אני וה HDR שלי סיפור קצר ומסקנות
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78973
- שם מלא: עפר לאור
השאלה אם הם ידרשו חיווט חדש של שני כבלי CAT5E/6 או שהכבילה הקיימת תמשיך לעבוד...
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9327
·MarioMan כתב:בוודאי שצריך לכייל מחדש עבור HDR - זה בדרך כלל Gamut אחר (לרוב DCI-P3 בקונטיינר BT2020) ומעבר לזה כבר לא משתמשים ב-BT1866 (או בשמו העממי גאמא) אלא בSMPTE ST-2084 ככה שהמיפוי של עוצמות האור הוא אבסולוטי ולא יחסי לתצוגה.......
HDMI 2.0a מוסיף בתוכו את התמיכה ב-metadata ככה שמעבר אוטומטי תלוי כבר באמצעי התצוגה - האידיאל זה שכשאמצעי התצוגה מקבל metadata של HDR הוא יעבור אוטומטית ל-preset הכיול המתאים.
הבעיה שכיום יש לא מעט מקורות תוכן שלא מעבירים את ה-HDR metadata הלאה ואז נדרשת התערבות של המשתמש....
אתם מבינים?
אחרי שהבן אדם השקיע ממיטב כספו, בכדי לרכוש את הציוד האיכותי והעדכני ביותר...
אחרי שכבר הגיע לידיו התוכן האיכותי ביותר ...
בסופו של דבר- הכול יקום או יפול על נושא הכיול.
ובינינו, כמה חבר'ה פה בפורום (ואני כבר לא מדבר על הציבור הרחב) באמת יודעים לכייל בצורה האופטימלית הנדרשת?
כפי שכבר ציינתי בשרשור אחר, בינתיים ראיתי HDR דרך נטפליקס במסך 65HU850- ולא נפלתי.
אז כן, המסך הזה לא אולד, אבל יודעי דבר אמרו לי שההבדל לא כזה דרמתי.
בשורה התחתונה, עדיין לא מצאתי פה את השוס הגדול שנותן לי דרייב להחליף את הסמסונג 75f6400
בסלון.
ואם כבר כן יש לי חשק לשדרג , זה רק למסך גדול יותר, או מקרן...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
"הציבור הרחב" שלא מעוניין להתעסק עם זה עליו לשלם לבעל מקצוע וזה הגיוני לחלוטין בעיניי (נעזוב רגע בצד את העובדה שאם אנחנו מגדירים "בעל מקצוע" אדם שיש לו הסמכות מטעם ISF אז בישראל יש בדיוק 2 כאלה).
ולגבי החבר'ה פה - כל המידע קיים ונגיש באינטרנט. אין ספק שזה דורש התעמקות וגם עלויות (ציוד מדידה ותוכנה מתאימה) אבל זה חלק מהתחביב.
ולגבי החבר'ה פה - כל המידע קיים ונגיש באינטרנט. אין ספק שזה דורש התעמקות וגם עלויות (ציוד מדידה ותוכנה מתאימה) אבל זה חלק מהתחביב.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17943
·bariko כתב:·......
אתם מבינים?
אחרי שהבן אדם השקיע ממיטב כספו, בכדי לרכוש את הציוד האיכותי והעדכני ביותר...
אחרי שכבר הגיע לידיו התוכן האיכותי ביותר ...
בסופו של דבר- הכול יקום או יפול על נושא הכיול.
ובינינו, כמה חבר'ה פה בפורום (ואני כבר לא מדבר על הציבור הרחב) באמת יודעים לכייל בצורה האופטימלית הנדרשת?
כפי שכבר ציינתי בשרשור אחר, בינתיים ראיתי HDR דרך נטפליקס במסך 65HU850- ולא נפלתי.
אז כן, המסך הזה לא אולד, אבל יודעי דבר אמרו לי שההבדל לא כזה דרמתי.
בשורה התחתונה, עדיין לא מצאתי פה את השוס הגדול שנותן לי דרייב להחליף את הסמסונג 75f6400
בסלון.
ואם כבר כן יש לי חשק לשדרג , זה רק למסך גדול יותר, או מקרן......
תראה
אנחנו פה קהילה לא גדולה אומנם אבל כוללת בתוכה מספר אנשים מכובדים שכל אחד מהם תורם את היידע שלו בתחום בין עם זה כיול מקרנים / כיול אודיו ........
לאור האמור מי שבאמת רוצה להשיג את המקסימום מהטכנולוגיה תמיד יוכל למצוא מיידע בפורום לשאול שאלות מעל דפי הפורום ובפרטי .
בנוסף יש את העולם וירטואלי הענק שכולל מיידע בלי סוף במיוחד ב AVS ולכן מי שרוצה ? אין תרוצים.
ולענין הדרייב, שציינת.
מהבדיקה הקצרה שעשיתי אצלי לסרט מקס אני לא יודע איך אתה יכול להגיד שאין דרייב ?? . לא יודע האם זה בגלל ה 2020 או בגלל ה HDR או בגלל שניהם ביחד אבל התמונה שראיתי אצלי הייתה הורסת, נפלה לי הלסת באמת משהו חריג באיכותו.
בנוסף מי שמחובר לתכנים של נטפליקס ואמזון ברמת ה 4K מקבל פשוט איכות מטורפת ,משהו שלא נראה במחוזותינו עד לאחרונה. זה כולל סדרות מסוגים שונים וגם סרטים. בנטפליקס מרביתם כבר מתורגמים באמזון עדין לא אבל אני מאמין שגם זה יגיע.
בקיצור תירוצים, למה לא להתקדם, אפשר למצוא בלי סוף וזה בסדר
אבל במידה ואתה רוצה להתקדם ולקבל את הטוב ביותר ,שניתן לקבל היום, אתה מוזמן לקפוץ למים למרות שאני מסכים ,שחייבים קודם ללמוד קצת לשחות, אחרת את טובע.
ממליץ לך בחום לעבור למקרן, כי מה שיש לך עכשיו, זה לא ממש קולנוע ביתי. גודל המסך זה פקטור משמעותי לענין הקולנוע הביתי ולכן במידה ואתה יכול, מבחינת מבנה החדר והתקציב ,לך על זה לא תצטער.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יואב מספר דברים:
1. חבריי הפורום סייעו לי רבות, ואתה יודע זאת מצוין, כי בעצמך עזרת לי המון:)
אבל היו גם מקרים לא מעטים, בהם שאלותיי נותרו ללא מענה.
2. עדיין לא ראיתי HDR ממקור בלוריי מלא.
נטפליקס כאמור כן ראיתי, והרמה הייתה בערך כמו HD רגיל. לא מעבר לכך.
אפשר להניח שעם מסך אולד התוצאה צריכה להיות איכותית יותר, עד כמה זה יבוא לידי ביטוי?
לא אוכל לדעת, עד שאצפה בשני המסכים זה ליד זה.
ושוב יש כמובן את עניין הכיול...
3. לגבי מקרן, אז כן. למרות שאני לא אוהב את הטכנולוגיה, יתכן שאין מנוס.
בטלוויזיות של 80 אינטש ומעלה (בעיקר סדרות הפרמיום), המחיר משתולל באופן מטורף, שמתאים רק לכיסם של אוליגרכים..
1. חבריי הפורום סייעו לי רבות, ואתה יודע זאת מצוין, כי בעצמך עזרת לי המון:)
אבל היו גם מקרים לא מעטים, בהם שאלותיי נותרו ללא מענה.
2. עדיין לא ראיתי HDR ממקור בלוריי מלא.
נטפליקס כאמור כן ראיתי, והרמה הייתה בערך כמו HD רגיל. לא מעבר לכך.
אפשר להניח שעם מסך אולד התוצאה צריכה להיות איכותית יותר, עד כמה זה יבוא לידי ביטוי?
לא אוכל לדעת, עד שאצפה בשני המסכים זה ליד זה.
ושוב יש כמובן את עניין הכיול...
3. לגבי מקרן, אז כן. למרות שאני לא אוהב את הטכנולוגיה, יתכן שאין מנוס.
בטלוויזיות של 80 אינטש ומעלה (בעיקר סדרות הפרמיום), המחיר משתולל באופן מטורף, שמתאים רק לכיסם של אוליגרכים..
- orena
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
עופר,
ע״פ הידוע לי יהיה צורך להחליף את הכבילה הנוכחית ל CAT7.
ע״פ הידוע לי יהיה צורך להחליף את הכבילה הנוכחית ל CAT7.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
הבעיה של העברת התוכן הנדרש היא מורכבת ולאו דווקא ייחודית לכבל.
אני קורא על לא מעט דיווחים של אנשים שמשתמשים בכבלים זהים לחלוטין, עם תוצאות שונות , כאשר ההבדלים נובעים מרסיברים שונים ו/או אמצעי תצוגה שונים.
עד לסופ"ש האחרון לא הצלחתי לראות HDR על המקרן.
לא הייתה בעיה לראות 4K ב 60 HZ ..אבל לא HDR.
כל זה השתנה עם השידרוג האחרון שיצא לשילד.
העידכון גרם לי לראות בפעם הראשונה תוכן מאמאזון+נטפליקס+קודי (תוכן על הארד דיסק) ב HDR באמצעות כבל ארוך של 12 מטר בן 3 שנים.
אני עדיין לא רואה 12 BIT אבל זה כבר כנראה מגבלה של הכבל שלי.
הסתכלתי על לא מעט תכנים ויש כאלה שנראים טוב יותר וטוב פחות, אבל יש כאלו שבפירוש נראים מדהים לחלוטין.
ישבתי המום מול ה trailer של אלים ומלכים או ה Grand Tour.
במקרן הנוכחי שלי (jvc x9000) ולאחר 1200 שעות אני מרגיש שבתוכן הספציפי הזה (HDR) הברייטנס הוא גבולי, בוודאי בהשוואה לכל תוכן אחר.
זה מצריך החלפת מנורה, או החלפה לדור החדש שידע לטפל בסיפור הזה של HDR טוב יותר.
רן
אני קורא על לא מעט דיווחים של אנשים שמשתמשים בכבלים זהים לחלוטין, עם תוצאות שונות , כאשר ההבדלים נובעים מרסיברים שונים ו/או אמצעי תצוגה שונים.
עד לסופ"ש האחרון לא הצלחתי לראות HDR על המקרן.
לא הייתה בעיה לראות 4K ב 60 HZ ..אבל לא HDR.
כל זה השתנה עם השידרוג האחרון שיצא לשילד.
העידכון גרם לי לראות בפעם הראשונה תוכן מאמאזון+נטפליקס+קודי (תוכן על הארד דיסק) ב HDR באמצעות כבל ארוך של 12 מטר בן 3 שנים.
אני עדיין לא רואה 12 BIT אבל זה כבר כנראה מגבלה של הכבל שלי.
הסתכלתי על לא מעט תכנים ויש כאלה שנראים טוב יותר וטוב פחות, אבל יש כאלו שבפירוש נראים מדהים לחלוטין.
ישבתי המום מול ה trailer של אלים ומלכים או ה Grand Tour.
במקרן הנוכחי שלי (jvc x9000) ולאחר 1200 שעות אני מרגיש שבתוכן הספציפי הזה (HDR) הברייטנס הוא גבולי, בוודאי בהשוואה לכל תוכן אחר.
זה מצריך החלפת מנורה, או החלפה לדור החדש שידע לטפל בסיפור הזה של HDR טוב יותר.
רן
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

CAT7???orena כתב:עופר,
ע״פ הידוע לי יהיה צורך להחליף את הכבילה הנוכחית ל CAT7....
בעיקרון אי אפשר ללחוץ לזה קונקטור בכלל אלא שקע.
- orena
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
הי יונתן,
קיבלתי את המידע לגבי CAT7 מחברת Atlona הנחשבת למובילה בתחום פתרונות מבוססי HDBaseT
אני בקשר רצוף איתם ועם עוד יצרנית כבלים מוכרת וע"פ המידע שאני מקבל יש עדיין הרבה בעיות עם 18GBps במרחקים גדולים.
קיבלתי את המידע לגבי CAT7 מחברת Atlona הנחשבת למובילה בתחום פתרונות מבוססי HDBaseT
אני בקשר רצוף איתם ועם עוד יצרנית כבלים מוכרת וע"פ המידע שאני מקבל יש עדיין הרבה בעיות עם 18GBps במרחקים גדולים.
- bariko
-
- חבר שלא מהעולם הזה

·MarioMan כתב:"הציבור הרחב" שלא מעוניין להתעסק עם זה עליו לשלם לבעל מקצוע וזה הגיוני לחלוטין בעיניי (נעזוב רגע בצד את העובדה שאם אנחנו מגדירים "בעל מקצוע" אדם שיש לו הסמכות מטעם ISF אז בישראל יש בדיוק 2 כאלה).
ולגבי החבר'ה פה - כל המידע קיים ונגיש באינטרנט. אין ספק שזה דורש התעמקות וגם עלויות (ציוד מדידה ותוכנה מתאימה) אבל זה חלק מהתחביב....
סורי, תגובתך נעלמה ממני קודם:)
לעצם הדברים:
מספר האנשים שאני מכיר, שבאמת יודעים לכייל כמו שצריך, עם כל הציוד הנדרש- מועט ביותר.
וגם אלה שיש, מסתבר שזהו לא תחום עיסוקם העיקרי, והם אינם מוכנים להגיע לבתים פרטיים לבצע כיול, גם לא תמורת תשלום!
- Barel77
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
הפוסט הזה מפחיד אותי....
קראתי את התגובות ואני קצת חושש (לא מבין גדול בנושא הכבלים) היום יש לי כבל HDMI (נדמה לי תקן 2 אם לא טועה) והוא שתול בתוך הקיר בתעלה מאוד צפופה (סיפור בעייתי להחליפה).האם כשאני אשדרג את המערכת ל 4K אצטרך להחליף את הכבל הנוכחי?
- jacko-il
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
Re: הפוסט הזה מפחיד אותי....
@Barel77
·
אי אפשר לומר מראש. תנסה, אם יעבוד טוב אז לא צריך להחליף אותו ואם יעשה בעיות תחליף.
אגב, כפי שכבר נרשם והוסבר בפורום כמה אלפי פעמים במרוצת השנים - לכבלי HDMI כין תקינה במספור. אין דבר כזה כבל HDMI 2.0 או כבל HDMI 1.4 וכו'. יש כבל HDMI HIGH SPEED (ויש גם כאלה עם תמיכה ברשת בנוסף) והמפרט שלו לא שונה די הרבה שנים. אין קשר בין תמיכה המחבר והקושחה של הציוד לתקינה של הכבל.
מה שכן יש זה כבלים איכותיים שיעבדו וכבלים לא איכותיים שלא יעבדו, או יעבדו חלקית.
*אני לא מדבר כרגע על HDMI 2.1 שייצא, שם יש כבר תקינה חדשה לכבילה עצמה למיטב הבנתי.
·
אי אפשר לומר מראש. תנסה, אם יעבוד טוב אז לא צריך להחליף אותו ואם יעשה בעיות תחליף.
אגב, כפי שכבר נרשם והוסבר בפורום כמה אלפי פעמים במרוצת השנים - לכבלי HDMI כין תקינה במספור. אין דבר כזה כבל HDMI 2.0 או כבל HDMI 1.4 וכו'. יש כבל HDMI HIGH SPEED (ויש גם כאלה עם תמיכה ברשת בנוסף) והמפרט שלו לא שונה די הרבה שנים. אין קשר בין תמיכה המחבר והקושחה של הציוד לתקינה של הכבל.
מה שכן יש זה כבלים איכותיים שיעבדו וכבלים לא איכותיים שלא יעבדו, או יעבדו חלקית.
*אני לא מדבר כרגע על HDMI 2.1 שייצא, שם יש כבר תקינה חדשה לכבילה עצמה למיטב הבנתי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8143
·Barel77 כתב:קראתי את התגובות ואני קצת חושש (לא מבין גדול בנושא הכבלים) היום יש לי כבל HDMI (נדמה לי תקן 2 אם לא טועה) והוא שתול בתוך הקיר בתעלה מאוד צפופה (סיפור בעייתי להחליפה).האם כשאני אשדרג את המערכת ל 4K אצטרך להחליף את הכבל הנוכחי?...
את הבית ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·Lior_M כתב:·......
את הבית .....
אשכרה מטורף.
אחרי שידרוג הקושחה לשילד אני רואה רק כשהוא מחובר בכבל של מטר וחצי למקרן.זה מטורף הסיפור של הכבלים האלו.
נשארו לי עוד 2 כבלים לבדוק ובמידה ולא אצליח אני פורש מענין ה 4k.
- rwg1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1630
@istarmini
קראתי את כל השירשור, ובנושא הכבלים היה דבר אחד שניסיתי להבין אבל אף אחד לא הזכיר ולא היתה לזה שום
התייחסות, האם בין הכבלים שאתה בודק לאורכים הללו יש גם כבלים אקטיביים ?
קראתי את כל השירשור, ובנושא הכבלים היה דבר אחד שניסיתי להבין אבל אף אחד לא הזכיר ולא היתה לזה שום
התייחסות, האם בין הכבלים שאתה בודק לאורכים הללו יש גם כבלים אקטיביים ?
-
istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

עדין לא.rwg1 כתב:@istarmini
התייחסות, האם בין הכבלים שאתה בודק לאורכים הללו יש גם כבלים אקטיביים ?...
כפי שציינתי נשארו לי 2 כבלים לבדוק .
האחד של חבר ,שאמור לקבל בימים הקרובים. לא מדובר בכבל אקטיבי אבל לפי הפירסומים ווידאו ,שעשתה החברה כדי להוכיח שתומך במה שצריך,אמור לעבוד אבל אני סקפטי כבר.
במידה וזה לא יעבוד אצלי , אני ארכוש כבל אקטיבי של חברת MONOPRICE "ואסכן" כ 200 ש"ח.
https://www.monoprice.com/product?p_id=13757
ושוב, במידה וגם זה לא יעבוד ואני סקפטי גם לגביו, אני פורש בשיא.
אמשיך להנותתתתת מהBLURAY "המיושן" והטוב והכל אחלה, מיציתי את סוגיית ה 4K, לנקודת הזמן הזו.
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

שים לב שבכבלים אקטיבים יש כיווניות.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
-
istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·כן ברור אני יודע.MarioMan כתב:שים לב שבכבלים אקטיבים יש כיווניות....
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9074
תנסה גם כבלים של המצבר באותו אולי הזרם יפתח להם את הצ'אקרה והעסק יעבוד.
יכול להיות שזה גם ישרוף משהו הקפיצה במתח, אז שים איזולטור בין לבין על כל מקרה שלא יבוא.
הכל מוכן ובסוף נופלים על כבלים - הזוי...
אגב, סתם הערה לפי השכל הישר וההיגיון הבריא: אם באמת לכבלים יש משקל כזה "כבד" או אולי באמת יש להם השפעה על השמע באודיו כפי שרבים טוענים שיש ? או שכמות מידע הוידיאו שצריך לעבוד בכבל לא שקולה לאותו מידע בערוץ האודיו ?
נקודה למחשבה, או אפילו לסתם דיון סוער בשרשור הנוכחי עד שיגיעו הכבלים.
יכול להיות שזה גם ישרוף משהו הקפיצה במתח, אז שים איזולטור בין לבין על כל מקרה שלא יבוא.
אגב, סתם הערה לפי השכל הישר וההיגיון הבריא: אם באמת לכבלים יש משקל כזה "כבד" או אולי באמת יש להם השפעה על השמע באודיו כפי שרבים טוענים שיש ? או שכמות מידע הוידיאו שצריך לעבוד בכבל לא שקולה לאותו מידע בערוץ האודיו ?
נקודה למחשבה, או אפילו לסתם דיון סוער בשרשור הנוכחי עד שיגיעו הכבלים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·אתה לא בכיווןavihuli כתב:תנסה גם כבלים של המצבר באותו אולי הזרם יפתח להם את הצ'אקרה והעסק יעבוד.
נקודה למחשבה, או אפילו לסתם דיון סוער בשרשור הנוכחי עד שיגיעו הכבלים....
יש פה ענין של עובד או לא עובד לא של עובד טוב יותר או פחות, ברגע שעובד עובד פצצה.
לגבי דיון סוער ,פתח שרשור ונזרום