מבולבל...

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

Whiggs כתב:
...
...
·יש דוגמאות?
...
שליטה מרחוק
אינטגרציה עם מערכות צד ג'

הרי המחשב המרכזי הוא גם ה-gateway לתוך התשתית של מערכת החשמל החכם.

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250

שליחה

מסוקרן.
יש התקדמות?

Whiggs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

שליחה

@richrach
·נכון לעכשיו נראה שמתקדם עם ביטיצ׳ינו. הזמנתי מספר קטן של מודולים לניסיון, ואמור להכניס את ההזמנה הגדולה בהמשך.

אחרי שיותקן אני אוכל לעדכן איך המערכת.

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שזו למעשה מערכת סגורה?

Whiggs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@richrach
·כן.
סגורה, אבל למי שממש מתעקש יש אפשרות לממשק למערכות אחרות דרך מחשב בקר.
הם מוכרים לך dongle באיזה 300₪, שמתחבר לרשת הזיגבי, והשליטה עליו במחשב היא דרך טרמינל (com port).
יש פרוטוקול טקסטואלי מאוד פשוט שמאפשר ללוח פיקוד לכל תחנה ברשת, וכן לנטר ולקבל הודעות מתפרצות שעוברות ברשת.

למי שיש זמן וכישורי תכנות, יכול לממשק את המערכת לבקרים אחרים, אלקסה וכד׳

אבל זה לא נחוץ לי בשלב ראשון.

אני מאוד אוהב את העיקרון שלהם של shadow של מתגים.

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ומה היה השיקול לבחור במערכת זו על פני ZWAVE ?

Whiggs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@richrach
·אני לא יכול לומר בוודאות שזו ההחלטה הנכונה :) אבל אלו השיקולים שלי:
- zwave אירופאי - לא בא לי להתחיל להתעסק עם הברחות בכאלה כמויות.
- zwave ישראלי - האקו סיסטם לא מרשים במיוחד (עדיין); הפתרונות הלא אינטגרטיביים (כלומר מודול להתקנה מאחורי המתג) מרגישים לי קצת ״מצ׳וקמקים״ ולא אלגנטיים להתקנה (העמקת קופסאות, מלחמות עם חוטים סוררים, ללחוץ הכל בכוח וכו׳ - ראיתי את גיסי נלחם בזה ולא אהבתי); הפתרונות האינטגרטיביים (מתג + רדיו) שמצאתי יקרים משמעותית. בנוסף, בכל הדוגמאות שמצאתי מדובר במתג מחברה קטנה יחסית (בד״כ ישראלית) והיות ומדובר בפתרון שנראה לעין, אני לא יודע מה אעשה אם יתקלקל לי מתג בעוד כמה שנים והמוצר כבר לא זמין. כמו כן, לא מצאתי בתדר הישראלי פתרונות טובים ל-shadow של מתגים בצורה זולה וספונטנית.

ביטיצ׳ינו תחרותיים במחיר למודולים הלא אינטגרטיבים.
מגיעים מחברה עולמית ומכובדת שבשאיפה תחזיק את המוצרים בשוק זמן רב (ההיסטוריה היא כזו, בכל אופן), וזמינים לרכישה בהרבה מקומות (התקלקל מתג, אני קופץ לחנות חשמל וקונה חדש, או אפילו מזמין מאמזון גרמניה - אותו תדר, ומאושר לשימוש בישראל).
ויזואלית הם נראים סביר.
קלים מאוד להתקנה ולתחזוקה.
לא דורשים בקר מרכזי (זה יתרון אבל גם חסרון... כמו שכתבתי קודם יש פתרון אבל הוא מורכב טכנית).
ואחד הדברים שהכי אהבתי: קל וזול להוסיף shadow של מתגים. למה הכוונה? נגיד שאני רוצה לשלוט על מנורה או תריס מעוד מקום. קיים מודול אלחוטי זול (כ-250₪) ומופעל סוללה, שאני מדביק על הקיר, ועל ידי binding למתג אחר (או אפילו קבוצת מתגים מאותו סוג!) אני מקבל שליטה מעוד מקום, שנראית חיצונית אותו דבר כמו השליטה הרגילה (לא איזה שלט מיוחד), משתמשת באותה ״סמנטיקה״ כמו המתג המקורי (אור - on/off; תריס - למעלה/למטה/preset) ולא דורשת שום תשתית מיוחדת כגון קופסה בקיר.
לדוגמא, אם בחדר שינה יש לי 3 תריסים, ומחר אני מרגיש שיהיה לי נוח להוסיף מתג תריס מרכזי שיתפעל את כל התריסים בו״ז ונגיש לי מהמיטה, אני מוסיף אותו בקלות.
גם מתגי התרחישים שלהם הם מופעלי סוללה ונדבקים לקיר אבל נראים כמו מתג רגיל.
שים לב ששהבדל בין מתג תרחיש למתג shadow (נקרא בשפה שלהם Control) הוא שמתג shadow מדבר בסממטיקה של מה שהוא מפעיל (למשל במתג אור, לחיצה ראשונה תדליק ולחיצה שניה תכבה), בעוד שמתג תרחישים יביא תמיד את כל הפקודים שלו למצב נתון, לא משנה כמה פעמים תלחץ עליו.
כך שיש יתרון בשניהם.

אין לי מושג עד כמה יציבה ואמינה הרשת האלחוטית שלהם, אחזיק אצבעות...

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

אשמח מאד אם תוכל להוסיף כמה לינקים למודולים הרלונטיים באתרים בחו"ל - מק"טים רלונטיים ועוד אתרים עם מידע על המערכת האלחוטית שלהם.

תודה!
אורן.

Whiggs פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019