מתלבט בין פטישון למקדחה

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

הנקודה היא שנטענות מוגבלות ע"י הסוללה בעוד מחוברות לחשמל לא.
...
ag43, גם כלי שמחובר לשקע חשמלי מוגבל על ידי ההספק שלו אותו השקע.

NoamGuy, הסט דווקא נקרא מעניין. אומנם מדובר במתח של 10.8V המקדחה (HP331D) מסוגלת לספק מומנט של 24Nm בזמן שמקדחה של בוש לשימוש ביתי (PSB 530 RE) מספקת 7.5Nm בלבד.

עדיין לא החלטתי אם אדחה את הקץ בלפחות 10 שנים ואלך על פטישון ומברגה חוטיים ( בסוף לדעתי הכל יהיה על סוללות כי יש הגיון כלכלי במודל כזה) או שארכוש כבר עכשיו מקדחה רוטטת - מברגה או את הסט ש-NoamGuy קישר.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

בנימה אופטימית הצלחתי למצוא מברגת אימפקט Makita TD0101F של 100Nm חוטית ב-116 יורו כולל הכל, כמעט חצי מהמחיר שגובים בארץ. נראה שלשימוש ביתי היא תספיק לי מעל ומעבר.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833

שליחה

Bigb0bco כתב:
...
...

הספק חשמלי ( W, הוא פשוט קצב העבודה) הוא מכפלה של מתח(V) בזרם(A) המתח אחראי למהירות המקסימלית שבה יסתובב המנוע החשמלי ואילו הזרם אחראי לכמה מהר המנוע יגיע לאותה מהירות מקסימלית, או לחלופין עד כמה המנוע חזק.
בלי להיכנס להבדלים בין מנועי DC (סוללות) ו- AC (חיבור לשקע עם כבל) שקע חשמלי ישראלי (לפי מה שאני יודע) מוגבל ל-10A בזמן שסוללות של מברגות נקובות ב-Ah ולא ב-A ככה שאני לא יודע מה הזרם הרגעי שהן מסוגלות לספק.
הנה למשל מברגת אימםקט 6952 Makita שמספקת מומנט של 120NM ומחוברת לשקע חשמלי
בזמן שמברגות אימפקט על סוללות(18V) של Makita מספקות מומנטים של 160NM+
...
·
כל מה שכתבת - לא קשור לכלום.
1. במברגות פחות מעניינת המהירות המקסימלית, ויותר מעניין המומנט. לא התייחסת לזה בכלל. בכל מקרה זה לא ממש משנה, כי זה תלוי במבנה המנוע, בנצילות שלו, ובאלקטרוניקה שדוחפת אותו.
2. "שקע ישראלי" לא מוגבל ל10A. וגם אם נניח שכן, מדובר בהספק מפלצתי של 2300W. אין מברגה שמתקרבת לזה.
3. הAh המצויין על סוללות מתייחס לקיבול שלהן, ולא לזרם שהן מסוגלות להפיק.
4. ההשוואה שלך בין שתי מברגות אקראיות לא מקצועית במיוחד. הנה לך אימפקט חשמלי שנותן 250NM
http://www.polack.co.il/item-3778/מערכת ... ורים-עילית
וזה רק מחיפוש אקראי.
..

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

^ מה שהוא אמר בסעיף 2. תצטרך להסתובב עם בטריה בגודל של מקרר בשביל זה.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

אל תשכח שבשביל חוטי תצטרך להגרר עם החוט בכל מכל מקום שזה אומר מאריכים ועוד כאבי ראש (החלפת מקדח, הברגה שכלי גדול לא מבצע הכי טוב).
גם המקדחה מחו"ל מגיע עם תקע לא של הארץ ויכול להיות שמוצרים לא אירופיים לא יתאימו ל 220V אלא ל 110V (שזה נכון גם למטען של הנטענת)

יש גם שיטה רביעית במקום מברגה וזה מברג ועבודת כפיים :lol:

תגידו, זה בסדר, ראיתי אנשים, שדופקים עם החלק התחתון של המקדחה הנטענת כדי להכניס את הדיבל כי מתעצלים להביא פטיש כי הם על הסולם :lol:

@ZiggyMan זה לא מקדחה מה שציינת, זה בטח בשביל רכבים או מכונאות, אם היה לזה מקדח זה היה קודח לאט מאוד (לא שיש קירות עבים מדי בבית)
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 06/08/2017 16:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כל מה שכתבת - לא קשור לכלום.
1. במברגות פחות מעניינת המהירות המקסימלית, ויותר מעניין המומנט. לא התייחסת לזה בכלל. בכל מקרה זה לא ממש משנה, כי זה תלוי במבנה המנוע, בנצילות שלו, ובאלקטרוניקה שדוחפת אותו.
2. "שקע ישראלי" לא מוגבל ל10A. וגם אם נניח שכן, מדובר בהספק מפלצתי של 2300W. אין מברגה שמתקרבת לזה.
3. הAh המצויין על סוללות מתייחס לקיבול שלהן, ולא לזרם שהן מסוגלות להפיק.
4. ההשוואה שלך בין שתי מברגות אקראיות לא מקצועית במיוחד. הנה לך אימפקט חשמלי שנותן 250NM
http://www.polack.co.il/item-3778/מערכת-מיחזור-מים...
וזה רק מחיפוש אקראי.
...
1.כנראה שאתה קורא סלקטיבי אז אצטט את עצמי "מברגה היא כלי שבניגוד למקדחה מסתובב משמעותית פחות מהר והדגש הוא על מומנט שהכלי מסוגל להפעיל (ב-NM).". מומנט של מנוע חשמלי נגזר מהזרם שהמנוע יכול לקבל ואילו מהירות הסיבוב מהמתח (או כמה מהר מקדחה יכולה להגיע למהירות סיבוב מקסימלית ממנוחה). זה הסבר פיזיקלי ולא ניפנופי ידיים בסגנון " בכל מקרה זה לא ממש משנה, כי זה תלוי במבנה המנוע, בנצילות שלו, ובאלקטרוניקה שדוחפת אותו."

2.אני מניח שברור לך שיש הבדל בין הספק ששקע חשמלי יכול לספק לבין ההספק שבו עובד מכשיר חשמלי. בשום מקום לא טענתי שמכשיר חשמלי פשוט שותה את כל ההספק ששקע חשמלי מסוגל לספק לו.

3. Ah בהחלט מתיחס לכיבולת הסוללה, 4Ah מציין שהסוללה מסוגלת לספק זרם של 4A במשך שעה רציפה. תראה לי איפה כתבתי משהו אחר.

4. לא ניסיתי לספק סקירה מקצועית, השוואתי בין 2 כלים שמיועדים לקהל יעד ביתי. שקושרו בתוך האשכול.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

legopart,

אל תשכח שבשביל חוטי תצטרך להגרר עם החוט בכל מכל מקום שזה אומר מאריכים ועוד כאבי ראש (החלפת מקדח, הברגה שכלי גדול לא מבצע הכי טוב)
...
כל מה שאתה כותב נכון אבל גם כלים על סוללות מגיעים עם כאב ראש בדמות סוללה שנגמרת תוך כדי עבודה (ואני מבין שאפשר לשפוך עוד כסף ולרכוש עוד סוללה) ועד לסידור של לרכוש סוללה חדשה כי שלך כבר מתה ואתה תקוע עם מברגה תקינה שיכולה לשמש רק כמעצור לדלת.

גם המקדחה מחו"ל מגיע עם תקע לא של הארץ ויכול להיות שמוצרים לא אירופיים לא יתאימו ל 220V אלא ל 110V (שזה נכון גם למטען של הנטענת)
...
הקישור שאני סיפקתי הוא לגרסה ארופאית.

יש גם שיטה רביעית במקום מברגה וזה מברג ועבודת כפיים
...
:lol: עם זה אין לי ויכוח.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Bigb0bco כתב:
...
...

1.כנראה שאתה קורא סלקטיבי אז אצטט את עצמי "מברגה היא כלי שבניגוד למקדחה מסתובב משמעותית פחות מהר והדגש הוא על מומנט שהכלי מסוגל להפעיל (ב-NM).". מומנט של מנוע חשמלי נגזר מהזרם שהמנוע יכול לקבל ואילו מהירות הסיבוב מהמתח (או כמה מהר מקדחה יכולה להגיע למהירות סיבוב מקסימלית ממנוחה). זה הסבר פיזיקלי ולא ניפנופי ידיים בסגנון " בכל מקרה זה לא ממש משנה, כי זה תלוי במבנה המנוע, בנצילות שלו, ובאלקטרוניקה שדוחפת אותו."
2.אני מניח שברור לך שיש הבדל בין הספק ששקע חשמלי יכול לספק לבין ההספק שבו עובד מכשיר חשמלי. בשום מקום לא טענתי שמכשיר חשמלי פשוט שותה את כל ההספק ששקע חשמלי מסוגל לספק לו.
3. Ah בהחלט מתיחס לכיבולת הסוללה, 4Ah מציין שהסוללה מסוגלת לספק זרם של 4A במשך שעה רציפה. תראה לי איפה כתבתי משהו אחר.
4. לא ניסיתי לספק סקירה מקצועית, השוואתי בין 2 כלים שמיועדים לקהל יעד ביתי. שקושרו בתוך האשכול
.
...
·

1.אולי כתבת את זה איפשהו, אבל לא בהודעה אליה הגבתי. כל מה שכתבת לא מופיע בציטוט. בכל מקרה, לא רלוונטי. אם יש ממיר מתח במברגה? ואם יש גיר מכני?
2. בהחלט. אבל שמת את השקע בעמדת נחיתות לעומת סוללה, וזה לא נכון.
3. אין קשר בין קיבולת סוללה לזרם שהיא מסוגלת לספק. לדוגמה סוללת AA; בעלת קיבולת של 3Ah, אבל לא מסוגלת לספק אפילו חצי אמפר. קיבולת וזרם פריקה הם שני נתונים שונים לחלוטין.
4. אתה מתכוון "בחירה שרירותית של שני כלים לצורך הוכחת טענה שגויה"
..

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ראיתי משהו מצחיק בלי שום קשר

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ZiggyMan כתב: ·

1.אולי כתבת את זה איפשהו, אבל לא בהודעה אליה הגבתי. כל מה שכתבת לא מופיע בציטוט. בכל מקרה, לא רלוונטי. אם יש ממיר מתח במברגה? ואם יש גיר מכני?
2. בהחלט. אבל שמת את השקע בעמדת נחיתות לעומת סוללה, וזה לא נכון.
3. אין קשר בין קיבולת סוללה לזרם שהיא מסוגלת לספק. לדוגמה סוללת AA; בעלת קיבולת של 3Ah, אבל לא מסוגלת לספק אפילו חצי אמפר. קיבולת וזרם פריקה הם שני נתונים שונים לחלוטין.
4. אתה מתכוון "בחירה שרירותית של שני כלים לצורך הוכחת טענה שגויה"
...
1. ואם לסבתא יש גלגלים? הדיון הוא על כלי עבודה סטנדרטים (למשל מבקדחות שמתחברות לשקע חשמלי יגיעו עם מנוע AC ולא יכניסו סרבול בדמות ממיר מתח AC-DC בשביל להכניס לתוכן מנוע DC) ולא על מקרים פרטים שבין היתר מתומחרים בהתאם כמו מברגת האימפט שקישרת. למה שלא נכניס כלים פנאומטים לדיון?

2. אני שמתי את הזרם הרגעי ששקע חשמלי יכול לספק בנחיתות ביחס לסוללות על בסיס כך שכלים חוטיים מספקים מומנט עבודה נמוך יותר מכלים שעובדים על סוללות ברוב המוחלט מהכלים שלי יצא להיתקל בהם.
3. אני שוב נאלץ לצטט את עצמי "סוללות של מברגות נקובות ב-Ah ולא ב-A ככה שאני לא יודע מה הזרם הרגעי שהן מסוגלות לספק" כאשר אומרים שלסוללה היא 4Ah מתכוונים שזה היא מסוגלת לספק 4A בכל רגע נתון למשך שעה או 8A בכל רגע נתון למשך חצי שעה או 2A רציפים למשך שעתים הכוונה היא תמיד לקיבולת ולא לזרם רגעי.
4. אני מתכוון לבחירה עצלנית של 2 כלים שכבר היו מונחים לפני באשכול, בחירה שמאוד מתאימה כאשר אתה כותב להנאתך בפורום ציבורי ולא מקבל משכורת עבור העבודה שאתה עושה.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני חושב שאתם אבדתם את נקודת הדיון והיא מה לקנות בפועל.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני חושב שאתם אבדתם את נקודת הדיון והיא מה לקנות בפועל.
...
אני נוטה להסכים.

לשימוש ביתי היתי ככל הנראה מסתפק במקדחה רוטטת שמשלבת מברגת קלאץ' הבעיה שכל הכלים האלה (אלא אם מישהו ימליץ על משהו) מגיעים עם סוללות, כלי שיתאים אם אבחר ללכת על סוללות הוא ה-Makita XPH102 18V אחרי מע"מ והמרה לשקלים יוצא 559 שקל.

אופציה נוספת היא לבחור בכלים חוטיים ואז אני נאלץ לקנות מברגה לחוד. מברגות חוטיות שלי יצא למצוא הן או אימפקט כמו שקישרתי או קלאץ' כמו ה-skil 6221 שעולה חצי מהאימפקט שקישרתי קודם ושלשימוש ביתי ככל הנראה תתאים הרבה יותר
אם אני בוחר ללכת על מברגה חוטית אני סוגר לעצמי גם את הקידוח המזדמן בעץ ובמתכת ומשאיר רק בלוקים ובטון אז כבר אין לי ממש טעם לקנות מקדחה רוטטת ואפשר כבר ללכת על פטישון כמו ה-Makita HR2470 העלות המשותפת של שני הכלים האלה תהיה בסביבות ה-1100 שקל היתרון באופציה הזו שלא אהיה תלוי בסוללות ושאקבל פתרון יעודי לקירות. החיסרון שזה יוצא פי 2 יקר יותר.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לגבי הקישור מ EBAY העניין קצת בעייתי,
קודם המוכר מארצות הברית שזה אומר שמרבית הסיכויים שהמטען יהיה 110V (למרות שהיום יש 110-240)
אומרים גם שאמזון נותנים אחריות למוצרים שלהם, מוכר מאיביי יהיה קשה למצוא אחר כך (אני כרגע עם הדרמיל שברשותי, אמזון הפנו אותי לאתר החברה והם לא יוצרים איתי קשר... אז אני בספק גם לגביהם), עדיין אם זה יוצא משתלם אז כנראה EBAY זה הפתרון
לגבי היעילות של הדברים שתכננת לקנות, אין לי מה לומר לגבי זה, מסקרן אותי לשמוע מבעלי הנסיון כאן את דעתם

וכן אם מעניין אותך, המקדחות שברשותי הם:
BOSCH PSB 500 RE פוטר מפתחות
מקדחת מפעל (כיוון אחד) כתומה עם חלק קדמי מתכתי (כיתוב נמחק) - פוטר מפתחות קטן (אין פטישון, אבל יש את הרגש על הכפתור)
מקדחת WOLF (לא מוצא דגם שלה) פותר מפתחות
מקדחה ידנית ווינטג' מ 40S (ברית המועצות לשעבר)
ומקדחה נטענת 12V של BOSCH PS31 הייתה צריכה להיות שותפה עם אותן הסוללות של הדרמיל :(

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@legopart
·הנסיון שלי עם אמזון דווקא מאוד חיובי (מעל 10 מקרים שהם יצאו יותר מהוגנים איתי גם כאשר היה מדובר בסכומי כסף לא זניחים).
לגבי אחריות, ככלל אני מעדיף לא לבטח מה שלא ימוטט אותי כלכלית. בהנחה שהכלי עובד ביום שקיבלתי אותו ואני מכוסה בואתו היום זה מעל ומעבר בשבילי.

למה יש לך כל כך הרבה כלים שעושים את אותה הפונקציה?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Bigb0bco כתב:@legopart
למה יש לך כל כך הרבה כלים שעושים את אותה הפונקציה?
...
·
WOLF הייתה רכישה זולה של 100 כלים עם ארגז ב 100ש"ח, שבמילה אחת לא שווה כלום אבל אז הייתי ילד
מקדחה ידנית (אי אפשר לקרוא לזה כלי היום) והמקדחה שקודחת רק בכיוון אחד ללא פטישון היו אצל סבא ז"ל שפשוט לקחתי אותן כי לא היו להן יותר בעלים
הלבשתי אותה על מתקן עמוד זול בתקווה שזה ישמש אותי מתישהו
קניתי גם תוספת כזו למקדחה שתהיה לרוב בשביל גלגל השחזה
[imgbig]http://ae01.alicdn.com/kf/HTB1ZEUHQpXXX ... achine.jpg[/imgbig]
[imgbig]http://i.ebayimg.com/images/g/QhwAAOSwJ ... -l1600.jpg[/imgbig]
אבל בגדול זה סתם אלטורים זולים (ועדיף כמובן את הכלי המקורי)
[imgbig]https://www.timbecon.com.au/theme/timbe ... -DS-19.jpg[/imgbig]

אני קניתי את הדרמיל במחיר מאוד משתלם ב 250ש"ח שזה חצי ממחירו ולא יודע עד כמה משתלם לי להתעסק איתו (פתחתי אותו וגיליתי שלוח האם נשרף והמנוע עוד עובד)
קניתי כבר גירסה חשמלית זולה מאוד שאני מאוד מרוצה ממנה ומבין שאל-חוטי אני לא אצטרך.
חשבתי אם כבר אז לקנות ווסט מתח ושנאי ל 12V ולעשות ממנו חוטי.

מקדחה+ נטענת של BOSCH אני קניתי
אולי הייתי משקיע בנטענת אחרת של BOSCH אם ידעתי שזה מה שיעלה בגורל הדרמיל (לפחות הוא ירש את הסוללות והמטען שלו)[/list]

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

Bigb0bco כתב:
...
...
השימוש העיקרי הוא קדיחה בקירות,כמו שכתבתי בפוסט הפותח.
אני כן אוהב את הרעיון של כלי ורסטילי (כשמדובר בכלי לבית) כמו ה-Makita DHP453Z שמשלב מקדחה רוטטת עם מברגת קלאץ'. אני מאוד לא אוהב את העובדה שהכלי על סוללות. זה אימוץ מודל כלכלי של חברות גילוח ומדפסות, הכלי נמכר לעיתים במחיר הפסד תוך ידיעה שהקונה ננעל להשתמש בסוללות יעודיות ויקרות שצריך להחליף כל כמה זמן. במקום לראות בי לקוח החברה רואה בי ארנק שאפשר לשאוב כל כמה זמן.

האם יש מקדחה רוטטת שמשלבת מברגה שעובדת מהחשמל ממותג טוב?
...
·זה שימוש פרטי, מזדמן או עבודה או שיפוצים?

יש לך גישה לא נכונה פה. נכון צריך להחליף סוללות אבל זה לא כמו במדפסות. פה אלה כלי עבודה לאנשים שזאת הפרנסה שלהם, עם זה לא טוב ולא כלכלי ולא עובד וצריך להחליף כל שנה סוללות יקרות, זה פשוט לא היה מתקיים, לא היה לזה שוק. המצב לא כזה. בעיקרון כלי על סוללות נותקן לך חופש, יכולת תמרון והכי חשוב, הוא עובד גם כשאתה מנתק את החשמל, מה שקורה הרבה כשאתה צריך להתעסק בחשמל או שיש חשש לפגיע במוליך. אז כן, פעם ב3-4 שנים מחליפים סוללה ב300 שקל (תלוי בכלי ובסוללה כמובן) ואתה לא חייב. יש תחליפים סיניים אבל תמורת פחות מ100 שקל לשנה זאת הוצע זניחה. חוץ מזה, ברגע שיש לך מטען וסוללה או שניים אתה מסודר, פשוט קונה כלים בלי סוללות מחול במחירים מאוד טובים. ההתחלה היא יקרה כי צריך מטען שתומך 230וולט. אחרי זה זה נהיה זול הרבה יותר.

אבל. פטישון בטוח לא קונים על סוללות. פטישון טוב על סוללות זה כלי למקוצענים בלבד, כאלה שיש להם סיבה לזה, אנשים שעובדים בגובה, או במקומות מרוחקים מחשמל (מתקין נקודות עיגון לחבל טיפוס, לדוגמה). פטישון טוב יחזיק לך שנים, אם לא עשרות שנים.
רק לא לשקוח. החלק הלא פחות חשוב הם הביטים והמקדחים. מקדח טוב יעבור בטון מזויין על כלי סביר ואילו מקדח *** על הכלי הכי טוב לא יקדח בגבס.

איפקט, רק נטענט. לדעתי. פשוט כלי מעולה. סוגר ופותח כל מה שאתה רוצה. אין בורג תקוע, אין חוסר כוח, אין יותר החלקות ופגיעות באצבעות, אין צורך להפעיל כוח ולדחוף, כלי ללא מומנט למשתמש ולא נדרש להתנגד לממונט. עם יד אחת אתה יכול לסגור או לפתוח כל בורג שאתה רוצה, החל ברוגן קטן ועדין בלוח אם של המחשב עד חיבור שני קורות 20 ס"מ עם בורג טורקס של 30 ס"מ...סתם לדוגמה.

לא ראיתי התייחסות לתקציב.

Bigb0bco פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@legopart
לגמרי מסכים, אלתורים יכולים לשמש לפרויקט חד פעמי.
הדרמיל הוא אחד הכלים היותר שימושיים שיתא לי להחזיק בידיים. קטן קטן אבל מאוד שימושי.

@BUGY
·זה שימוש פרטי, מזדמן או עבודה או שיפוצים?
...
שימושי פרטי לחלוטין פשוט מעדיף לקנות פעם אחת ולשכוח.

יש לך גישה לא נכונה פה. נכון צריך להחליף סוללות אבל זה לא כמו במדפסות. פה אלה כלי עבודה לאנשים שזאת הפרנסה שלהם,
...
אני אשים בצד את הנישות שדורשות כלים על סוללות כי אין ברירה. בנישות כאלה גם אם הסוללה עשויה מכמיה שמספיקה ל-5 דקות עבודה וטובה ל-5 פעמים אתה תשלם ותגיד תודה.

חברות ציבוריות מחפשות כל הזמן דרכים לעלות את הרווחיות ומה לעשות שהמנוע החשמלי אמין יחזיק המון שנים בשימוש ביתי. במקום לנסות ולמצוא לקוחות חד פעמים חדשים (שמספרם סופי) הרבה יותר פשוט ליצור מראש מערכת שתגרום ללקוח לחזור אלייך פעם אחרי פעם. זה עובד יופי בסכיני גילוח, במדפסות ובקפסולות קפה הדגש הוא כמובן שהלקוח יקנה רק ממך (ובשביל זה יש פטנטים וצ'יפים חכמים).

ל-legopart יש מקדחה בירושה שאם לא התעללו בה המיוחד עובדת לא פחות טוב היום ממה שהיא עבדה גם לפני 20 שנה. לי יש מקדחה בת 10 שנים של בוש שכל מה שאני צריך בשביל להפעיל אותה זה לחבר לחשמל ואני לא צריך לשבור את הראש כל כמה שנים לקנות סוללה חדשה. אבל הכאב ראש לא נגמר ברק לקנות סוללות, הכימיה כל הזמן משתנה ויחד איתה אפשר לבנות מחבר סוללה שכבר לא יעבוד עם המטען הישן והמקדחה הישנה ככה שאין לך שום ערובה שלכלים שאתה קונה היו תהיה בכלל סוללה בעוד 10 שנים.

עם זה לא טוב ולא כלכלי ולא עובד וצריך להחליף כל שנה סוללות יקרות, זה פשוט לא היה מתקיים, לא היה לזה שוק. המצב לא כזה.
...
אבל אתה לא עושה את זה במכה התהליך תמיד הדרגתי ואתה כיצרן לא עושה את זה לבד ברגע שלבוש יש רעיון כלכלי חדש מקיטה יעתיקו אותו מאוד מהר. וברגע שכל השוק מחליט לעבור לסוללות אז לך כלקוח אין ממש ברירה.

רק לא לשקוח. החלק הלא פחות חשוב הם הביטים והמקדחים. מקדח טוב יעבור בטון מזויין על כלי סביר ואילו מקדח *** על הכלי הכי טוב לא יקדח בגבס.
...
יש המלצה ספציפית? אני ככל הנראה ארכוש את Makita HR2470 שעובד עם SDS-plus

אתה יכול לסגור או לפתוח כל בורג שאתה רוצה, החל ברוגן קטן ועדין בלוח אם של המחשב עד חיבור שני קורות 20 ס"מ עם בורג טורקס של 30 ס"מ
...
באמת אפשר לעשות עבודות עדינות עם אימפקט?

לא ראיתי התייחסות לתקציב.
...
כי אני לא לגמרי סגור עליו. השימוש שלי ביתי מניח שלא הייתי רוצה לעבור את ה-1400 שקל לפטישון + מברגה \ מקדחה רוטטת משולבת מברגה

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני ראיתי בנושא של חידוש פטישונים ומקדחות סרטונים רבים ביוטיוב ונדהמתי.
האיש ששיפץ החליף כולה קבל בכניסה, לפעמים כבל הזנה, לרוב החליף לפחמים חדשים בתוך גוף המנוע וניקה את האזור טוב טוב
לעתים מחליפים פוטר אם ניזוק.
יש לי אחת ישנה שלא נדבר עליה http://i.ebayimg.com/images/g/KxoAAOSwi ... -l1600.jpg
עובדת על גלגלי שיניים וידית שזו מתקפה שסבא ז"ל היה צעיר.

אבל דיברתי בכיוון שלושת המקדחות הפשוטות יותר שיש לי:
- מקדחת מפעל בכיוון אחד (גם של סבא)
- מקדחת וולף סינית זולה
- ומקדחת בוש

העניין שלנטענות יש מנגנון הרבה יותר מורכב (למרות שהרעיון הוא אותו רעיון ברובה), דווקה האלו שתקנו אותן ביוטיוב אמרו שהם היו מעדיף לקנות חדש וזהו

כן, מה שרציתי לשלוח בהודעה זה שאפשר להחליף את גופיפי הסולה מבפנים
כידוע כל סוללה היום היא לא מקשה אחת אלא מורכבת מכמה סוללות קטנות שמחוברות בתוכה. נראה לי בגלל דרך העבודה שלה נראה לי ION
תקנה גופים תואמים ואתה תוכל להחליף את תוכן הסוללה ביתר קלות

תחשוב על האפשרות שתצטרך לפרק משהו בחוץ או להבריג משהו באוטו (נשמע קצת לא קשור)

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224

שליחה

בסוללות של מחשבים ניידים יש מנגנון ששורף את הבקר שלהן כדי למנוע את ההחלפה העצמאית הזו. תוודא שזה לא ככה גם במברגות. גם אצלי יש מקדחה בת 25 שנה שעובדת כמעט כמו ביום שההורים שלי קנו אותה.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Bigb0bco כתב:
1. ואם לסבתא יש גלגלים? הדיון הוא על כלי עבודה סטנדרטים (למשל מבקדחות שמתחברות לשקע חשמלי יגיעו עם מנוע AC ולא יכניסו סרבול בדמות ממיר מתח AC-DC בשביל להכניס לתוכן מנוע DC) ולא על מקרים פרטים שבין היתר מתומחרים בהתאם כמו מברגת האימפט שקישרת. למה שלא נכניס כלים פנאומטים לדיון?
2. אני שמתי את הזרם הרגעי ששקע חשמלי יכול לספק בנחיתות ביחס לסוללות על בסיס כך שכלים חוטיים מספקים מומנט עבודה נמוך יותר מכלים שעובדים על סוללות ברוב המוחלט מהכלים שלי יצא להיתקל בהם.
3. אני שוב נאלץ לצטט את עצמי "סוללות של מברגות נקובות ב-Ah ולא ב-A ככה שאני לא יודע מה הזרם הרגעי שהן מסוגלות לספק" כאשר אומרים שלסוללה היא 4Ah מתכוונים שזה היא מסוגלת לספק 4A בכל רגע נתון למשך שעה או 8A בכל רגע נתון למשך חצי שעה או 2A רציפים למשך שעתים הכוונה היא תמיד לקיבולת ולא לזרם רגעי.
4. אני מתכוון לבחירה עצלנית של 2 כלים שכבר היו מונחים לפני באשכול, בחירה שמאוד מתאימה כאשר אתה כותב להנאתך בפורום ציבורי ולא מקבל משכורת עבור העבודה שאתה עושה
.
...
·
לא רציתי להפריע לדיון הפורה עם תגובה עניינית, ולכן המתנתי עד שיגווע. בכל מקרה, כעת אני מניח שלא מפריע לאף אחד קצת עובדות.
1. בוא נדבר על קצת "מונחים פיזיקליים", או יותר טוב מזה, נוסחאות של ממש. הקשר בין המומנט להספק, הוא מומנט שווה להספק, חלקי מהירות סיבובית. שים לב שהמומנט ביחס ישר להספק. הספק זה לא זרם. הספק זו מכפלה של הזרם במתח, שכאשר זה כלי המחובר לשקע (שקע כח, 16A) המגבלה היא למעלה מ3500W. אין אף כלי עם סוללה שמתקרב אף לעשירית מזה.
2. התגובה ל1 מוכיחה שהזרם לא (הפרמטר היחיד ה) רלוונטי לעניין המומנט, אלא ההספק הכולל.
3. לא נכון. לסוללה יש קיבול, שהוא נקוב ביחידות של אמפר/שעה, ויש נתון של זרם רגעי שהסוללה מסוגלת לספק, הנתון ביחס בין הקיבול לזרם בתוספת האות C. אני מצרף דף נתונים של סוללה נפוצה (של יצרן ספציפי. לא להכליל) בכלי עבודה 18650 שבו ניתן לראות שהקיבול שלה הוא 2700mAh, וזרם הפריקה הוא 2.0C מה שאומר שזרם מקסימלי יהיה 5.4A, אבל לא יותר מזה. כלומר לא יהיה 10.9 אמפר לרבע שעה, כך שהספק הסוללה הרגעי בעצם מוגבל ל3.7*5.4=20W וזו רק דוגמה. יש סוללות שמסוגלות רק ל0.5C.
http://www.batteryspace.com/prod-specs/5702_5.pdf

4. אז הנה, לינק מעניין באשכול שלא תצטרך לחפש https://www.milwaukeetool.eu/190;-drive ... 520-rq-eu/

זה נכון שיותר נפוצים אימפקטים ביתיים אלחוטיים במומנט גבוה מאשר חוטיים, אבל הסיבה היחידה זה כוחות השוק; יש הרבה יותר דרישה לכלים עם סוללות, ולכן מושקע בהם יותר פיתוח. אין שום סיבה פיזיקלית מאחורי העניין.
..

חזור אל “DIY והדפסות 3D”