@legopart
לגמרי מסכים, אלתורים יכולים לשמש לפרויקט חד פעמי.
הדרמיל הוא אחד הכלים היותר שימושיים שיתא לי להחזיק בידיים. קטן קטן אבל מאוד שימושי.
@BUGY
·זה שימוש פרטי, מזדמן או עבודה או שיפוצים?
...
שימושי פרטי לחלוטין פשוט מעדיף לקנות פעם אחת ולשכוח.
יש לך גישה לא נכונה פה. נכון צריך להחליף סוללות אבל זה לא כמו במדפסות. פה אלה כלי עבודה לאנשים שזאת הפרנסה שלהם,
...
אני אשים בצד את הנישות שדורשות כלים על סוללות כי אין ברירה. בנישות כאלה גם אם הסוללה עשויה מכמיה שמספיקה ל-5 דקות עבודה וטובה ל-5 פעמים אתה תשלם ותגיד תודה.
חברות ציבוריות מחפשות כל הזמן דרכים לעלות את הרווחיות ומה לעשות שהמנוע החשמלי אמין יחזיק המון שנים בשימוש ביתי. במקום לנסות ולמצוא לקוחות חד פעמים חדשים (שמספרם סופי) הרבה יותר פשוט ליצור מראש מערכת שתגרום ללקוח לחזור אלייך פעם אחרי פעם. זה עובד יופי בסכיני גילוח, במדפסות ובקפסולות קפה הדגש הוא כמובן שהלקוח יקנה רק ממך (ובשביל זה יש פטנטים וצ'יפים חכמים).
ל-legopart יש מקדחה בירושה שאם לא התעללו בה המיוחד עובדת לא פחות טוב היום ממה שהיא עבדה גם לפני 20 שנה. לי יש מקדחה בת 10 שנים של בוש שכל מה שאני צריך בשביל להפעיל אותה זה לחבר לחשמל ואני לא צריך לשבור את הראש כל כמה שנים לקנות סוללה חדשה. אבל הכאב ראש לא נגמר ברק לקנות סוללות, הכימיה כל הזמן משתנה ויחד איתה אפשר לבנות מחבר סוללה שכבר לא יעבוד עם המטען הישן והמקדחה הישנה ככה שאין לך שום ערובה שלכלים שאתה קונה היו תהיה בכלל סוללה בעוד 10 שנים.
עם זה לא טוב ולא כלכלי ולא עובד וצריך להחליף כל שנה סוללות יקרות, זה פשוט לא היה מתקיים, לא היה לזה שוק. המצב לא כזה.
...
אבל אתה לא עושה את זה במכה התהליך תמיד הדרגתי ואתה כיצרן לא עושה את זה לבד ברגע שלבוש יש רעיון כלכלי חדש מקיטה יעתיקו אותו מאוד מהר. וברגע שכל השוק מחליט לעבור לסוללות אז לך כלקוח אין ממש ברירה.
רק לא לשקוח. החלק הלא פחות חשוב הם הביטים והמקדחים. מקדח טוב יעבור בטון מזויין על כלי סביר ואילו מקדח *** על הכלי הכי טוב לא יקדח בגבס.
...
יש המלצה ספציפית? אני ככל הנראה ארכוש את Makita HR2470 שעובד עם SDS-plus
אתה יכול לסגור או לפתוח כל בורג שאתה רוצה, החל ברוגן קטן ועדין בלוח אם של המחשב עד חיבור שני קורות 20 ס"מ עם בורג טורקס של 30 ס"מ
...
באמת אפשר לעשות עבודות עדינות עם אימפקט?
לא ראיתי התייחסות לתקציב.
...
כי אני לא לגמרי סגור עליו. השימוש שלי ביתי מניח שלא הייתי רוצה לעבור את ה-1400 שקל לפטישון + מברגה \ מקדחה רוטטת משולבת מברגה