורגש הבעיה.
אמרתי לו שיבחר סרט אחר, או עדיף כדורגל או כל דבר שהדמויות קטנות וזזות מהר, אבל הוא טוען שככה הוא מוודא שאין תקלה במסך. כי לטענתו אם הבעיה הייתה במסך, המריחות היו גם באנימציה.
הוא הוסיף שהוא אכן רואה ומודה בכך שבסרטים ובספורט יש בעיה של מריחות ושהוא מעביר את זה הלאה "הלקוח אינו מרוצה" ובעוד יומיים יחזרו אלי.
דעתכם?
להרגשתי יגידו לי שהבעיה היא בשידור ולא במסך כי הטכנאי "בדק" ומצא שאין בעיה במסך עצמו.
מה אתם הייתם עושים במצב שכזה?
- oris74
- חבר במועדון HT

חיים זירקין עשה לכולנו טובה ורד מהשירשור הזה אם אין לך משהו מועיל להגיד לבחור שפתח אותו
הבנו שאתה לא אוהב מסכים של הייסנס - תודה לך על התובנות, עבור הלאה להפריע למישהו אחר
הבנו שאתה לא אוהב מסכים של הייסנס - תודה לך על התובנות, עבור הלאה להפריע למישהו אחר
·shalom1981 כתב:אז איך אתה מסביר ביקורות וחוות דעת מהללות על המסך הזה(שניתן למצוא אותן בכמויות) מאנשים שכבר רכשו ומרוצים מאוד?......
כולם משוחדים חוץ מכמה בודדים?
טוב היה כאן טכנאי, ראה את הבעיה, חיבר USB שלו ובחר לצפות בסרט אנימציה HD. בסרט לא הורגש הבעיה.
אמרתי לו שיבחר סרט אחר, או עדיף כדורגל או כל דבר שהדמויות קטנות וזזות מהר, אבל הוא טוען שככה הוא מוודא שאין תקלה במסך. כי לטענתו אם הבעיה הייתה במסך, המריחות היו גם באנימציה.
הוא הוסיף שהוא אכן רואה ומודה בכך שבסרטים ובספורט יש בעיה של מריחות ושהוא מעביר את זה הלאה "הלקוח אינו מרוצה" ובעוד יומיים יחזרו אלי.
דעתכם?
להרגשתי יגידו לי שהבעיה היא בשידור ולא במסך כי הטכנאי "בדק" ומצא שאין בעיה במסך עצמו.
מה אתם הייתם עושים במצב שכזה?...
בקצרה עשה ממך צחוק...
- oris74
- חבר במועדון HT

@shalom1981
·
ניסית לכייל את המסך? ניסית להחליף בין מצבי תמונה שונים? אולי תעלה צילום של הגדרות התמונה
ניסית לשנות הגדרות רזולוציה בממיר?
·
ניסית לכייל את המסך? ניסית להחליף בין מצבי תמונה שונים? אולי תעלה צילום של הגדרות התמונה
ניסית לשנות הגדרות רזולוציה בממיר?
גם אצל אבא שלי HISENSE 75M7000 חדשה יש את התופעה שאתה מדבר עליה, אני גם מרגיש שהתמונה פחות איכותית (ממקור לא איכותי) לעומת LG55 שלי
שיחקתי עם ההגדרות קצת הצלחתי להפחית את זה מעט ע"י ביטול כל המנגנוני החלקה למינהם ולפי כמה כיולים בAVS.
הייתי בטוח שהמסך לא תקין, אבל בנטפליקס יוטיוב ותוכן איכותי הוא מציג תמונה מעולה...לכן אין יותר מדי מה לעשות עם זה רק לחכות לHOT/YES 4K
כנראה שהרזולוציות הנמוכות על מסכים "גדולים" לא מוציא תמונה יפה...לפחות לא כמו בדגמים הקטנים יותר 55 ומטה...
שיחקתי עם ההגדרות קצת הצלחתי להפחית את זה מעט ע"י ביטול כל המנגנוני החלקה למינהם ולפי כמה כיולים בAVS.
הייתי בטוח שהמסך לא תקין, אבל בנטפליקס יוטיוב ותוכן איכותי הוא מציג תמונה מעולה...לכן אין יותר מדי מה לעשות עם זה רק לחכות לHOT/YES 4K
כנראה שהרזולוציות הנמוכות על מסכים "גדולים" לא מוציא תמונה יפה...לפחות לא כמו בדגמים הקטנים יותר 55 ומטה...
·guy877 כתב:גם אצל אבא שלי HISENSE 75M7000 חדשה יש את התופעה שאתה מדבר עליה, אני גם מרגיש שהתמונה פחות איכותית (ממקור לא איכותי) לעומת LG55 שלי
כנראה שהרזולוציות הנמוכות על מסכים "גדולים" לא מוציא תמונה יפה...לפחות לא כמו בדגמים הקטנים יותר 55 ומטה......
אין קשר לגדלים, הייסנס פשוט מסך גרוע וצריך לדעת בדיוק למה לצפות ומה מקבלים.