שאלות מקדימות לקראת אפשרות קנית מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 501
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #21 

Enc0der תודה

ה BENQ W1070 הוא משנת 2012 מקרן 2000 לומנס שוב האם כדאי ללכת על 3000 לפחות?

מהם הפירמות המומלצות של מקרנים שעלי להסתכל? ובאילו חנויות של אמזון לקנות?

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #22 

רמות בהירות גבוהה מיועדת למקומות לא חשוכים לגמרי או למסכים גדולים במיוחד. (כמה שהמסך יותר גדול ככה צריך יותר אור כדי למלא אותו כמו שצריך). בגדול, לק"ב שאין בו מסך עצום לא צריך רמת הארה גבוהה במיוחד, נגיד עד 2000 ANSI כיוון שההקרנה מיועדת להיות בחדר חשוך. יש גם מקרני ק"ב עם 1200 ANSI וזה בסדר גמור בשביל מסך "110 בחדר חשוך לגמרי. אם רוצים מקרן לסלון שאפשר להדליק את האור קצת כדי לראות מה קורה מסביב אז רצוי להתחיל לעלות בעוצמת התאורה. בנוגע לבהיר מדי, לרוב המקרנים יש מצב ECO שמאריך את חיי הנורה ומוציא פחות אור.

מצטרף להצעה של Enc0der לקרוא סקירות מקצועיות, גם אם זה אומר שלא מבינים הכל, ולא נתונים טכניים שמיועדים להדגיש את יתרונות המוצר ולהקטין את חסרונותיו.

דבר נוסף וחשוב שיש לשים אליו לב הוא Throw Ratio של העדשה, או במילים אחרות: איזה גודל מסך היא יכולה לפתוח מאיזה מרחק. חייבים לבדוק את הנתון הזה כדי לא להתקע עם מקרן שלא ממלא את המסך או מוציא תמונה גדולה מדי. יש אתר שנקרא Projector Central, ובתוכו אפשר למצוא מחשבון ברור שמראה המון נתונים חשובים: http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

genural
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #23 

HTuser1 כתב:
...
...
·

נראה שה Benq עדיף יש לו למשל LENS SHIFT , מה שמעניין שני המקרנים הללו הם 2200 לומנס, מכיוון ששכרתי לכמה ימים מקרן והוא 3000 לומנס אני תוהה אם 2200 מספיק? אם אני לא טועה גם המקרן של אופטומה המומלץ כאן בפורום הוא 3000 לומנס.
...
הEpson 2040 מיועד לחדרים עם מוארים כמו סלון, הבהירות שלו גדולה בשביל שהוא יוכל לתת תמונה מספיק ברורה גם שיש אור.
בגלל שהוא מיועד למקומות מוארים הביצועים של הצבעים השחורים שלו לא כל כך טובים, כי באור איכות התמונה נהרסת, במיוחד הצבעים השחורים.

אם אתה משתמש בEco mode בEpson 2040 אין שום בעיה לראות סרטים בסביבה חשוכה לגמרי, בהמון מקרנים בהירים התמונה יותר מדי בהירה כשאין אור בסביבה, אבל הEpson 2040 הוא לא יותר מדי בהיר בחושך כאשר הוא על Eco mode

רק שתדע, הBenq HT2050 / W1110 הוא גרסה חדשה יותר של הBenq W1070 שהמליצו לך כאן.

הHT2050 / W1110 הוא יותר שקט מהW1070, יש לו עדשת זכוכית חדשה יותר, הוא מספק יותר Lens Shift מהW1070, תופעת הקשתות פחות שכיחה אצלו ואיכות התמונה שלו יותר טובה מהW1070.

בנוסף הW1070 הוא מלפני 3 שנים והוא כבר לא נתמך יותר.

הW110 / HT2050 הוא פחות בהיר מהEpson בהבדל די משמעותי אבל לפי מה שקראתי זה עדיין אפשרי לראות בו סרטים גם שיש קצת אור, ובסביבה חשוכה הוא אמור לתת תמונה יותר איכותית מהEpson בהבדל די משמעותי (אני לא באמת יודע מה ההבדל, זה רק לפי מה שקראתי בסיקורים), בלי קשר לעובדה שהצבעים השחורים שלו נחשבים להכי טובים במקרנים שעולים מתחת ל1000$.

החסרון היחידי של הW1110 הוא שאני או אתה נוכל לראות בו את הקשתות, ושוב אני לא יודע עד כמה זה יפריע לי.

היתרון של הEpson 2040 מול ה Benq W1110 / HT2050 הוא גם מבחינת מחיר (כ - 600-800 ש"ח זול יותר), וגם אין אצלו תופעת קשתות. הוא בהיר יותר ככה שאם אין לך שליטה מוחלטת על האור במקום שאתה מקרין בו או שאם אתה מקרין בסלון - יכול להיות שהEpson יהיה עדיף.

היתרון הכי משמעותי של הEpson 2040 על כל שאר המקרנים במחיר שמתחת ל1000$ הוא בביצועי התלת מימד שלו - בגלל שהוא כל כך בהיר תמונת התלת מימד שלו מאוד בהירה וטובה, לעומת מקרנים אחרים כמו הBenq W1110 / HT2050 שכשצופים ב3D הבהירות יורדת באופן משמעותי ואיתה גם איכות התמונה, לעומת הEpson 2040 נשאר בהיר מאוד גם ב3D.
ככה שאם אתה מתכוון לצפות בהרבה 3D הEpson יהיה עדיף.

פסלתי מההשוואה את הOptoma HD142X / HD27 בגלל שלפי המון סיקורים תופעת הקשתות הרבה יותר נפוצה אצלם מאשר הBenq W1110 / HT2050.

אם לא ראית קשתות מהמקרן שנתנו לך אז אני ממליץ ללכת על הBenq W1110, בתקציב של מתחת ל1000$ אין מקרן יותר טוב ממנו, הוא מספק תמונה חדה עם צבעים מדויקים והביצועים השחורים שלו הם הכי טובים לטווח מחירים הזה למרות שהוא לא משתווה לביצועים השחורים של מקרנים מתקציב של 2000$ +, אבל אנחנו לא מצפים את זה ממנו.

אני חושב שאני אלך על הBenq W1110 בעצמי, למרות שאני מפחד מהקשתות אחרי הסרטון הזה:

אני מבין שהמצלמה יכולה להוות חלק גדול מבעיית הקשתות, אבל אם זה באמת נראה ככה אני קובץ על הEpson 2040 בלי לחשוב שנייה.

כאשר אני מסתכל על הסיקור של Projector Reviews (שכבר פרסמתי פה) על הEpson 2040 ועל הביצועים השחורים שלו בסיקור אני חושב שהם די טובים, אין הבדל ממש גדול בינם לבין הW1070 לפי התמונות שפרסמו שם, ומקרן כמו הEpson 6030UB לא נראה ממש מרשים.

http://www.projectorreviews.com/epson/h ... dow-detail

בבקשה תצפה בסרטון ותסתכל על התמונות בסיקור ותגיד לי את הדעה שלך כי אני באותה דילמה כמוך.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

genural המון תודה על העזרה והשיתוף שלך.

צפיתי בסרטון באמת קשה לצפייה..... השאלה האם באמת זה נראה ברוב הסרטים? באיזה תדירות וכמות עם בכלל?

תודה על ההסבר על עוצמת ההארה אני מבין ש 2000/2200 ANSI מספיק לי לחדר חשוך.

אין לי צורך בתכונת ה 3D ככה שזה לא משחק תפקיד אצלי.

אני אחפש סרט טסט ביוטיוב עבור אפקט הקשתות ואבדוק אותו מחר במקרן שנמצא אצלי אם אכן זה נראה לעין.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

דיון על תופעת הקשתות במקרני BENQ
http://www.avsforum.com/forum/68-digita ... mized.html

לא נראה לי שאקנה DLP בעקבות הדיון הזה....

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #26 

הסרטון הזה הוא קישקוש, זה נראה ככה כנראה בגלל המצלמה.
אלא אם ה-W1110 הוא פח *** מהלך יוצא דופן באופן קיצוני, היו לי כמה מקרני DLP (כולל אמור ה-W1070) וזה מעולם לא היה ככה אפילו לא קרוב.
ב-W1070 אני לא מזהה קשתות גם אם אני מנסה בכוח. במקרן ישן יותר משמעותית שהיה לי (infocus x1) זיהיתי קשתות כשניסיתי בכוח אבל רחוק שנות אור ממה שרואים בסרטון.

במחשבה שניה יכול להיות שזה תלוי בגודל המסך? כשהייתי עם ה-x1 זה היה עם מסך דיי קטן (רוחב 150 אאל"ט) ומאז אני לא נמצא עם מסכים של פחות מ-106" ....

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #27 

בעבר היה לי אייסר עם גלגל X3 וראיתי קשתות כל הזמן.
מאד הגיוני הסיפור

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

ב-W1070 אין שום קשתות, ב-W1100 יש גלגל שונה, מיושן יותר משמעותית? אני בספק..

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

Enc0der כתב:ב-W1070 אין שום קשתות, ב-W1100 יש גלגל שונה, מיושן יותר משמעותית? אני בספק..
...
·

איך אין קשתות ב W1070 אם כל כך הרבה בארץ ובחו"ל מדווחים שיש?

Enc0der
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

עובדה.

אגב אני אתן לך טיפ קטן לגבי האינטרנט - 5 אנשים באיזה פורום באינטרנט הם לא "כלכך הרבה".
אני יכול למצוא יותר אנשים באינטרנט שיטענו שהתקלקלה להם BMW וזאת מכונית לא אמינה. מה זה אומר?

אגב 2 הצצתי קצת בדיון מהלינק ההוא, כל מה שמדברים שם זה על מישהו שרוצה להעלים את תופעת הקשתות שהוא רואה, ואז אמרו לו שבמצב cinema / eco לא רואים אותם כמעט בכלל, וכנ"ל לגבי העברת המקור ל-50Hz שמפעיל את הגלגל במהירות מלאה ומעלים את הקשתות, ושבמילא ה-benq הוא המקרן הכי טוב בתחום הזה בטווח המחירים הנראה לעין אז זה לא כאילו שיש לו אלטרנטיבה טובה יותר.

אז....

לקחת דיון שאם כבר אמור לשכנע משהו אז הוא משכנע שזה המקרן הכי טוב שאפשר להשיג במחיר שלו, והפכת אותו לדיון שכביכול "כלכך הרבה אנשים באינטרנט מתלוננים עליו"? באמת?
נערך לאחרונה על ידי Enc0der ב 25/02/2017 17:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

איזה חנות אמזון כדאי לרכוש מקרן?

האם אמזון אנגליה זה בסדר? מבחינת המתח של המכשיר שהוא תואם לארץ?

תודה

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3723
שם מלא: חיים
נתן תודות: 854 פעמים
קיבל תודות: 279 פעמים

שליחה #32 

יש את הoptoma hd28dse שכבר שכולל את הדרבי..

http://www.optomaeurope.com/projectorproduct/hd28dse

http://hometheaterhifi.com/reviews/vide ... or-review/

מנסיון אישי תמורה מלא לכסף.
דוגמה לתמונה שהוא מוציא לעומת פיליפס 47"
 דוגמה לתמונה שהוא מוציא לעומת פיליפס 47"
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

big007 כתב:יש את הoptoma hd28dse שכבר שכולל את הדרבי..

http://www.optomaeurope.com/projectorproduct/hd28dse

http://hometheaterhifi.com/reviews/vide ... or-review/

מנסיון אישי תמורה מלא לכסף.
...
·

תודה big007 מה לגבי תופעת הקשתות? הבחנת בה?

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3723
שם מלא: חיים
נתן תודות: 854 פעמים
קיבל תודות: 279 פעמים

שליחה #34 

HTuser1 כתב:
...
...
·

תודה big007 מה לגבי תופעת הקשתות? הבחנת בה?
...
·

לעומת המקרן הקודם שהיה לי optoma hd65 התופעה כמעט נעלמה.
לעיתים רחוקות .
בכל קרה המלצה שלי היא לצפות במקרן לפני רכישה. לראות אם אתה רגיש ובאיזו מידה
תמונה מעולה גם בתלת מימד בהירה ונקיה..
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

HTuser1 כתב:איזה חנות אמזון כדאי לרכוש מקרן?

האם אמזון אנגליה זה בסדר? מבחינת המתח של המכשיר שהוא תואם לארץ?

תודה
...
·
אשמח לתשובות?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #36 

כל אמזון אירופאי.
אם תזמין מאנגליה תצטרך גם מתאם (לא שנאי) לתקע.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #37 

oris74 כתב:כל אמזון אירופאי.
אם תזמין מאנגליה תצטרך גם מתאם (לא שנאי) לתקע.
...
· תודה רבה!

גם המדריך שעשית מצוין תודה.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

עוד שאלה:

איך מעבירים קול מהמקרן לרסיבר הקולנוע הבייתי?

האם מחברים את הממירים של הטלוויזיה לרסיבר ומהרסיבר מוציאים את ה HDMI החוצה למקרן? יש דרכים אחרות להוציא לרסיבר 5.1 של מה שמשודר במקרן?

אז אם המקרן מותקן בתקרה מושכים כל פעם כבל? של המחשב או של הממיר?

leyaniv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #39 

יש הרבה דרכים לפצל את הסאונד והתמונה.
אפשר להעביר הכל דרך הרסיבר כמו שציינת, ואפשר גם להשתמש בכניסות הדיגיטליות (אופטיות או קואוקסליות) שיש בכל רסיבר.
ברוב הממירים / סטרימרים יש יציאות אופטיות לסאונד. אם אין, יש מכשיר קטן ושימושי שנקרא hdmi audio extractor.

אצלי יש רסיבר ישן, בלי כניסות HDMI, ויש לי מחשב שמחובר עם HDMI למקרן ועם חיבור אופטי לרסיבר. עובד מעולה.

HTuser1 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #40 

leyaniv כתב:יש הרבה דרכים לפצל את הסאונד והתמונה.
אפשר להעביר הכל דרך הרסיבר כמו שציינת, ואפשר גם להשתמש בכניסות הדיגיטליות (אופטיות או קואוקסליות) שיש בכל רסיבר.
ברוב הממירים / סטרימרים יש יציאות אופטיות לסאונד. אם אין, יש מכשיר קטן ושימושי שנקרא hdmi audio extractor.

אצלי יש רסיבר ישן, בלי כניסות HDMI, ויש לי מחשב שמחובר עם HDMI למקרן ועם חיבור אופטי לרסיבר. עובד מעולה.
...
·
leyaniv תודה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”