@משהפרפר
·ה B6 וה C6 של LG בהחלט יכנסו לתקציב שציינת. ממיר HD של יס יתן לך תוצאות מצויינות בערוצי הסדרות והסרטים אך בינונית / עלובה בערוץ 2 ו 10 (עדיף להשתמש בעידן). בכל מקרה שדרך לממיר ULTRA אם זה המקור הראשי שלך.
באשר ל 4 מטר מרחק צפייה --- אישית ממליץ כמובן על 65 אבל מודע גם מודע לקפיצה הפסיכית במחיר זה כמובן לשיקולך. בהצלחה
·
גודל 55 יהיה פצפון למרחק שלך, אולד 65 לא יכנס בתקציב.
ממליץ לך על סוני בגודל 65 מסידרה 7000. יתאים לך בול לצרכים.
תתחדש!
...
acc800 - לא מסכים עם הקביעה "פצפון" ... למרות שאישית גם אני המלצתי על 65, בוא לא נסחף... 55 זה לא פצפון ובטוחני לשלא מעט אנשים יכולים לחיות עם זה בשלום. שוב -- עניין אישי לחלוטין
·
acc800 - לא מסכים עם הקביעה "פצפון" ... למרות שאישית גם אני המלצתי על 65, הוא לא נסחף... 55 זה לא פצפון ובטוחני לשלא מעט אנשים יכולים לחיות עם זה בשלום. שוב -- עניין אישי לחלוטין
·
...
·
הכוונה כמובן של4 מטר ברור שיהיה עדיף 65 בכל סוגי התכנים ובטח ובטח שהתקציב שלו מאפשר את זה בלי בעיות.
הכל יחסי ולא נשכח שלפני 30 שנה ראינו מהמרחק הזה על CRT בגודל 21.....
משהפרפר כתב:איכות מקור: בעיקר ממיר YES HD
וכן... דווקא חשוב לי לראות סרט בתנאי תאורה חשוכים, כדי ליהנות וחשוב לי שלא תהיינה זליגות.
...
·
עם התנאים האלו... וגודל 55" כפי שרצית אין שאלה בכלל.
55B6/55C7. מה שיכנס לתקציב.
מסכים עם החברים שציינו כי ל 4 מטר מומלץ יותר 65" אבל עם תקציב לא מתווכחים.
תודה רבה!
מסתבר שעם חלוף השנים, התאבון גדל...
באמת, בעבר הרחוק 20 אינץ' של סוני סיפקה אותי.
בהמשך, נרכשה סוני 29, עם מסך ש"שאף להיות שטוח", אבל עדיין לא היה שטוח, כי זה מה שהיה אז. המסך היה כהה, והתמונה נחשבה אז כנעימה. נו טוב. הממיר שהזין אותה (בהתחלה) היה בכלל ממיר אנלוגי, כי לא היה אחר... וגם כששודרג לדיגיטלי, איכות התמונה עדיין לא הייתה אהם אהם...
אחרי זה, העליתי את הרף ולקחתי פיוניר פלזמה 42, (HD RWADY...), שעדיין עובדת נהדר וממלאת לנו את הסלון.
כשראיתי בשנה שעברה, את ה-939, היה לי ברור שלא אקח אותה, גם אם התלהבתי מאד מאיכות התמונה ומרמת הניגודיות שלה. לא יכולתי לסבול את הקיעור של המסך, שנראה כאילו איזה נפח ריקע אותו שלא במקצוענות רבה....
הפסים האנכיים (שנראו היטב מול מקור אור שהשתקף דרכו) צרמו לי מאד.
אז הנה. הגיעו הדגמים החדשים. הקיעור מושלם (גם אם לא ברור לי שארצה קעור), ובמחיר שניתן היה להשיג FHD, ניתן להשיג כעת את ה-4K! התקדמות ניכרת.
אז נכון שגודל 65 קורץ, אבל המחיר כמעט כפול... ממש היסטרי!
חוצמזה...... משהו דוקר לי מאד בלב...
הפיוניר, שגילה כבר 9.5 שנים, עובדת ללא הרף, מבלי שנאלצנו לפתוח בה בורג. טאץ' ווד...
אבל אין לי שום ביטחון, שגם פאר מסכי ה-OLED הקוריאניים, יחזיקו מעמד בצורה שכזו.
אילו בטחתי בהם, אין ספק שהייתי "עושה שריר", ולוקח אחד, אפילו בגודל 65.
אבל כאשר האחריות שניתנת על המסך היא 3 שנים (ואפילו לא 3 שנים ויום), ואני גם עד לכך, שמסכים "מתפגרים" ביג טיים........ לבי פשוט נחמץ.
"עדיין" אין פיקסלים "מתים" והכל טוב. והתחושה שלי, שהצבעים היפים שלה נותרו חיים כפי שהיו פעם, למרות הגיל...
ואגיד שני דברים נוספים... עד שהופיעה ה-939, בכלל לא ראיתי, שמסך כלשהו, התקרב למה שהקורו מסוגלת לתת.
מעבר לזה, יש לי בבית 2 מסכי LCD עם תאורת פלורסצנט, שגם הם מוצלחים מאד (יחסית). האחד של שארפ, מהתקופה בה
המסכים עדיין יוצרו ביפאן והשניה, הסנונית האחרונה של סוני, שעדיין הייתה מוארת בשיטה ההיא. גם שני אלה הם "מסכים קטנים",
אבל שובבים.
הנקודה של 3 שנים אחריות אכן מעט צורמת ... אם אני לא טועה באירופה הסטנדרט הוא 5. זאת ועוד -- מנסים ל״גלח״ כמה אלפים טובים להרחבת אחריות ומעקמים את האף כשהלקוח עונה בנימוס שאין צורך ...
אבל לעצם העניין משה -- לא זה צריך להניע אותך מבחינת קבלת ההחלטה. סופו של כל מכשיר להיות מוחלף ובכנות, דווקא נושא האמינות לא מטריד אותי כאן (בוא נזכור שאחרי הכל, לא במסך ״מדבקה״ עסקינן...)
נסיוני עם מסכי טלויזיה מלמד שבד״כ אחליף לדגם מתקדם יותר בגלל התקדמות טכנולוגית וכד׳ ולא משום סיבה אחרת.
ד״א הפלאזמה הראשונה שרכשתי (LG 42PX4DV שנת 2005 סלון חללית 15000 ש״ח) נותנת בראש עד היום אצל הורי בחצר מחוברת לממיר עידן...
מה זה אומר? בחיי שאין לי מושג ... סתם קטע, לא ?
ידיד שלי קנה מסך מיצרן שאינו מדבקה ולא משנה כרגע איזה...
המסך עבד 3 שנים ושבוע. אלא שבחודש האחרון לחייו, הוא לא הופעל, בשל אבל משפחתי. אמה של אשתו נפטרה.
לאחר שהאיש הפעיל שוב את המסך, היה קול אבל לא הייתה תמונה.
הוא התקשר לחנות, ושם השיבו לו ש"אין בכלל טעם לתקן מסך בן 3, והם ישמחו למכור לו מסך חדש, חדיש, חכם ומודרני. ואם יש לו בכל זאת השגות, הוא מוזמן לדבר עם היבואן".
התקשרנו ליבואן, ושם נטען, ש.... האחריות היא ל-3 שנים. לא ל-3 שנים ויום ובטח שלא ל-3 שנים ועשרה ימים. הם מוכנים לדבר עם המעבדה, כדי ש"יארגנו" הנחה של 100 ש"ח ממחיר התיקון, אבל לא מעבר לזה. אז... אתה מבין. 900 במקום 1000 כזה...
וממש לא עניין אותם הסיפור של האבל. כלום. זמן זה זמן וזהו. נקודה.
כתוצאה מכך, הם התייאשו ורכשו מסך חדש, מהיצרן ומהיבואן המתחרה.
והיה לי ידיד נוסף, שהיה לו מסך מאותו בית ייצור. המסך ההוא התקלקל 3 פעמים במהלך תקופת האחריות ותוקן, אבל לבסוף נמאס לו,
וגם הוא שידרג גודל והפעם מבית הייצור של המתחרה.
בשני המקרים, לא היה מדובר במסך ראשוני מסדרת הפרימיום וגם המסכים החדשים לא היו "פרימיומים". אבל מה זה משנה? כעובדה, מסתבר שלא מעט מסכים מבית היוצר של שני היצרנים הגדולים והידועים הללו, אינם שורדים 3 שנים, מבלי להציג תקלה. פה זה כרטיס TCON. שם זה דיודות לד שחדלו להאיר... שם זה ספק עם קבלים שהתנפחו ומה לא... והנה. אתה מספר על מסך פלזמה משנת 2005, ואני מדבר אתך על מסך שעובד בנאמנות בביתי הדל מאז שנת 2008, ותאמין לי שעובד קשה וטוב...
כשרכשתי בזמנו את המסך, הסוחר השיב לשאלתי, מה רמת האמינות שלו בתשובה שכזו: "מבדיקות שנעשו, הוא יכול לעבוד כ-60,000 שעות, עד שמגיע לעצמת הארה של 50%. אבל תגיד לי בכנות: האם תרצה בכלל להחזיק אותו, כשתראה בעוד 3-4 שנים את המסכים החדשים שיהיו אז?". אז הנה... המסך ההוא עדיין משמש אותי בסלון ביתי. אז כדבריך... מה זה אומר עלי?
ועוד קטנה... תוך תקופה די קצרה, רכשתי 3 מסכים זהים של אחד מהמותגים הללו. כל מסך, בעבור בית אחר.
תוך שנה וקצת, 2 כרטיסי TCON התפגרו, והתקבלה תמונה עב"מית במסכים. הכרטיסים הוחלפו כמובן במסגרת האחריות.
אבל במהלך הטיפול, נוצר מצב, בו הצבתי 2 טלוויזיות תקינות זו לצד זו.
ואז, גיליתי, שאיכות הצבעים בשני המסכים הייתה שונה מאד זו מזו. שאלתי לפשר הדבר, והסתבר לי, שקיימים פערים בין סדרות הייצור של המסכים. מי שמכיר את מספרי הסדרות, יכול לדעת מראש, האם יזכה במסך נחמד, או שמא מדובר במסך 'מנחוס', אבל מי שאינו בעניינים, לעולם לא יידע מה יקבל, אלא אם יציב מסך לצד מסך. אז.... זה כן תקין בעיניך?
משהפרפר כתב:"עדיין" אין פיקסלים "מתים" והכל טוב. והתחושה שלי, שהצבעים היפים שלה נותרו חיים כפי שהיו פעם, למרות הגיל...
ואגיד שני דברים נוספים... עד שהופיעה ה-939, בכלל לא ראיתי, שמסך כלשהו, התקרב למה שהקורו מסוגלת לתת.
מעבר לזה, יש לי בבית 2 מסכי LCD עם תאורת פלורסצנט, שגם הם מוצלחים מאד (יחסית). האחד של שארפ, מהתקופה בה
המסכים עדיין יוצרו ביפאן והשניה, הסנונית האחרונה של סוני, שעדיין הייתה מוארת בשיטה ההיא. גם שני אלה הם "מסכים קטנים",
אבל שובבים.
...
·נו, ברור. גם לי יש אחת שעובדת כל הזמן. הנקודה היתה שאין מה לפחד מטכנולוגיה כי תמיד מנסים להפחיד ולהגיד שבעבר היה טוב יותר (דור הולך ופוחת).
יש לי קורו בחדר השינה (509H). זה לא באותה ליגה של הטכנולוגיה שזמינה כיום.
אני יודע שיש לך קורו ואני שמח, שגם אתה נהנה ממנו עדיין. ובכל זאת, כשאני רואה מסביב, עד כמה מסכי ה"טכנולוגיות החדשות" נוטים להתקלקל, אני קצת מתקשה להאמין, שניתן בכלל להשוות אמינות ואריכות חיים של מוצר קוריאני, מול קורו, שיוצר בבריטניה או ביפאן. אז... עם כל הכבוד שאני רוחש כלפיך, נדמה לי, שגם אתה תתקשה "להבטיח לי", כי רמת האמינות של המסכים החדישים תתחרה עם זו של הדור שהולך ונעלם...ולא. איני מדבר רק על הפאנל, שהרי גם תקלה חמורה בחומרה שמסביב, תגרום לכך, שכבר לא יהיה כדאי לתקן, או שעלות התיקון תהיה גבוהה מאד.
@משהפרפר
ויש תכלית או מסקנות לכל ההודעות האלה שלך?
אני באמת מאחל לך שתשאר עם הקורו עוד 30 שנה עד שיגמר לה הגז ועד שרמת הבהירות תהיה כמו של גפרור שרוף.
תן לאחרים פה לשדרג ולרכוש מסכים מודרניים ו״לסבול״.