עזרה בחיפוש רמקולים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #21 

לא בדקתי אם למגבר שלך יש יציאת סאב.
אבל לפי מה שהבנתי עד כה.
סאב משלים את התדרים הנמוכים במוזיקה, וברוב המקרים משמש לקולנוע ביתי, כאשר מדובר על מוזיקה, קשה מאוד למצוא אחד מתאים.
ברמקולי ווינטג' בחלק ניכר הוופר גדול מ8" שזה אומר שהוא כבר מתקרב למימדים של סאב וופר (ואנשים גם משתמשים ברמקולי ווינטג' כסאב וופר)
אם הבנתי נכון אז ברמקולים עם וופר גדול אז המיד יהיה קטן מ 5-6", שזה אומר פחות מהמידה המומלצת שיש ב 2WAY
ב2WAY המידה של הוופר הסטנדרטית, ששמעתי כבר לא פעם אנשים לא מרוצים אם הוא קטן מ 6" (לא טוען כעובדה, אבל הבנתי שרצוי)
וטוויטר במימדים עד 2" לכל היותר.

שוב פעם, יתכן ולא תצטרך סאב לרמקולי ווינטג.
אני אישית עם רמקולים פשוטים של 2WAY לא נחוץ בסאב (לפחות לא כרגע)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #22 

חוץ מ"כמה" בודדים (שגם עולים בהתאם), עדיין לא שמעתי רמקול עם וופר גם של 18 אינץ שמתקרב לסאב ייעודי (טוב).

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #23 

GalGayer כתב:@itay123
·לא,אני הולך ביום ראשון לשמוע ספנדור s3/5r2 ,הבנתי שלמרות הגודל הם נותנים תחושה של רמקול גדול שיכול למלא סלון סטנדרטי,אבל קצת מבאס שהןא 5.25 אינץ',בא להרגיש קצת יותר את הנמוכים...
...
·אם הם דומים בסאונד ל s3/5a אז יש להם לטעמי צליל משגע.

Gal85 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #24 

@BennyO
·כן,קראתי שהתלהבת מהם,לכן אמרתי לעצמי שאני צריך לשמוע משהו מהמשפחה/חברה הזאת,ביום ראשון נראה על מה מדובר.

שמעון_ל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #25 

סאבוופר הוא לא עוד רמקול בס , זהו רמקול לתחום תדרים ספציפי, בד"כ עד 200hz , אשר יש לו הגברה משלו וע"י כך מדגישים את תחום התדרים הנמוך אשר ברמקול הרגיל, בווליום נמוך, אינו מודגש מספיק, במגברי וינטאג' רבים יש כפתור loudness אשר שימש להגברת התדר הנמוך ביחס לתדרים הגבוהים יותר, זאת כאשר המגבר היה בווליום נמוך. במגברים של היום אין את כפתור ה loudness ובמקומו יש את הסאבוופר, כאשר משתמשים במגבר לשמיעה בסטריאו, כאשר הוא משמש לצורכי קולנוע ביתי אזי מדובר באפקטים ולא בהכרח בהדגשת תחום התדרים הנמוך.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #26 

• סאב וופר זה לא תחליף ל Loudness או השד יודע מה.
  • כפתור ואופציות Loudness היה יוצר מעין פרבולה הפוכה בתחום המיד, והיה מדגיש קצוות ודינמיות של תדרים נמוכים וגבוהים יחד.
  • Bass boost היה מטפל סביב אם איני טועה סביב ה 60hz ומעלה בקפיצות של חצי DB. עד מקס 3 db מגביר אן מנחית.
טוב מאוד ש אופציית loudness כבר לא קיימת - ה "אפקט" של זה היה רע מאוד !

סאב מטרתו לתת השלמה וחיזוק וכוח לתדרים מאוד נמוכים (כאלו שיורדים מתחת לתדר שמרבית הרמקולים לא ממש מתקרבים לשם.

ונכון בווליום נמוך
אין סיכוי לשמוע באס עם מרבית הרמקולים שלא נדבר על תחום נמוך (מאוד) בלי האופציה לתת השלמה שם עם סאב אקטיבי.
אני כבר לא מדבר על האופציה ל Slop מתאים, חיתוך מדוייק ופאזה.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #27 

GalGayer כתב:@BennyO
·כן,קראתי שהתלהבת מהם,לכן אמרתי לעצמי שאני צריך לשמוע משהו מהמשפחה/חברה הזאת,ביום ראשון נראה על מה מדובר.
...
·נו? איך התרשמת מהם?

Gal85 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #28 

@BennyO
·
היי בני,עוד לא הלכתי,מחכה שהמגבר יחזור מהטיפול אצל יאיר ואז אני אביא אליי לבדיקה את ה proac response שאמורים להיות דומים לספנדור...אעדכן כשיהיו התפתחויות

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”