·יתכן ...DudeShemesh כתב:שמתי את האג'נדה שלי על השולחן. בחרת לא לקבל אותה.......
·...
אבל עזוב, אנחנו סתם מתנגחים ומתגנבת לי מן תחושה שאין פה באמת שני צידי מתרס.
חלוקים בנושא שידור ציבורי .. ? חליק.. נעבור גם את זה ...

·יתכן ...DudeShemesh כתב:שמתי את האג'נדה שלי על השולחן. בחרת לא לקבל אותה.......
·...

האם השידור הציבורי בישראל בכלל מתקרב לBBC? אז אולי די עם החלומות באספמיה האלו...rrr1 כתב:למי שתוהה מדוע צריך שידור ציבורי יש תשובה קצרה: BBC/PBS
ואם יש צורך להאריך מעט אז
1. תחקירים מגוונים שלא נגועים באינטרס מסחרי
2. תוכניות איכות שאינן בהכרח פפולריות
3. תכנים בעלי ערך חברתי גבוה
ייתכן שאלו נישות שאינן זוכות לאחוזי צפיה גבוהים אבל תרומתן לחברה הישראלית מצדיקה קיום של ערוץ כזה.
אוכלוסיה חלשה ומזדקנת, שהולכת וגדלה בארץ, תעדיף תוכניות כאלה (בחינם עבורם) על פני ריאליטי רדוד מסחרי.
השני פני שלי....

תודה על ההבהרותהקרנף כתב:אכן אני מסכים (עם הציניות שלך) שבאמת אפשר לסגור את מרבית מדעי הדשא באוניברסיטה (לא באמת, אבל כן לצמצום המימון של המדינה).......
אני בעד הפרטה של מערך הרבנות (אגב 1, הכשרויות המהודרות הן פרטיות, אגב 2, יש הטוענים שהפרטה של הרבנות תייקר מחירים ואז אני מתנגד להפרטה).
השהייה ביו"ש ממש לא קשורה לנושא, כי להזכירך הגענו לשם בגלל שהערבים רצו להשליך אותנו לים (או שמא אנחנו אשמים גם במלחמת ששת הימים) ואנחנו שם כי הם עדיין רוצים לעשות את זה ואם נעזוב את השטח באופן חד צדדי יקרה מה שקרה בעזה אחרי ההתנתקות...
משמע, השהיה בי"ש לא קשורה רק לרצון שלנו אלא גם לרצון של הצד השני, להבדיל משידור ציבורי, מימון פקולטות מיותרות, והוצאות מיותרות בקופה הציבורית שכל שנדרש הוא החלטת ממשלה או חיקוק חוקים בכנסת.
כמו שאמרתי, אני בעד הפחתה משמעותית של כל המימון הציבורי.
באשר לתגובה הקודמת שלך, לא אמרתי שאין שום טעם לקיום שידור ציבורי, אלא שאין הצדקה לקיומו מהקופה הציבורית (לפחות לא כזה שאני מודע אליו)......

אני חייב לציין שלא ממש הבנתי את דעתך/פרשנותך, אבל שמח על הגישה החיובית, בטח אחרי העקיצות והציניות מצדי (עליה אני מתנצל).sigamore כתב:תודה על ההבהרות......![]()
כמו שציינתי בתגובתי ל DudeShemesh, אומר גם לך שאיני מוצא מרחק רב במרבית השקפותינו למעט פרשנותך (ובהתאמה פרשנותי) את נושא המימון הציבורי.
יתכן שפיתחתי רגישות מוגזמת לנושא השידור הציבורי בהמשך לפנינה האלמותית "מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו?"
ואולי סתם טעיתי בכוונותיך...
על כל פנים - רק מתוך סקרנות ועניין... ערוך סקר קצר בקרב מכריך ומיודעיך המבוגרים משהו (אך לא רק) באשר לתכני התאגיד. יש לי הרגשה שתופתע![]()
בידידות![]()
·...

אני חייב לציין שעכשיו אני כבר הרבה יותר קרוב לדעותיך בטח עם הסיפא לגבי פחדנות ביבי והצורך לפרק מוקדי כח.rrr1 כתב:@DudeShemesh
הגישה שאתה מייצג נותנת רק לכלכלה להכתיב את ההתנהגות הפוליטית בחלוקת העוגה התקציבית.
מעין קפיטליזם חזירי בנוסח ארה"ב וימינה שכן, אפילו להם, יש ערוץ ציבורי.
רק בני המעמד הכלכלי הגבוה ילמדו באוניברסיטה,
רק להם יכבו שריפה כי מדוע לממן תחנת כיבוי (הן פושטות שם רגל!),
רק הם יקבלו טיפול רפואי נאות,
רק הם יגנו על עצמם בכח שיטור פרטי ובצבא פרטי שיוכל לירות בעניים שבאים לגנוב לחם.
מזכיר את צרפת שלפני המהפכה, לא?
או את ארה"ב של ימינו.
כן, הקצנתי.
כדי להבהיר שלא כל דבר ניתן להפריט ולפני שמפריטים שידור ציבורי שמנסה להתייעל (חכם על חלשים, רוה"מ)
יתכבד ויפריט את חברת החשמל, מקורות, תע"א ועוד הרבה מוקדי שחיתות וכח שפוחדים לגעת בהם.
ידוע לך כמה מפסיד כל אזרח מהתנהלות חברה כמו חברת החשמל?
הפרטה לא תמיד מייצרת יעילות. מספיק להסתכל על תאגידי המים.
לעיתים, במדינה קטנה, היא פשוט מעבירה כח עודף למעט אנשי שלומנו עשירים.
בדומה לרפובליקת בננות ביבשת השחורה.
נסחפנו עם פוליטיקה בפורום תקשורת ועדיף שאעצור כאן....

על מירי נתפלמס בהזדמנות אחרתהקרנף כתב:אני חייב לציין שלא ממש הבנתי את דעתך/פרשנותך, אבל שמח על הגישה החיובית, בטח אחרי העקיצות והציניות מצדי (עליה אני מתנצל).......
אני חושב שלמירי רגב יש חושים פוליטיים חדים (אם כי אני ממש לא אוהב את הטקטיקות שלה עוד מימיה כדוברת מלחמת לבנון השניה וההתנתקות) ואפשר לנסח את האמירה שלנו גם כלפי כל הציבור (הרי היא בכל זאת נציגת ציבור) מה יוצא לנו מזה? לשיטתי לא יותר מדי...
לגבי הסקר, אני אנסה לעשות אותו, להערכתי הדור הצעיר (יחסית 20-40) יכיר בעיקר את התכנים שמשותפים בפייסבוק, דור ביניים (40-60) לא ממש מעניין אותם (לדוגמא הורי) וגם הדור המבוגר לא ממש מעודכן בלוח השידורים החדש, למיטב ידיעתי, סבתי מצד אבי וסבא וסבתא מצד אמי (שיעריכו ימים) צופים בעיקר בערוצים 2 ו10 וערוצי נישה בכבלים ולא ממש רואים את ערוץ 11......

נראה לי שלהכריח אחרים, בד"כ ממעמד סוציואקונומי נמוך יותר, לשלם על צרכייך זה הרבה יותר חזירי. שים לב שכל הדברים שציינתי (שידור ציבורי, אוניברסיטאות) הם רגרסיבים, כלומר קבוצות חלשות מממנות קבוצות חזקות. הייתי שמח לבטל הרבה הוצאות ציבוריות, אבל נראה לי שלהתחיל מהרגרסיביות זה הכי קל.rrr1 כתב:@DudeShemesh
מעין קפיטליזם חזירי בנוסח ארה"ב וימינה שכן, אפילו להם, יש ערוץ ציבורי....
הפוך, זה בערך המצב היום, והם עושים זאת על חשבון המעמד הנמוך. אגב, אני מאמין שהממוצע הסוציואקונומי במכללות נמוך יותר, כך שאם המעמד הנמוך מעניין אותך, כנראה שעדיף להוריד דרישות סף ולהגדיל שכר לימוד, לא להפך.רק בני המעמד הכלכלי הגבוה ילמדו באוניברסיטה,...
מה הקשר?רק להם יכבו שריפה כי מדוע לממן תחנת כיבוי (הן פושטות שם רגל!),...
לא יודע איך לבשר לך את זה, אבל עשירים מקבלים טיפול הרבה יותר טוב מעניים בכל מערכת בריאות ידועה לאדם.רק הם יקבלו טיפול רפואי נאות...
שוב, מה הקשר?רק הם יגנו על עצמם בכח שיטור פרטי ובצבא פרטי שיוכל לירות בעניים שבאים לגנוב לחם....
לא, צרפת שלפני המהפכה היתה דיקטטורה. (גם אחריה, באופן כללי המהפכה היתה די כשלון).מזכיר את צרפת שלפני המהפכה, לא?...
ארה"ב מצליחה כלכלית הרבה יותר מישראל. אבל עזוב ארה"ב, יש מדינות קפיטליסטיות ממנה כמו שווייץ, סינגפור, ואפילו חלק מהסקנדינביות לפי פרמטרים רבים, והן מהמדינות המצליחות בעולם. לעניים בשווייץ הרבה יותר טוב מבמדינות "שיוויוניות".או את ארה"ב של ימינו....
יאללה, אני בעד.יתכבד ויפריט את חברת החשמל, מקורות, תע"א ועוד הרבה מוקדי שחיתות וכח שפוחדים לגעת בהם.
ידוע לך כמה מפסיד כל אזרח מהתנהלות חברה כמו חברת החשמל?...
תאגידי המים הם ממש לא דוגמה להפרטה. זה לא שוק פרטי, ובטח לא חופשי.הפרטה לא תמיד מייצרת יעילות. מספיק להסתכל על תאגידי המים....

אם יחזרו על שקר מספיק פעמים הוא לא יהפך לאמת!!!amiti כתב:אין ספק , כמעט לכולם, שדרוש שידור ציבורי...

אבל לצערנו רוב האנשים מעדיפים את ערוץ 2 ו 10, כולל הפרסומות. מה שאתה מציע זה שהם יממנו את ההעדפות התרבותיות שלך.XEON כתב:כולם פה כלכלנים מנהלים פוליטיקאים...לאף אחד לא מפריע כמות הפרסומות בערוץ 2 ו-10 ?יושב בן אדם מול המסך לאחר יום עבודה עייף ועל חשבון המעט זמן איכות,כל כמה דקות דוחפים פרסומות עד לרמה של בחילה ממש.וכל זה למען רווח ועוד רוווח ועוד קצת חסות,על חשבון העייפות שלי.לכן אני צופה רק בערוץ כאן.לפחות שידור HD מדהים, תוכן מעניין והכי חשוב בלי מבול של פרסומות.
לעניות דעתי ערוץ ציבורי לא צריך להתחרות על רייטינג...

·מצחיק אתה.asaf23 כתב:מי שנגד שידור ציבורי זה טחונים שיש להם כסף לשלם על המונדיאל...

·DudeShemesh כתב:לא מפספסים את העקרון - טוענים שהוא לא קיים......![]()
עוד לא נתקלתי בהסבר משכנע על מהות וחשיבות השידור הציבורי....

ליאור, אני בהחלט מסכים שזאת אותה שאלה ומבחינתי התשובה צריכה להיות זהה.Lior_M כתב:·......
שידור ציבורי אמור לשדר תוכן שאינו תלוי ברייטינג.
ככזה הוא אמור להיות בעל ערך תרבותי, חברתי ואיכותי יותר. לשאול למה צריך שידור ציבורי זה כמו לשאול למה המדינה מתקצבת תיאטראות.. הם הריי היו יכולים להציג מחזות זמר עם איזו דוגמשית ולחיות טוב ממכירת הכרטיסים. ובכן, הם עושים גם את זה אבל מחויבים להעלות גם הפקות איכותיות.
אני לא אומר כאן שהכל דבש וזה מנוהל ביעילות וללא בזבוז כספי ציבור, אבל שאלת מה החשיבות אז הנה התשובה....

אתה רוצה ערוץ בלי פרסומות? תשלם עליו...XEON כתב:כולם פה כלכלנים מנהלים פוליטיקאים...לאף אחד לא מפריע כמות הפרסומות בערוץ 2 ו-10 ?יושב בן אדם מול המסך לאחר יום עבודה עייף ועל חשבון המעט זמן איכות,כל כמה דקות דוחפים פרסומות עד לרמה של בחילה ממש.וכל זה למען רווח ועוד רוווח ועוד קצת חסות,על חשבון העייפות שלי.לכן אני צופה רק בערוץ כאן.לפחות שידור HD מדהים, תוכן מעניין והכי חשוב בלי מבול של פרסומות.
לעניות דעתי ערוץ ציבורי לא צריך להתחרות על רייטינג...

גם נניח שיש לך דרך להחליט מה איכותי, וגם אם נניח ששידור ציבורי באמת עומד בקריטריון הזה (שתי הנחות מופרכות לחלוטין), עדיין לא ברור למה המדינה צריכה לממן. שיתכבדו הצרכנים של התוכן ה"איכותי" וישלמו. ממילא הם כנראה ממעמד סוציוקאונומי גבוה מהממוצע.Lior_M כתב: שידור ציבורי אמור לשדר תוכן שאינו תלוי ברייטינג.
ככזה הוא אמור להיות בעל ערך תרבותי, חברתי ואיכותי יותר. לשאול למה צריך שידור ציבורי זה כמו לשאול למה המדינה מתקצבת תיאטראות.. הם הריי היו יכולים להציג מחזות זמר עם איזו דוגמשית ולחיות טוב ממכירת הכרטיסים. ובכן, הם עושים גם את זה אבל מחויבים להעלות גם הפקות איכותיות.
אני לא אומר כאן שהכל דבש וזה מנוהל ביעילות וללא בזבוז כספי ציבור, אבל שאלת מה החשיבות אז הנה התשובה....