·עובי הכבל זה הפקטור הראשון ואחד החשובים. זה מתייחס להתנגדות ומוליכות, מה שמאוד חשוב במערכת שעובדת על מתח יחסית חלש ורצה למרחקים גדולים. כבל דק מדי, למרחק גדול או/ו להספק גבוה יגרום לבעיות וזה לא משנה איזה חברה ואיזה סוג הכבל.diskmen כתב:·מבלבל מי שכותב שאין הבדל בין כבלים ושעובי הכבל זה פרמטר חשוב!......
תקרא שוב מה רשמתי....
אלה דברים הכי בסיסים בחשמל:
The resistance of a given object depends primarily on two factors: What material it is made of, and its shape. For a given material, the resistance is inversely proportional to the cross-sectional area; for example, a thick copper wire has lower resistance than an otherwise-identical thin copper wire. Also, for a given material, the resistance is proportional to the length; for example, a long copper wire has higher resistance than an otherwise-identical short copper wire
החלק השני זה סוג החומר. ופה לא צריך משהו מיוחד. נחושת באיכות טובה, לא משהו אקזוטי, אלה חמור נפוץ בתעשי, OFC עושה את העבודה.
נכון שיש עוד משתנים כמו סוג הבידוד, הקונקטורים וכדומה. אבל אלה יחסית חסרי השפעה ובמצב נורמאלי, מצב ללא הפרעות אלקטרומגנטיות חזקות בסביבה הצמודה לכבל (כמו כבל אודיו מושחל עם כבל מתח), אין להם השפעה.
לא יודע מה זה "כבלים של hama" עוד שקר כלשהו. שתבין, hama, או qed או כל חברה פלצנית אחרת לא מיצרות את הכבלים. הם קונים את זה מיצרן סיני , מדביקים שם משלהם ומוסיפים שני אפסים למחיר. ה-QED 79 המדובר הוא כבל OFC בחתך של 14AWG. אני קניתי 100 מטר כזה בכמה מאות שקלים, ישירות מהיצרן, מאמזון. עם תעודה מבדיקה חיצונית. זה לא חומר יקר ואין פה שום טכנולוגיה.
בלי קשר, אני לא יוצא פה ישירות נגדך, לא הכוונה שלי בכלל, אלה נגד כל הדיון ההזוי הזה שחוזר על עצמו כל כמה זמן.