התחלתי להאמין באמונות תפולות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #21 

נו...ושם הם לא מגזימים עם מונטורים של עשרות אלפים?
אמן מייסר

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #22 

ילדיעפים כתב:מלבד היותי מוזיקאי במקצועי שמתעסק גם בנגינה וגם בסאונד במיגוון צורות כמו אולפנים והופעות ועוד אבוי לי אם לא אשמע את ההבדלים...אולי אלך לחפש מקצוע אחר???!!!
...
·

האמת ? תחליף מקצוע.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #23 

ילדיעפים כתב:נו...ושם הם לא מגזימים עם מונטורים של עשרות אלפים?
...
·ממתי למחיר אין משמעות?

מוניטורים טובים עולים עשרות אלפים ולא מאות, אבל אלה הטופ של הטופ, לא צריך ללכת לשם כדי לקבל משהו טוב.

באודיו הביתי המצב הרבה יותר סימפטי, אין סביבת עבודה מעורבת עם עשרות כבלים אחרים, המון הפרעות, אורכים של עשרות מטרים וכדומה, בבית, הכל בשליטה וכבל טוב דל כמה עשרות שקלים, כבל נחושת איכותי (והפעם לאיכות הזאת יש מדד מדעי ולא מה שהיצרן כותב על האריזה), בחתך הנכון ביחס למרחק ולסוג הרמקול, עושה את אותה העבודה כמו כבל במאות שקלים ואפילו כמו כבל באלפי שקלים.

בכלל, איך שאתה מתרחק מעולם האודיו הביתי ועובר לעולם המקצועי, הכל נהיה זול יותר, אמין יותר, חזק בהרבה, עם נתונים מסופקים בלי יותר מדי חירטוטים. וזה לא רק כבלים. מגברים הרבה יותר זולים ביחס לתפוקה, הרבה יותר. רמקולים ב2000 שקל, מוגברים, יכולים לתת תוצאות כמו רמקול ומגבר ב6000 מהתחום הביתי.

לא שאני אומר ששם המצב מושלם ואין חפרים, שטיפות מוח ושיטות מכירה שגורמות לאנשים לקנות דברים שהם לא צריכים, ממש לא כך. אבל המצב שם מראה שלא חייבים את כל השטויות הללו כדי לקבל סאונד איכותי.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #24 

טוב....סיימתי את דרכי כאן...תודה רבה...אגב תבוא לשמוע אותי מנגן לפני שאתה פותח פה ותצפצפ מלמטה שאומר לך באיזה טון הצופר שלך...כל טוב לכולם היה נחמד איתכם ולא מוזיקלי בגרוש
אמן מייסר

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #25 

ילדיעפים כתב:טוב....סיימתי את דרכי כאן...תודה רבה...אגב תבוא לשמוע אותי מנגן לפני שאתה פותח פה ותצפצפ מלמטה שאומר לך באיזה טון הצופר שלך...כל טוב לכולם היה נחמד איתכם ולא מוזיקלי בגרוש
...
·

אתה יכול להמשיך לנגן עד מחר ואני בטוח שאתה מנגן מעולה אפילו מוכן לקנות (לא להוריד חחחחח) דיסק שלך אבל בין זה להבדלים בין כבלים המרחק עצום.
יש איזה פורום אחר ששם אתה יכול להמריא בענין הכבלים.

תהנה.

JizzMo
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 179
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #26 

יש אנשים ששומעים צלצול באוזניים שככ אינו מגיע משום מקור אקוסטי. זה נקרא טנטון... אותו הסיפור עם "מוסיקאי" שחושב שכבל אחד נשמע טוב יותר מכבל אחר... זה אפקט פסיכולוגי ולא יותר. אין לכך ביסוס הנדסי ובזה הסיפור נגמר. אגב, רוב המוסיקאים שאני מכיר, לא היו מספיק חכמים כדי לשרוד עד גיל 50...

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #27 

* כבל לא משמיע צליל, קירבתי אחד לאוזן, לא יצא ממנו צליל (:

אישית השתמשתי בעבר בשביל לחווט את הרמקולים בבית בכבל של קומקום שהתקלקל וכבל של מחשב שחתכתי לו את 2 הקצוות.
עזבו לא אמרתי את זה (:

אבל העובדה, פסיכולוגי או לא, הרבה אנשים טוענים שזה ככה.
אישית הייתי מעדיף לקנות משהו עמיד ובמחיר סביר מהתעשייה מאשר להשקיע במשהו או תת רמה בשביל הבית, או HIGH END שעולה הון תועפות

ילדיעפים , שמע... יש לך נפש של אמן

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #28 

הטכנאיקרמר כתב:
...
...
·
נניח שבודקים כבל חדש . שומעים תקליטור מוכר. ופיתאום ישנו צליל מצילתיים. ברקע שלא נישמע עם הכבל הקודם. או איזה תוף שמישמעי תיפופ ברקע מרחוק . הצלילים האלה לא נישמעו בכבל הקודם .

מעניין אותי לדעת האם ביצעת את הבדיקה הזו לאחר שהחלפת לכבל הנוכחי , ואז חיברת שוב את הקודם בכדי לאמת את האבחנה הזו.

זה אומר שהכבל הזה יותר מפורט . ומעביר גם חומר יותר טוב .

כבל לא יכול להיות מפורט או מעביר מידע מוזיקלי , טוב/פחות טוב. כבל יכול רק להעביר זרם חשמל בעוצמות משתנות במתח קבוע. כאדם שעוסק בתחום מצופה ממך לדעת זאת יותר טוב ממני. בהינתן העובדה שאותו זרם חשמלי מסוגל בנקל לכסות את כל טווח תדרי השמע ואף יותר , מגוחך לחשוב שיש "בור" היכן שהוא לאורך טווח זה, אותו הכבל לא מסוגל לתעל לרמקול. כל זאת בהנחה, כמובן , שמדובר בכבל פסיבי- ללא פילטרים (רכיבים אלקטרוניים) שמנחיתים/מגבירים את הזרם וע"י כך משפיעים על קבוצות תדרים מסויימות.

כך בודקים כבלים באוזניים

כבל לא בודקים באוזניים וגם לא לפי נוסחאות, אלא לפי מדידות המבוצעות ע"י ציוד מתאים .
...
·

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7039
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #29 

שכחתם את האפקט הפסיכולוגי

עם הכבלים החדשים חוויית ההאזנה שלו השתפרה ועל זה אי אפשר להתווכח

כך שאני מסכים עם כל מי שמרגיש יותר טוב עם הכבלים היקרים

זה ממש לא חייב להיות הבדל פיזי מספיק לראות את הכבלים החדשים לחוש טוב ואז המוזיקה נשמעת יותר טוב

אז הוא הוסיף 300 שקל בערך וקיבל תוצאה שהוא נהנה ממנה יותר

שווה את הכסף

אני למשל חש שהמכונית שלי נוסעת יותר טוב לאחר שהעברתי אותה שטיפה. אז אולי היא לא נוסעת יותר טוב אבל חווית הנהיגה יותר טובה וזה שווה את הכסף

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #30 

molvy כתב:שכחתם את האפקט הפסיכולוגי

עם הכבלים החדשים חוויית ההאזנה שלו השתפרה ועל זה אי אפשר להתווכח

כך שאני מסכים עם כל מי שמרגיש יותר טוב עם הכבלים היקרים

זה ממש לא חייב להיות הבדל פיזי מספיק לראות את הכבלים החדשים לחוש טוב ואז המוזיקה נשמעת יותר טוב

אז הוא הוסיף 300 שקל בערך וקיבל תוצאה שהוא נהנה ממנה יותר

שווה את הכסף

אני למשל חש שהמכונית שלי נוסעת יותר טוב לאחר שהעברתי אותה שטיפה. אז אולי היא לא נוסעת יותר טוב אבל חווית הנהיגה יותר טובה וזה שווה את הכסף
...
·כמובן שאתה צודק, לצד הפסיכולוגי יש יותר חשיבות מאשר לצד המדעי, זה כבר נבדק מדעית, אפקט הפלסיבו יכול לרפא מחלות בלי טיפול תרופתי אמיתי אבל לבוא ולהגיד לאחרים, ולנסות שלכנע ו"להוכיח" שהכבלים אכן יותר טובים, שהזרם בהם מעלה את האלקטרונים לרמה חדשה של צלילות והבמה נפתחה, הבאס הדוק יותר ויש שיפור ניכר בגבוהים... זה פשוט לא נכון, זה רקוב, בדיוק כמו דעת. אתה מאמין, נהדר, תאמין אבל אל תנסה לשכנה אותי שזה האמת ואין אמת אחרת.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

@molvy
·

אף אחד לא שכח . אבל אתה שכחת שמה שמקפיץ פה את תגובות הנגד זה לא ההשפעה של השאה עצמית אלא העובדה שמצדדי ההבדלים בוחרים להתעלם מהתופעה ולהתעקש שההבדל נמצא מחוץ לראש שלהם.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #32 

התחילו שידורי התאגיד . כולם כותבים שיש שיפור בצליל . וזה נכון . ברדיו FM גם בלוויין עמוס שמעביר את הערוצים . זה גם פסיכולוגי ?. לעומת זה איכות הצליל ברדיו אינטרנט על הפנים. כמו טלויזיה שחור לבן . בסך הכול החלפתי כבל יותר עבה בנחושת . כמות הסיבים מנחושת גדלה . כי קוטרו של סיב הוא 0.01 מ"מ
וגם איכות הרמקולים מבוגלת להפיק איכות יותר טובה . אלקטרו סטטי
רק הטכנאי קרמר

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

מה הקשר בין המעבר לתאגיד לכבל שלך?
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #34 

שיש להם ציוד חדיש המילה אחרונה . איכות הצליל עלתה כולם כתבו את זה . בהרבה פורומים . וגם אני מרגיש . למשל רשות השידור השתמשו בCD ביתי רגיל. התאגיד קיבל ציוד חדיש ביותר , שהטכנאים קשה להם לתפעל אותו

תראו כבל רמקול שעולה 6 אלף ש"ח . ומרכיבים כבל של 8 אלף ש"ח . אין הבדל בצליל הכול חרטה . אבל..... כבל שהורכב בשנת 2002 ועלה מטר 1.5 שקל . והיום הורכב כבל שעלה 200 ש"ח באיביי . בישראל הייה עולה כ800 ש"ח . יש שיפור בצליל . אני מרגיש . שומעה צלילים שלא נישמעו בכבל הקודם . יש לי חדר ללא הד יעודי למוסיקה
רק הטכנאי קרמר

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

שוב אני שואל . מה הקשר בין המעבר לשידורי התאגיד , מהלך שמעורבים בו שינויים בכמה וכמה סדרי גודל יותר מהחלפת כבל (שיטת שידור , ציוד הקלטה, עריכה ושידור אחרים) לבין הכבל שלך?

מספיק רק שיעברו לשדר / להשתמש במקור בפורמט דיגיטלי שונה בכדי להצדיק את הטענה להבדל , שגם הוא מוטל בספק . ראיתי את השידורים החדשים ושום דבר לא נשמע לי שונה. מי יודע, אולי אני צריך רמקול אלקטרוסטטי בטלויזיה?

מצטער, אתה פשוט עושה סלט בניסיונך להשוות בין 2 תחומים שונים. עשית את מה שביקשתי ממך ? חזרת לכבל הקודם ווידאת שאתה לא שומע את הצלילים החדשים?
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #36 

רואים שאתה קשקשן גדול . אתה מאזין לTV ברמקול היעודי שביפנים . אני מאזין קבוע לצליל של התחנות באמצעות המערכת שלי . ולא משנה אם זה חדשות או סרט . לך יש ציוד ששווה אולי 2000 ש"ח . וכותב על שינויים בצליל מיידע שחושב שמבין בזה . אני חי מוסיקה מישנת 1960 כן 60 מתקופת הרדיו בגל AM .

תעזוב זה לא חיים וממות השאלות שלך . זה שאלות של חוכמולוג . טוב לי בזה נהנה משעות של האזנה למוסיקה ברצף . אני פנסיונר יש לי עודף זמן
חג שבועות שמח

ליפני כ4 שנים עלה לי שיפוץ הקווד בהולנד כ4 אלף ש"ח כולל מישלוח ומס
רק הטכנאי קרמר

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

הטכנאיקרמר כתב:רואים שאתה קשקשן גדול . אתה מאזין לTV ברמקול היעודי שביפנים . אני מאזין קבוע לצליל של התחנות באמצעות המערכת שלי . ולא משנה אם זה חדשות או סרט . לך יש ציוד ששווה אולי 2000 ש"ח . וכותב על שינויים בצליל מיידע שחושב שמבין בזה . אני חי מוסיקה מישנת 1960 כן 60 מתקופת הרדיו בגל AM .

תעזוב זה לא חיים וממות השאלות שלך . זה שאלות של חוכמולוג . טוב לי בזה נהנה משעות של האזנה למוסיקה ברצף . אני פנסיונר יש לי עודף זמן
חג שבועות שמח

ליפני כ4 שנים עלה לי שיפוץ הקווד בהולנד כ4 אלף ש"ח כולל מישלוח ומס
...
·

הבנתי . אין כל בסיס לדיון כאשר אחד הצדדים משתמש בטיעונים חסרי הקשר וביסוס , ואף מגדיל לעשות כאשר הוא מנסה לתקף את הטיעונים הללו באמצעות היקש לגבי יכולות השמע/הבנה של הצד השני , מתוך פרמטר של השקעה כספית...

לומר שזה מגוחך יהיה לשון המעטה.

תיהנה ותבלה ואל תתן לאף קשקשן לחבל בחוויית ההאזנה שלך ע"י שאלות שעלולות, חלילה, לטעת בך ספק , או גרוע מכך, לנסות להבין מה גורם להבדל.

פפפפפפפפפפפ

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #38 

תיראה . אם כול האנשים בעולם היו חושבים רק מחשבה אחת . אז הייה שלום בעולם. הייה איש תחת גפנו ותחת טענתו . אבל בכול תחום יש מחלוקת בעולם . רק בישראל יש 32 מיפלגות שרצות לכנסת . כך שלעולם לא יהיו 2 אנשים שחושבים זהה . כך זה גם כאן

אתה מאזין לTV שלך ברמקולים של הTV . ונותן פרשנות שהצליל לא הישתנה . הא????

אתה נהנה לנהל ויכוח . שעושה רושם כמבין . אני עוסק בציליל מישנת 1968 . הייתי עוסק בהגברת קול בבמות בידור

אתה כמובן תגיב בכול מיני תאוריות
בקיצר חד שמח . כול אחד נהנה מימה שיש לו
רק הטכנאי קרמר

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #39 

מאז שהחלפתי את כבל החשמל של מכונת הכביסה, הכביסה יוצאת יותר נקייה.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #40 

לא יותר נקייה . אלה יותר לבנה . זה קורה בהחלפת כבל למכונת כביסה .
רק הטכנאי קרמר

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”