לפני רכישת מסך סופר-עצבני: שאלה למומחים
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני לא מומחה ולכן אני לא אומר את דעתי...
·oris74 כתב:אני לא מבין איך אנשים שלא זכו בתואר מומחים מעיזים להגיב לשירשור!!!...
ידידי,
אל תהיה כבד
הכוונה היתה לקבל מושג ראשוני נקודתית מהחבר'ה שציינתי כי הרכישה היתה בקנה בטווח הזמן המיידי עקב הצעה מאד אטרקטיבית שקיבלתי.
כמובן שאני לא פוסל אף אחד כאן
לבסוף הוחלט להמתין קצת עד שיתבררו הפרטים על ה C7 ואז להחליט בין שני הדגמים
@RafalovitchTom
·
לסוני כבר יש OLED אבל המחיר בשמיים כרגע. LED LOCAL DIMMING עדיף כרגע על OLED ואם רק בגלל בעיית הצריבה הזמנית שיש בכל OLED. מה שגם אין מספיק נתונים כדי לדעת כיצד התמונה מ OLED תראה לאחר 50 אלף שעות שימוש. גם ל CRT יש הארה מקומית מושלמת, אולי תמליץ לו לחזור לזה...? אני מאמין שה OLED לא ישרוד להרבה זמן. תיאורית שילוב של LCD עם QUANTUM DOT יכול להפיק FULL LOCAL DIMMING בו כל פיקסל LCD מואר בנפרד עי QD...
·
לסוני כבר יש OLED אבל המחיר בשמיים כרגע. LED LOCAL DIMMING עדיף כרגע על OLED ואם רק בגלל בעיית הצריבה הזמנית שיש בכל OLED. מה שגם אין מספיק נתונים כדי לדעת כיצד התמונה מ OLED תראה לאחר 50 אלף שעות שימוש. גם ל CRT יש הארה מקומית מושלמת, אולי תמליץ לו לחזור לזה...? אני מאמין שה OLED לא ישרוד להרבה זמן. תיאורית שילוב של LCD עם QUANTUM DOT יכול להפיק FULL LOCAL DIMMING בו כל פיקסל LCD מואר בנפרד עי QD...
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
@Sexter
·לצערי oled ראיתי רק בתצוגות - וזה נראה מדהים !! המחיר כרגע מחוץ לתקציב, 10K ל-55״ זה קצת מוגזם....
לא יכול לחוות דעתי, לרוב כאשר הסתובבתי בחנויות של טלוויזיות רובן נראו לי אותו הדבר פחות או יותר (למעט מותגים סינים שנראו ממש גרועים ו-oled שהיה ברמה אחרת לחלוטין).
לא יודע לנבא את העתיד אבל אם המחירים של הטכנולוגיה ירדו, אני מאמין שהיא תשלוט בענף ולו רק בגלל יתרון עובי המסך הדקיק שהיא מביאה איתה (ראה ערך W7 wallpaper tv)
·לצערי oled ראיתי רק בתצוגות - וזה נראה מדהים !! המחיר כרגע מחוץ לתקציב, 10K ל-55״ זה קצת מוגזם....
לא יכול לחוות דעתי, לרוב כאשר הסתובבתי בחנויות של טלוויזיות רובן נראו לי אותו הדבר פחות או יותר (למעט מותגים סינים שנראו ממש גרועים ו-oled שהיה ברמה אחרת לחלוטין).
לא יודע לנבא את העתיד אבל אם המחירים של הטכנולוגיה ירדו, אני מאמין שהיא תשלוט בענף ולו רק בגלל יתרון עובי המסך הדקיק שהיא מביאה איתה (ראה ערך W7 wallpaper tv)
ראיתי את ה Z9 של סוני בחו"ל
וגם באולם התצוגה של ישפאר ("65) לפני מספר חודשים.
המסך בלט מאד מאד באיכות התמונה המדהימה שלו
בהשוואה לכל שאר המסכים באולם.
כשראיתי אותו עדיין לא היה להם מחיר נקוב.
מעניין כמה הוא עולה היום.
בתור "לא מומחה", מה זה C7 (רונאלדו?)
בתור "לא מומחה", מה זה C7 (רונאלדו?)
·se1 כתב:ראיתי את ה Z9 של סוני בחו"ל
בתור "לא מומחה", מה זה C7 (רונאלדו?)...
אכן,המסך הזה טוב יותר מכל מסך אולד מסידרת 2016.
רונאלדו = CR7
דגם מסך של LG מסידרת 2017 = LG65 C7
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
רק אציין שהרבה דברים ממה שרשם קודם Sexter לא נכונים,
לא ידועה לי בעיית צריבה רצינית ב- E6 ולמעשה לא מכיר בעיות צריבה רציניות בכללי ב- OLED. המסכים יכולים להיצרב אך רק בשימוש ממש ממש לא הגיוני (כמו להשאיר משהו סטטי למספר ימים בכח). בתור גיימר שמשחק כבר משהו כמו שנתיים עם OLED (לעיתים יום שלם רצוף) אני יכול להעיד שאין צריבות ב- OLED. יכולות להיות לעיתים צבירות תמונה שנשארות למספר שניות/דקות ולאחר מכן נעלמות, לא מעבר.
ה- E6 גם יודע להציג 3D FHD עם מלוא הרזולוצייה ועל פי ביקורות גם נותן (כמו גם כמה מסכי OLED אחרים) את התלת מימד הכי טוב שיש לשוק הביתי....
כבעלים של E6 אני יכול לאשר את האמור לעי"ל ולהוסיף שלפניה היתה לי סוני ואם היתי יכול לרכוש את מסך הדגל הבא של סוני שיהיה OLED הייתי עושה כך.
כפי שצויין, טכנולוגיית ה OLED כיום לא משאירה סיכוי ל LED בכל הנוגע ל קונטראסט /שחורים מוחלטים מכוון שכל פיקסל "יודע" ויכול לכבות עצמו לחלוטין.
כנ"ל לגבי איכות התמונה שתישאר זהה מכל זוית צפיה להבדיל מ LED.
·טלHD כתב:......![]()
![]()
כבעלים של E6 אני יכול לאשר את האמור לעי"ל ולהוסיף שלפניה היתה לי סוני ואם היתי יכול לרכוש את מסך הדגל הבא של סוני שיהיה OLED הייתי עושה כך.
כפי שצויין, טכנולוגיית ה OLED כיום לא משאירה סיכוי ל LED בכל הנוגע ל קונטראסט /שחורים מוחלטים מכוון שכל פיקסל "יודע" ויכול לכבות עצמו לחלוטין.
כנ"ל לגבי איכות התמונה שתישאר זהה מכל זוית צפיה להבדיל מ LED....
צר לי לאכזב אותך
ה Z9 שונה מכל מסך LED שראית או שמעת
אני כבר משוכנע שהוא עולה בסה"כ האיכויות שלו על LG OLED
החיסרון היחיד-זוית צפייה,ומי שיושב מול המסך,עבורו זה לא משמעותי.
ה C7 היא שיפור משמעותי ל E6 (התוספת הכספית על ה E7 לא מצדיקה רכישה,ההבדלים הם מינוריים)
שם המישחק יהיה המחיר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@miki775
אתה יכול להמשיך להיות משוכנע, אבל הסוני Z9D מכילה 630 אזורי תאורה, בזמן שה-OLED מכיל 8,294,400 אזורים.
יכול להיות שלשימושים שלך, בסביבת הצפיה שלך הסוני תהיה עדיפה. אין זה אומר שהיא עולה על ה-LG. לכל אחד מהמסכים האלה יש את היתרונות והחסרונות שלו. זוית צפיה רחבה זה חשוב (לדעתי) כי לא תמיד בא לי או יוצא לי לשבת בדיוק מול המסך. בנוסף, אפילו אם אתה יושב בדיוק באמצע, כשאתה יושב מספיק קרוב למסך, אז תראה עיוותי צבע בצדדים במרבית\כל מסכי LCD מבוססים VA וכנראה גם IPS.
אתה יכול להמשיך להיות משוכנע, אבל הסוני Z9D מכילה 630 אזורי תאורה, בזמן שה-OLED מכיל 8,294,400 אזורים.
יכול להיות שלשימושים שלך, בסביבת הצפיה שלך הסוני תהיה עדיפה. אין זה אומר שהיא עולה על ה-LG. לכל אחד מהמסכים האלה יש את היתרונות והחסרונות שלו. זוית צפיה רחבה זה חשוב (לדעתי) כי לא תמיד בא לי או יוצא לי לשבת בדיוק מול המסך. בנוסף, אפילו אם אתה יושב בדיוק באמצע, כשאתה יושב מספיק קרוב למסך, אז תראה עיוותי צבע בצדדים במרבית\כל מסכי LCD מבוססים VA וכנראה גם IPS.
·TheCoolest כתב:@miki775
יכול להיות שלשימושים שלך, בסביבת הצפיה שלך הסוני תהיה עדיפה. אין זה אומר שהיא עולה על ה-LG. לכל אחד מהמסכים האלה יש את היתרונות והחסרונות שלו. זוית צפיה רחבה זה חשוב (לדעתי) כי לא תמיד בא לי או יוצא לי לשבת בדיוק מול המסך. בנוסף, אפילו אם אתה יושב בדיוק באמצע, כשאתה יושב מספיק קרוב למסך, אז תראה עיוותי צבע בצדדים במרבית\כל מסכי LCD מבוססים VA וכנראה גם IPS....
בתכלס,חזרת על מה שרשמתי
אחרי הרבה חפירות ברשת,חוץ מנושא זוית הצפייה-המסך הזה טוב יותר מה e6.
אתרשם מהשיפורים של ה c7 ביחס ל e6 ואקבל החלטה
- טלHD
- גורו

·TheCoolest כתב:@miki775
יכול להיות שלשימושים שלך, בסביבת הצפיה שלך הסוני תהיה עדיפה. אין זה אומר שהיא עולה על ה-LG. לכל אחד מהמסכים האלה יש את היתרונות והחסרונות שלו. זוית צפיה רחבה זה חשוב (לדעתי) כי לא תמיד בא לי או יוצא לי לשבת בדיוק מול המסך. בנוסף, אפילו אם אתה יושב בדיוק באמצע, כשאתה יושב מספיק קרוב למסך, אז תראה עיוותי צבע בצדדים במרבית\כל מסכי LCD מבוססים VA וכנראה גם IPS....
מלאכתי נעשית ע"י אחרים...
יכול להיות שהסוני המדוברת היא מסך ה led הטוב בעולם.
אבל הטכנולוגיה מוגבלת לרף מסויים ש oled עבר אותו מזמן.
דרך אגב, גם במסכים לטלפונים ניידים, לאפל כנראה מסך ה lcd הטוב ביותר.
השנה הם הבינו שטכנולוגית לא ניתן להגיע לאיכויות oled והזמינו מיריבתם המושבעת סמסונג, 70 מיליון מסכי oled לאיפון הבא שלהם (איפון 8 כנראה).
·טלHD כתב:·......
![]()
מלאכתי נעשית ע"י אחרים...![]()
יכול להיות שהסוני המדוברת היא מסך ה led הטוב בעולם.
אבל הטכנולוגיה מוגבלת לרף מסויים ש oled עבר אותו מזמן.
דרך אגב, גם במסכים לטלפונים ניידים, לאפל כנראה מסך ה lcd הטוב ביותר.
השנה הם הבינו שטכנולוגית לא ניתן להגיע לאיכויות oled והזמינו מיריבתם המושבעת סמסונג, 70 מיליון מסכי oled לאיפון הבא שלהם (איפון 8 כנראה)....
איזו מלאכה בדיוק?
תקרא ביקורות....
- טלHD
- גורו

שלחת אותי לקרוא ביקורות?
לכל מי שכותב את הביקורות יש מסך oled בבית.
במחשבה שנייה, לפי התגובות שלך אתה מתעלם מעובדות.. אבל אתה צודק... תקנה מסך led.
במחשבה שנייה, לפי התגובות שלך אתה מתעלם מעובדות.. אבל אתה צודק... תקנה מסך led.
·מה פסול בלקרוא ביקורות של דגם שאולי פיספסת?טלHD כתב:שלחת אותי לקרוא ביקורות?![]()
במחשבה שנייה, לפי התגובות שלך אתה מתעלם מעובדות.. אבל אתה צודק... תקנה מסך led....
מה אגיד לך,יש לך LG OLED בבית מסידרת 2016
WOW אמיתי

ובמחשבה שנייה,אם אתה כל כך יורד לפרטים הקטנים,לא היה כדאי שתחכה 3 חודשים לראות אולי סידרה 7 תהייה כזו משופרת(וזה מה שהולך להיות) ביחס לסידרה 6 (ועל הדרך להשיג הוזלה נוספת במחיר של דגם מוחלף) ?
נושא הבהירות למשל..?
שירשור זה התחיל כש- @miki775 שאל על מסך מסויים שהוא אחד המסכים הטובים היום בשוק, ואת הדעה של אנשים
בפורום לגבי ההבדל בין המסך הזה למסך פרימיום אחר. מעצם העובדה שכל אחד מהמסכים בנוי בטכנולוגיה שונה
מהשני, השירשור עבר כצפוי לדיון הרגיל על הבדל בין הטכנולוגיות השונות, וכשזה קורה אז אנחנו שוב חוזרים למצב
שכל צד בדיון מביא נתונים על יכולות של כל טכנולוגיה, נתונים שחלקם נכונים אבל חלקם האחר הוא איפה שהוא בסביבה
הקרובה או המעט יותר רחוקה של נכונות.
לדעתי בדיון כזה יש בעיה מעט יותר גדולה, וזו בעיה שאני מנסה לדבר עליה (פחות או יותר) בשנתיים האחרונות. הבעיה
הזו היא בעיה כללית שקשורה לצורה בה הורגלנו לחשוב על הנושא הזה כבר לפני עשרות שנים, אבל לדעתי היא באה
כיום יותר לביטוי בדיונים כאלה כשמביאים את אותם הנתונים שהזכרתי לגבי טכנולוגיית ה- OLED, והסיבה שדברים
אלו באים יותר לביטוי בטכנולוגיה הזו קשורה ליכולות המשופרות של הטכנולוגיה הזו בתחומים מסויימים שלמסכים בדרך
כלל היתה בעיה בהם, ולכן תמיד רצינו ביצועים כמה שיותר טובים באותם התחומים, אך לא תמיד חשבנו או ברצינות
ניסינו לבדוק מה יכולות ההשלכות של היכולות הללו, אנחנו רק הסתמכנו על אותה הצורה בה הורגלנו לחשוב על הנושא
בתקופה שמסכים לא יכלו אפילו להתקרב ליכולות המסכים של היום.
אחת הבעיות הגדולות שלדעתי יש עם ראייה כזו של הדברים היא שאפילו אם כל הנתונים שהובאו בתגובות הקודמות
לגבי יכולות הטכנולוגיה הזו נכונים במאת האחוזים, אף אחד לא עוצר לרגע לשאול את עצמו, אם זה שהמסך או
הטכנולוגיה הספציפית הזו יכולה להגיע לכאלה יכולות מרשימות באמת אומר שאנחנו יכולים לנצל אותן, כמה באמת
חשוב שהמסך יכול על הנייר להגיע לרמות שחור כל כך נמוכות, כמה חשוב שמבחינה מתמטית רמת שחור כל כך
נמוכה נותנת קונטרסט כל כך גבוה, והאם יכול להיות צד שלילי בלנסות ולנצל בצורה מלאה רמת שחור או קונטרסט
כזה. דבר דומה יכול להיות בשאלה כמה באמת אנחנו יכולים להבחין בכך שבטכנולוגיה הזו ניתן לכבות בנפרד
כל אחד מהפיקסלים במסך, או שאנחנו יכולים לקבל אפקט לא רחוק מזה אם ניתן יהיה לכבות בנפרד רק אזורים
יותר מעט יותר גדולים. ויש עוד לא מעט נושאים כאלה שאנחנו מצטטים יכולות מרשימות שתמיד אמרו לנו שהן
הכי חשובות מבלי לעצור ולחשוב כמה זה נכון, או אם יש איזו שהיא מגבלה שמשפיעה על הניצול של יכולות
כאלה.
וזה מביא אותי לבעיה הכללית שעליה אני מדבר והיא שעם היכולות המאוד מרשימות של אותם המסכים אנחנו
כמעט אף פעם לא לוקחים בחשבון את הדברים שיכולים למנוע מאיתנו להנות מאותן היכולות ובראש ובראשונה
אני מדבר על היכולות שלנו עצמנו או יותר נכון של מערכת הראייה שלנו והצורה שהיא מתפקדת.
כשנקבעו לפני הרבה שנים כל היסודות למערכת שבה משתמשים היום (והכוונה היא להכל מיצירת התוכן,
היכולות של אותות הוידאו עצמם, וצורת העבודה של המסכים), נלקחו בחשבון כל אותם הדברים שהזכרתי ואז גם
נעשו התאמות ליכולות הללו שלנו וגם בהתחשב בטכנולוגיה המאוד שונה שהיתה אז. אמנם במשך השנים נעשו
התאמות של המערכת הזו לשיפורים בטכנולוגיה אך הבסיס נשאר פחות או יותר כמו שהיה (בעיקר כשמדברים על
תכנים ב- SDR ). גם כל אותן הפרקטיקות וצורת המחשבה על יכולות המסכים שבה אנחנו עוד משתמשים כיום
נקבעו אז כדי לתת כללי אצבע לבדוק יכולות מסכים מבלי שבאמת יהיה צריך להבין לעומק את כל היסודות של
המערכת. אבל היום כהשטכנולוגיה מאפשרת למסכים יכולות שבאותן השנים אפשר היה רק לחלום עליהן
אולי צריך לחזור ליסודות ולראות כמה כל אותם פרטיקות וכללי אצבע באמת נכונים, גם בהתחשב ביכולות
של המסכים אבל גם במבט לא פחות חשוב של איך אנחנו (או מערכת הראייה שלנו) מגיבה לכל אותם שינויים.
מבט כזה אולי ישנה מעט את הדעה של חלק מהאנשים לגבי מלחמת הטכנולוגיות.
גם לגבי עתיד הטכנולוגיות ואיזו טכנולוגיה תהיה זו שמתאימה יותר לדרישות שהיו בעתיד צורת ההתיחסות
היא לדעתי לא בדיוק נכונה, כי כאן רב האנשים שמדברים על OLED מנסים לא לקחת בחשבון את החסרונות
של טכנולוגיה זו (ויש כאלו).
כך שכל הנתונים של מסכים בטכנולוגית OLED באמת מרשימים אבל אולי יש דברים אחרים שאותם OLED
עושה פחות טוב מ- LCD ולכן התשובה לשאלה שבשירשור הזה היא אולי לא כל כך חד משמעית לטובת
OLED כמו שכמה אנשים כאן מציעים.
בפורום לגבי ההבדל בין המסך הזה למסך פרימיום אחר. מעצם העובדה שכל אחד מהמסכים בנוי בטכנולוגיה שונה
מהשני, השירשור עבר כצפוי לדיון הרגיל על הבדל בין הטכנולוגיות השונות, וכשזה קורה אז אנחנו שוב חוזרים למצב
שכל צד בדיון מביא נתונים על יכולות של כל טכנולוגיה, נתונים שחלקם נכונים אבל חלקם האחר הוא איפה שהוא בסביבה
הקרובה או המעט יותר רחוקה של נכונות.
לדעתי בדיון כזה יש בעיה מעט יותר גדולה, וזו בעיה שאני מנסה לדבר עליה (פחות או יותר) בשנתיים האחרונות. הבעיה
הזו היא בעיה כללית שקשורה לצורה בה הורגלנו לחשוב על הנושא הזה כבר לפני עשרות שנים, אבל לדעתי היא באה
כיום יותר לביטוי בדיונים כאלה כשמביאים את אותם הנתונים שהזכרתי לגבי טכנולוגיית ה- OLED, והסיבה שדברים
אלו באים יותר לביטוי בטכנולוגיה הזו קשורה ליכולות המשופרות של הטכנולוגיה הזו בתחומים מסויימים שלמסכים בדרך
כלל היתה בעיה בהם, ולכן תמיד רצינו ביצועים כמה שיותר טובים באותם התחומים, אך לא תמיד חשבנו או ברצינות
ניסינו לבדוק מה יכולות ההשלכות של היכולות הללו, אנחנו רק הסתמכנו על אותה הצורה בה הורגלנו לחשוב על הנושא
בתקופה שמסכים לא יכלו אפילו להתקרב ליכולות המסכים של היום.
אחת הבעיות הגדולות שלדעתי יש עם ראייה כזו של הדברים היא שאפילו אם כל הנתונים שהובאו בתגובות הקודמות
לגבי יכולות הטכנולוגיה הזו נכונים במאת האחוזים, אף אחד לא עוצר לרגע לשאול את עצמו, אם זה שהמסך או
הטכנולוגיה הספציפית הזו יכולה להגיע לכאלה יכולות מרשימות באמת אומר שאנחנו יכולים לנצל אותן, כמה באמת
חשוב שהמסך יכול על הנייר להגיע לרמות שחור כל כך נמוכות, כמה חשוב שמבחינה מתמטית רמת שחור כל כך
נמוכה נותנת קונטרסט כל כך גבוה, והאם יכול להיות צד שלילי בלנסות ולנצל בצורה מלאה רמת שחור או קונטרסט
כזה. דבר דומה יכול להיות בשאלה כמה באמת אנחנו יכולים להבחין בכך שבטכנולוגיה הזו ניתן לכבות בנפרד
כל אחד מהפיקסלים במסך, או שאנחנו יכולים לקבל אפקט לא רחוק מזה אם ניתן יהיה לכבות בנפרד רק אזורים
יותר מעט יותר גדולים. ויש עוד לא מעט נושאים כאלה שאנחנו מצטטים יכולות מרשימות שתמיד אמרו לנו שהן
הכי חשובות מבלי לעצור ולחשוב כמה זה נכון, או אם יש איזו שהיא מגבלה שמשפיעה על הניצול של יכולות
כאלה.
וזה מביא אותי לבעיה הכללית שעליה אני מדבר והיא שעם היכולות המאוד מרשימות של אותם המסכים אנחנו
כמעט אף פעם לא לוקחים בחשבון את הדברים שיכולים למנוע מאיתנו להנות מאותן היכולות ובראש ובראשונה
אני מדבר על היכולות שלנו עצמנו או יותר נכון של מערכת הראייה שלנו והצורה שהיא מתפקדת.
כשנקבעו לפני הרבה שנים כל היסודות למערכת שבה משתמשים היום (והכוונה היא להכל מיצירת התוכן,
היכולות של אותות הוידאו עצמם, וצורת העבודה של המסכים), נלקחו בחשבון כל אותם הדברים שהזכרתי ואז גם
נעשו התאמות ליכולות הללו שלנו וגם בהתחשב בטכנולוגיה המאוד שונה שהיתה אז. אמנם במשך השנים נעשו
התאמות של המערכת הזו לשיפורים בטכנולוגיה אך הבסיס נשאר פחות או יותר כמו שהיה (בעיקר כשמדברים על
תכנים ב- SDR ). גם כל אותן הפרקטיקות וצורת המחשבה על יכולות המסכים שבה אנחנו עוד משתמשים כיום
נקבעו אז כדי לתת כללי אצבע לבדוק יכולות מסכים מבלי שבאמת יהיה צריך להבין לעומק את כל היסודות של
המערכת. אבל היום כהשטכנולוגיה מאפשרת למסכים יכולות שבאותן השנים אפשר היה רק לחלום עליהן
אולי צריך לחזור ליסודות ולראות כמה כל אותם פרטיקות וכללי אצבע באמת נכונים, גם בהתחשב ביכולות
של המסכים אבל גם במבט לא פחות חשוב של איך אנחנו (או מערכת הראייה שלנו) מגיבה לכל אותם שינויים.
מבט כזה אולי ישנה מעט את הדעה של חלק מהאנשים לגבי מלחמת הטכנולוגיות.
גם לגבי עתיד הטכנולוגיות ואיזו טכנולוגיה תהיה זו שמתאימה יותר לדרישות שהיו בעתיד צורת ההתיחסות
היא לדעתי לא בדיוק נכונה, כי כאן רב האנשים שמדברים על OLED מנסים לא לקחת בחשבון את החסרונות
של טכנולוגיה זו (ויש כאלו).
כך שכל הנתונים של מסכים בטכנולוגית OLED באמת מרשימים אבל אולי יש דברים אחרים שאותם OLED
עושה פחות טוב מ- LCD ולכן התשובה לשאלה שבשירשור הזה היא אולי לא כל כך חד משמעית לטובת
OLED כמו שכמה אנשים כאן מציעים.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·ראיתי ביפן.miki775 כתב:אכן,התמזל מזלך לפגוש את 3 המסכים הטובים בעולם כיום.
היכן זה היה?...
אכן התמזל מזלי. לראות את שלושת ספינות הדגל (להוציא את סמסונג שאני לא ראיתי עדין בכלל ביפן) צמודות, בשורה אחת, באותו גודל ועם אותו תוכן (בHDR) זה באמת משהו שבדר״כ שמור לshootout. אין ספק שהיו אספקטים שהLG היתה טובה בהם יותר (לדוגמא חריץ צר וארוך של אור נראה בה הרבה יותר בהיר) וגם זה שהחלל מואר בא לרעת הLG. בסופו של דבר השאלה היא הכיול כי למשל איזורים חשוכים היו מפורטים בשניהם אבל משמעותית בהירים יותר בסוני. היו גם מצבים שצבעים נראו שונה בשלושת המסכים. למשל שמיים כחולים או צבע אדום. אני מדבר על הבדל משמעותי. קשה לומר מה נכון יותר אבל הצבעים בLG היו עמוקים יותר אך זה גם גרם לתחושה מעט מלאכותית של התמונה.
דווקא OLED של סוני עוד לא ראיתי בשום מקום. אולי בתצוגה שלהם בטוקיו (אם כי הם סגרו בתחילת החודש את אולם התצוגה הראשי שלהם לשיפוצים אז אין לדעת).
- טלHD
- גורו

·miki775 כתב:טל HD
מומלץ לקרוא את ה 3 השורות האחרונות..
(האמת,כי את השאר לא כ"כ הבנתי)
...
זהו בדיוק... שאני כן הבנתי.
ואת יתרונות ה oled אני רואה היטב בתכנים שאני צופה בהם ובתנאי התאורה שאני צופה בהם.
מי שצופה בחדר מואר מאוד ובתכנים אחרים אולי יהנה יותר ממסך שמסוגל להגיע ל 1,000 ניטים.
כנ"ל לגבי מי שתמיד צופה מול המסך שאולי לא יעריך את זויות הצפיה שלא מורידה מאיכות המסך וכד'. אני כן מעריך את היכולת הזו כי 10-15% מהזמן אני צופה מהמרפסת הצמודה לסלון בזווית כזו שלא תאפשר צפיה במסך led ללא איבוד איכות ושינוי בצבעים.
בנוסף לכך, בתנאי התאורה אצלי ה E6 במיטבה... ואני לא זקוק אפילו ל80% מיכולות הבהירות שלה.
עכשיו שיש לך יותר ידע היתרונות והחסרונות, תקבל החלטה לפני הצרכים והתנאי צפיה אצלך.