·גיא73285 כתב: מה אני "מפסיד" אם אני הולך על רביסר דו ערוצי במקום רסיבר ק"ב ?...
אם עיבוד וידאו לא מעניין או לא חשוב לך אז תפסיד את עניין החיבוריות - בעיקר חיבורי HDMI .
רסיבר ק"ב משמש גם כמרכזיית חיבורים.
ארז

·גיא73285 כתב: מה אני "מפסיד" אם אני הולך על רביסר דו ערוצי במקום רסיבר ק"ב ?...

לא כל כך מסכים.evgenetic כתב:אתה בעיקר מפסיד אם אתה הולך על רסיבר דו ערוצי במקום ק"ב. האמירה הנפוצה שרסיבר/מגבר סטריאו במחיר של רסיבר ק"ב יהיה בהכרח טוב יותר חסרת בסיס.
ההפרדה בין מוזיקה לקולנוע גם קצת חסרת פשר, כאילו בסרטים אין פסקול שלעיתים קרובות גם מאד מושקע......

·אני צריך מינימום 4 כניסות HDMI. האם לרסיבר סטריאו יש כמות חיבורים כזו ?ארז_וחני כתב:·......
אם עיבוד וידאו לא מעניין או לא חשוב לך אז תפסיד את עניין החיבוריות - בעיקר חיבורי HDMI .
רסיבר ק"ב משמש גם כמרכזיית חיבורים.
ארז...

·גיא73285 כתב:·אני צריך מינימום 4 כניסות HDMI. האם לרסיבר סטריאו יש כמות חיבורים כזו ?.........

לצורך הוכחת הנקודה זה לא משנה שבמפרט לא כותבים, עובדה שהוא יכול לתת 100 וואט בסטריאו, וגם 88 וואט לערוץ בהרצת חמישה ערוצים. הדגם הבא או אחד אחריו כבר ייתן 100 וואט לערוץ ב5 ערוצים בלי בעיה. כך שהטענה שלך שרסיברים לא יכולים לספק 100 וואט לערוץ לא נכונה.שמת לב שזה נתון שלא כתוב במפרט של הרסיבר? זו מדידה של audioholics.
זה גם מדידה כששני ערוצים בלבד עובדים.
בהחלט יש רסיברים שהגברת הסטריאו שלהם חזקה יותר משאר הערוצים
כדי ש5 רמקולים יקבלו 100W, אתה צריך שהרסיבר ימשוך 1000W מהרשת, לפחות.
ואם יש 7 או 9 רמקולים? הרבה יותר מ- 1000W מהרשת....
תלוי כמה ווליום הוא צריך. כרגע אין לנו מידע מדויק על יכולות הרמקולים שלו וגם לא על מרחק האזנה.ובהנחה שהרסיבר החלש ביותר הוא 100W והחזק ביותר 200W, אתה אומר שאם הוא יושב במרחק 6 מטר מהרמקולים הוא צריך לקפוץ לרסיבר החזק ביותר?...
לא ממש ברור לי החשבון, אבל בכל מקרה לרסיבר רב ערוצי 100 וואט תהינה עתודת עוצמה רבה יותר מאשר לרסיבר/מגבר סטריאו 100 וואט.הוא יכול למשוך מהרשת מקסימום 600W.
כלומר כאשר 7 ערוצים עובדים, הוא יכול לדחוף מקסימום תיאורטי של 43W לערוץ, כשהווליום על המקסימום....
ואני חשבתי שאתה לא אחד מאלה שמאמינים בפלאים שקורים לסאונד רק כתוצאה מכך שבמכשיר כלשהו יהיו שני מגברים במקום שבעה. אין שום מחסום טכנולוגי לייצר רסיבר ק"ב שיגביר באופן נקי כל סאונד, בין אם זה מוזיקה או בין אם זה פסקול ואפקטים למיניהם. לרסיבר לא אכפת. כמו שראית בביקורת של 3300, הוא עושה את זה מצוין מבלי הכנסת עיוותים כלשהם.שכאתה מאזין למוזיקה, (באמת מאזין, לא כמוזיקת רקע) אתה מחפש את הדברים הקטנים כמו הפרדת כלים, וכל צליל חשוב....
לא נראה שעשית בדיקות עיוורת, ובלי בדיקה עיוורת הניסויים האלה חסרי משמעות.כשחיפשתי לקנות רמקולים, שמעתי אותם עם כל מיני הגברות, עד לרסיברים הכי יקרים, ואז גם עם מגבר סטריאו.
בהחלט היה שיפור עם מגבר הסטריאו בניגון אותו קטע אודיו....
לדעתי הפוך....

·איתי, אשמח אם תסביר מדוע לא היית נוגע בסדרה 50xx של מרנץ ?itay123 כתב:שווה להתאמץ לכיוון Marantz סדרה 70xx (תחפש גם יד 2 כאופציה)
לא הייתי נוגע בסדרה 50xx או 60xx
הפער משמעותי
אפרופו דו ערוצי סביר שיקלע לרוב החובבים.
עבור קולנוע המארנטז סדרה 70xx מעל ומעבר עבור "מעט סרטים"....

איפה ראית שהוא יכול לתת 88W לחמישה ערוצים?לצורך הוכחת הנקודה זה לא משנה שבמפרט לא כותבים, עובדה שהוא יכול לתת 100 וואט בסטריאו, וגם 88 וואט לערוץ בהרצת חמישה ערוצים...
לרסיבר יש הגברה מסוג Class A/B.לא ממש ברור לי החשבון, אבל בכל מקרה לרסיבר רב ערוצי 100 וואט תהינה עתודת עוצמה רבה יותר מאשר לרסיבר/מגבר סטריאו 100 וואט....
נכון, אני לא מאמין בפלאים שקורים לסאונד.אני חשבתי שאתה לא אחד מאלה שמאמינים בפלאים שקורים לסאונד רק כתוצאה מכך שבמכשיר כלשהו יהיו שני מגברים במקום שבעה. אין שום מחסום טכנולוגי לייצר רסיבר ק"ב שיגביר באופן נקי כל סאונד, בין אם זה מוזיקה או בין אם זה פסקול ואפקטים למיניהם. לרסיבר לא אכפת. כמו שראית בביקורת של 3300, הוא עושה את זה מצוין מבלי הכנסת עיוותים כלשהם....
אז אתה לא יודע איך עשיתי את הבדיקה.לא נראה שעשית בדיקות עיוורת, ובלי בדיקה עיוורת הניסויים האלה חסרי משמעות....
אה,לפי המדידות שנעשו על ידי חברה' די מקצועיים אין שום פגם באותו 3300...

בגוף הביקורת וגם בגרף.איפה ראית שהוא יכול לתת 88W לחמישה ערוצים?
אפילו בבדיקה שקישרת אליה כתוב שב- 5 ערוצים הוא מפיק 37W, וגם זה, רק בניגון תדר יחיד (1kHz)...
לרסיבר יש הגברה מסוג Class A/B.
באופן כללי יש להגברה זו יעילות של כ- 50% (השאר מתפזר כחום)...
אבל סאונד זה סאונד, למגבר לא משנה מה הוא מנגן, מוזיקה או צלילים, כל עוד הוא עושה את זה בלי עיוותים/רעשים התוצאה תהיה טובה בשני המקרים.נכון, אני לא מאמין בפלאים שקורים לסאונד.
אני כן מאמין (ומבין קצת) באיכות רכיבים ומדוע משתמשים ברכיבים שונים במוצרים שונים.
כשמתוכנן מגבר סטריאו, זה השימוש שלו, ועל זה בוחנים אותו. כל מה שיש בו הוא עבור סטריאו.
כשמתוכנן רסיבר רב ערוצי, סטריאו זו לא המטרה הראשית של המוצר, ולכן משקיעים פחות בסטריאו.
טכנולוגית אפשר לייצר רסיבר מושלם.
כלכלית זה לא כדאי.
ברסיברים הזולים, הכל זול. הרכיבים, התכנון והתכונות.
ברסיברים היקרים יש גם רכיבים טובים ויקרים, תכנון מעגלים היוצר הפרדה בין מעגלים שיכולים להפריע אחד לשני, וכו'.
עיוותים לא תקבל באף רסיבר. גם עיוות של 1% הוא לא שמיע, כל הרסיברים בעלי שבריר THD%, וגם זה בווליום מקסימאלי....
אתה זורק פה הרבה אמירות חסורת בסיס - מה הוא השוני? מה מורגש? מורגש על ידי מי ואיך גילו את זה? מה יותר טוב בהגברה של רסיבר יקר יותר ואיך זה בא לידי ביטוי בשמע?בהחלט יש שוני בתפקוד שחזור האודיו בין רסיבר זול ליקר.
גם מורגש שיפור בשימוש עם הגברת כח חיצונית ייעודית.
לא כי צריך את הכח הזה, אלא כי ההגברה פשוט ברמה טובה יותר.
בהחלט אפשר לשים את אותה הגברה בתוך הרסיבר, אבל למה לעשות זאת אם יש לקוחות פוטנציאליים שישלמו עוד?...
אז אין מה לדבר על בדיקות לא עיוורת בתחום הזה, הן חסרות משמעות לחלוטין.ובמקרה זה, גם אם לא הייתה בדיקה עיוורת, המצב היה הפוך מהמצב הרגיל של הטייה....
לסדרות גבוהות יותר יש גם פיצ'רים שימושיים אחרים חוץ מהגברה, אבל אם אתה טוען שהן גם נשמעות יותר טוב (אם נשווה את התנאים, DSP כבוי והספק דומה) - אתה זה שצריך להוכיח את זה.[/quote]אה,
אם הוא כזה מושלם, כל הסדרות 4,6,7,8 מיותרות.
הרי ה- 3300 מושלם....