הייסנס 75M7000 רשמים ובעיות משימוש של היום הראשון - צריך את עזרתכם !
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
@lokilook
·
חוסר האמון הוא כי מסכי ה-LCD של LG ידועים לשמצה על הבעיות שלהם מבחינת אחידות שחורים ועננות (בעיקר עקב סוג הפאנל - IPS).
התמונה שהעלת ממש לא עוזרת להוכיח שום דבר.
תעלה מסך שחור, תבטל את ה-local dimming ותחשיך את החדר, ואז תצלם.
·
חוסר האמון הוא כי מסכי ה-LCD של LG ידועים לשמצה על הבעיות שלהם מבחינת אחידות שחורים ועננות (בעיקר עקב סוג הפאנל - IPS).
התמונה שהעלת ממש לא עוזרת להוכיח שום דבר.
תעלה מסך שחור, תבטל את ה-local dimming ותחשיך את החדר, ואז תצלם.
- lokilook
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 209
אני צופה עם ה local dimming. בשביל זה הוא קיים. אם הוא לא היה פועל טוב אז הייתי מבין. ואני לא בא לשכנע אף אחד. כאשר אני משחק בפרו אז אני מבטל אותו כמובן
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@lokilook
·
בסה"כ הכי חשוב שאתה מרוצה.
ולמרות שהתופעה נפוצה, היא לא בהכרח תופיע בכל מסך ומסך. אולי זכית בהגרלת הפאנלים וקיבלת אחד מושלם.
·
בסה"כ הכי חשוב שאתה מרוצה.
ולמרות שהתופעה נפוצה, היא לא בהכרח תופיע בכל מסך ומסך. אולי זכית בהגרלת הפאנלים וקיבלת אחד מושלם.
- lokilook
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 209
אולי. בכל אופן. בתור אחד שהיה לו LG אני מכיר את התופעה שהשחור הוא לא באמת שחור. אלא יותר אפרפר. אבל בכל זאת אהבתי את המסך מאוד. היה לו input lag נמוך שהיה חשוב לי למשחקים ולכן קניתי את המסך הנוכחי. לכן גם הופתעתי מאיכות התמונה המרשימה של המסך הזה והשחור שהוא מציג.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
העננות וחוסר האחידות בהייסנס שהותקנה לפותח השרשור מוגזמת ולא מקובלת לחלוטין.
דרוש החלפה או ביטול עסקה.
דרוש החלפה או ביטול עסקה.
- igorg79
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
אם פותח שרשור יחלוק עדכון אחרי ביקור הטכנאי נודה לו
-
bhalamis
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 323
חייב לכם עדכון,
הגיע טכנאי,
עשה כיול.... כיוון קצת צבעים ועכשיו ה"עננות" דיי ירדה... עדיין קיימת אבל ממש חלשה,
לגבי חדות התמונה - בחלק מהשידורים רואים מאולה ובחלק גרגירי.....
את הגרגירי הטכנאי הסביר בגלל מהירות אינטרנט - האינטרנט באמת איטי.
מתכנן לעבור השבוע לאינטרנט סיבים של פרטנר (1000M) ואז מקווה שהגרגיריות תסתיים.
הגיע טכנאי,
עשה כיול.... כיוון קצת צבעים ועכשיו ה"עננות" דיי ירדה... עדיין קיימת אבל ממש חלשה,
מתכנן לעבור השבוע לאינטרנט סיבים של פרטנר (1000M) ואז מקווה שהגרגיריות תסתיים.
- pessik
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6647
·bhalamis כתב: לגבי חדות התמונה - בחלק מהשידורים רואים מאולה ובחלק גרגירי.....
....
תציג תוכן איכותי מהאינטרנט -MKV 1080 או שתוריד סרטון הדגמה כלשהוא מיוטיוב
תנגן אותו ב דיסק-און-קי כדי שלא תיהיה לך תלות במהירות של האינטרנט
שלדברי הטכנאי גורם לגרגירים בתמונה..
נשמח להתעדכן בתוצאות!
בהצלחה
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14365
·bhalamis כתב:חייב לכם עדכון,
הגיע טכנאי,
מתכנן לעבור השבוע לאינטרנט סיבים של פרטנר (1000M) ואז מקווה שהגרגיריות תסתיים....
עושה רושם שסיבן אותך טוב טוב הטכנאי הזה...
מה הקשר בין גרעיניות למהירות האינטרנט?
- bigib
-
- טרול

- תגובות: 195
אין אין אני פשוט מת על ה״טכנאים״ האלה
טוב שלא אמר לך שהעננות זה בגלל שאנחנו מתקרבים לסתיו והגרעיניות זה בגלל שהמסך מצונן.
אין שום קשר בין מהירות אינטרנט לגרעיניות!
טוב שלא אמר לך שהעננות זה בגלל שאנחנו מתקרבים לסתיו והגרעיניות זה בגלל שהמסך מצונן.
אין שום קשר בין מהירות אינטרנט לגרעיניות!
- shualy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
·:lol:bigib כתב:אין אין אני פשוט מת על ה״טכנאים״ האלה![]()
אין שום קשר בין מהירות אינטרנט לגרעיניות!...
-
bhalamis
-
- חבר פעיל מאוד

לגבי הגרעיניות...
שידורי 4K דרך youtube רואים חלק לגמרי,
שידורי 4K דרך Netflix (המותקנים כאפליקציה בטלויזיה) נראים גרעניים.
מה זה אומר?
לדבי העננות - הבחור העביר משידור "סטנדרטי" לשידור "דינמי" ושם הגדיר כמה הגדרות - העננות הרבה פחות "בהירה",
הייתי מאוד שמח אם היה מישהו שמבין ויכול להגיע אלי הביתה לבחון את הסיפור... הבעיה שזה כרוך בעלויות ותיאומים...
אז מה אתם אומרים? הבחור מנסה לעבוד עלי?
מה זה אומר?
לדבי העננות - הבחור העביר משידור "סטנדרטי" לשידור "דינמי" ושם הגדיר כמה הגדרות - העננות הרבה פחות "בהירה",
הייתי מאוד שמח אם היה מישהו שמבין ויכול להגיע אלי הביתה לבחון את הסיפור... הבעיה שזה כרוך בעלויות ותיאומים...
אז מה אתם אומרים? הבחור מנסה לעבוד עלי?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

גרעון או grain יכול להיות פשוט חלק מהתוכן שבו אתה צופה. נניח סדרות של מארוול מאד מגורענות.
תנסה להריץ סרטוני דמו שיש להם שם (על אוקינוסים וטבע).
בנוגע לעננות, ברגע שהוא העביר לשידור דינאמי, כנראה שמערכת ה-local dimming עובדת שעות נוספות, ומחשיכה את התאורה יותר מבעבר, וזה מקטין את התופעה מבחינה ויזואלית, זה לא באמת פותר אותה או מקטין אותה בשום צורה ממשית.
תנסה להריץ סרטוני דמו שיש להם שם (על אוקינוסים וטבע).
בנוגע לעננות, ברגע שהוא העביר לשידור דינאמי, כנראה שמערכת ה-local dimming עובדת שעות נוספות, ומחשיכה את התאורה יותר מבעבר, וזה מקטין את התופעה מבחינה ויזואלית, זה לא באמת פותר אותה או מקטין אותה בשום צורה ממשית.
- bigib
-
- טרול

·bhalamis כתב:לגבי הגרעיניות...
מה זה אומר?
אז מה אתם אומרים? הבחור מנסה לעבוד עלי?...
כן.. הם תמיד מעבירים למצב דינמי.. זה ה״כיול המקצועי״ שהם יודעים לעשות.
ממש חוכמה לקחת את כל הערכים של המסך ולהעיף אותם עד הסוף למעלה כדי שמרוב שתסתנוור מהתמונה פחות תבחין בעננות. אני רק מקווה שהכנת משקפי שמש לצפיה בשעות הערב והלילה...
- gal-cohen
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
נחנקתי!bigib כתב:אני רק מקווה שהכנת משקפי שמש לצפיה בשעות הערב והלילה............
- Animor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 815
1. מצב דינאמי ממש אינו מומלץ לצפייה. הוא בהיר מדי ויש אובדן פרטים רב בשל רוויית יתר. מצב דינאמי מתאים אולי לטלוויזיה שנמצאת באולם תצוגה מואר מאוד, לא לשימוש ביתי.
2. כיול אינו פותר בעיית עננות, שכן מדובר בפגם חומרתי. כיול יכול קצת להסוות את הבעיה אולי, אם משחקים עם הצבעים ומפעילים local dimming. המצב הדינאמי בטח הבהיר לך יותר מדי את השחורים, כך שהעננות נראית פחות בולטת על הרקע.
3. כפי שכתבו לך, אין קשר בין גרעיניות לבין מהירות האינטרנט. גם אני מנחש שניסית לצפות באיזו סדרה של מארוול, היא מצולמת במקור עם grain. לבדיקה אמיתית תוריד וידאו איכותי של 4K (או אפילו 4K HDR) ותעתיק ל-DOK.
2. כיול אינו פותר בעיית עננות, שכן מדובר בפגם חומרתי. כיול יכול קצת להסוות את הבעיה אולי, אם משחקים עם הצבעים ומפעילים local dimming. המצב הדינאמי בטח הבהיר לך יותר מדי את השחורים, כך שהעננות נראית פחות בולטת על הרקע.
3. כפי שכתבו לך, אין קשר בין גרעיניות לבין מהירות האינטרנט. גם אני מנחש שניסית לצפות באיזו סדרה של מארוול, היא מצולמת במקור עם grain. לבדיקה אמיתית תוריד וידאו איכותי של 4K (או אפילו 4K HDR) ותעתיק ל-DOK.
- Artik
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
סליחה על ה Hack שאני עושה לשרשור, אבל אתם בעצם אומרים שתופעת ה Grain תkויה בספק התוכן ואין כל כך מה לעשות עם גרעיניות בתכנים מסוימים של נטפליקס? (אני שם לב לתופעה בעיקר בתכנים ישנים יחסית שהומרו ל HD או צולמו ב HD והומרו ל 4K).
טנקס וסליחה על ה Hack.
טנקס וסליחה על ה Hack.
- bigib
-
- טרול

·Artik כתב:סליחה על ה Hack שאני עושה לשרשור, אבל אתם בעצם אומרים שתופעת ה Grain תkויה בספק התוכן ואין כל כך מה לעשות עם גרעיניות בתכנים מסוימים של נטפליקס? (אני שם לב לתופעה בעיקר בתכנים ישנים יחסית שהומרו ל HD או צולמו ב HD והומרו ל 4K).
טנקס וסליחה על ה Hack....
אכן יש תכנים עם הרבה GRAIN שמשום מה נערכו כך במקור במטרה לשמור על דיוק הצבע. תכני MARVEL בנטפליקס הם דוגמא טובה לכך כפי שהוזכר קודם. אני אישית פשוט לא מסוגל לצפות בסדרות האלה כי אני פשוט נגעל מהתופעה הזו...
אתה מנגן תוכן של 4K DOLBY VISION ומקבל בפועל תופעות של שידור משנות ה70 כשהיינו ילדים וצפינו בערוץ הירדני.
- Animor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 815
LOL
גם אני סולד מה-grain הזה, צופה רק אם הסדרה עצמה טובה.
גם אני סולד מה-grain הזה, צופה רק אם הסדרה עצמה טובה.
-
bhalamis
-
- חבר פעיל מאוד

אכן ה"גרעיניות" זה בסרטים של MARVEL,
מצ"ב תמונות מהיום....
השחור בתמונה נראה פחות טוב ממה שנראה במציאות.
מצ"ב תמונות מהיום....
השחור בתמונה נראה פחות טוב ממה שנראה במציאות.