מסך רחב ב-yes - ברכה או קללה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
adsagi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 601

שליחה

הפתרון מאד פשוט. להתקשר, להתקשר, ושוב להתקשר. ולדאוג שהרבה אנשים יתקשרו אליהם.

אין לי בעיה, שימשיכו לשדר במסך רחב, אבל או בערוץ נפרד, או שיוסיפו פסים שחורים למי שמוגדרת לו בממיר טלויזיה 3:4. החיתוך הגס שהם עושים מוציא את כל החשק מלראות את הסרט, וכבר מחקתי 2 סרטים בגלל זה.

הערב דיברתי איתם שוב. אחרי המתנה ארוכה, המוקדנית אמרה שהיא דיברה עם אגף ההנדסה ושהם מודעים שהשידורים האלה בעיתיים לבעלי מסך רגיל, ושהם מחפשים דרכים לפתור את זה. אני בטוח שאם הם יקבלו מספיק טלפונים ממספיק אנשים הם ישנו קצת את סדר העדיפויות שלהם. אני כבר רואה בכל מיני מקומות שיותר ויותר אנשים לא מרוצים מזה.

sgebay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101

שליחה

אם מגדירים את הממיר של Yes על 16:9, מה קורה כשהם משדרים סרט בפורמט רגיל? מתיחה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

sgebay,

אם הממיר על 16:9 והתוכן הוא 4:3, אז הוא משודר רגיל (4:3).

האופציה הזו פועלת רק כאשר הסרט עצמו הוא מסך רחב.

sgebay
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101

שליחה

אם כך, אז מאחר והיום רוב התוכן עדיין 4:3 אז בעל טלויזיה רחבה שלא רוצה מתיחה/עיוות צריך להשאיר את הטלוויזיה על 3:4 ולהעביר ל 16:9 רק כשהוא יודע כשהתוכן רחב, או להשאיר את הטלוויזיה על 16:9 (מטעמי עצלות/מניעת צריבה) בידיעה שהתוכן הרגיל ימתח.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

sgebay,

נכון.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2133

שליחה

אני לא מבין מה קשה ללחוץ בשלט הטלויזיה על כפתור ה 16:9 ואז התמונה מתכווצת ורואים את הסרט בפרופורציות הנכונות גם בטלויזיה 4:3.

באנגליה SKY משדרת את כל הסרטים בפורמט הזה וגם באנגליה עדין רוב הטלויזיות עם רגילות. וכך גם בטורקיה ובעוד מדינות.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015

אני אעזור לך להבין...

שליחה

י-א כתב:אני לא מבין מה קשה ללחוץ בשלט הטלויזיה על כפתור ה 16:9 ואז התמונה מתכווצת ורואים את הסרט בפרופורציות הנכונות גם בטלויזיה 4:3.

באנגליה SKY משדרת את כל הסרטים בפורמט הזה וגם באנגליה עדין רוב הטלויזיות עם רגילות. וכך גם בטורקיה ובעוד מדינות.
...
ברוב הטלויזיות אין את האופציה הזו.

SKY עם כל הכבוד היא רשת אחת מיני רבות, וכמוהה יש עוד כמה. מי שיש לו טלויזיה רגילה לא חייב להתחבר אליהם. בישראל אין הרבה בחירה ולכן החברות צריכות להתאים את השידורים לקהל היעד ולא ליחידי סגולה.
דודי.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”