שיפור WIFI ע"י רשת MESH

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #21 

Qua964 כתב:כן, את הראוטר אני מתכוון להפריד מהמודם.

אז מה בעצם ההבדל בין BRIDGE ל-Ethernet backhaul?
מצאתי את זה: ל"מקצוענים" כמוני ;) כוונתי להתקין כמו בתרשים השלישי - עם סוויטצ
...
·
מצב ברידג' - במצב זה למעשה אתה משתמש במערכת ה-MESH כמו רשת עם AP ביחד עם נתב חיצוני אבל מערכת משוכללת שיכולה לנייד את הצרכנים בין נקודות הקצה. במוד זה אתה יכול לחבר את יחידות ה-MESH בצורה אלחוטית או קווית.
Ethernet backhaul - התקשורת בין יחידות ה-MESH לבין עצמן מתבצעת דרך התשתית הקווית (כאשר המערכת עצמה יכולה לעבוד במוד ברידג' או במוד "רגיל").

בדוגמא שהבאת - החיבור הוא קווי דרך רכזת חיצונית (לא נתב). את היחידות של netgear אפשר לשרשר אחת לשניה כמו בדוגמאות הראשונות או באמצעות רכזת חיצונית כמו בדוגמא אליה כיוונת.

בכל 3 הדוגמאות בקישור היחידה הראשית של netgear משמשת גם כנתב. ושוב אני חוזר, אם אין לך סיבה להשתמש בנתב חיצוני, תן למערכת ה-MESH לעשות זאת. יותר זול ויותר פשוט.
arotman כתב:@Qua964
·
ברוב במקרים יחידות ה Mesh לא תומכות בתווך קווי אלא אתה חייב לעבוד בתווך אלחוטי.
אתב בעצם מתאר מערכת קווית לכל דבר שמחוברים אליה יחידות אלחוטיות ולא MESH.
...
·
לא מדויק. היום רוב המערכות הנפוצות תומכות בחיבור קווי. ראה את הטבלה הראשונה.
https://www.macobserver.com/tips/how-to ... ss-system/
נערך לאחרונה על ידי עזי ב 26/02/2018 23:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

Qua964
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #22 

arotman כתב:
...
...
אז זהו שאני חולק עליך עזי השוואה כאן היא לא לגמרי מדוייקת:
1. מבחינת איכות הרשת האלחוטית כפי שכבר ציינתי לעיל אם החיבור האלחוטי תקין ואין יותר מידי הפרעות אז תקבל ביצועים לא רעים בכלל בטווח של כמה מאות מגביט לשנייה, בקווי תקין לעומת זאת תקבל עד למהירות של 1 Gigabits (בפועל יותר קרוב ל 870Mbits).

[/b]
...
·
לדעתי עזי התכוון בהשוואה בין MESH למאריכי טווח רגילים היוצרים רשתות שונות.
ברוב במקרים יחידות ה Mesh לא תומכות בתווך קווי אלא אתה חייב לעבוד בתווך אלחוטי.
אתב בעצם מתאר מערכת קווית לכל דבר שמחוברים אליה יחידות אלחוטיות ולא MESH
...
לא מדוייק, ראה כאן:

וציטוט מתוך הלינק המוזכר:
[left]
Hardware: Ethernet Backhaul
Most of us buy mesh systems because our homes are not wired and we cannot easily run Ethernet wires in our walls. That said, if you happen to have wires in your walls (or plan to install them), that can make a mesh system remarkably more efficient. Ethernet Backhaul support means that the mesh access points will link with each other over Ethernet, freeing up the wireless radios for client communication.[/left]

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

עזי כתב:
...
...
·
לא מדויק. היום רוב המערכות הנפוצות תומכות בחיבור קווי. ראה את הטבלה הראשונה.
https://www.macobserver.com/tips/how-to ... ss-system/
...
·

זה חידוש של ממש חודשיים האחרונים לפחות Netgear Orbi לא הייתה תמיכה בEthernet Backhaul
וגם שאר המוצרים לעניות דעתי הוסיפו או מוסיפים בקרוב.

אגב מהצד השני מתחילים לראות גם יחידות אלחוטיות "רגילות" שמוסיפים להם יכולות Mesh
יחד עם זאת אני עדיין ממליץ לעבוד למי שיכול עם יחידות אלחוטיות "רגילות" אבל הגבולות בהחלט מתחילים
להיות מטושטשים... מי שממש מתעקש יש פתרונות מקצועיים כמו למשל Cisco Meraki שעושים זאת בדיוק כבר כמה שנים רק המחיר די גבוה.

אגב אחת הסיבות העיקריות להמלצה היא שאחד החסרונות של Orbi ודי בטוח שגם באחרים שמיועדים "להתקנה קלה"
היא שאין לך שליטה גרעינית מאוד על הרשת האלחוטית למשל אם יש באזור שלך הפרעות לא תוכל לבטל את רשת ה 2.4GHz ולעיתים לא תוכל להתמודד עם הפרעות. בציוד מקצועי ניתן להוסיף רשתות נוספות למשל VLan נוסף אמיתי לאורחים, למרות שיש רשת אורחים ב Orbi.

דבר נוסף הוא שלעיתים גם 6 יחידות אלחוטיות במקסימום ב Google ו 3 ב orbi (למרות שהוכיחו כי ניתן לחבר יותר יחידות) לא מספיקות לכסות בתים גדולים, לפני כשנה תכננתי רשת אלחטיות בבית ברמת השרון והגענו ל 10 יחידות אלחוטיות. ובית לא כזה גדול אבל כן 3 מפלסים שבנוי מברזל ובטון ב'200.

לסיכום יחידות Mesh מגיעות ל Main Stream למחירים שלקוחות רגילים בני אנוש מסוגלים לרכוש ולהתקין בכמה דקות.

barbour_lavavn
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

mesh המשך

שליחה #24 

אני מוצא חוסר גמישות רבה בעבודה בmesh ייעודי .

סיסקו merki היא לא כוס התה שלי אבך הלגסי שלהם , בהחלט , תנו לי כמה lightweight על קונטרולר ואפשר להקים מדינה .

כרגע נמצא בעידן של אחרי התרגילים עם ubnt עובד עם ראוטר של מיקרוטיק וכמה אקסס פוינטים ואיזה ארובה אחד בשביל התרגול של המוח .

לטעמי אקסס פוינט מנוהל טוב יתן יכולת טובה יותר מmesh אם אתה יודע מה אתה עושה .

במקום להשחיל חוטים , השתמשתי בMoca בהצלחה מרובה , כל הרשת עובדת בכמעט גיג מלא .

הרשת הקווית תמיד תהיה עדיפה , ואצלי שכל הבית מבוסס מקינטוש , ניתן לחוש בהבדל עם ac איכותי במהירויות העברה האלחוטיות .

70 אחוז מהציוד בבית מחובר קווית ( דרך המוכה למתג קטן מנוהל בכל חדר) במקומות שיש צורך בכך אני שם ap בהספק נמוך .

מי שמתכנן בית חדש , כדאי לו שלא יעשה את הטעות ויסתמך על ממבו גמבו של רשת mesh .

הרשתות יכולות להיות condensed בכל רגע ואז נחזור לכבלים .

עדיין זוכר את היום שהבאתי את הסיסקו 1100 אלחוטי וכרטיס pcmcia ללאפטופ 486 שלי , הייתי הרשת הראשונה בשכונה וניתן היה לקלות את רשת ה"B" בכל הבית .

זה רק על קצה המזלג .

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”