·אתה מתכוון שלדעתך אין הבדל, כי יש הרבה שיחלקו על דבריך וכן עשו מבחן עיוור בין רסיברים או מגברים.
ושוב "סתם מתוך עניין" האם מגבריי מנורות ישמעו בדיוק אותו הדבר כמו מגבר טרנזיסטורי בעל אותו הספק ועל אותו רמקול?
...
·
סתם אוף טופיק - ברור שלדעתי, מציע להפסיק עם הקטע הזה, לדעתך או לא לדעתך.
זה פורום. כל מי שרושם משהו עושה זאת בהתאם לדעתו האישית, לא צריך לציין את זה כל פעם....
ולעניין, היה לי מגבר שהקדם שלו מנורתי והשוותי מול רסיבר ולא מצאתי הבדל בינהם, למעט המחיר המוגזם.
סתם אוף טופיק - ברור שלדעתי, מציע להפסיק עם הקטע הזה, לדעתך או לא לדעתך.
זה פורום. כל מי שרושם משהו עושה זאת בהתאם לדעתו האישית, לא צריך לציין את זה כל פעם....
ולעניין, היה לי מגבר שהקדם שלו מנורתי והשוותי מול רסיבר ולא מצאתי הבדל בינהם, למעט המחיר המוגזם.
...
·בגלל זה חשוב להציג שזו דעתך, כי אתה לא הצלחת לשמוע כל הבדל ויתכן שבשביל מישהו אחר ההבדל יהיה עצום.
מעבר לזאת ציינת דבר שהוא תמוה בעיניי "היה לי מגבר שהקדם שלו מנורתי והשוותי מול רסיבר ולא מצאתי הבדל בינהם", אם דרגת המנורות בפרה של המגבר שלך אכן שימשה להגברת הסיגנל ולא רק כ-BUFFER, איך לא שמעת הבדל אם דבר ידוע (למזלי מדוד ומוכח כך שחובת ההוכחה לא חלה עליי ) שמנורות מייצרות 2nd and 3rd order harmonic distortion, חלקן יותר וחלקן פחות אך העיוות קיים?
אז בעצם גם סיגנל "מעוות" לא הצלחת לשמוע, זה מה שאתה אומר?
·אתה בעצם טוען שכל חברה משתמשת באותה ההגברה או שאין שום הבדל בין הגברות class A,B,AB,D וגם אם 2 חברות שונות משתמשות בנאמר הגברה class AB אבל אחת מהן היא "מושכת" את דרגת class A קצת יותר מהחברה השניה עדיין לא ניתן יהיה לשמוע הבדל ושני המגברים (או הרסיברים) ישמעו זהה כששניהם מוציאים את אותו ההספק עם אותו הרמקול?
ועוד שאלה קטנה, עד לפני מספר שנים למגברי class D הייתה מגבלה בתחום התדר שהמגבר מוציא, אך עדיין הוא יוצא הספק לא מעוות לרמקול, אז אתה טוען בעצם שלא אמור היה להיות הבדל בשמע בין המגברים מדרגות שונות כי הגברה class D כן יודעת להוציא את ההספק הלא מעוות לרמקול.
מה שאני לא מבין זה את האובססיה שלכם על מערכות כיול ותיקון אקוסטי ברסיברים?
מישהו מכם בכלל מכיר את הרסיבר שיש לפותח השירשור?
מישהו מכם חשב שאולי אין בכלל מערכת כיול או תיקון אקוסטי אוטומטי ברסיבר שלו?
...
·
קודם כל, אף חברה לא משתמשת בהגברה A.
ההשוואה כמובן היא בין רסיברים שמשתמשים בטכנולוגיה זהה של הגברה.
בנוגע לכיול, לא מדובר באובססיה, פשוט ההבדל בתוצאה בין מערכת כיול בסיסית למערכת מתקדמת הוא תהומי.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
·בגלל זה חשוב להציג שזו דעתך, כי אתה לא הצלחת לשמוע כל הבדל ויתכן שבשביל מישהו אחר ההבדל יהיה עצום.
מעבר לזאת ציינת דבר שהוא תמוה בעיניי "היה לי מגבר שהקדם שלו מנורתי והשוותי מול רסיבר ולא מצאתי הבדל בינהם", אם דרגת המנורות בפרה של המגבר שלך אכן שימשה להגברת הסיגנל ולא רק כ-BUFFER, איך לא שמעת הבדל אם דבר ידוע (למזלי מדוד ומוכח כך שחובת ההוכחה לא חלה עליי ) שמנורות מייצרות 2nd and 3rd order harmonic distortion, חלקן יותר וחלקן פחות אך העיוות קיים?
אז בעצם גם סיגנל "מעוות" לא הצלחת לשמוע, זה מה שאתה אומר?
...
·
מה שאני אומר זה שמעבר לכל המילים היפות האלה יש שתי אזניים שצריכות להבחין בהבדלים בין השניים. ואני, למרות תשומת הלב הקפדנית שלי לפרטים, לא הצלחתי להבחין בהבדלים.
אני יכול לקבל שיש כאלה ששומעים, וזה אחלה. לגיטימי. אבל מי שרוצה שינוי בסאונד שילך ויחליף את הרמקולים שלו, כל ההשקעה המוגזמת במגבר סטריאו יעודי לא מוצדקת לדעתי, ואני אומר את זה אחרי שהייתי שם והשקעתי סכום כסף לא מבוטל.
מה שאני אומר זה שמעבר לכל המילים היפות האלה יש שתי אזניים שצריכות להבחין בהבדלים בין השניים. ואני, למרות תשומת הלב הקפדנית שלי לפרטים, לא הצלחתי להבחין בהבדלים.
אני יכול לקבל שיש כאלה ששומעים, וזה אחלה. לגיטימי. אבל מי שרוצה שינוי בסאונד שילך ויחליף את הרמקולים שלו, כל ההשקעה המוגזמת במגבר סטריאו יעודי לא מוצדקת לדעתי, ואני אומר את זה אחרי שהייתי שם והשקעתי סכום כסף לא מבוטל.
·אתה בעצם טוען שכל חברה משתמשת באותה ההגברה או שאין שום הבדל בין הגברות class A,B,AB,D וגם אם 2 חברות שונות משתמשות בנאמר הגברה class AB אבל אחת מהן היא "מושכת" את דרגת class A קצת יותר מהחברה השניה עדיין לא ניתן יהיה לשמוע הבדל ושני המגברים (או הרסיברים) ישמעו זהה כששניהם מוציאים את אותו ההספק עם אותו הרמקול?
ועוד שאלה קטנה, עד לפני מספר שנים למגברי class D הייתה מגבלה בתחום התדר שהמגבר מוציא, אך עדיין הוא יוצא הספק לא מעוות לרמקול, אז אתה טוען בעצם שלא אמור היה להיות הבדל בשמע בין המגברים מדרגות שונות כי הגברה class D כן יודעת להוציא את ההספק הלא מעוות לרמקול.
מה שאני לא מבין זה את האובססיה שלכם על מערכות כיול ותיקון אקוסטי ברסיברים?
מישהו מכם בכלל מכיר את הרסיבר שיש לפותח השירשור?
מישהו מכם חשב שאולי אין בכלל מערכת כיול או תיקון אקוסטי אוטומטי ברסיבר שלו?
...
·
תודה לכולם על העזרה!
אני חייב לציין ש70 אחוז ממה שרשמתם זה סינית עבורי, אני אוהב מוזיקה באיכות טובה אבל לא מבין בתחום כמו שאתם מבינים.
חושב לרכוש את הרמקולים kef ls50
יש לי רסיבר Yamaha HTR-5240 שנקנה לפני 10 שנים בערך
השאלה אם הרסיבר יתאים לרמקולים האלה?
ואם כן, אז האם אני אשמע פחות טוב הרמקולים בגלל שהרסיבר אולי לא מספיק "מתאים" או משהו בסגנון?
האוזן שלך היא לא האוזן שלנו, ההמלצה שלי היא נסה למצוא חנות שתהייה מוכנה להשאיל לך את הרמקולים.
או אפילו כהתחלה קח את הרסיבר שלך לחנות ונסה להאזין לכמה רמקולים שונים.
אין פה עניין של להבין או לא להבין, יש רק להאזין ולהחליט מה אתה אוהב יותר.
תודה לכולם על העזרה!
אני חייב לציין ש70 אחוז ממה שרשמתם זה סינית עבורי, אני אוהב מוזיקה באיכות טובה אבל לא מבין בתחום כמו שאתם מבינים.
חושב לרכוש את הרמקולים kef ls50
יש לי רסיבר Yamaha HTR-5240 שנקנה לפני 10 שנים בערך
השאלה אם הרסיבר יתאים לרמקולים האלה?
ואם כן, אז האם אני אשמע פחות טוב הרמקולים בגלל שהרסיבר אולי לא מספיק "מתאים" או משהו בסגנון?
תודה
...
·אתה הולך לשים כ8K על רמקולים ,שים עוד 2K ותחליף רסביר. זה כמובן הפתרון הפשוט.
בעיקרון הרסביר שלך לא אמור להגביל אותך אבל אולי הוא לא בשיא שלו, אולי הוא לא יספק אותך (את הרמקולים הוא ידחוף בלי בעיה), הכל עניין אישי, אין פה נכון או לא נכון.
האם תשמע חזק עם ה yamaha htr5540 - כן.
האם תקבל איכות סאונד טובה שמצדיקה את מחיר הרמקולים? -לדעתי ממש לא.
האם האופי של המגבר שלך יתאים לרמקולים עם וופר אלומיניום? -לדעתי התשובה היא שוב לא.
בכל מקרה. תביא את הרמקולים הביתה. תשמע חודש חודשיים ואז תחליט.
@molvy
הפרמטר היחיד שבאמת יש לו חשיבות במגבר זה העוצמה. 75 וואט במקרה הזה.
מה שבאמת חשוב זה מה אתה שומע באוזניים! שום נתון לא ישקף את התוצאה הסונית.
כל שאר הפרמטרים לא ממש חשובים.
מגבר קולנוע ביתי ברמת כניסה לא בנוי להניע kef ls50. הוא בנוי להניע רמקולים ק"ב זולים.
הסאונד של ימהה הוא סאונד "יבש" במגברים הבינוניים ועד "יבש-רזה" בזולים. מגברים כאלה עדיפים לשימוש עם טוויטרים רכים ועם וופרים לא מתכתיים כדי לקבל סאונד חי יותר.
לדעתי הצנועה
יש לי גם מגבר של ימהה.
@molvy
מגבר טוב עם 60 וואט יכול להוציא באס ומיד באס באיכות כזאת שמגבר בינוני עם 80-90 וואט לא חלם עליהם.
הוואט זה רק כמה חזק תשמע. ממש לא האיכות שתשמע ולא כמה נמוך ירד הבאס וגם לא ישפיע על מה תהיה הרזולוציה שלו. השליטה של המגבר בוופר זה מה שקובע,לא כמה חזק הוא צועק.
האמת זה נוגע לכל התדרים. לא רק לבאס. .
למה יש מגבר ימהה 100 וואט שעולה 400 פאונד ומגבר שעולה 3500 פאונד?
התוצאה תהיה שונה בתכלית. כמו להשוות מצלמה של טלפון למצלמת dslr. גם הטלפון מצלם טוב אבל אין מה להשוות.
זה סובייקטיבי אבל פי 1.3- פי 1.4 זה כן יתן.
אם זה שווה לך לשלם פי 10 זאת החלטה שלך..
ערב טוב לכולם ובהצלחה לפותח השירשור בקניית הרמקולים.
אל תמהר. תתן להם לעבוד לפחות חודשיים. אחרי זה תחליט אם בא לך להשקיע במגבר או לא. אם תהנה מהמערכת כמו שהוא,הרווחת 😀👍
הנתונים של המגבר בנושא תגובה לתדר הוא לגבי עומס המוגדר והוא נכון לכל התדרים. כך שמגבר של 1000 וואט שיש לו עקום הענות זהה למגבר של 50W יתן אותה תמיכה ברמקולים בכל תחום התדרים.
ואני חושב שחברה מכובדת כמו YAMAHA לא משקרת שהיא כותבת שעקום ההענות של המגבר הוא מ 20 הרץ עד 20 קילו הרץ למשל.
כך שאם למגברים יש את אותם נתונים פרט להספק אין שום הבדל בין המגברים כאשר הם מספקים הספק נמוך לרמקולים.
לעיתים התוצאה היא הפוכה כי עם מגבר של 1000 וואט כדי לשמוע בעוצמה נורמלית בחדר נורמלי צריך לעבוד בווליום מאוד נמוך, מה שגורם למגבר לעבוד בקצות תחום העבודה שלו ואז לעיתים יש לו עוותים גדולים יותר מאשר מגבר של 60W שעובד באמצע תחום העבודה שלו כי הווליום שלו מכוון בערך לאמצע.
ההשוואה שלך למצלמות ממש לא לעניין כי למצלמות אין את אותם נתונים ולכן בהגדרה יש בינהם הבדל
diskmen כתב:@BUGY
זה סובייקטיבי אבל פי 1.3- פי 1.4 זה כן יתן.
אם זה שווה לך לשלם פי 10 זאת החלטה שלך..
ערב טוב לכולם ובהצלחה לפותח השירשור בקניית הרמקולים.
אל תמהר. תתן להם לעבוד לפחות חודשיים. אחרי זה תחליט אם בא לך להשקיע במגבר או לא. אם תהנה מהמערכת כמו שהוא,הרווחת 😀👍
...
·כמובן שזה סובייקטיבי, לשים פי 10 במחיר כדי לקבל בקושי פי 2 יותר "איכות" זה דורש גישה שונה לחיים וגישה להרבה כסף מיותר. מקרה קלאסי תמורה שולית פוחתת.