שאלה לגבי איכות וכמות התכנים ב-USENET

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

סתם לידיעה כללית למי שתוהה בנידון, מקובל לחשוב שבגלל שבשרתי usenet יש תכנים רק מ ~ 100 הימים האחרונים נוכל למצוא שם רק סרטים חדשים...

אני חייב לציין שלא כך הדבר, לאחרונה יצא לי לצפות בהרבה סרטים מסוף שנות ה- 50, ה- 60 ותחילת ה - 70.
HiFiMusic IL

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1213

שליחה

תודה על המידע אלוני !
אני לא מבין איך זה ייתכן שתראה בין תכני HD סרט משנות ה-50 ... לא רק שלא ראיתי שום סרט HD-DVD מהשנים האלה חוץ מקזבלנקה , אני גם לא מבין איך ניתן להפוך סרט שאיכותו ירודה בגלל ציוד צילום וטכנולוגיה לא הכי מתקדמת לפורמט HD .

aloni כתב:סתם לידיעה כללית למי שתוהה בנידון, מקובל לחשוב שבגלל שבשרתי usenet יש תכנים רק מ ~ 100 הימים האחרונים נוכל למצוא שם רק סרטים חדשים...

אני חייב לציין שלא כך הדבר, לאחרונה יצא לי לצפות בהרבה סרטים מסוף שנות ה- 50, ה- 60 ותחילת ה - 70.
...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

לא דיברתי על תכני HD (שאין מניעה שיצאו בשוט זה לא מעניין אף אחד) אלא על תכנים בכללי, אני רואה בדר"כ DVD מהשנים האלו.
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

hagi,

אל תשכח שהסרטים שצולמו גם בשנות השלושים צולמו על פילם שהוא כמעט זהה להיום והיה מיועד להקרנה בקולנוע גדול (אפילו יותר מהיום).

ראיתי את 2001 אודיסאה בחלל משנת 69 והוא נראה מדהים ב-FULL HD (אם כי אפשר לראות איך עשו את כל האפקטים).

אגב, יש עכשיו גם RIPS של TS מתוך BLURAY ב-MPEG2. עכשיו ראיתי ש-KINGDOM OF HEAVEN בגודל 40G בפורמט MPEG2 TS מוכן למי שרוצה (ניסיתי את ה-SAMPLE וזה עבד יפה על ה-TVIX!). הסאונד בכלל היה יוצא מהכלל, אגב...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

עופר, זה לא בגרמנית? יש גירסה אחרת (45) מלפני איזה 20 יום.
HiFiMusic IL

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תודה על המידע עופר ,

גם אני עכשיו מוריד את GLADIATOR ב-1080P עם סאונד DTS-ES בנפח של 25 גיגה .
אני לא בטוח איך ה-TVIX יתמודד עם סאונד שכזה .עם DTS רגיל אין לו כל בעיה . בדקת כבר את ה-TVIX ב-DTS-ES ?

דוקא אני דילגתי מעל הקטגוריה הזו של BLUERAY כי היתי בטוח שכולם שם מקודדים ב-AVC ואין דרך לצפות בזה ב-TVIX . נדהמתי לגלות שהסרט שהזכרת באמת מקודד MPEG2 וכמוהו עוד רבים אחרים שבקטגוריה של BLUERAY ... תודה , תודה , תודה !!!!!
(עכשיו אני יודע איך למלא את כל 320 גיגה של הדיסק הקשיח ב-TVIX)
:lol:

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אלוני ,
אני חושב שמה שעופר מוריד זה :

Technical Specs
Blu-ray
BD-50 Dual-Layer Disc

Video Resolution/Codec
1080p/MPEG-2

Aspect Ratio(s)
2.35:1

Audio Formats
English DTS HD Lossless Master Audio 5.1 Surround

Subtitles/Captions
English SDH
English Subtitles
French Subtitles
Spanish Subtitles

Supplements
Theatrical Trailer

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר ,
מה הדרך הטובה ביותר לגבות ( לא על דיסק קשיח) סרט כמו KINDGDOM OF HEAVEN שהזכרת או אפילו תכנים קטנים יותר של 20-25 גיגה ?

רק DVD5 ?

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שליחה

aloni כתב: אני חייב לציין שלא כך הדבר, לאחרונה יצא לי לצפות בהרבה סרטים מסוף שנות ה- 50, ה- 60 ותחילת ה - 70.
...
כמו שכבר אמרתי בהתחלה :D
תמיד יהיה מישהו שיבקש את הדברים היותר ביזאריים.
...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

שים לב שדווקא אמרתי שיש את הדברים האלו ב- usenet.

ואם זה נראה לך מוזר מזל שלא פרטתי את כל מה שאני מוריד משם...
HiFiMusic IL

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ב-usenet יש שני סוגי משתמשים: אלה שמורידים headers ואלה שלא :D

בתור מוריד headers מדופלם אני חושב שכבר ראיתי שם כמעט כל דבר אפשרי. :roll:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46463

שליחה

OferL כתב:זו לא סמנטיקה אלא זו הפרשנות המשפטית הנכונה. אם תבדוק מי נתבע מבין המשתמשים ברשתות P2P בארה"ב בשנים האחרונות תגלה שהתביעות של IRAA ואחרים היו כנגד משתפים בלבד ולא נגד מורידים/משתמשים.
המקרים המפורסמים של ילדה בת 12 וזקנה בת 70 שנתבעו בגלל שבחוסר מודעות סימנו לשיתוף יותר מדי ספריות ואז נרשמה אצלן "פעילות ערה" של מורידים. וכך הן משכו תשומת לב של גופי הפיקוח. לא היתה אף תביעה כנגד מורידים.
...
מישהו יודע אם היו תביעות דומות נגד משתפים בישראל?

hagi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בארץ חוץ מהתביעה כנגד "רשת אריה " לא ידועות לי עוד תביעות בתחום ה-P2P .
גם במקרה ההוא , הנתבעים יצאו דיי בזול .

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

hagi כתב:בארץ חוץ מהתביעה כנגד "רשת אריה " לא ידועות לי עוד תביעות בתחום ה-P2P .
גם במקרה ההוא , הנתבעים יצאו דיי בזול .
...
אני לא ממש רואה את הקשר בין P2P ל-usenet...
לא רציתי להתערב בדיון הסמי-משפטי על מה חוקי ומה לא חוקי היות ואני מבין בזה כמו שאני מבין בגידול תירס בדרום פורטוגל, אבל אני חייב להעמיד כמה דברים על דיוקם:

ראשית, בכל הקשור לבטחון האישי ל-usenet יתרון עצום על פני כל רשת P2P מעצם העובדה שהחיבור כאן הוא ישירות בין שרת קבוצות הדיון לבין המחשב שלך, בלי כל מיני תחנות בדרך, והדרך היחידה לבלוש אחריך באופן ממוקד יכולה להיות רק אם הגורם העוקב נמצא ממש על שרת ה-usenet או על הלוגים שלו או של ה-ISP שלך... very unlikely to happen, בעוד שכמעט כל רשת p2p חשופה הרבה יותר מעצם העובדה שכל מי שבא לו בעיקרון יכול להצטרף ו"להאזין".

ושנית, usenet היא לא ממש p2p (אם מסתכלים על הצד הטכני נטו, היא הרבה יותר קרובה לשרתי דוא"ל) כך שלא בהכרח ניתן להשליך ממה שקורה בסצנת ה-p2p על מה שיכול לקרות כאן. לדעתי יהיה הרבה יותר קשה לאיזשהו גורם לטעון באופן גורף שקבוצות דיון אינן חוקיות כפי שקורה בתחום ה-P2P.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אגב, גם ב-P2P יהיה קשה יותר ויותר לקבוע את החוקיות.

חכו למאמר על הביקור שלנו ב-NDS ותבינו מה החברים שם מתכננים לגבי P2P, זה יהיה מהפכני למדי...

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”