שרשור תרגומי שמות סרטים
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
לדעתי גם "אוסטין פאוורס - המרגל שתקע אותי" זה פשוט אוסטין פאוורס....
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
יש אינסוף דוגמאות לתרגום קלוקל לשמות סרטים, אבל מה שאני אף פעם לא אשכח זה את השעמומון של סטיב סיגל "מצור ימי". לזוועתי יצא לזה המשך, כשבשם הסרט באנגלית לא היה איזכור למילים מצור ימי ופה כמובן קראו לו, איך לא... מצור ימי 2!

- nadavck
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
knocked up - הדייט שתקע אותי...
שם שבעברית הרס את יכולת הסרט להגיע לקהל יעד איכותי יותר... וחבל...
בנוסף, כל סרט שהשם שלו בעברית הוא ...."קטלני".... הוא בעייתי
בנוסף, כל סרט שהשם שלו בעברית הוא ...."קטלני".... הוא בעייתי
-
moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
במקרה הזה אפשר להציע תרגום לא רע שמקביל לאנגלית גם ברמה המילולית הישירה וגם ברמת הפירוש הסלנגי: "נדפקה" , אבל לא נראה לי שזה מוכרnadavck כתב:knocked up - הדייט שתקע אותי...
בנוסף, כל סרט שהשם שלו בעברית הוא ...."קטלני".... הוא בעייתי...
בכלל, להפוך את שם הסרט לביטוי שנאמר בגוף ראשון נראה לי כמו אונס מוחלט. נותן תחושה של סרט כחול.
את Home Alone תרגמו ל"שכחו אותי בבית". מה רע ב "לבד בבית" ?
משה
- manola
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1433
2Fast 2 Furious
שתורגם לעברית: 2 מהיר 2 עצבני (!!!)
וכל מילה נוספת מיותרת...
ואיך אפשר לשכוח את רצח האופי שעשו לסרט של גארי אולדמן:
Romeo Is Bleeding
שהפך בעברית ל-"רומיאו בן zona" (המערכת לא נותנת לי לכתוב את המילה בעברית...)
ונשאלת השאלה: אבל למה לקלל?
שתורגם לעברית: 2 מהיר 2 עצבני (!!!)
וכל מילה נוספת מיותרת...
ואיך אפשר לשכוח את רצח האופי שעשו לסרט של גארי אולדמן:
Romeo Is Bleeding
שהפך בעברית ל-"רומיאו בן zona" (המערכת לא נותנת לי לכתוב את המילה בעברית...)
ונשאלת השאלה: אבל למה לקלל?
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
התרגום הגדול מכולם הוא כמובן:
Independance day - היום השלישי
Independance day - היום השלישי
Need more cowbell
- manola
-
- חבר ותיק

אני קצת חולק עליך בעניין זה, כי זו דוגמא טובה לתרגום שמתבסס על תוכן הסרט,Pavelz כתב:התרגום הגדול מכולם הוא כמובן:
Independance day - היום השלישי...
כמו ב"הנוסע השמיני" שבאנגלית הוא כמובן "alien" ולדעתי תרגום הרבה יותר מוצלח מאשר
"חייזר/חוצן".זה יצר בעיה בשמות של סרטי הההמשך, אבל זה כבר עניין אחר. יש משהו מסתורי ומסקרן בשם הסרט, וכנ"ל לגבי "היום השלישי", שנשמע יותר מפתה מאשר "יום העצמאות" הבנאלי והסתמי.
-
moco
-
- גורו

alien היה צריך להיות מתורגם ל"זר" (או אולי "נכרי") .
יש פה עיניין שאתה יכול לטעון שיכלו למצוא שם יותר טוב לסרט, גם באנגלית. זה אולי נכון אבל השאלה היא אם מפיץ ישראלי זכאי לקחת על עצמו את משימת שיפור השם (לא מתכוון מהבחינה המשפטית).
אולי גם עורך ישראלי יכול לערוך את הסרט יותר טוב מהעורך המקורי
אולי בימאי ישראלי יוסיף כמה סצנות שישפרו את הסרט
יש פה עיניין שאתה יכול לטעון שיכלו למצוא שם יותר טוב לסרט, גם באנגלית. זה אולי נכון אבל השאלה היא אם מפיץ ישראלי זכאי לקחת על עצמו את משימת שיפור השם (לא מתכוון מהבחינה המשפטית).
אולי גם עורך ישראלי יכול לערוך את הסרט יותר טוב מהעורך המקורי
אולי בימאי ישראלי יוסיף כמה סצנות שישפרו את הסרט
משה
- saarb
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
זכרונות אהבה מפירנצה = A room with a view
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
משה,
אתה מעלה נקודה חשובה שכבר ציינתי אותה בעמוד הקודם של השרשור הזה.
המפיצים, או אני לא בדיוק יודע מי, אכן לוקחים לעצמם הרבה חופש ב"עריכת" הסרט. יש המון מיקרים, כמה מהם מפורסמים מאוד, בהם מפיקים או מפיצים קיצרו סרטים נגד רצון הבמאי, ומתוך מניעים תמוהים מאוד. ולא מדובר על צנזורה, שגם היא תמוהה.
נקודה נוספת שקימת בסרטי די וי די, במיוחד מתוצרת ישראלית נדמה לי, היא קיצוץ הפריים בשוליים. בעוד שנעשים בעולם מאמצים לשחזר לדי וי די את מרב הפרים המקורי, גם אם הוא סינמסקופ, הרי בהרבה די וי דים שאנחנו מקבלים הפריים הוא ביחס הטלוויזיוני בו למעשה רואים בערך חצי מהתוכן.
בעיה חמורה נוספת לדעתי בדי וי דים היא שבחלקם ישנן פירסומות לפני הסרט. זה שלכעצמו לדעתי סקנדל ויותר מכך זה שאי אפשר לדלג עליהם מוגזם אף יותר.
כך ששם דבילי זה הרבה פעמים הרע במיעוטו...
.
אתה מעלה נקודה חשובה שכבר ציינתי אותה בעמוד הקודם של השרשור הזה.
המפיצים, או אני לא בדיוק יודע מי, אכן לוקחים לעצמם הרבה חופש ב"עריכת" הסרט. יש המון מיקרים, כמה מהם מפורסמים מאוד, בהם מפיקים או מפיצים קיצרו סרטים נגד רצון הבמאי, ומתוך מניעים תמוהים מאוד. ולא מדובר על צנזורה, שגם היא תמוהה.
נקודה נוספת שקימת בסרטי די וי די, במיוחד מתוצרת ישראלית נדמה לי, היא קיצוץ הפריים בשוליים. בעוד שנעשים בעולם מאמצים לשחזר לדי וי די את מרב הפרים המקורי, גם אם הוא סינמסקופ, הרי בהרבה די וי דים שאנחנו מקבלים הפריים הוא ביחס הטלוויזיוני בו למעשה רואים בערך חצי מהתוכן.
בעיה חמורה נוספת לדעתי בדי וי דים היא שבחלקם ישנן פירסומות לפני הסרט. זה שלכעצמו לדעתי סקנדל ויותר מכך זה שאי אפשר לדלג עליהם מוגזם אף יותר.
כך ששם דבילי זה הרבה פעמים הרע במיעוטו...
.
- manola
-
- חבר ותיק

ולכן נאמר תודה ענקית למשרד ההגנה האמריקאי שהביא לעולם את האינטרנטramkol כתב:משה,
....
וחסך מאיתנו את הצורך בהסתמכות על מפיצים ישראליים תאבי בצע וחסרי הבנה בעריכה
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
manola כתב:ולכן נאמר תודה ענקית למשרד ההגנה האמריקאי שהביא לעולם את האינטרנטramkol כתב:משה,
....
וחסך מאיתנו את הצורך בהסתמכות על מפיצים ישראליים תאבי בצע וחסרי הבנה בעריכה...
Need more cowbell
-
moco
-
- גורו

בזה דווקא לא נתקלתי, חוץ מכמובן בדי.וי.די. ישנים אך אז P&S היה מקובל בכל העולם.ramkol כתב:משה,
....
לגבי זה שיש בעיות יותר חמורות מתרגום אידיוטי כמו הפרסומות, אני בהחלט מסכים.
עיניין התרגום הטפשי הוא גם משעשע.
משה