שרשור התאוריות לאחר צפיה ב-last jedi (כולל ספויילרים)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73431
שם מלא: ערן

שליחה

עופר - אפשר להתדיין על זה שעות (למשל איך תסביר את העובדה שדארת ווידר כשהיה בשיא עוצמתו חיסל כמעט את כל מסדר הג'דיי למעט אולי יודה ועוד כמה בודדים - איך זה מסתדר עם תיאוריית האיזון? וזו רק דוגמא אחת), אבל העובדה היא שהג'דיי (חלקם) מאמינים בזה, והסית לא, הם מאמינים בכח מוחלט.

ולא, זה לא מסביר את ריי, זה פשוט עצלנות תסריטאית. נערה שקיבלה אפס הכשרה לא אמור לנצח פאדוון של אחד מהסית הכי חזקים ביקום הזה. פשוט לא. ולא משנה כמה הכח חזק בה, הוא חזק מאוד גם בקיילו רן (העובדה שהם הבן של ליה) והראו את זה.

זה צרם לי מאוד עוד בסרט הקודם והמשיך לצרום לי גם פה (במיוחד אחרי העובדה שלוק לא ממש טרח לאמן אותה מעבר לכמה שיחות הזויות).

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

חובבי התיאוריות אומרים שסנוק למעשה דיבר על עצמו והורה הלקיילו רן לחסל אותו
כלומר המוות שלו היה מכוון
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78969
שם מלא: עפר לאור

שליחה

הם הסבירו את זה שהכח כל הזמן שואף לאיזון. זה לא אומר שבנקודה מסויימת לא יהיה חוסר איזון. כל הזמן דיברו על אנקין שיביא balance זה הפונקציה שלו. בפועל הוא עשה זאת, הוא הרג הרבה ג'דיי ואחריו כמעט ולא נותרו גם סית' (כולל הריגת הקיסר).

גם כאן, התחזקות קיילו רן והריגת הג'דיי גרם לבעיה באיזון - יש את סנוק, קיילו רן והאבירים של רן. מצד שני נותר רק לוק שהתנתק לחלוטין מהכח. ריי נוצרה מתוך הוואקום הזה. זה גם יכול להצדיק את העובדה שההורים שלה לא משמעותיים לסיפור (אם זה באמת נכון).

הסית' מאמינים שהסדר ביקום יוסדר בדרך של אימה ואלימות. זה מזכיר לי את babylon 5 ששם היו את הרעים והטובים והתברר בסוף שהרעים והטובים זה בעצם שינוי מאוד קל בפילוסופיה של איך צריכים להשיג סדר ביקום...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

guyezra כתב:חובבי התיאוריות אומרים שסנוק למעשה דיבר על עצמו והורה הלקיילו רן לחסל אותו
כלומר המוות שלו היה מכוון
...
·

בשביל...?

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

Huber כתב:
...
...
·

בשביל...?
...
·תשאל את חובבי התיאוריות.

רק לי זה מטופש?..:?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

לעבור לשלב הקיום הבא
אולי FORCE GHOST - ראינו מה יודה עושה בתור רוח

סירטון קצר יחסית

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

itay123 כתב:
...
...
·תשאל את חובבי התיאוריות.

רק לי זה מטופש?..:?
...
לא רק לך :)

ראינו כבר מה שוות כל התיאוריות האלה
אבל משעשע לצפות

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני מבין למה התיאוריות הללו צצות, בגלל שהסצנה הזו והמוות שלו היו פשוט מטופשים, קל מידיי - ולכן המעריצים המאוכזבים רוצים יותר עומק, סיבה הגיונית לטיפשות התסריטאית הזו. נקווה שהם צודקים כי אם אכן הרגו אותו, ובקלות שכזו - אני אישית גם אהיה מאוד מאוכזב.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

oferlaor כתב:אחריו כמעט ולא נותרו גם סית' (כולל הריגת הקיסר).

הסית' מאמינים שהסדר ביקום יוסדר בדרך של אימה ואלימות..
...
·

יש בעיה אחת קשה בתיאוריה הזו - הסית תמיד בודדים, האופי שלהם לא בדיוק הולך יד ביד עם שיתוף פעולה האחד עם השני (הדרך היחידה אצלהם לפאדאוון להפוך למאסטר - היא ע"י הריגת המאסטר). גם כשהקיסר פאלפאטין עלה לשלטון, הוא היה רק הוא ודארת וווידר לצידו. כל התורה של הסית מושתת על מאסטר ופאדוון יחידים ולא מסדר שלם (לרב). אפא פה האיזון?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא הבנתי את הקשר. זה גם לא מדוייק. בפריקוולים היו מספר סית׳ במקביל. גם אבירי רן הם סית׳.

נוסף על הכל סנוק וקיילו רן מעולם לא אמרו שהם סית׳. יתכן שהם בכלל בסוג אחר של אמונה שקשורה לכח.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

סחטיין עליכם... כמה תאוריות...
אני פחות עוסק בשאלות מה הנסתר, ומנסה להבין את הנגלה.
לכן אני שואל את אותה שאלה ששאלתי בשרשור המקביל מלפני שנתיים: למה חרב האור של לוק, עם קרן כחולה?
זו טעות בימוי, או משהו מכוון שיתברר בעתיד?
נערך לאחרונה על ידי שי-כ ב 25/12/2017 17:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

היו ללוק שתי חרבות אור. אחת כחולה (שאנקין יצר ואובי וואן קנובי העביר לו) שהוא איבד לאחר הקרב בפרק 5 שבו הוא איבד את היד שלו.

החרב השניה, הופיעה ב "שובו של הג'דיי" והיתה ירוקה. לא ברור מה עלה בגורלה, למיטב זכרוני היא היתה אצלו עד סוף הפרק (כנראה שהוא המשיך איתה).

ככל הנראה החרב שריי הביאה היא הראשונה, זו שבמקור נוצרה על ידי אנקין.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

איך זה יכול להיות? החרב המקורית (הכחולה) נפלה בעיר העננים בסוף חמש. רואים שהיא נופלת אל 'הלא נודע'.
היא מגיעה אל מאז, ועוברת לריי (ב-7). איך מצאו אותה?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

איך מי מצא אותה?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה בדיוק מה שאנחנו לא יודעים...
כלומר, אם מדובר בחרב המקורית שעברה בירושה מאביו דרך אובי ואן (הכחולה), לא ברור מי מצא אותה. היא נעלמת כאמור, בסוף 5 וחוזרת ב 7, כשהיא נמצאת אצל מאז, אשר מעבירה אותה לריי.
ואולי כל זה קישקוש וסתם מדובר בפרט שלא שמו לב אליו בתסריט....

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בעצם עכשיו אני נזכר שבקטע בו לוק בא להרוג את בן סולו (כתלמיד), אז הוא מחזיק בחרב ירוקה...
כלומר כנראה ריי באמת מחזיקה בחרב המקורית של לוק :wink:

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

ושוב נשאלת השאלה אך מאז קבלה את ה lightsaber של לוק,

מאמין שהיא נמצאה ואולי נמכרה והגיעה באיזו שרשרת לבסוף למאז.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני לא חושב שאי פעם יסבירו איך היא הגיעה לידי הזקנה ההיא, לא כל דבר צריך להסביר.

ד"א, הדיעה הרווחת ברשת היא שלמרות שליאה לא ג'דיי, בהחלט יש לה קשר לכוח וכוחות מסויימים, ולכן היא הצליחה לשרוד בחלל ולמשוך את העצמה חזרה לחללית:

OferL
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3906

שליחה

5. ההעלמות של לוק היא מאותו סוג כמו ההעלמות של אובי וואן בזמן הקרב שלו עם דארת' ויידר רגע לפני התבוסה.
זו הדרך של הג'דיי והם שבים. ראינו אותם ביחד בסוף פרק 6 במסיבה של הווקי גירסת רה-מאסטרד או משהו.

הסרט הזה מרגיש כמו חיבור לא מוצלח של עלילות. כל סיפור החללית הבורחת די מגוכח. אי אפשר לשלוח כמה טיי-פייטרז מהירים ולתקוף אותה? אי אפשר לשלוח חללית במהירות האור שתופיע לפני החללית הבורחת? אי אפשר לנקב אותה עם חללית במהירות האור בדיוק כמו שעשתה לורה דרן? אנחנו בחלל. לא במישור דו מימדי.

אמירות פוליטיות מיותרות משולבות בעלילה - עלילת הקזינו. העשירים שחיים על חשבון המלחמה. וחוגגים בזמן שהסוסים מוכים והעניים גם. אם כל כך צריך "פורץ" אפשר היה להתקשר אליו.
שלטון הנשים במחתרת - כן הוליווד מראה נשים בעמדות כח בסרט הזה ובכל בלוקבאסטר שני. שיבדקו איזה אחוז מהשחקניות האלו הוטרדו מינית לפני ההפקה.
ועוד הרבה דקות של כלום. הסיפורים המשולבים ועלילות המקבילות הם חלק בלתי נפרד מהייחוד של SW. אבל כאן הם נתפרו גס וכל מטרתם לרצות קהלים. ולא. קהל מכורי SW הוא לא במרכז. המטרה היא להגיע לכמה שיותר קהל צעיר במערב כמו בפריקוולים, אבל הפעם הפנייה היא בייחוד למזרח. שהוא השוק הגדל במהירות הרבה ביותר לקולנוע הוליוודי. הסצינה המרהיבה ביותר בעיני בסרט היתה הקרב של ריי וקיילו עם הלוחמים האדומים. בימוי וכוריאוגרפיה שנלקחו ממיטב סרטי האמל"ח המודרניים. מלבד הקטע הזה היו החלקים בעלילה, עיצוב הדמויות, "ההומור", ועוד מכוונים במיוחד לשוק הסיני. אפשר לשרטט קוים בין הסרט לבין the great wall עם מאט דיימון הפקה סינית עתירת תקציב. יש שם אפילו מקביל לדל-טורו בדמות ויליאם דפו עם אותו זמן מסך.
אז אל תתאכזבו יותר מדי. זה פשוט לא סרט עבורנו.

הנקודות החיוביות - למדנו עוד משהו מבלבל על הכח ואיך שני הצדדים רואים אותו. אולי יותר נכון לומר שלושת הצדדים כי אני דוגל בדעה שהסית אינם ה-first order. חבל שלא הרחיבו יותר. חבל שלוק לא העביר את ריי מסכת אימונים. היה יכול להיות אייקוני והצדעה לסידרה המקורית. במקום זה קיבלנו אפקט אינסוף מראות... מה זה שנות ה-60? טוב אני שוב מתלונן.

נצפה בסינמה סיטי כ"ס. ללא תלת וללא קונטרסט. שמי החלל אפורים.
ומה אני מקשקש. ברור שאצפה ב-9. בקולנוע. למי שי סבלנות לחכות לBR.
Enjoy the Silence

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

מישהו כמוני שחושב שסנוק לא כזה חשוב לסיפור ולכן מת

חזור אל “סרטים וטלויזיה”