דוח על אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951

שליחה

אני כן בגלל זה העלתי לפה הרבה נושאים של תיאורייה כי חשבתי שזה יכול להוסיף לדיון

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

nirmv כתב:משה, האישה הלכה בין מעברי חציה כשהנהג חצה את הצומת. באותה מידה היתה יכולה להמשיך ללכת לצד המדרכה.
כל ילד יודע שלפני חציית כביש צריך לעצור ולהסתכל שהכביש פנוי וגם להולכי רגל נותנים דוחות.
אין צורך להתווכח איתי. אמרתי לבחור ללכת להתייעץ.
בעניין האישי, כדאי שלא תנחש. אני נהג זהיר כבר 22 שנה, אבל מומחה תעבורה אני לא. האם אתה מומחה?
...
·לפי החוק, אם הולך רגל נמצא על המדרכה ומראה כוונה לחצות את הכביש (למשל מסתכל) - חובת הנהג לעצור. גם אם הולך הרגל עדיין על המדרכה בכלל.
מכיוון שהיא עברה מעבר חציה אחד, המשיכה ממנו לתחילתו של מעבר חציה אחר היא מראה כוונה לחצות גם את מעבר החציה האחר ובכל מקרה - החוק אומר שהנהג צריך לעצור.

השאלה מדוע השוטר עצר דווקא אותו ולא רכב אחר שעבר בדיוק על אותה עבירה - לא רלוונטית ולא יכולה לשמש טיעון להגנה.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

nirmv כתב:משה, האישה הלכה בין מעברי חציה כשהנהג חצה את הצומת. באותה מידה היתה יכולה להמשיך ללכת לצד המדרכה.
כל ילד יודע שלפני חציית כביש צריך לעצור ולהסתכל שהכביש פנוי וגם להולכי רגל נותנים דוחות.
אין צורך להתווכח איתי. אמרתי לבחור ללכת להתייעץ.
בעניין האישי, כדאי שלא תנחש. אני נהג זהיר כבר 22 שנה, אבל מומחה תעבורה אני לא. האם אתה מומחה?
...
·

איני מומחה, אבל מכיר את החוק: https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/p ... tm#Seif120
הפרקטיקה שגם לימדו אותי וגם את ילדי בשיעורי נהיגה, זה שאם הולך הרגל דורך על הכביש בצד שלך של מעבר חצייה אז פשוט לעצור - זה גם די מתבקש מאליו.
במה שנראה בסרטון פה, אין האטה מספקת למצב שאולי הולכת הרגל תתחיל לחצות. נראה שהיא גם עם הגב למכונית כך שגם אם הלכה במקביל למדרכה, זה מאוד מסוכן ליסוע ככה לידה.
ההתרחשות היחידה שמצדיקה נסיעה כזו היא אם הולכת הרגל עלתה על המדרכה, אך הבחור לא טוען שזה מה שקרה.

אני באמת חשבתי שאולי אתה נער שעוד לא נוהג. ההתיחסות לנהגים ולהולכי רגל כשווי מעמד בכביש מפתיעה מפי נהג. זה לא רק העיניין של הרישוי הנדרש מנהגים - יש גם אסימטריה עצומה גם ביכולת לפגוע והסכנה להיפגע במפגש בין השניים.
משה

drorshem
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
שם מלא: drorshem

שליחה

בהנחה והיה מדובר בילד קטן ולא באישה מבוגרת, אני מניח שנהג הרכב היה עוצר או מאט את נסיעתו עד כדי כך שיוכל להבין מה מטרתו של הילד
לכן, אין פה חשיבות לגיל הולך הרגל, ולדעתי הדוח מוצדק.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

החוק אומר:
"נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך."

וכן : "נוהג רכב המתקרב למעבר חצייה, יאט את רכבו אם הולך רגל עומד על המדרכה בסמוך למעבר החצייה ואם ניכר שבכוונתו של הולך הרגל לחצות את הכביש, ייתן לו זכות קדימה."

האם הולך רגל שהולך על הכביש בין שני מעברי חצייה נחשב כ-"חוצה במעבר"?
האם הוא נחשב כ "עומד על המדרכה" ?

חברים, יש פרקטיקת נהיגה נכונה (שלא היתה), ויש חוק.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני מכיר הרבה מצבים בהם נהגים פשוט חתכו את מעבר החצייה כשאני הייתי עליו. אז למה עוד יש לצפות.
הנהג והולך רגל לא צריכים להמצא על אותו מעבר החצייה.
אם נדבר במונחים של תנוע בכביש, אז זכות הקדימה היא של הולך רגל.

קשה להסביר לשוטר שהסבתא הופיע משום מקום :P

ד"א: קשה לומר מהסרטון שלך האם היא המשיכה למעבר הבא או המשיכה ללכת ישר על המדרכה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

האישה הזאת הולכת באמצע הכביש ולא מסתכלת, היא לא מחכה שהכביש יהיה פנוי כדי לעבור, אז איך הנהג אמור לדעת שהיא מעוניינת להכנס למעבר חציה?
גם אם היתה עומדת על המדרכה ומחכה שהכביש יהיה פנוי, יש פה מכשול לנהג שאמור להסתכל ימינה כדי להשתלב בצומת.
בקיצור השוטר יודע איפה לחכות כי הצומת הזה פשוט מסוכן. אך במקום לתקן את הצומת, מענישים את הנהגים.
...
(Y)

"מארבים" מהסוג הזה הם מאד נפוצים. שוטרים יודעים איפה יש מקומות "מכשילים" על הכביש, ושם הם מקימים מארב. הבעיה היא שהשוטרים עצמם נמצאים תחת לחץ כי דורשים מהם להביא כמה שיותר דוחות כדי להעשיר קופה כזו או אחרת.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

mogda כתב:השוטר לא סימפטי בעליל...בחיים לא נתקלתי בשוטרים ראיתי רק בטלווזיה ובאינטרנט את ההתנהגות שלהם

השוטר הזה התייחס אליי כאילו רצחתי מישהו אתם יכולים לראות את התנועות שלו בסוף הסרטון

הרס לי את השבוע לא נתן לי להשחיל מילה
...
אתה קצת מתבלבל פה לגבי מה מצופה מהשוטר - אתה חד משמעית אשם - ביצעת כאן עבירה. לכן, מדוע אתה מצפה שהשוטר יהיה "סימפטי"?

שוטר צריך להיות סימפטי כשאתה פונה אליו. אם הוא זה שיוזם את הפניה אליך זה כנראה היות שעשית משהו שלא מתיישב עם החוק ולכן אין ממש מה לצפות כאן ליחס חם ואוהד.

דבר נוסף - יצאת בזול. הולכת הרגל היתה על מעבר החציה כבר משמע זה לא רק אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה, אלא היות שהולכת הרגל היתה כבר במעבר עצמו ולא על המדרכה מדובר בעבירה עם סיכון ממשי להולכת הרגל והדין במקרה זה הוא פסילה מנהלתית ל-30 יום במקום והזמנה לדין.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

HazooM כתב:
...
...
(Y)

"מארבים" מהסוג הזה הם מאד נפוצים. שוטרים יודעים איפה יש מקומות "מכשילים" על הכביש, ושם הם מקימים מארב. הבעיה היא שהשוטרים עצמם נמצאים תחת לחץ כי דורשים מהם להביא כמה שיותר דוחות כדי להעשיר קופה כזו או אחרת.
...
·
כמו שמישהו אמר לי פעם.
להחזיק רכב פירושו בנוסף לכל העלויות להחזיק קופה קטנה לקנסות שלמדינה פשוט מתחשק להביא לך.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

HazooM כתב:
...
...
(Y)

...
·

אני בהחלט מסכים שעדיף היה שהשוטר היה מתמקם במעבר החצייה עצמו ובכך מקדם את בטיחות הולכי הרגל במקום לתפוס את העבריינים לאחר המעשה. תחשבו איך זה היה נראה אם הולכת הרגל הייתה נפגעת - אז השוטר היה מרוויח מעצר "על חשבונה" ?
עם זאת, לא ברור לי למה אתה מכנה את הצומת הזו מכשילה. אין בצומת הזו שום דבר חריג. אין מדרונות, אין הסתרה חריגה של שדה הראייה. שוטרים לא צריכים ממש לחפש צמתים מועדות - יש מספיק עבריינות בכביש שכל צומת אקראית תספק את הסחורה, כמו שראינו גם פה.
משה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

עם זאת, לא ברור לי למה אתה מכנה את הצומת הזו מכשילה. אין בצומת הזו שום דבר חריג. אין מדרונות, אין הסתרה חריגה של שדה הראייה. שוטרים לא צריכים ממש לחפש צמתים מועדות - יש מספיק עבריינות בכביש שכל צומת אקראית תספק את הסחורה, כמו שראינו גם פה.
...
יש בהחלט מספיק עבריינות בכבישים, רק שהשוטרים אף פעם לא שם כדי לראות את זה, אבל שוטר שיושב באיזה צומת קטנה ברחוב צדדי ושקט ומחפש מישהו, לדוגמא, שלא עוצר ל- 0 קמ"ש בתמרור עצור, זה לא חסר. אני גם כל הזמן רואה אנשים חוצים רמזור אדום עם הרכב או במעבר חציה, כל הזמן, וזה הרבה יותר מסוכן, אז איפה כל השוטרים?

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149

שליחה

mrraz111 כתב:הבעיה שנסעת מהר מדי אפילו שראית את הולכת הרגל על מעבר החציה
אחר כך היה לך תמרור האט ותן זכות קדימה ולדעתי לא כל כך התחשבת בו
שים לב שהתמרור הזה מפיל יותר מתמרור עצור מאחר ובתמרור עצור אם עצרת, יצאת ידי חובתך
אבל בהאט ותן זכות קדימה יש לך אחריות מתמשכת למה שקורה.
בהמשך הולך רגל על מעבר חציה זה 100% אחריות של הנהג לכן אין לך על מה להתלונן שקיבלת דוח.
...
·

נכון לפי הסרטון רואים שנסע מהר . לא היה לו זמן לחשיבה . הנכד שלי ליפעמים יושב בפינת חשיבה בבית . בבית הספר ולומד .אולי גם אתה ...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

HazooM כתב:
...
...
יש בהחלט מספיק עבריינות בכבישים, רק שהשוטרים אף פעם לא שם כדי לראות את זה, אבל שוטר שיושב באיזה צומת קטנה ברחוב צדדי ושקט ומחפש מישהו, לדוגמא, שלא עוצר ל- 0 קמ"ש בתמרור עצור, זה לא חסר. אני גם כל הזמן רואה אנשים חוצים רמזור אדום עם הרכב או במעבר חציה, כל הזמן, וזה הרבה יותר מסוכן, אז איפה כל השוטרים?
...
·
נכון, רק שהדוגמא בסרטון לא מתאימה כי הוא מצא עבירה אמיתי ואף מסוכנת.
משה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

עזבו, אין צורך להוסיף לגבי המשטרה בארץ.
ידוע כבר לכולנו שהם בדיחה. תמיד יעדיפו להתעסק בשוליים ובלא חשוב מאשר באמת להיכנס לעובי הקורה ולפתור בעיות. הן בתנועה והן בקטגוריות אחרות. עכשיו בעיה נוספת היא שבנוסף אליהם יש לנו גם בתי משפט שכונה ומקלים מידי בעונשים של עבריינים כבדים - שוב, הן בתנועה והן בקטגוריות אחרות. וזו התוצאה - מדינה שכונה שכמעט ואין דין ואין דיין על הדברים הרציניים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338

שליחה

לי נראה שהשוטר בסוף הסרטון מצביע על תמרור זכות קדימה ומראה לך אי ציוט לתמרור
מכאן הטענות שלו כלפיך "אתה לא רואה? תן זכות קדימה" זה מה שהוא אומר לך (מקריאת שפתיים)
ואכן רואים שלא האטת בפניה שמאלה (ואני בכלל לא מתייחס להולכת הרגל כרגע היא נראית לי לא רלוונית)

כפי שנאמר תמרור תן זכות קדימה (בפניה שמאלה רואים אותו בבירור) הוא מעט מכשיל מכיוון שמצופה ממך לעצור
או לעבור לגלישה איטית ולוודא שהצומת פנוי מהולכי רגל ורכבים לפני שאתה נכנס אליו או מבצע פניה.
נראה שהשוטר פשוט חשב שבאת במהירות ולא האטת מספיק, שים לב שלפני המעבר חציה מסומן פס עצירה!

היה עדיף אם היה שם ממש עצור שהיה מחייב אותך בעצירה מוחלטת של 4 גלגלים.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

jacko-il כתב:עזבו, אין צורך להוסיף לגבי המשטרה בארץ.
ידוע כבר לכולנו שהם בדיחה. תמיד יעדיפו להתעסק בשוליים ובלא חשוב מאשר באמת להיכנס לעובי הקורה ולפתור בעיות. הן בתנועה והן בקטגוריות אחרות. עכשיו בעיה נוספת היא שבנוסף אליהם יש לנו גם בתי משפט שכונה ומקלים מידי בעונשים של עבריינים כבדים - שוב, הן בתנועה והן בקטגוריות אחרות. וזו התוצאה - מדינה שכונה שכמעט ואין דין ואין דיין על הדברים הרציניים.
...
משתמע מדבריך כאילו אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חציה זה לא דבר "רציני". אם זה לא רציני, אז מה כן?

על אחת כמה וכמה המקרה דנן שבהחלט היתה סכנה להולכת הרגל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

@MarioMan
·
לא ברור לי מדוע זה משתמע מדבריי, אבל חפיף, כבר התרגלתי לעובדה שלאורך השנים יש לך נטייה לא להבין נכון את דבריי.
זה בסדר, לא כועס. (f)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844

שליחה

שמתם לב שפותח השרשור כבר השלים עם המצב ואתם סתם מפטפטים אשם לא אשם זכאי לא זכאי..
ומי שהציע ייעוץ של עו"ד: הטיפול יעלה לו כפול מהדו"ח עצמו

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2338

שליחה

שמתם לב שפותח השרשור כבר השלים עם המצב ואתם סתם מפטפטים אשם לא אשם זכאי לא זכאי..
...
עזוב סתם מוציאים קיטור על השוטר :roll:

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

טוב מאוד שמשתפים כאלו דברים!
אני רואה בזה כמשהו חשוב!
המדינה שלנו תראה הרבה יותר טוב אם ישתפו כאלו דברים.

חזור אל “ללא קשר”