שרשור תגובות: Anthem MRX-720 - רסיבר קולנוע ביתי למקצוענים
היה לי סיפור דומה כשסקרתי בזמנו דגם יותר ישן שלהם. Anthem לא מנסים להתחרות בשחקנים הגדולים בהיבט של פיצ'רים. אני הרגשתי שזה רסיבר יותר נישתי שיותר מתמקד בדברים מסויימים, ויתאים לאלו שלא מפריע להם לעשות שימוש במערכת כיול שדורשת שימוש במחשב.
בתמורה מקבלים קצת יותר גמישות בהגדרות ומערכת כיול עם ציוד נלווה יותר רציני. סתם לשם המחשה, הרסיבר של Anthem מגיע עם קופסא שלמה שכוללת מיקרופון מדידות אמיתי, ולא איזה צ'קמוק פלסטיק, יחד עם חצובה גדולה וקופסאת אחסון. הכסף פשוט מושקע פה בדברים אחרים.
בתמורה מקבלים קצת יותר גמישות בהגדרות ומערכת כיול עם ציוד נלווה יותר רציני. סתם לשם המחשה, הרסיבר של Anthem מגיע עם קופסא שלמה שכוללת מיקרופון מדידות אמיתי, ולא איזה צ'קמוק פלסטיק, יחד עם חצובה גדולה וקופסאת אחסון. הכסף פשוט מושקע פה בדברים אחרים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·HazooM כתב:היה לי סיפור דומה כשסקרתי בזמנו דגם יותר ישן שלהם. Anthem לא מנסים להתחרות בשחקנים הגדולים בהיבט של פיצ'רים. אני הרגשתי שזה רסיבר יותר נישתי שיותר מתמקד בדברים מסויימים, ויתאים לאלו שלא מפריע להם לעשות שימוש במערכת כיול שדורשת שימוש במחשב.
בתמורה מקבלים קצת יותר גמישות בהגדרות ומערכת כיול עם ציוד נלווה יותר רציני. סתם לשם המחשה, הרסיבר של Anthem מגיע עם קופסא שלמה שכוללת מיקרופון מדידות אמיתי, ולא איזה צ'קמוק פלסטיק, יחד עם חצובה גדולה וקופסאת אחסון. הכסף פשוט מושקע פה בדברים אחרים....
HazooMHazooM כתב:היה לי סיפור דומה כשסקרתי בזמנו דגם יותר ישן שלהם. Anthem לא מנסים להתחרות בשחקנים הגדולים בהיבט של פיצ'רים. אני הרגשתי שזה רסיבר יותר נישתי שיותר מתמקד בדברים מסויימים, ויתאים לאלו שלא מפריע להם לעשות שימוש במערכת כיול שדורשת שימוש במחשב.
בתמורה מקבלים קצת יותר גמישות בהגדרות ומערכת כיול עם ציוד נלווה יותר רציני. סתם לשם המחשה, הרסיבר של Anthem מגיע עם קופסא שלמה שכוללת מיקרופון מדידות אמיתי, ולא איזה צ'קמוק פלסטיק, יחד עם חצובה גדולה וקופסאת אחסון. הכסף פשוט מושקע פה בדברים אחרים....
בדיוק כך!
"הצ'קמוק הפלסטיק" הזה שמסופק עם רסיברים, כ"כ מוגבל ברגישות שלו, ותוצאות הכיול בהתאם!
העיקר שיש "רסיבר מכוייל"...
·
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
גם אצלי ה720 משמש כפרוססור בחודש האחרון. הוא קל מאוד להתקנה, כיוון, כיול, ותפעול. מהנה לצפיה והאזנה.
הכיול באמצעות המחשב קל ופשוט, המספר הסידורי של המקרופון "הנדרש" לצורך הורדת התוכנה משמש לאספקת תוכנה עם כיול OFFSETS בהתאם להענות המקרופון הספציפי שהגיע עם הרסיבר (על פי הצהרת היצרן)
החסרון היחידי מבחינתי הוא שחיבור הוידאו היחידי שלו הוא HDMI כך שלא יכולתי לחבר את מכשיר הDVD הישן שמשמש את הילדים.
הכיול באמצעות המחשב קל ופשוט, המספר הסידורי של המקרופון "הנדרש" לצורך הורדת התוכנה משמש לאספקת תוכנה עם כיול OFFSETS בהתאם להענות המקרופון הספציפי שהגיע עם הרסיבר (על פי הצהרת היצרן)
החסרון היחידי מבחינתי הוא שחיבור הוידאו היחידי שלו הוא HDMI כך שלא יכולתי לחבר את מכשיר הDVD הישן שמשמש את הילדים.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- alexanderf
-
- חבר פעיל

- תגובות: 96
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בדיוק עלה על הפרק שדרוג של Marantz 508 שלי .
לדעתי מועמד ראוי
לדעתי מועמד ראוי
סקירה מאד מקצועית ואוביקטיבית וזה לא דבר של מה בכך. כבעלים של ה-MRX-1120 אני יכול לומר שהרסיבר הזה שווה כל שקל שתשלמו עליו.
קודם כל אני חייב להוסיף תכונה שמשום מה לא נרשמה בסקירה ולדעתי שווה אזכור הכוונה שלי שבשלט יש אפשרות ל-TREBLE ול- BASS מה שנותן ורסיטליות
לכל מה שנשמע ברמקולים. אני מאד אוהב את זה. הפורמטים של ATMOS ו-DTS X פשוט שמים אותך בתןך מרכז האירועים בצורה מרשימה ולא מציקה כמו שחוויתי בהרבה רסיברים יפניים ידועי שם. כמובן שתמיד כמו בכל פורום יהיה התורן שלא משנה על מה הסקירה הוא תמיד יקטול וימצא רק את המילים הלא נכונות רק בשביל להרגיש שהוא חכם גדול. אם יש לכם את המקום לתצורה כמו אצלי 7.4.1 כשארבעה רמקולים בתקרה ועוד שבעה מסביב בתוספת סאב מתאים,סרטים בפורמטים החדישים פשוט נשמעים לחלוטין לא מה שהורגלנו מקולנוע ביתי. דבר אחרון ואולי הכי שונה מכל רסיבר יפני שהיה ברשותי-זה הסאונד ! לדעתי ה-MRX הוא קודם כל מגבר סטיראו ברמה מאד גבוהה. שימו כל דיסק או כל מדיה שתבחרו ותשמעו בשני רמקולים,אז תבינו את האיכות האמיתית של הרסיבר הזה.
ממליץ לכל אוהבי המוסיקה והקולנוע הביתי !
קודם כל אני חייב להוסיף תכונה שמשום מה לא נרשמה בסקירה ולדעתי שווה אזכור הכוונה שלי שבשלט יש אפשרות ל-TREBLE ול- BASS מה שנותן ורסיטליות
לכל מה שנשמע ברמקולים. אני מאד אוהב את זה. הפורמטים של ATMOS ו-DTS X פשוט שמים אותך בתןך מרכז האירועים בצורה מרשימה ולא מציקה כמו שחוויתי בהרבה רסיברים יפניים ידועי שם. כמובן שתמיד כמו בכל פורום יהיה התורן שלא משנה על מה הסקירה הוא תמיד יקטול וימצא רק את המילים הלא נכונות רק בשביל להרגיש שהוא חכם גדול. אם יש לכם את המקום לתצורה כמו אצלי 7.4.1 כשארבעה רמקולים בתקרה ועוד שבעה מסביב בתוספת סאב מתאים,סרטים בפורמטים החדישים פשוט נשמעים לחלוטין לא מה שהורגלנו מקולנוע ביתי. דבר אחרון ואולי הכי שונה מכל רסיבר יפני שהיה ברשותי-זה הסאונד ! לדעתי ה-MRX הוא קודם כל מגבר סטיראו ברמה מאד גבוהה. שימו כל דיסק או כל מדיה שתבחרו ותשמעו בשני רמקולים,אז תבינו את האיכות האמיתית של הרסיבר הזה.
ממליץ לכל אוהבי המוסיקה והקולנוע הביתי !
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@istarmini
·
גורו שלי!
בזכותך קניתי לפני כ4 שנים אונקיו עם כיול אודסי 32 ואני ממש מרוצה,ממש!
מה לדעתך היתרונות והחסרונות של מערכת הכיול הזאתי מול האודסי? אשמח לפירוט והסבר,ואציין שאני לא מתכוון לגעת בתוצאות הכיול והאפשרות שלי להזיז רמקולים היא אפסית
תודה לכל מי שיענה
·
גורו שלי!
מה לדעתך היתרונות והחסרונות של מערכת הכיול הזאתי מול האודסי? אשמח לפירוט והסבר,ואציין שאני לא מתכוון לגעת בתוצאות הכיול והאפשרות שלי להזיז רמקולים היא אפסית
תודה לכל מי שיענה
כיף חיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·royla כתב:@istarmini
·
גורו שלי!
תודה לכל מי שיענה...
האודסי כבודה במקומה אבל הגירסה הרגילה כולל xt32 מגיעה עם מיק פשוט ומוגבלת לחלוטין מבחינת משחק בפרמטרים השונים.
הפרו של אודסי כבר כולל מיק מקצועי אבל עולה כ 500$ בחו״ל.ההיתרון שלו מעבר למיק שניתן לשחק באופן מוגבל בגרף המטרה .
ה ARC כולל מיק מקצועי יותר וניתן לשנות פרמטרים שונים כמו :
SLOPS (שיפועים) של הקרוס לכל רמקול.
הגדרת מצב flat החל מתדר מסויים נניח 30hz עבור הסאב מה שאומר שהסאב יתן גיין גבוה החל מתדר זה ומטה אין נפילה בעוצמות מנקודה זו ומטה..זה משפיע בברור על תוצאות הבס
משחק בגיין של החדר
הגבלת תדר דגימה של המיק לתדרים הגבוהים
ה ARC מטפלת בכל תדרי הדגימה ואינה מבצעת הנחתה או חיתוך של האודיו, כמו xt32, שמוגבלת ל-24/48
בנוסף ניתן לפני הכיול עצמו לבחון את התנהגות כל אחד מהרמקולים ,במיקום הנתון ,ולנסות ולשנות כדי להגיע להתנהגות טובה יותר, מה שאומר תיקון מינימלי של מערכת הכיול. כמובן שזה בעיקר טוב עבור הסאבים אבל תתפלא שגם שינוי זוית ומרחק מהקיר של הקידמיים גורם לשינוי בעקומת התדרים שלהם וניתן לשפר את המיקום לפני תחילת הכיול.
זה בגדול.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@istarmini
·
תודה רבה!
·
תודה רבה!
כיף חיים.
·מסכים איתך לגמרי - רוב היתרונות שלו מול רסיברים אחרים הם גימיקים .... וזה סתם לזרוק כסף בשביל אגו.Sexter כתב:ממש לא מציאה. יקר בטירוף ללא כל הצדקה. אז נכון הוא נשמע דיי טוב בסטריאו יחסית לרסיבר AV אבל אין לו שום פיטצ'ר בסיסי שאתה מצפה מרסיבר קולנוע ביתי. בלי עיבוד וידאו, בלי כניסות וידאו אנלוגיות, ללא אפשרות שמוע מקור מוסיקה ולצפות בתמונה ממקור וידאו. ללא כניסת PHONO. מערכת הכיול נראת כמו העתקה של DIRAC LIVE אבל מוגבלת מאד ביחס למערכות כיול כמו אודיסי או זו של פיוניר מבחינת הפרמטרים המכויילים. ממש לא שווה את 2500$. במחיר הזה עדיף דגם על מחברת מיין סטרים כמו ימהה או דנון. למי שחשוב איכות סטריאו ברסיבר AV אז יש את הרסיברים של ARCAM. חוץ מזה הדגם הזה דיי מיושן (מ 2015) ללא אפשרות שדרוג ה HDMI ל 2.1. בקיצור, תודה על הסקירה אבל לא תודה על המכשיר......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הפוך גוטה הפןך.מסכים איתך לגמרי - רוב היתרונות שלו מול רסיברים אחרים הם גימיקים...
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
@MarioMan
·
מצטער לא קונה את זה.... ממה שראיתי עד היום ההבדל העיקרי בצליל הוא ברמקולים - רוב הרסיבירים עושים הגברה די דומה (לא מדבר על דגמי כניסה). וההבדלים בעיקר הם תוכנה - מה שאומר שאם אתה מנגן ממקור דיגיטלי / מחשב גם זה כבר לא כזה מעניין.
·
מצטער לא קונה את זה.... ממה שראיתי עד היום ההבדל העיקרי בצליל הוא ברמקולים - רוב הרסיבירים עושים הגברה די דומה (לא מדבר על דגמי כניסה). וההבדלים בעיקר הם תוכנה - מה שאומר שאם אתה מנגן ממקור דיגיטלי / מחשב גם זה כבר לא כזה מעניין.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·alanby כתב:@MarioMan
·
מצטער לא קונה את זה.... ממה שראיתי עד היום ההבדל העיקרי בצליל הוא ברמקולים - רוב הרסיבירים עושים הגברה די דומה (לא מדבר על דגמי כניסה). וההבדלים בעיקר הם תוכנה - מה שאומר שאם אתה מנגן ממקור דיגיטלי / מחשב גם זה כבר לא כזה מעניין....
אתה ממש לא חייב לקנות ההפסד כולו שלך.
מה שעושה את הרסיבר הזה לטוב יותר זו מערכת הכיול שלו, שטובה יותר , מזו של מרבית הרסיברים היום.
ומערכת הכיול, היא זו שמשנה את הסאונד ולא ההגברה.