אופיר, תקשיב לי ותקשיב לי טוב!
אני מזדהה איתך *לגמרי*. אני שונא את הדיגיטציה הזו של הקפה, זה היה עושה לי צמרמורת רקטאלית כשהייתי קורא איך אנשים מודדים עם משקל וטרמומטר וכו' וכו'. קניתי R58 קודם כל בגלל שלא רואים את ה-PID. לא רוצה לדעת שיש בפנים מחשב שדוגם את הטמפ' כל הזמן. זה מרגיז ומעצבן. זו אחת הסיבות שאני מאוד אוהב את הלונדיניום - זו מכונה עם מעט מאוד חלקים ואפס דיגיטל. הכל שם אנלוגי לגמרי, זה הפטיפון של מכונות הקפה

ככה זה צריך להיות.
*אבל* - וזה אבל גדול מאוד - לצערי אין ברירה.
אנחנו מתעסקים בשוקולד ובלי טימפרור וגלייזינג (מה זה גלייזינג?) נקבל משהו בינוני בלבד ונגיע למצב שכבר עדיף לקנות שוקולד מוכן בחנות.
זו האמת, לצערי.
אם לא תשקול - אתה תקבל לפעמים מנה של 15 גר' ולפעמים 17 גר' (כשאני מכוון ל-16 גר' תמיד). ההבדל הוא ענק. ב-15 גר' תהיה זרימה מהירה מדי, ב-17 גר' הקפה יהיה שרוף. אם אני אמלא את ההופר בפולים הם יתיישנו יותר מהר ואני אקבל קפה ישן, כל הזמן. ההבדל הוא גדול מאוד.
אם אתה מוציא רק 3 גר' מהמטחנה - אתה שותה כל הזמן קפה ישן. 3 גר' זה כלום, המאצר אוגרת הרבה הרבה יותר מזה - ועוד יש פולים שבורים שנמצאים על הסכינים שם. אתה צריך להוציא לפחות מנה כפולה.
אגב - לא כתבתי את זה עד היום אבל כשלא עובדים בסינגל דוזינג יש עוד בעיה - הסכינים כל הזמן נמצאות במגע עם קפה שמחמיץ שם והן מתכלכלות הרבה יותר. למדתי שצריך לנקות את המאצר, כשלא עובדים בסינגל דוזינג, לפחות פעם בשבועיים-שלושה (כן! אני לא מגזים). אם תנקה אתה תרגיש מיד הבדל בטעם וזה ידעך די מהר אם לא תעבוד בסינגל-דוזינג.
אני חוזר ואומר: אנחנו משתמשים בציוד מקצועי אבל בסביבה ביתית. הוא לא מתאים לכך.
בבית קפה שופכים 2 קילו פולים להופר והם נגמרים תוך כמה שעות. זה סבבה.
אצלנו 2 קילו פולים יגמרו בחודש בערך... כל המשחק כאן שונה.
לגבי המכונות: כן, גם באניטה הייתי מקבל שוטים מעולים - אבל לא עשיתי סינגל דוזינג ולא שקלתי בדיוק ולכן לפעמים זה היה ככה ולפעמים ככה.
גם היה יותר קשה לשלוט בטמפ', כמובן.
היוניקה נתנה קפה יותר טוב ועקבי - בגלל השליטה בטמפ' - אבל גם שם לא עשיתי סינגל דוזינג.
עם ה-R58, שהיא חיה אחרת לגמרי, החלפתי גם מטחנה וגם עברתי לשיטת הכנה אחרת לחלוטין.
זה אומר שהחלפתי הרבה מדי פרמטרים מכדי שאוכל לומר בוודאות מה ההבדל והיכן הוא נעוץ.
במקומך, הייתי:
1. עובר לסינגל דוזינג + שקילה של כל מנה
על הדרך, אתה חייב גם לשחק עם דוזינג שונה - נסה 15 גר', 17 גר', 16 גר' - כל כמות למשך כמה ימים, עד שתבין מה הדוז הנכון לסלסלה/מכונה שלך.
2. מודד טמפ' בראש של המכונה (יש לך טרמומטר?) ומנסה למצוא את הריטואל המדויק שמביא חזרתיות מבחינת חום ראש/מים.
אני זוכר שמדדנו עם האניטה וראינו שלקח לעסק להתאושש בדיוק 3 דק' - אחרי חליטה ועד החליטה הבאה.
מעל לזה - המים היו חמים מדי וצריך קולינג.
מתחת לזה - הראש קר מדי והמים לא בטמפ'.
אם תמדוד ותלמד - אח"כ יהיה לך הרבה יותר קל. אתה תדע שאם המכונה עומדת IDLE במשך X זמן אז צריך לעשות פלאש של 10 שניות *בערך* וזה מספיק טוב. הבערך הזה זה בדיוק מה שאתה מחפש - אבל לא תוכל להגיע למספר הזה בלי לעשות בדיקות מדוייקות ולהבין מה בדיוק קורה שם.