קהילת קודי מתגייסת לעזרת חבריה בחזית! איש בעל יעדר!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
abeksis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
שם מלא: אבי אבקסיס
נתן תודות: 156 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #21 

YosDos כתב:@b2k
· אתה בארץ מאתמול? הכל פה זה שוק. וחוץ מזה מה הבעיה להוסיף עוד אופציה לתשלום בפייפאל?
...
·
היי, תאמין לי שאין לנו סיבה לרמות אף אחד. התרומה דרך האתר המדובר עושה זאת רק דרך כרטיס אשראי ויש סיבה מאוד מוצדקת לכך.

נקבע סכום X לתרומות, כל אחד ואחד תורם כאוות נפשו, במידה והסכום הכולל לא הגיע ל-X שנקבע מראש הכסף יוחזר לתורם. בפייפל זה לא כך, בפייפל התשלום מגיע בכל זאת.

בדקנו את האפשרות דרך האתר המדובר האם יש אפשרות להוסיף פייפל - אמרו לא, זאת השיטה שלהם.

באותה הנשימה - תודה רבה לכולם על התרומות מעריכים זאת מאוד.

TheWiz פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3253
נתן תודות: 247 פעמים
קיבל תודות: 1436 פעמים

Re: גם אני אינני מעוניין למסור פרטי כרטיס אשראי..

שליחה #22 

JamesStone כתב:ומכיוון שהאיש עסוק ולא נכנס לתיבת הדואר שלו, אשים כאן את בקשתי/ הצעתי

ג'יימס
...
אני אכן עסוק בימים רגילים, אבל בשבתות וחגים אני לא עונה כי אני שומר שבת.

לשאלתך, אני צירפתי את האתר כפי שהחבר'ה פרסמו. אני לא לוקח כסף מאף אחד ולא אחראי על גביה.

שבוע טוב

buzaglo84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #23 

דעתי היא קצת מורכבת,
אני כן חושב שצריך לתרום למאבק, וכן צריך לתרום.
לי אישתי קודי ובמיוחד הוויזרד שינה קצת את החיים. אני הפסקתי לשלם לכבלים סכום של כ 350 שח בחודש. תקופה די ארוכה.
אז מה זה תמיכה באנשים אלו לעומת הכסף שחסכתי במהלך השנים.
האמת היא שגם המלצתי לאחרים וכמו שהמלצתי להם להתקין ולהנות ממה שאני נהנהתי גם המלצתי להם לתרום למאבק.
אבל הדעה שלי היא שכן היה צריך להיות פה מאבק, אם הפניה שלכם היתה קצת שונה והייתם מיידעים את אנשי הקהילה במה מתרחש.
אני בטוח שכולם היו שמחים לתרום למאבק כללי נגד זירה.
אחרי הכל אולי הפרתם חוק(לא רצחתם אף אחד עדיין) אבל אולי הייתם מצליחים להגיע לפשרה שהוויזרדים שלכם היו ממשיכים להתקיים אך התוכן הלא חוקי היה יורד. וככה כמעט כולם היו מרוצים.
כמו שאמרו מעליי, צפיה לא חוקית תמיד היתה ותמיד תהיה, עם זה אף אחד לא יכול להתמודד.
בכל אופן המון תודה על התרומה שלכם, מקווה שהתרומה שלי ושל החברים שלי תעזור.
ואני אשמח לעזור בכל דרך במידה ויש צורך.

kodi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #24 

YosDos כתב:אני מעוניין לתרום אך איני מוכן לתת כתובת, מס׳ כרטיס אשראי וכו׳. האם אפשר לקבל כתובת פייפאל?
...
תרמתי בלי שום בעיה, בלי שום פרטים אמיתיים, זולת הפרטים של כרטיס האשראי.
אני מקוה שgiveback, אכן משמידים את פרטי האשראי לאחר הגביה - כפי שהחוק מחייב.
וגם אם לא, קשה לי להאמין שזירה יצליחו לאלץ את חברות האשראי לחשוף לקוחות שלהם רק בגלל שתרמו לאלו שנרדפים על ידם.

cundason
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #25 

תרמתי גם אני, תחזקנה ידכם.
אני חושב שזה היה ניסוי כלים לכח של הקהילה.
אולי באמת אפשר להשתמש בזה למשהו מועיל נגד זיר"ה , שיטעמו קצת מנחת היד של ההמונים.

rony1234
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 673
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #26 

cundason כתב:תרמתי גם אני, תחזקנה ידכם.
אני חושב שזה היה ניסוי כלים לכח של הקהילה.
אולי באמת אפשר להשתמש בזה למשהו מועיל נגד זיר"ה , שיטעמו קצת מנחת היד של ההמונים.
...
·זה לא יקרה, הם מגובים מחברות הכבלים ויס שיש להם המון כסף מהלקחות שלהם , הם גם רוצים ביכלל לחסום את האינטרנט דרך ספקיי האינטרנט לצפיה או הורדה בדיוק כמו בארצות הברית.

oren2706
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #27 

גם אני הצטרפתי לתורמים
לאחר שנתיים של ניתוק מיס והוט
רוצה לומר תודה לקהילה המופלאה שאני ומשפחתי שיכים אליה
מחזק את ידם של הנירדפים
רוצה לומר לחדשים כשיגיעו במקומם, שיש לכם גב
מקווה שאם עוד קצת עזרה (ממש מעבר לפינה) אף נרדף לא יצטרך להכניס את היד לכיס.
עוגמת הנפש עליכם . התשלום עלינו (כקהילה)
נתתם מטוב לבכם .. עכשיו קיבלתם בחזרה (Y)

eladgrs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #28 

כמובן שתרמתי וממליץ לתרום בחום רב.

אני חייב להתייחס לנושא של "גניבת תכנים" כפי שנכתבה לא מעט פה בפורום.

אז אנסה להתייחס בקצרה :

1. שלושת האנשים היקרים שנתבעו על ידי זי"רה לא העלו שום תוכן לא חוקי לאינטרנט ולכן חוקית לא היה יתכן שיורשעו.
הסיבה שהם בחרו להמנע ממשפט היה אך ורק על מנת להמנע מבריונות משפטית.

2. מבחינה חוקית אין שום תקדים משפטי בישראל כי שימוש בקודי הינו עבירה על החוק מכיוון שמדובר על Streaming ולא על הורדה של ממש כפי שמנוסח בחוק. יותר מכך גם אם נתייחס להיבט המוסרי הרי שבמקום שבו החוק מתיר לעשוק הרי שהצידוק למוסר אינו מתקיים. דוגמא טובה לנושא הינו המשפט "הגונב מגנב פטור". אני רוצה להדגיש מהו עושק - כאשר נעשה תמחור שאיננו מקובל במדינות השונות לגבי אותו המוצר בדיוק, כאשר נעשים הסכמים כובלים המונעים תחרות הרי שמדובר בעושק ובדרך לא לגיטימית לגבות כספים על חשבון הציבור.

אני בכל מקרה כן רואה צורך לשלם ליוצרים את גמולם, אני לדוגמא משלם באמצעות ה Amzon Prime ה Netflix וה Spotify. על התכנים שאני צורך וכך אני חושב שראוי שיעשה.

cundason
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #29 

eladgrs כתב: אני בכל מקרה כן רואה צורך לשלם ליוצרים את גמולם, אני לדוגמא משלם באמצעות ה Amzon Prime ה Netflix וה Spotify. על התכנים שאני צורך וכך אני חושב שראוי שיעשה.
...
·גם אני. אני גם משלםעל הקומיקסים אני קונה. אני בפירוש חושב שיש לשלם למי שנותן לי שירות. אבל מחיר הוגן.

אוהבאינטרנט
טרול
טרול
תגובות: 21
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #30 

זה בסדר הם קיבלו את הכסף
https://www.geektime.co.il/kodi-website ... et-funded/

kodi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #31 

אולי יש טעם לפנות בעצומה אל שרת המשפטים ושר התקשורת נגד הברוטאליות של זירה, שמצליחים לפעול נגד החוק, באמצעות איומים בהטרדה משפטית.
כרגע המצב הוא שיש לחץ רק מכיוון אחד, מכיוון בעלי הממון שיודעים להפעיל לוביסטים וללחוץ על מקבלי ההחלטות כדי לבצר יותר ויותר את המונופול שלהם. אבל פוליטיקאים רגישים לדעת הקהל, ואם נראה להם שיש כמות גדולה של בוחרים שכל כך מזוהים עם הענין עד שהכניסו ידם לכיס ותרמו בעין יפה, זה יצור לחץ נגדי שיאזן את הלחץ של המונופוליסטים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #32 

בואו נשים את הדברים על השולחן.
לו היתה התביעה כל כך מופרכת היו מתגוננים בפניה בקלות בעלויות נמוכות או אפילו מבקשים לדחותה על הסף.
אפילו בראיון שנתן אחד המפתחים לאחר קבלת הסכם הפשרה, נטען:

"הייתה אפשרות לשרטט קווים ברורים של אסור ומותר בקודי, כפי שצריך להיות."
ובנוסף: "מלבד זאת, גם אם היה תוסף בעייתי כזה או אחר, הוא רק הונגש במסגרת המהדורה, לא מעבר"

בעוד שאין לי דבר נגד האנשים המדוברים מלבד אמפתיה, הרי ברור ששמירה על זכויות יוצרים לא היתה נר לרגליהם.
בעוד אין לי כלל אמפתיה לחברות הכבלים והלווין, ולדעתי הן בכלל צריכות להפוך לספק תשתית נטו, אל יתפלאו אם אנשים שמשחקים באש נכווים לעיתים. דברים שנמצאים בצד הלא נכון של החלק האפור של החוק, מי שעושה אותם אולי מוטב שיעשה זאת בשקט ולא מהמקפצה.

בסופו של דבר אני שמח שכולם יצאו מהסיפור עם עורם שלם.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #33 

eladgrs כתב:כמובן שתרמתי וממליץ לתרום בחום רב.

אני חייב להתייחס לנושא של "גניבת תכנים" כפי שנכתבה לא מעט פה בפורום.

אז אנסה להתייחס בקצרה :

1. שלושת האנשים היקרים שנתבעו על ידי זי"רה לא העלו שום תוכן לא חוקי לאינטרנט ולכן חוקית לא היה יתכן שיורשעו.
הסיבה שהם בחרו להמנע ממשפט היה אך ורק על מנת להמנע מבריונות משפטית.

2. מבחינה חוקית אין שום תקדים משפטי בישראל כי שימוש בקודי הינו עבירה על החוק מכיוון שמדובר על Streaming ולא על הורדה של ממש כפי שמנוסח בחוק. יותר מכך גם אם נתייחס להיבט המוסרי הרי שבמקום שבו החוק מתיר לעשוק הרי שהצידוק למוסר אינו מתקיים. דוגמא טובה לנושא הינו המשפט "הגונב מגנב פטור". אני רוצה להדגיש מהו עושק - כאשר נעשה תמחור שאיננו מקובל במדינות השונות לגבי אותו המוצר בדיוק, כאשר נעשים הסכמים כובלים המונעים תחרות הרי שמדובר בעושק ובדרך לא לגיטימית לגבות כספים על חשבון הציבור.

אני בכל מקרה כן רואה צורך לשלם ליוצרים את גמולם, אני לדוגמא משלם באמצעות ה Amzon Prime ה Netflix וה Spotify. על התכנים שאני צורך וכך אני חושב שראוי שיעשה.
...
·

1. אין קשר לשאלה האם העלו או לא העלו תכנים. החוק בישראל מאוד ברור בנושא הזה. אני אתן דוגמא מעולם אחר: נניח שאני שוכר בכסף חנות בקניון עזריאלי בתל אביב. אני משלם ארנונה ושכ"ד כחוק. בחנות שלי אני מתקין מדפים ואני מאפשר לכל אדם מן הישוב לבוא, להציג על המדפים הנ"ל את מרכולתו (חדשה או משומשת) ולמכור אותה. מעין "שוק יד שנייה" בעולם הפיזי. מה קורה כאשר מגיע אדם ומניח טלוויזיה גנובה על המדף? האם אני אחראי לכך? החוק בישראל מאוד ברור: כל עוד לא ידעתי שהטלוויזיה גנובה - אין עלי אחריות. אולם, ברגע שאני יודע שנעשה שימוש במדפים ובנדלן שאני שוכר (באופן חוקי לגמרי) לטובת מסחר ברכוש גנוב (או לעבירה אחרת לצורך העניין) - יש עלי אחריות ואני חייב להורות לאותו אדם להסיר את הטלוויזיה מהמדף אשר בחנות שלי.
זה המקרה כאן. התוספים/ בילדים / עבודה שנעשתה כאן שימשה לצפייה לא חוקית בתכנים. אני מבין שלפעמים קשה להבין את זה שיש בעלות על תוכן, אבל יש קניין רוחני.

2. הטיעון הכאילו מוסרי ש"עושקים אותנו אז מותר לנו לגנוב" אינו נכון. "הגונב מגנב פטור" אינו אומר שהגונב מגנב פטור מעונש. הוא פטור מתשלום כפל קנס. בנוסף - אף אחד לא עושק אף אחד. אם אתה חושב (כמוני) שהמחיר של הוט / יס גבוה מדי - אל תהיה מנוי שלהם. אף אחד לא אמר שאתה יכול / רשאי לגנוב את התכנים שלהם. יש מספיק פתרונות היום, במחירים נוחים הרבה יותר. החל מסלקום ועד לנטפליקס / פריים. אני מנוי בנטפליקס ונהנה מכל רגע. יחד עם זאת - אין להם את סיליקון וואלי, סדרה שאני אוהב ורוצה לראות. אז במקום לגנוב אותה - רכשתי אותה ב-google play movies. עונה עלתה לי 25 דולר לערך, אני החלטתי שזה שווה לי. כי אני: א. לא רוצה לגנוב. ב. מעריך תוכן איכותי ומוכן לשלם בכיף על מוצר טוב.
לפי הלוגיקה המוסרית הזו - יבואן מרצדס עושק אותנו כי מחיר מרצדס בארץ יקר בהרבה מאשר מחירה בגרמניה. האם זה אומר שמותר לנו מוסרית לגנוב מרצדסים?

אינני מכיר את הנפשות הפועלות, אני מעריך שלא היתה כוונה של ממש לפשוע. או לפחות, כך היה להם נוח לחשוב. שאין כאן ממש עבירה על החוק, שזה "אפור" וכדומה. החיים קצת יותר מורכבים מזה.
You are never fully dressed without a smile

אוהבאינטרנט
טרול
טרול
תגובות: 21
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #34 

Shed כתב:
...
...
·

1. אין קשר לשאלה האם העלו או לא העלו תכנים. החוק בישראל מאוד ברור בנושא הזה. אני אתן דוגמא מעולם אחר: נניח שאני שוכר בכסף חנות בקניון עזריאלי בתל אביב. אני משלם ארנונה ושכ"ד כחוק. בחנות שלי אני מתקין מדפים ואני מאפשר לכל אדם מן הישוב לבוא, להציג על המדפים הנ"ל את מרכולתו (חדשה או משומשת) ולמכור אותה. מעין "שוק יד שנייה" בעולם הפיזי. מה קורה כאשר מגיע אדם ומניח טלוויזיה גנובה על המדף? האם אני אחראי לכך? החוק בישראל מאוד ברור: כל עוד לא ידעתי שהטלוויזיה גנובה - אין עלי אחריות. אולם, ברגע שאני יודע שנעשה שימוש במדפים ובנדלן שאני שוכר (באופן חוקי לגמרי) לטובת מסחר ברכוש גנוב (או לעבירה אחרת לצורך העניין) - יש עלי אחריות ואני חייב להורות לאותו אדם להסיר את הטלוויזיה מהמדף אשר בחנות שלי.
זה המקרה כאן. התוספים/ בילדים / עבודה שנעשתה כאן שימשה לצפייה לא חוקית בתכנים. אני מבין שלפעמים קשה להבין את זה שיש בעלות על תוכן, אבל יש קניין רוחני.

2. הטיעון הכאילו מוסרי ש"עושקים אותנו אז מותר לנו לגנוב" אינו נכון. "הגונב מגנב פטור" אינו אומר שהגונב מגנב פטור מעונש. הוא פטור מתשלום כפל קנס. בנוסף - אף אחד לא עושק אף אחד. אם אתה חושב (כמוני) שהמחיר של הוט / יס גבוה מדי - אל תהיה מנוי שלהם. אף אחד לא אמר שאתה יכול / רשאי לגנוב את התכנים שלהם. יש מספיק פתרונות היום, במחירים נוחים הרבה יותר. החל מסלקום ועד לנטפליקס / פריים. אני מנוי בנטפליקס ונהנה מכל רגע. יחד עם זאת - אין להם את סיליקון וואלי, סדרה שאני אוהב ורוצה לראות. אז במקום לגנוב אותה - רכשתי אותה ב-google play movies. עונה עלתה לי 25 דולר לערך, אני החלטתי שזה שווה לי. כי אני: א. לא רוצה לגנוב. ב. מעריך תוכן איכותי ומוכן לשלם בכיף על מוצר טוב.
לפי הלוגיקה המוסרית הזו - יבואן מרצדס עושק אותנו כי מחיר מרצדס בארץ יקר בהרבה מאשר מחירה בגרמניה. האם זה אומר שמותר לנו מוסרית לגנוב מרצדסים?

אינני מכיר את הנפשות הפועלות, אני מעריך שלא היתה כוונה של ממש לפשוע. או לפחות, כך היה להם נוח לחשוב. שאין כאן ממש עבירה על החוק, שזה "אפור" וכדומה. החיים קצת יותר מורכבים מזה.
...
· ועל זה נאמר כל אחד והעדפתו הוא

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #35 

Shed כתב:
סיליקון וואלי, סדרה שאני אוהב ורוצה לראות. אז במקום לגנוב אותה - רכשתי אותה ב-google play movies.
...
...
·
Shed יקירי, איך בדיוק רכשת את סיליקון וואלי אם שירות Google Play לסרטים וסדרות אינו זמין בישראל מאחר ואין הסכם כזה עם ספקיות התוכן? האם "התחזית" לאזרח ארה"ב כדי לרכוש את התוכן? אתה מבין שתיאורטית גם אתה עברת על החוק?
באופן רשמי זכויות השידור לסדרה בישראל נמצאות בידי YES. ברגע שעקפת זאת, מבחינת החוק אין הבדל בינך למשתמשי קודי למרות ששילמת על התוכן במיטב כספך.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #36 

Itsik_G כתב:
...
...
·
Shed יקירי, איך בדיוק רכשת את סיליקון וואלי אם שירות Google Play לסרטים וסדרות אינו זמין בישראל מאחר ואין הסכם כזה עם ספקיות התוכן? האם "התחזית" לאזרח ארה"ב כדי לרכוש את התוכן? אתה מבין שתיאורטית גם אתה עברת על החוק?
באופן רשמי זכויות השידור לסדרה בישראל נמצאות בידי YES. ברגע שעקפת זאת, מבחינת החוק אין הבדל בינך למשתמשי קודי למרות ששילמת על התוכן במיטב כספך.
...
·

אתה טועה כאן, בכמה רמות.
1. אתה מניח ש"התחזיתי" לאזרח ארה"ב - ההנחה הזו שגויה. אני לא משתמש בשום שירות vpn או dns שמנסה להסתיר את כתובת ה-IP האמיתית שלי (ביננו - גוגל מספיק חכמים כדי לעלות גם על הקטעים האלה, הרי הם יודעים היטב בדיוק לאיזו רשת סלולרית המכשיר שלי מחובר עם אותו google account).

2. אתה מניח ששירות גוגל פליי לסרטים אינו זמין בישראל - גם כאן אתה טועה. הסכמי הפצת התוכן של גוגל מרשים לה להזרים את התוכן ללקוחות שלה (ותיכף נגדיר מי אלה הלקוחות שלה) בכל מקום בעולם בו הם נמצאים. בדיוק כמו הסכמי התוכן שלהם על מוזיקה.

3. שילמתי על הסדרה בעזרת כרטיס אשראי ישראלי.

4. שירות גוגל פליי סרטים זמין לכל מי שיש לו חשבון גוגל אמריקאי או אירופאי. מה זה חשבון אמריקאי או אירופאי? חשבון שמשויך לכתובת אמריקאית/ אירופאית או שנפתח לראשונה בארה"ב / אירופה או שמשוייך אליו כרטיס אשראי אמריקאי / ארופאי.

5. ישנם תכנים ו/או שירותים של גוגל אשר לא יהיו זמינים גם לחשבונות אמריקאים כאשר הם נמצאים פיזית בישראל. לדוגמא: חנות המכשירים של google play. לפני כשנתיים או שלוש זה היה המצב עם עם סרטים וסדרות. זה השתנה בשלב כל שהוא. אני רכשתי לא מעט סרטים מגוגל פליי (למשל: את כל סדרת star wars) ועברתי לשכור סרטים רק מהם (בעבר השתמשתי בשירות smart vod, אבל נטשתי אותו כי לדעתי מדובר במוצר שלא שם את היוזר במרכז).

שורה תחתונה - הסתמכת על הנחה שגויה (שאני מנסה לרמות מישהו איכשהו) ובנית תיאוריה שלמה שבה אתה מאשים אותי בעבירה על החוק. אני מציע לבדוק את העובדות בפעם הבאה.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

@Shed
·
אני לא רוצה לסטות יותר מדי ממטרת השרשור הזה, אבל בוא נעמיד מספר דברים על דיוקם:
לא האשמתי אותך בעבירה על החוק. תקרא שוב. אתה הבאת דוגמא איך מבחינת החוק היבש הפעילות של זיר"ה מוצדקת. אני הסברתי שמבחינת החוק היבש, כאזרח ישראל אתה לא רשאי לצרוך תוכן מ Google Movies.
מה לעשות, זה מה שמופיע אצלם באתר (מי שמוצא את ישראל ברשימה מוזמן להרים את היד) :

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #38 

@Itsik_G
·אתה מסרב לקרוא את מה שכתבתי. מה שכתוב באתר של גוגל פליי זה בדיוק מה שאמרתי: אם יש לך חשבון באחת המדינות הנ"ל (והסברתי מה זה אומר) אתה יכול לשכור וקנות סרטים *מכל מקום בעולם*, אתה גם יכול לשמוע מוזיקה *מכל מקום בעולם*.

הייתי בנסיעה לארצות הברית לפני 5 שנים (2012, כנס google IO). פתחתי חשבון כשהייתי שם ומאז אני משלם 7.99 דולר בחודש על google play music all access ונהנה ממוזיקה בכל מקום בעולם. מאותו חשבון אני גם רוכש את הסרטים והסדרות בגוגל פליי סרטים.

גוגל יודעים טוב מאוד שאני צופה בסיליקון וואלי מישראל, אני צופה בסדרה הזו במכשיר ה-nexus player שלי, שמחובר לרשת בישראל ולא עובר דרך שום VPN (בכלל אין לי אף מכשיר בבית שמשתמש ב-vpn ) ואני משלם על התוכן עם כרטיס אשראי ישראלי. אם הם לא היו רשאים להזרים לי את התוכן - זה לא היה קורה.

הטענה שלך "כאזרח ישראלי אתה לא רשאי לצרוך תוכן מgoogle play" היא טענה שגויה. אין קשר לאזרחות או לתושבות. הקשר היחידי הוא לסוג חשבון הגוגל שלך. ואם פתחת חשבון באחת המדינות הנ"ל (או ששייכת אליו כתובת באחת המדינות, או כרטיס אשראי מאחת המדינות) אתה יכול לצרוך תכנים *בכל מקום בעולם* משירות גוגל פליי סרטים.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

@Shed
·
נכון לעכשיו לפי הסכמי הפצת התוכן, אין לאף אחת מספקיות התוכן האמריקאיות (פרט לנטפליקס) הסכם להפצת סדרות טלוויזיה בישראל.
נשתמש בדוגמא שלך - הסדרה סיליקון וואלי זמינה לרכישה בגוגל פליי, VUDU, YOUTUBE, אמזון ו ITUNES. כולן ללא יוצא מן הכלל אינן מאפשרות רכישה למשתמש ישראלי.

נכון שתיאורטית אפשר להשתמש בחשבון שאינו ישראלי ונכון שחלק מספקיות התוכן אינן אוכפות שימוש עוקף כזה. זה לא משנה את התמונה שתכנים אלה אינם זמינים לישראלים בצורה מסודרת.

אם נחזור לדיון המקורי, ציינת כי אינך מבין את ההתרעמות על פעילות זיר"ה מאחר ויש פתרונות חוקיים אחרים לצריכת התכנים ובמחירים נוחים. אז זהו שלא (לפחות למרבית הישראלים שאין להם חשבון גוגל אמריקאי).
עם זאת, ברור שחוסר הנגישות אינו מצדיק עבירה על החוק (אם הייתה כזו במקרה הנ"ל).

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #40 

Itsik_G כתב:@Shed
·
נכון לעכשיו לפי הסכמי הפצת התוכן, אין לאף אחת מספקיות התוכן האמריקאיות (פרט לנטפליקס) הסכם להפצת סדרות טלוויזיה בישראל.
...
·

ושוב, אתה טועה. גוגל יכולה להזרים חלק (נכבד) מתכני הטלוויזיה / סרטים שלה לכל מקום בעולם. הסכמי הפצת התוכן שלה מאפשרים לה את זה. אם היא לא היתה רשאית לעשות את זה - היא לא היתה מזרימה ולו ביט אחד לכיוון שלי. גוגל היא לא חברה שתסתכן בהפרת זכויות יוצרים.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”