@richrach
·אני לא יכול לומר בוודאות שזו ההחלטה הנכונה

אבל אלו השיקולים שלי:
- zwave אירופאי - לא בא לי להתחיל להתעסק עם הברחות בכאלה כמויות.
- zwave ישראלי - האקו סיסטם לא מרשים במיוחד (עדיין); הפתרונות הלא אינטגרטיביים (כלומר מודול להתקנה מאחורי המתג) מרגישים לי קצת ״מצ׳וקמקים״ ולא אלגנטיים להתקנה (העמקת קופסאות, מלחמות עם חוטים סוררים, ללחוץ הכל בכוח וכו׳ - ראיתי את גיסי נלחם בזה ולא אהבתי); הפתרונות האינטגרטיביים (מתג + רדיו) שמצאתי יקרים משמעותית. בנוסף, בכל הדוגמאות שמצאתי מדובר במתג מחברה קטנה יחסית (בד״כ ישראלית) והיות ומדובר בפתרון שנראה לעין, אני לא יודע מה אעשה אם יתקלקל לי מתג בעוד כמה שנים והמוצר כבר לא זמין. כמו כן, לא מצאתי בתדר הישראלי פתרונות טובים ל-shadow של מתגים בצורה זולה וספונטנית.
ביטיצ׳ינו תחרותיים במחיר למודולים הלא אינטגרטיבים.
מגיעים מחברה עולמית ומכובדת שבשאיפה תחזיק את המוצרים בשוק זמן רב (ההיסטוריה היא כזו, בכל אופן), וזמינים לרכישה בהרבה מקומות (התקלקל מתג, אני קופץ לחנות חשמל וקונה חדש, או אפילו מזמין מאמזון גרמניה - אותו תדר, ומאושר לשימוש בישראל).
ויזואלית הם נראים סביר.
קלים מאוד להתקנה ולתחזוקה.
לא דורשים בקר מרכזי (זה יתרון אבל גם חסרון... כמו שכתבתי קודם יש פתרון אבל הוא מורכב טכנית).
ואחד הדברים שהכי אהבתי: קל וזול להוסיף shadow של מתגים. למה הכוונה? נגיד שאני רוצה לשלוט על מנורה או תריס מעוד מקום. קיים מודול אלחוטי זול (כ-250₪) ומופעל סוללה, שאני מדביק על הקיר, ועל ידי binding למתג אחר (או אפילו קבוצת מתגים מאותו סוג!) אני מקבל שליטה מעוד מקום, שנראית חיצונית אותו דבר כמו השליטה הרגילה (לא איזה שלט מיוחד), משתמשת באותה ״סמנטיקה״ כמו המתג המקורי (אור - on/off; תריס - למעלה/למטה/preset) ולא דורשת שום תשתית מיוחדת כגון קופסה בקיר.
לדוגמא, אם בחדר שינה יש לי 3 תריסים, ומחר אני מרגיש שיהיה לי נוח להוסיף מתג תריס מרכזי שיתפעל את כל התריסים בו״ז ונגיש לי מהמיטה, אני מוסיף אותו בקלות.
גם מתגי התרחישים שלהם הם מופעלי סוללה ונדבקים לקיר אבל נראים כמו מתג רגיל.
שים לב ששהבדל בין מתג תרחיש למתג shadow (נקרא בשפה שלהם Control) הוא שמתג shadow מדבר בסממטיקה של מה שהוא מפעיל (למשל במתג אור, לחיצה ראשונה תדליק ולחיצה שניה תכבה), בעוד שמתג תרחישים יביא תמיד את כל הפקודים שלו למצב נתון, לא משנה כמה פעמים תלחץ עליו.
כך שיש יתרון בשניהם.
אין לי מושג עד כמה יציבה ואמינה הרשת האלחוטית שלהם, אחזיק אצבעות...