אז קניתי KEF LS50 אבל אני חושב מה לעשות עכשיו...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #21 

YuvalLevy כתב:@HazooM
·
בעיקר כשאני יושב בשולחן (בערך 90 אחוז מהזמן)
...
·מכל המידע שסיפקת השמטת פרט מאוד "שולי" והוא שאתה מעוניין ברמקולים לעמדת מחשב :wink:
אני מסכים עם HazooM ב-100% שמיקום הרמקולים נוראי.
אם היית מכניס את הנתון הזה היית מקבל המלצות שונות לחלוטין לגביי סוג הרמקולים.
בכל אופן נסה את שהומלץ לך ועדכן בבקשה מה התוצאה.

אגב גם כרטיס קול USB חיצוני הוא DAC חיצוני.
You pay peanuts, you get monkeys

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #22 

כמה דברים:
בטלוויזיה שלך כניראה יש יציאה אופטית שאותה אפשר לחבר למגבר שלך! ככה תעקוף את יציאת האוזניות של המחשב שלך שהיא גרועה מאוד.
המגבר שלך לדעתי לא מתאים לרמקולים האלה מכל הבחינות (כבר אמרתי את זה פעם ניראה לי..)
הרמקולים האלה לדעתי לא תוכננו בכלל שתשמע אותם ממרחק של מטר. . ניראה לי יותר כמו רמקול לסלון בינוני והאזנה ממרחק של 3 מטר נגיד.
הרמקול הימני שלך תקוע בפינה. זה הכי גרוע אקוסטית.

נ.ב. הרמקולים האלה טובים מאוד. סבלנות.

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

זה הכיוון

[img2=226x260]file:///C:/Users/idinisma/Desktop/1386488-kef-ls50-titanium-bookshelves-lt-1-mo-old.jpg[/img2]

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #24 

הרמקולים האלה לדעתי לא תוכננו בכלל שתשמע אותם ממרחק של מטר. . ניראה לי יותר כמו רמקול לסלון בינוני והאזנה ממרחק של 3 מטר נגיד.
...
אין דבר כזה רמקולים להאזנה מקרוב. מדובר בהנפצה של עולם הרמקולים לסטודיו. אם כבר ה- LS50 הוא מעולה להאזנה מקרוב דווקא בגלל שהוא עושה שימוש בדרייבר קואקסיאלי.
זה הכיוון
...
זה הכיוון למי שמאזין בסלון. הבחור בפירוש רשם ש- 90% מהזמן הוא מאזין מול המחשב.

diskmen
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

@HazooM
קיבלתי לגבי דרייברים קואקסיאליים ושמיעה מקרוב. צודק.

(((למרות זאת אני חושב שיש הבדל בין רמקולים ל near field ורמקולים לחדרים בינוניים. הבמה שנדרשת מהרמקולים היא שונה ,dispersion. גם הבאס נשמע אחרת לגמרי אם מרחק ההאזנה הוא 3 מטר ולא מטר אחד. האמת גם הטוויטרים יותר חדים בהאזנה מקרוב. )))

הכי קל ,במקום להתחיל לבזבז כסף על dac או מגבר, רק לשם הניסוי למקם את הרמקולים בשיטה הקלאסית כמו בתמונות ולהקשיב. במקרה הכי גרוע זה לא יעבוד. האמת אם זה כן יעבוד זה גם גרוע כי זה לא השימוש אליו פותח השרשור מיעד את הרמקולים..

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

@HazooM
·"דבר כזה רמקולים להאזנה מקרוב. מדובר בהנפצה של עולם הרמקולים לסטודיו. אם כבר ה- LS50 הוא מעולה להאזנה מקרוב דווקא בגלל שהוא עושה שימוש בדרייבר קואקסיאלי".

הדיון הזה כבר נפתח בעבר ואתה עדיין טועה, זו ממש לא "הנפצה", רמקול להאזנה קרובה מתוכנן שונה (בעיקר בקרוסאובר) עם פיזור הצליל בחלל בצורה שונה מרמקול שנועד להאזנה "לא קרובה".
רמקול HIFI ביתי
 רמקול HIFI ביתי
רמקול HIFI ביתי 2
 רמקול HIFI ביתי 2
רמקול nearfield
 רמקול nearfield
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 22/03/2017 6:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

2 ה"מפלים" הראשונים הם של רמקולים ביתיים, 2 ה"מפלים" לאחר מכן של רמקולים nearfield.
שים לב לנפילה בתחום התדר הגבוה ברמקולים ה-nearfield בזויות של מעל 0 מעלות בהשוואה לרמקולים הביתיים.
זו דוגמה אחת למאפיין שקיים ברמקולים nearfield ושונה מרמקולים HI FI ביתיים, ה"נפילה" שניראית ב"מפלים" משמעותה "במת צליל" ממוקדת יותר או צרה תחום שיצרניי רמקולים HI FI ביתיים דווקא מנסים לייצור ההיפך.
רמקול nearfield 2
 רמקול nearfield 2

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

נשלח בטעות :twisted:

HazooM
כתב
כתב

שליחה #29 

הדיון הזה כבר נפתח בעבר ואתה עדיין טועה, זו ממש לא "הנפצה", רמקול להאזנה קרובה מתוכנן שונה (בעיקר בקרוסאובר) עם פיזור הצליל בחלל בצורה שונה מרמקול שנועד להאזנה "לא קרובה".
...
כל מקרה לגופו. אתה תראה רמקולים, מדפיים לצורך העניין, עם פיזור סאונד רחב ועם פיזור סאונד צר גם באודיו ביתי וגם עם מוניטורים. אין שום סוג של עקביות בגלל שרשום על המוצר - Nearfield. קח לדוגמא דגם אחד בשלוף של GENELEC (תמונה מצורפת), יצרן מוניטורים מכובד כן? והפלא ופלא - פיזור סאונד רחב ויפה.

רוצה דוגמא נוספת? אין בעיה, סדרת ה- LSR של JBL שמשווקת כ- Nearfield, מקבלת שבחים בכל מקום ושאת דגם ה- LSR308 סקרתי בעבר וכולל פיזור סאונד רחב ויפה.

אם האג'נדה של היצרן היא פיזור סאונד רחב הוא יכוון לתוצאה הזו, לא משנה אם זה מוניטור אולפני, רמקול ביתי, או רמקול לרכב. במילים אחרות, אין דבר כזה רמקול להאזנה מקרוב.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

שים לב להנחתה של הגרף שצירפת ואיך הרמקול מתנהג בתחום הגבוה ותשווה ל"מפלים" של הרמקולים הביתיים שצירפתי, עדיין פיזור "צפוף" יותר.
גם לגביי ה-Jbl, שים לב לתגובות של אנשים שאתה נסמך עליהם ומה השימוש העיקרי של אותם אנשים שמשבחים אותם.
אבל אין בכוונתי להמשיך ולנסות "לשכנע" אותך, האמן במה שתירצה רק אל תפזר את דעתך כאילו היא מדעית או מוכחת, למרות הכל היא עדיין דעתך ויש הרבה גדולים, חכמים ומנוסים ממני שיחלקו עליה.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 22/03/2017 11:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #31 

freerider כתב:שים לב להנחתה של הגרף שצירפת ואיך הרמקול מתנהג בתחום הגבוה ותשווה ל"מפלים" של הרמקולים הביתיים שצירפתי, עדיין פיזור "צפוף" יותר.
גם לגביי ה-Jbl, שים לב לתגובות של אנשים שאתה נסמך עליהם ומה השימוש העיקרי של אותם אנשים שמשבחים אותם.
אבל אין בכוונתי להמשיך ולנסות "לשכנע" אותך, האמן במה שתירצה רק אל תפזר את דעתך כאילו היא מדעית או מוכחת, למרות הכל היא עדיין דעתך ויש הרבה שיחלקו עליה(חוץ ממני).
...
אם אתה טוען שהגרפים שצירפתי מראים פיזור חסית "צפוף", כנראה שאינך יודע איך לקרוא גרף פיזור. כדאי לך גם לקרוא קצת על חשיבות ה- Power response ברמקולים, וגם לקרוא קצת על קרוסאוברים ואיך הקרוסאובר לא לוקח חלק בפיזור הסאונד.

הפיזור בתדרים הגבוהים הוא פיזיקה פשוטה - טוויטר Dome רגיל, ריבון/פלאנר וכדומה יהיו עם פיזור לוקה בחסר בתדרים המאד גבוהים, אבל כאשר הטוויטר יושב בתוך מוליך גל או אפילו שופר, ישנה יותר שליטה בנושא הזה. אם תשים לב, מוניטורים מגיעים עם כל הסוגים, ולכל אחד התנהגות שונה, אל אף שעל כולם רשום Nearfield.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

הדיון הוא לא על ההבדלים בין מוניטורים שמוגדרים nearfield, אלא על המושג nearfield שאתה טוען שאינו קיים.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

HazooM כתב:

...
...
, וגם לקרוא קצת על קרוסאוברים ואיך הקרוסאובר לא לוקח חלק בפיזור הסאונד.
...
·גם זו טענה שגויה שלך.
רוב הקרוסאוברים של מוניטורים nearfield חותכים גבוה יותר או ב-slope חד יותר, דבר שמצמצם את טווח הפעולה של הטוויטר, גל של תדר גבוה יותר הוא "צר יותר" ויותר ממוקד בפיזור שלו, והוופר ברוב במיקרים ב"קצה" גבול היכולת שלו בתחום העליון.

וכמעט שכחתי, שים לב לגרף ול-power response שהוא יורד כאשר התדר עולה כאשר ברמקול ביתי השאיפה לגרף כמה שיותר ישר.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #34 

הדיון הוא לא על ההבדלים בין מוניטורים שמוגדרים nearfield, אלא על המושג nearfield שאתה טוען שאינו קיים.
...
אתה זה שהעלה את הנושא של פיזור סאונד שונה בין סוגי הרמקולים ואני הראתי לך שזה תופס על כל סוג של רמקול, מקצועי או ביתי, ועכשיו את טוען שזה לא הדיון? תחליט.

זה שהתעשייה המציאה את המונח לפני הרבה שנים גרמה לכך שהמונח הזה השתרשר בתודעה של המשתמשים, אבל זה לא הופך את זה לנכון. לשם המחשה, ואני מגזים פה, למה לומר לצרכן שהוא יכול לשטוף את הכלים עם אותו הסבון שהוא משתמש בו במקלחת אם אפשר להמציא בשבילו סבון נוסף שהוא צריך לרכוש?
רוב הקרוסאוברים של מוניטורים nearfield חותכים גבוה יותר או ב-slope חד יותר, דבר שמצמצם את טווח הפעולה של הטוויטר, גל של תדר גבוה יותר הוא "צר יותר" ויותר ממוקד בפיזור שלו, והוופר ברוב במיקרים ב"קצה" גבול היכולת שלו בתחום העליון.
...
הקרוסאובר הוא highpass, מה שאומר שהוא חותך את מה שמתחת לתחום העבודה של הטוויטר, לא מה שמעליו. נוסף על כך, מדובר על חיתוך באיזור ה- 2-3Khz לטוויטר בלי שופר או מוליך גל, כלומר הרבה מתחת לנקודה שבה הטוויטר מתחיל לפקס את הסאונד בתדרים הגבוהים. במילים אחרות, אין קשר בין זה לפיזור סאונד בתדרים הגבוהים של רמקולים, Nearfield או ביתיים.

יצרנים משתמשים ב- Slope גבוה יותר במוניטורים אולפניים כי הם יכולים לעשות זאת בקלות, הרי הקרוסאובר אקטיבי ולא פאסיבי. יש לזה יתרונות נוספים כגון עיוותים יותר נמוכים בתחום העבודה של הטוויטר, אבל מה שאתה מדבר עליו זה בכלל המעבר בין הטוויטר לוופר.
וכמעט שכחתי, שים לב לגרף ול-power response שהוא יורד כאשר התדר עולה כאשר ברמקול ביתי השאיפה לגרף כמה שיותר ישר.
...
מאיפה שלפת את הטענה הזו? אתה בכלל מבין מה המשמעות של גרף power response? לכל יצרן, מקצועי או ביתי יש אג'נדה אחרת. כולם קובעים שמוניטור הוא "שטוח", כאשר בפועל לא כולם כאלה, וכולם וקבעים שרמקול ביתי הוא לא "שטוח" למרות שבפועל כל מקרה לגופו ללא קשר למוצא הרמקול.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

@HazooM

·http://www.audioholics.com/loudspeaker- ... r-response

קרא את המאמר הזה שמתייחס לחלק ממה שאנחנו דנים בו ונמשיך משם...או שלא.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #36 

קרא את המאמר הזה שמתייחס לחלק ממה שאנחנו דנים בו ונמשיך משם
...
מכיר את המאמר (מאמר מצויין), אבל לא מבין מה הקשר לדיון שלנו? אתה טוען שמוניטור אולפני שמוגדר כ- Nearfield תוכנן במיוחד למטרה הזו, ואני טוען שזה קשקוש. המאמר לא מחזק את מה שאתה אומר, אלא טוען שקונפיגורציות מסויימות לא מתאימות לעבודה ב- Nearfield שזה בדיוק מה שאני כתבתי במאמר שעשיתי כבר ב- 2012 על ההבדלים בין רמקולים ביתיים למוניטורים.

אתה טוען שמוניטור שמוגדר כ- Nearfield יכלול פיזור סאונד יותר צר לעומת רמקול ביתי, ואני טוען שכל מקרה לגופו, בדיוק כפי שהדגמתי לך מקודם עם מוניטורים אולפניים בעלי פיזור סאונד רחב ומאוזן. אתה מוזמן לומר ל- JBL שהם לא יודעים מה הם עושים.

אם נשתמש במאמר שקישרת אליו, המסקנה היא שמה שרשמתי על ה- LS50, שהם מצויינים להאזנה מקרוב, היא נכונה, ככה שאתה בעצם מחזק את מה שרשמתי.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

חבל שלא הבנת את ההקשר של המאמר לדיון.
עצם העובדה שאתה מסכים שיש רמקולים עם פיזור צליל שונה ו"יכולים" להתאים או לא להתאים להאזנה קרובה יותר או "רחוקה" בהשוואה לאחרים זו כבר חצי עבודה :wink:
אני לא זוכר שכתבתי ש-Jbl לא יודעים מה "הם עושים", אך אני זוכר שכתבתי שתבדוק לאיזה יישום רוב הביקורות מתייחסות.
כמו כן לא זכור לי שהתייחסתי ל-Kef כמתאים או לא מתאים, אך כן זוכר שכתבתי לגביי מה המלצתי לו בשירשור קודם שפתח ובאותו שירשור גם נשאל לגבי ההגברה שלו, הרגליי ההאזנה שלו, סיגנונות המוזיקה שלהם הוא מאזין וגודל חלל ההאזנה.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #38 

עצם העובדה שאתה מסכים שיש רמקולים עם פיזור צליל שונה ו"יכולים" להתאים או לא להתאים להאזנה קרובה יותר או "רחוקה" בהשוואה לאחרים זו כבר חצי עבודה
...
אתה כל הזמן מסלף את הדברים שלי. בשום מקום לא טענתי שכל רמקול מתאים להאזנה מקרוב. אני כן טוען ששום רמקול לא מתוכנן מלכתחילה במיוחד כדי להתאים להאזנה מקרוב. אתה טוען שכן.
חבל שלא הבנת את ההקשר של המאמר לדיון.
...
המאמר מתרכז בקונפיגורציות שונות של דרייברים ברמקולים וההשפעה על פיזור הסאונד כתוצאה מזה. אמנם מציינים את עניין ה- Nearfield, אבל מסיבות אחרות לגמרי, מכיון שרמקולים עם סידור דרייברים לא סימטרי או עם מרחק גדול מדי בין הדרייברים לא יהיו אידיאלים להאזנה מקרוב, שוב פעם, משהו שאני כבר רשמתי במאמר שלי מ- 2012. אתה קישרת את המאמר, אז תסביר אתה מה ההקשר שלו לדיון.
אך אני זוכר שכתבתי שתבדוק לאיזה יישום רוב הביקורות מתייחסות
...
JBL מגדירים אותם כ- Studio Monitors, אז מה הבעיה בדיוק? מה עם ה- Genelec? גם כן מוניטור. מה הן הביקורות האלה שאתה מדבר עליהן כל הזמן ומה הרלוונטיות שלהן?

להזכירך אתה רשמת: "רמקול להאזנה קרובה מתוכנן שונה (בעיקר בקרוסאובר) עם פיזור הצליל בחלל בצורה שונה מרמקול שנועד להאזנה "לא קרובה"". הסברתי לך למה הקרוסאובר לא קשור וגם נתתי דוגמאות למוניטורים עם פיזור סאונד שנוגד את הטענה שלך, אבל אתה מעדיף ישר להכחיש כל דוגמא או הסבר נגדי שאני נותן לך.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

ברגע שהבנת שרמקולים מתנהגים שונה בסביבת nearfield בהשוואה לסביבת far field זו כבר התקדמות, בסוף תפנים שיש רמקולים שמתוכננים לעבודה בסביבת nearfield...או שלא וזה גם בסדר מבחינתי :lol:

HazooM
כתב
כתב

שליחה #40 

freerider כתב:ברגע שהבנת שרמקולים מתנהגים שונה בסביבת nearfield בהשוואה לסביבת far field זו כבר התקדמות, בסוף תפנים שיש רמקולים שמתוכננים לעבודה בסביבת nearfield...או שלא וזה גם בסדר מבחינתי :lol:
...
אתה מתנהג כמו ילד קטן. ביקשתי ממך כבר פעם אחת - לא לדחוף לי מילים לפה. אם אין לך מה להוסיף לדיון כי הגעת לקצה גבול הידע שלך אז אל תרשום כלום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”