עזרה בבחירת אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #21 

רק מ-2011? הייתי בטוח שהרבה לפני.
בכל מקרה אני מניח שגם בתור אודיופיל הוא האזין למוזיקה בצורה נרחבת הרבה יותר מהאדם הממוצע הרבה
מאוד שנים לפני שהתחיל לבקר אוזניות.

חוץ מזה שזו לא הייתה ספקולציה, הוא אמר בעצמו לא שומע טוב כמו בעבר, אתה לא חושב שבשלב מסויים
זה משפיע, או ישפיע על היכולת שלו להעביר את הביקורת על המוצר דרך האוזניים שלו בלבד בלי לתת
למדידות שהוא עושה להשפיע על המוח שלו?

100% לגבי האמינות שלו, הוא בעצמו ציין שהוא עובד באיזו חברה כמקור פרנסה עיקרי, זה לא ג'וד שמתפרנס
מהתחום הזה והרבה יותר "זהיר" במילים שלו. מנגד הציוד של ג'וד ממה שאני מבין מתקדם וחדיש יותר.
לומר אם הוא שיקר לגבי המדידות של הסוני אני לא יכול מן הסתם, אבל בפועל זה מה שקרה, והשאר הן למעשה
ספקולציות שאי אפשר באמת להוכיח.

יש איזה סרטון ביוטיוב שראיתי שהם השתתפו בו ביחד באיזה כנס עם עוד מספר אנשים, אאל"ט הם דיברו על
כך שיש המון אי סדרים במדידות שלהם אחד מול השני\ בין כולם, ודיברו על הסיבות שיכולות לגרום לכך, כך שזה לא
משהו חדש במקרה של הסוני, זה היה סרטון די ישן, ואין פה איזה מסך עשן שמישהו מנסה להסתיר.

לא מתווכח על זה שטייל הוא אמין וישר כפלס בביקורות שלו, וגם שהוא אחד המבקרים החזקים בתחום אם לא ה...
אבל זה גם לא אומר שאני מסוגל להבין בשיט את ההשוואות שהוא עושה לפעמים, או להסכים עם כל ביקורת שלו לדברים
שיש לי ניסיון מעשי איתם, לדוגמה אם מחר הוא יאמר שהוא מעדיף את ה-HD558 ע"פ ה-SR-007 אתה תהיה מסוגל
להבין את זה? אותו הדבר מבחינתי עם ה-M50X וה-Z1R. לא מבין איך אפשר להזכיר את שניהן באותו המשפט בכלל..

רוצה דוגמאות? - הוא אמר שהוא מעדיף את ה-LCD2 על ה-LCDX, הזוי בעיני. הוא אמר שהוא שמע
את ה-TH900 הוא רצה להעיף אותן מהראש - הזוי בעיני. הוא לא אהב את ה-K812 וקטל אותן - אני חושב
שהן מעולות, כנ"ל ה-Z1R.. הוא שנא את ה-M1060 של מונופרייס, לטעמי ביחס למחיר אוזניה מעולה,
הוא נתן לאניגמה אקוסטיקס דארמה ביקורת חביבה בלבד, לדעתי עם המגבר הנכון היא אפילו טובה יותר מה-HD800.

אתה אומר לקבל רפרנס מהביקורות שלו, סבבה, אבל בשורה תחתונה מה זה אומר? לכל אחד יש טעם שונה.
הרפרנס שלי ממנו יהיה למעשה לקנות בדיוק את כל מה שהוא שונא, ולהתרחק ממה שהוא אוהב :)

אולי הטעם האישי שלי גרוע? בפועל, אם אני רוצה לדוגמה לקנות עכשיו אוזניה על בליינד, ואני צריך לסמוך על
הטעם של המבקרים בלבד, אני כנראה אבחר בטעם של מבקר שטותניק כמו- Z Review על פני טייל, כי ככל
הנראה הטעם האישי שלו הרבה יותר קרוב לשלי.. מה תעזור לי הביקורת המיומנת והמקצועית של טייל במקרה
כזה?

סבבה, יש דרך ארוכה בין "לחיות עם אוזניה מבחינת סאונד נטו אם אין ברירה אחרת" לבין לחיות באופוריה
עם אוזניית רפרנס ברמת ה-END GAME (לאוזניה סגורה) כמו הסוני :)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #22 

Roy.T כתב:רק מ-2011? הייתי בטוח שהרבה לפני.
בכל מקרה אני מניח שגם בתור אודיופיל הוא האזין למוזיקה בצורה נרחבת הרבה יותר מהאדם הממוצע הרבה
מאוד שנים לפני שהתחיל לבקר אוזניות.

חוץ מזה שזו לא הייתה ספקולציה, הוא אמר בעצמו לא שומע טוב כמו בעבר, אתה לא חושב שבשלב מסויים
זה משפיע, או ישפיע על היכולת שלו להעביר את הביקורת על המוצר דרך האוזניים שלו בלבד בלי לתת
למדידות שהוא עושה להשפיע על המוח שלו?

100% לגבי האמינות שלו, הוא בעצמו ציין שהוא עובד באיזו חברה כמקור פרנסה עיקרי, זה לא ג'וד שמתפרנס
מהתחום הזה והרבה יותר "זהיר" במילים שלו. מנגד הציוד של ג'וד ממה שאני מבין מתקדם וחדיש יותר.
לומר אם הוא שיקר לגבי המדידות של הסוני אני לא יכול מן הסתם, אבל בפועל זה מה שקרה, והשאר הן למעשה
ספקולציות שאי אפשר באמת להוכיח.

יש איזה סרטון ביוטיוב שראיתי שהם השתתפו בו ביחד באיזה כנס עם עוד מספר אנשים, אאל"ט הם דיברו על
כך שיש המון אי סדרים במדידות שלהם אחד מול השני\ בין כולם, ודיברו על הסיבות שיכולות לגרום לכך, כך שזה לא
משהו חדש במקרה של הסוני, זה היה סרטון די ישן, ואין פה איזה מסך עשן שמישהו מנסה להסתיר.

לא מתווכח על זה שטייל הוא אמין וישר כפלס בביקורות שלו, וגם שהוא אחד המבקרים החזקים בתחום אם לא ה...
אבל זה גם לא אומר שאני מסוגל להבין בשיט את ההשוואות שהוא עושה לפעמים, או להסכים עם כל ביקורת שלו לדברים
שיש לי ניסיון מעשי איתם, לדוגמה אם מחר הוא יאמר שהוא מעדיף את ה-HD558 ע"פ ה-SR-007 אתה תהיה מסוגל
להבין את זה? אותו הדבר מבחינתי עם ה-M50X וה-Z1R. לא מבין איך אפשר להזכיר את שניהן באותו המשפט בכלל..

רוצה דוגמאות? - הוא אמר שהוא מעדיף את ה-LCD2 על ה-LCDX, הזוי בעיני. הוא אמר שהוא שמע
את ה-TH900 הוא רצה להעיף אותן מהראש - הזוי בעיני. הוא לא אהב את ה-K812 וקטל אותן - אני חושב
שהן מעולות, כנ"ל ה-Z1R.. הוא שנא את ה-M1060 של מונופרייס, לטעמי ביחס למחיר אוזניה מעולה,
הוא נתן לאניגמה אקוסטיקס דארמה ביקורת חביבה בלבד, לדעתי עם המגבר הנכון היא אפילו טובה יותר מה-HD800.

אתה אומר לקבל רפרנס מהביקורות שלו, סבבה, אבל בשורה תחתונה מה זה אומר? לכל אחד יש טעם שונה.
הרפרנס שלי ממנו יהיה למעשה לקנות בדיוק את כל מה שהוא שונא, ולהתרחק ממה שהוא אוהב :)

אולי הטעם האישי שלי גרוע? בפועל, אם אני רוצה לדוגמה לקנות עכשיו אוזניה על בליינד, ואני צריך לסמוך על
הטעם של המבקרים בלבד, אני כנראה אבחר בטעם של מבקר שטותניק כמו- Z Review על פני טייל, כי ככל
הנראה הטעם האישי שלו הרבה יותר קרוב לשלי.. מה תעזור לי הביקורת המיומנת והמקצועית של טייל במקרה
כזה?

סבבה, יש דרך ארוכה בין "לחיות עם אוזניה מבחינת סאונד נטו אם אין ברירה אחרת" לבין לחיות באופוריה
עם אוזניית רפרנס ברמת ה-END GAME (לאוזניה סגורה) כמו הסוני :)
...
·

תוכל להפנות לאיפה הוא אמר שהוא לא שומע טוב כמו בעבר? לא שאני לא מאמין לך, אני פשוט סקרן לקרוא את זה בקונקסט המתאים.
ולא הבנתי, מי אתה טוען שהמדידות שלו שקריות? ומה זתומרת שבפועל זה מה שקרה? יש איזה קונצנזוס שהZ1R זה הדבר הכי טוב של סוני מאז הR10?

ולגבי ההשוואות ההזויות יותר או פחות, עושה לי הרבה הגיון דווקא. מה שצריך להבין זה שיש לו עוגנים.
הקריטריון הכי חשוב זה כמובן כמה אוזנייה קרובה לנייטרליות, ע"ב העקומת פיצוי של Harman שהוא מכייל את המדידות לפיה. ומן הסתם ככל שהדגם יותר היי-אנד, משמע יותר $$$, הסף הביקורתי יהיה בהתאם. הוא ירד על הסוני, כי לשיטתו הטרבל הבעייתי לשיטתו הוא שגיאה קריטית שממסכת את כל שאר היכולות של האוזניות, משהו שאי אפשר להתעלם ממנו במוצר ברמה כזו. לומר לך שאני אוטומטית אקבל את זה (שזה פגם מהותי) כעובדה? ממש לא, אני יודע שהטעם שלי בטרבל שונה משלו ולכן אשמע ואחליט בעצמי. אבל זה הרפרנס שאני לא לוקח מהביקורת שלו.
ואם מה שאתה מסיק מהביקורות שלו זה לחשבו בדיוק ההפך, גם טוב. זה אומר שהרפרנס יציב וטוב. אבל תסתכל על הסיכום של ביקורת האחרונה שלו לגבי הSundara. לא בדיוק קלעו לטעם שלו ועדיין הוא מכיר בזה שהן מספיק נייטרליות וטובות טכנית כדי לשים אותןו על הקיר.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

אם אני זוכר הוא אמר "My hearing is certainly not as good as it used to be" או משהו בסגנון בהקשר לאיזה נושא שדיבר עליו, לא חושב שזה היה בזמן ביקורת, זה היה לא ממזמן, אנסה לאתר את זה למרות שזה לא יהיה פשוט כי הוא שיחרר די הרבה סרטונים לאחרונה.

זה בדיוק העניין, שאני לא חושב שאף אחד שיקר, אלא שפשוט ישנם כל מיני פרמטרים שבגללם המדידות שונות אחת מהשניה. לכן הזכרתי את אותו הסרטון שהם דיברו באיזה כנס, באותו הכנס אגב הוא גם אמר שהוא עד היום לא מבין הכל בנוגע למדידות, ולעיתים מה שהוא שומע בפועל לעומת מה שהוא מודד לא מסתדר לו. אחפש את הסרטון הזה גם כן, אבל זה סרטון די ישן, אולי הוא כבר הספיק להבין הכל מאז (:

דווקא בנוגע להייפיימן יש בינינו "הסכמה", בדר"כ הוא מפרגן מאוד לדגמים שלהם, ואני איתו בעניין הזה, ומאוד אוהב את הייפיימן.

תראה המראה( המבנה) הוא כנראה לא מקרי, והרבה אנשים טוענים שהזו האוזניה הסגורה הטובה ביותר של סוני מאז ה-R10, שכמובן לא שמעתי ובספק אם אשמע.
תכלס, כמה אוזניות סגורות ברמת הרפרנס היו כבר לסוני מאז אותן R10? בטח שלא הZ7.

שזה לא ישמע כאילו אני טוען שזו האוזניה הטובה Ever.. לא בהכרח, ולא לדעתי, אבל מספר האוזניות הסגורות ברמת רפרנס שניתן למצוא בשוק אפשר לספור אולי על שתי הידיים. ולטעמי היא בהחלט נמצאת גבוה מאוד בקטגוריה הזו, אולי אפילו במקום הראשון. (לאוזניות מודרניות בנות ימינו כמובן)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #24 

Roy.T כתב:
תראה המראה( המבנה) הוא כנראה לא מקרי, והרבה אנשים טוענים שהזו האוזניה הסגורה הטובה ביותר של סוני מאז ה-R10, שכמובן לא שמעתי ובספק אם אשמע.
תכלס, כמה אוזניות סגורות ברמת הרפרנס היו כבר לסוני מאז אותן R10? בטח שלא הZ7.

שזה לא ישמע כאילו אני טוען שזו האוזניה הטובה Ever.. לא בהכרח, ולא לדעתי, אבל מספר האוזניות הסגורות ברמת רפרנס שניתן למצוא בשוק אפשר לספור אולי על שתי הידיים. ולטעמי היא בהחלט נמצאת גבוה מאוד בקטגוריה הזו, אולי אפילו במקום הראשון. (לאוזניות מודרניות בנות ימינו כמובן)
...
·

אני חושב שבR10 המטרה הייתה ליצור "חדר מיניאטורי" ולכן הם עיצבו את הcup כך כדי להרחיק את הדרייבר כמה שיותר מהאוזן. בZ1R זה היה יותר כדי לבטל רזוננסים והחזרים אאל"ט. בכל אופן, אני מקווה שהן יישארו END GAME בשבילך כך שאוכל לבוא להתרשם בעצמי בהזדמנות ולהחליט כמה צדק טייל בפסק דין שהוא נתן להן. אני תמיד אשאר פאנבוי של סוני אבל הhouse sound הקודם שלהם (לפני הBig Bass) היה יותר לטעמי.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

אז עד כמה וכמה אולי הן יהיו לטעמך, כי למרות שהן עושות רושם שהן BASSHEAD CANS, זה ממש לא כך.
כלומר לרוב הבאס שלהן מספק בהחלט, אבל לא פעם בשירים מסויימים אני מוצא את עצמי דווקא מקפיץ קצת
את הבאס ב-Pro ICAN (שיש לו באס בוסט מדהים ד"א). בכל מקרה הן פחות באסיות מכל הדגמים הנמוכים יותר
ששמעתי, או שלפחות בגלל שיש להן במה ענקית לאוזניות סגורות, והכל נשמע כ"כ פתוח וגדול זה עושה רושם
שהבאס פחות שולט.

END GAME זה מושג חלקלק, עדיין יש מספר אוזניות שהייתי לוקח לפניהן, אבל כולן פתוחות.

בשבילך הדלת אצלי תמיד פתוחה.. (b)

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”