הפרדת רשת ליחידת דיור
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 412
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
שים ראוטר PC. יש כמה הפצות כאלה מסתובבות באינטרנט. אני משתמש בIPFIRE.
זה מאפשר המון המון המון המון שליטה. גם על דברים שלא חשבת אף פעם שתרצה. כמו VPN הביתה. או שרת Proxy. או סינון תכנים.
בכל אופן, צריך PC, לא חזק במיוחד, עם כמה כרטיסי רשת. גם USB תופס. לא חייבים אפילו דיסק - רץ מכונן USB. מה שאתה יכול לעשות זה כך:
1. תתקין PC עם שלושה כרטיסי רשת: אחד החוצה, אחד אליך פנימה, ואחד ליחידת הדיור.
2. לכל רשת פנימית תגדיר VLAN משלה עם Subnet אחר. תגדיר גם שהVLAN מבודדים.
3. בכל אחת מהרשתות הפנימיות שים נתב עם Wifi, שמוגדר רק כAccess Point. זה יאפשר לך שתי רשתות Wifi נפרדות בבית, שכל אחת מהן יושבת על Subnet נפרד.
היתרון של פתרון כזה הוא גם, נגיד, בפתיחת פורטים החוצה. מכיוון שיש רק נתב אחד אתה יכול לנתב מבחוץ פורטים גם אליך וגם לדייר.
אתה גם יכול לשלוט על QoS ועל המהירות, שלא יהיה מצב שהדייר שלך טוחן לך את הקו ואתה משותק.
מומלץ.
זה מאפשר המון המון המון המון שליטה. גם על דברים שלא חשבת אף פעם שתרצה. כמו VPN הביתה. או שרת Proxy. או סינון תכנים.
בכל אופן, צריך PC, לא חזק במיוחד, עם כמה כרטיסי רשת. גם USB תופס. לא חייבים אפילו דיסק - רץ מכונן USB. מה שאתה יכול לעשות זה כך:
1. תתקין PC עם שלושה כרטיסי רשת: אחד החוצה, אחד אליך פנימה, ואחד ליחידת הדיור.
2. לכל רשת פנימית תגדיר VLAN משלה עם Subnet אחר. תגדיר גם שהVLAN מבודדים.
3. בכל אחת מהרשתות הפנימיות שים נתב עם Wifi, שמוגדר רק כAccess Point. זה יאפשר לך שתי רשתות Wifi נפרדות בבית, שכל אחת מהן יושבת על Subnet נפרד.
היתרון של פתרון כזה הוא גם, נגיד, בפתיחת פורטים החוצה. מכיוון שיש רק נתב אחד אתה יכול לנתב מבחוץ פורטים גם אליך וגם לדייר.
אתה גם יכול לשלוט על QoS ועל המהירות, שלא יהיה מצב שהדייר שלך טוחן לך את הקו ואתה משותק.
מומלץ.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@maoravni
פתרון מצויין (אם כי לא מתאים לכל אחד במובן הטכני).
הסתייגות אחת --- כרטיסי רשת מבוססי USB (או למעשה כל דבר שאינו Intel) הם רעיון גרוע מאד ... !
פתרון מצויין (אם כי לא מתאים לכל אחד במובן הטכני).
הסתייגות אחת --- כרטיסי רשת מבוססי USB (או למעשה כל דבר שאינו Intel) הם רעיון גרוע מאד ... !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

@sigamore
·
אני מסכים עם הנקודה שלך לגבי כרטיסי רשת USB עם הסתיגויות:
1. יש PC עם שני כרטיסי רשת. המחיר שלהם גם לא יקר - ~150$. אני לא יודע לגבי 3 כרטיסי רשת. תמיד אפשר לשים לדייר את החיבור USB....
2. אני מסכים לגבי USB אם מאוד חשובה לך היציבות. מכיוון שזה שימוש ביתי, אני בספק אם תשים לב להבדלים בביצועים או ליציבות בצורה כזו שזה יצדיק את ההפרש במחיר.
3. תמיד אפשר לקנות כרטיסי רשת USB מחברה רצינית כמו DLINK או NETGEAR. הם אמורים להיות יותר יציבים.
4. מפריע לך USB? קנה לך PC עם מארז סטנדרטי וכרטיסי רשת בPCI.
אני משתמש בIPFire כבר כשנה עם מחשב נייד ישן שיש לו חיבור רשת USB נוסף. לא הרגשתי שום חסרון בכך.
עריכה:
לאחר בדיקה קצרה בAliExpress מצאתי את זה:
https://www.aliexpress.com/item/XCY-min ... autifyAB=1
Celeron עם 4 כרטיסי רשת. נראה לי מתאים בדיוק להיות נתב ביתי.
·
אני מסכים עם הנקודה שלך לגבי כרטיסי רשת USB עם הסתיגויות:
1. יש PC עם שני כרטיסי רשת. המחיר שלהם גם לא יקר - ~150$. אני לא יודע לגבי 3 כרטיסי רשת. תמיד אפשר לשים לדייר את החיבור USB....
2. אני מסכים לגבי USB אם מאוד חשובה לך היציבות. מכיוון שזה שימוש ביתי, אני בספק אם תשים לב להבדלים בביצועים או ליציבות בצורה כזו שזה יצדיק את ההפרש במחיר.
3. תמיד אפשר לקנות כרטיסי רשת USB מחברה רצינית כמו DLINK או NETGEAR. הם אמורים להיות יותר יציבים.
4. מפריע לך USB? קנה לך PC עם מארז סטנדרטי וכרטיסי רשת בPCI.
אני משתמש בIPFire כבר כשנה עם מחשב נייד ישן שיש לו חיבור רשת USB נוסף. לא הרגשתי שום חסרון בכך.
עריכה:
לאחר בדיקה קצרה בAliExpress מצאתי את זה:
https://www.aliexpress.com/item/XCY-min ... autifyAB=1
Celeron עם 4 כרטיסי רשת. נראה לי מתאים בדיוק להיות נתב ביתי.
למה לסבך את הבנאדם, החיבור הנ"ל הפשוט ביותר להגדרה וחיבור.rm1 כתב:הפשוט ביותר (והיקר יותר) אתה יכול לרכוש שני נתבים נוספים ולחבר אותם ביציאת ה WAN שלהם לנתב של בזק (לבטל בו את ה WIFI)
וכך כל נתב תהיה רשת עצמאית לחלותין בלי גישה מאחת לשניה.
אם צריך לפתוח פורטים פנימה אז צריך לפתוח אותם גם בנתב של בזק וגם בנתב המשני.
זה קונפיגורציה של DUAL NAT....
בקונפיגורציה זו הנתב של בזק נשאר בקונפיגורצית נתב.
- maoravni
-
- חבר פעיל מאוד

@rm1
·
כל אחד לעצמו. אני לא חושב שלהגדיר נתב זה מסובך. אני חושב שזה יותר נקי, יותר זול ויותר אמין מלשים 3 נתבים. אני גם חושב שלשים DUAL NAT יוצר עוד סיבוכים שאני לא בטוח שאנשים לא טכניים יסתדרו איתם, מה שמכניס אותנו לסחרור.
אם אתה בעל יכולת טכנית, תממש את הפתרון הנכון, הנקי והטוב ביותר שאתה יכול לממש.
אם אתה לא טכני, אל תכנס לזה אפילו.
הפתרון הכי פשוט הוא כמובן לא לספק לדייר אינטרנט. ואז לא צריך להסתבך.
·
כל אחד לעצמו. אני לא חושב שלהגדיר נתב זה מסובך. אני חושב שזה יותר נקי, יותר זול ויותר אמין מלשים 3 נתבים. אני גם חושב שלשים DUAL NAT יוצר עוד סיבוכים שאני לא בטוח שאנשים לא טכניים יסתדרו איתם, מה שמכניס אותנו לסחרור.
אם אתה בעל יכולת טכנית, תממש את הפתרון הנכון, הנקי והטוב ביותר שאתה יכול לממש.
אם אתה לא טכני, אל תכנס לזה אפילו.
הפתרון הכי פשוט הוא כמובן לא לספק לדייר אינטרנט. ואז לא צריך להסתבך.
@maoravni
ולהתקין מחשב יעודי אם שלושה כרטיסי רשת ותוכנת נתב שאליו יתחברו עוד AccessPoint's או נתבים שישמשו כ AP
אחד לדייר ואחד לבעל הבית זה הרבה יותר פשוט לכל בעל דירה+יחידה להשכרה.
נתב ראשי של בזק כבר יש לו עוד שני נתבים משניים שלא צריך להגדיר בהם כמעת כלום מעבר לאתחול בסיסי ביותר נראה לי יותר פשוט וזול.
ההשפעה היחידה של DUAL NAT זה בפתיחת פורטים עבור torrent ואו משחקי רשת שדורישים את זה וזה לא קשה ומסובך כי יש גישה לשני הנתבים.
ולהתקין מחשב יעודי אם שלושה כרטיסי רשת ותוכנת נתב שאליו יתחברו עוד AccessPoint's או נתבים שישמשו כ AP
אחד לדייר ואחד לבעל הבית זה הרבה יותר פשוט לכל בעל דירה+יחידה להשכרה.
נתב ראשי של בזק כבר יש לו עוד שני נתבים משניים שלא צריך להגדיר בהם כמעת כלום מעבר לאתחול בסיסי ביותר נראה לי יותר פשוט וזול.
ההשפעה היחידה של DUAL NAT זה בפתיחת פורטים עבור torrent ואו משחקי רשת שדורישים את זה וזה לא קשה ומסובך כי יש גישה לשני הנתבים.