האם יש מקצוע כזה כיול-מן? איש שמכייל לך את המערכת אם אמצעים הכי טובים בשוק?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
@itay123
אני מדבר על טכנאי סאונד - כזה שלמשל מכייל ציוד להופעה באיצטדיון.
איתי - לכתוב על דפי האתר זה קל, וקל גם לקרוא.
לך יש שעות שלא לומר שנות נסיון רבות.
לרובנו - חלק יש יותר חלק יש פחות. בוודאי לא כמו הנסיון שלך.
חוץ מזה - לרובנו יש גם בעייית אפשריות מיקום כי לא מדובר בחדרים ייעודיים.
חשוב מכל - לכל אחד יש משהו שהוא אוהב, או חושב שהוא אוהב. אני יכול לומר שהייתי אצל מישהו שהתלהב מאוד מאיך שנשמע אצלנו - ועוד עם DIRAC, לא התלהבתי בכלל.
עד היום הקולנוע ביתי שבו הכי נדהמתי ולא יכול לשכוח זה אצל מיודענו איציק שלא באתר כיום.
הסאב דפק בעוצמות, היריות חדרו גם את הספה.
חוויה.
אני מדבר על טכנאי סאונד - כזה שלמשל מכייל ציוד להופעה באיצטדיון.
איתי - לכתוב על דפי האתר זה קל, וקל גם לקרוא.
לך יש שעות שלא לומר שנות נסיון רבות.
לרובנו - חלק יש יותר חלק יש פחות. בוודאי לא כמו הנסיון שלך.
חוץ מזה - לרובנו יש גם בעייית אפשריות מיקום כי לא מדובר בחדרים ייעודיים.
חשוב מכל - לכל אחד יש משהו שהוא אוהב, או חושב שהוא אוהב. אני יכול לומר שהייתי אצל מישהו שהתלהב מאוד מאיך שנשמע אצלנו - ועוד עם DIRAC, לא התלהבתי בכלל.
עד היום הקולנוע ביתי שבו הכי נדהמתי ולא יכול לשכוח זה אצל מיודענו איציק שלא באתר כיום.
הסאב דפק בעוצמות, היריות חדרו גם את הספה.
חוויה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין ממש קשר.Itay_Pollak כתב:@grahav
יש מקצוע של טכנאי סאונד.
להגיד לך שהם בד"כ מיועדים לקולנוע ביתי? לא בטוח.
האם יש להם ציוד מקצועי שיוכל לעזור, נסיון רב בסאונד ובתיקונים - כן.
הצרה הגדולה שבמערכת ביתית זה בד"כ לא משתלם. כי זה יכול לקחת זמן רב - שיעלה בכיוון האלף ש"ח אני מעריך....
למקצוע עליו הוא מדבר קוראים אקוסטיקאי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
עם רסיבר בינוני מינוס כמו RX-V781 לא ההיתי טורח עם כיול קצועי. חבל על הכסף, כי איש מקצוע לכל היותר יוכל להמליץ על שינוי מיקום רמקולים טיפול אקוסטי במידת האפשר והצורך, ובסוף יריץ את אשף הכיול מחדש... אם היה לך רסיבר יותר תקדם כמו RX-A3070 אז היה על מה לדבר על כיול מקצועי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה אולי סמנטי, אבל טכנאי סאונד יושב באולפן ועוסק בהקלטה\מיקס או עריכה. התפקיד שלו הוא לממש באמצעות כלים טכניים את החזון של המפיק והאומן. בדר"כ הטכנאי יושב בחדר שכבר טופל אקוסטית.HazooM כתב:מישהו אחד מדבר על טכנאי סאונד שמתעסק בכיול של הציוד עצמו ומישהו אחר מדבר על יועץ אקוסטיקה..........
אקוסטיקאי מתעסק בפיזיקה של גלי הקול, במדידות, בחומרים אקוסטיים והשפעתם על פיזור או דעיכת הסאונד ובהתאמת פתרונות DSP לבעיות אקוסטיות בחדר.
מן הסתם אלו שני מקצועות שונים לגמרי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
למעשה איתי רשם:Lior_M כתב:זה אולי סמנטי, אבל טכנאי סאונד יושב באולפן ועוסק בהקלטה\מיקס או עריכה. התפקיד שלו הוא לממש באמצעות כלים טכניים את החזון של המפיק והאומן. בדר"כ הטכנאי יושב בחדר שכבר טופל אקוסטית.......
אקוסטיקאי מתעסק בפיזיקה של גלי הקול, במדידות, בחומרים אקוסטיים והשפעתם על פיזור או דעיכת הסאונד ובהתאמת פתרונות DSP לבעיות אקוסטיות בחדר.
מן הסתם אלו שני מקצועות שונים לגמרי....
הכנת הופעה ברמה הזו מתעסקת נטו בכיול של הציוד (הרב), לפעמים ברמות פסיכיות לגמרי, אז נא לא להשוות לטכנאי שעושה מיקס וכדומה באולפן. אני לא רואה הצדקה של "שימוש" בטכנאי סאונד, אני רק מסביר את הנקודה שלו.אני מדבר על טכנאי סאונד - כזה שלמשל מכייל ציוד להופעה באיצטדיון....
@grahav
·
לדעתי Sexter יותר דבר על איכות הפרוססור, מנוע DSP ואיכות הכיול המתקדם יותר הקיים בדגמי הדגל של ימאהה.
לגבי ה DENON אתה מזכיר לי נשקחות לפני כמעט עשור כאשר היה לי את את ה A1XV שנחשב עד היום ל"רסיבר" הכי טוב שהם הוציאו בהיסטוריה של DENON -יותר מה A1HD שהחליף אותו (שגם היה לי).
לצערי DENON של העשור הקודם מת ונקבר.
ההשקעה והעלות כבר לא כדאית.
והם הפסיקו לייצר Japan's A1 Flagships.
·
לדעתי Sexter יותר דבר על איכות הפרוססור, מנוע DSP ואיכות הכיול המתקדם יותר הקיים בדגמי הדגל של ימאהה.
לגבי ה DENON אתה מזכיר לי נשקחות לפני כמעט עשור כאשר היה לי את את ה A1XV שנחשב עד היום ל"רסיבר" הכי טוב שהם הוציאו בהיסטוריה של DENON -יותר מה A1HD שהחליף אותו (שגם היה לי).
לצערי DENON של העשור הקודם מת ונקבר.
ההשקעה והעלות כבר לא כדאית.
והם הפסיקו לייצר Japan's A1 Flagships.
@grahav
·
הדנון הוא בהחלט ברמה שווה להשקיע בו כיול מקצועי, אבל זמנו כבר עבר כי אתה בטח לא תתפשר על פורמטי סאונד לא עדכניים. זה שהוא משמש כ POWER זה בהחלט משדרג את הסאונד מבחינת ההגברה, אבל אתה עדיין תקוע עם רסיבר או פרה בינוני כמו ה 781. מספיק שתשדרג למשהו כמו RX-V1070 כבר לא תזדקק לכיול מקצועי כי הסאונד ישתפר משמעותית. אתה יכול לשקול לרכוש רק פרה רב ערוצי. אבל תלוי בקונפיגורציה, אתה תזדקק למגבר נוסף לקבלת אטמוס מלא.
·
הדנון הוא בהחלט ברמה שווה להשקיע בו כיול מקצועי, אבל זמנו כבר עבר כי אתה בטח לא תתפשר על פורמטי סאונד לא עדכניים. זה שהוא משמש כ POWER זה בהחלט משדרג את הסאונד מבחינת ההגברה, אבל אתה עדיין תקוע עם רסיבר או פרה בינוני כמו ה 781. מספיק שתשדרג למשהו כמו RX-V1070 כבר לא תזדקק לכיול מקצועי כי הסאונד ישתפר משמעותית. אתה יכול לשקול לרכוש רק פרה רב ערוצי. אבל תלוי בקונפיגורציה, אתה תזדקק למגבר נוסף לקבלת אטמוס מלא.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני לא אומר אומר שלמכייל קוראים טכנאי סאונד, אלא שאדם כזה יכול לכייל, מכיוון שיש לו המון ידע ומכשור.
הטענה הזו מגיעה מחבר שעבדתי איתו שזה היה בהשכלתו והסביר שבזכות ההשכלה והציוד יכול להגיע לתוצאות טובות מאוד.
ברור שאם תבואו עם רסיבר דפוק ו/או רסיבר שלא ניתן לכיול - הוא לא יכול להיות קוסם. אבל זה גם אומר שהזמן שהוא יאלץ לעבוד יהיה קצר יותר.
הטענה הזו מגיעה מחבר שעבדתי איתו שזה היה בהשכלתו והסביר שבזכות ההשכלה והציוד יכול להגיע לתוצאות טובות מאוד.
ברור שאם תבואו עם רסיבר דפוק ו/או רסיבר שלא ניתן לכיול - הוא לא יכול להיות קוסם. אבל זה גם אומר שהזמן שהוא יאלץ לעבוד יהיה קצר יותר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73267
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
·HazooM כתב:למה להתעסק עם הכיול? הכיול זה לא קסם שיהפוך מערכת גרועה לטובה, ויכול אפילו להפוך מערכת טובה לפחות טובה. מערכת הכיול לא יכולה לתקן בעיות אקוסטיקה וזו הבעיה העיקרית ברוב המערכות של אנשים - אפס טיפול אקוסטי..........
מסכים, השאלה מי יכול לייעץ לגבי טיפול אקוסטי? יש גופים/אנשים שמתעסקים בזה בארץ בקנה מידי אישי/פרטי ולא לגופים גדולים/אולפנים?
ודאי, אבל גם פה אני לא רואה הצדקה. מילא למי שיש חדר יעודי אז זה רעיון לא רע, אבל בסלון מגורים ישראלי טיפוסי? כמעט אי אפשר לעשות כלום מעבר לטיפול בתקרה ואולי פה ושם בקירות. מי שרוצה יותר הוא או רווק או עומד להתגרש.Huber כתב:·......
מסכים, השאלה מי יכול לייעץ לגבי טיפול אקוסטי? יש גופים/אנשים שמתעסקים בזה בארץ בקנה מידי אישי/פרטי ולא לגופים גדולים/אולפנים?...