אתגר: שמיעת מוסיקה בכל הבית וחלוקה לאזורים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #21 

http://www.ebay.com/itm/LP-2020A-Tripat ... SwHnFVzDo8

כזה?

כלומר כרוםקסוט ב pl ואת הרמקולים ?
זה מספיק איכותי ו״חזק״?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #22 

mp3lll כתב:http://www.ebay.com/itm/LP-2020A-Tripat ... SwHnFVzDo8

כזה?

כלומר כרוםקסוט ב pl ואת הרמקולים ?
זה מספיק איכותי ו״חזק״?
...
·כל מי שמבין קצת אלקטרוניקה יענה לך פשוט. לא.
TA2020 זה מסוג הרכיבים הפשוטים ביותר להגברה. THD של 0.4 ו SN80% זה מספרים שאתה לא רוצה להיות לידם.

אנשים הציעו לך SONOS, אולי הם פחות מעודכנים אבל המולטירום עם שילוב קולנוע ביתי בסלון המוצלח ביותר כיום הוא Heos.

ברור שתצטרך לעבור 10K.

אם אתה מחפש זול, אז לך על רמקולים מוגברים BTב 20$, מדוע לקנות "מגבר" ב 20$ ועוד לבזבז על רמקולים...

אם אתה רציני וכרגע לא רוצה להוציא סכום גבוה אז פשוט תעשה את כל ההכנות בתשתית, תקנה רק את מה שאתה רוצה עכשיו והשאר תשלים עם הזמן. אתה הולך לחיות עם הציוד הזה שנים על גבי שנים, פשרה עכשיו תביא אכזבה אחר כך. הרי ברור לכולם כולל לממליצים על כך ש chromcast זה פתרון מאוד מוגבל, סוג של פשרה.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #23 

shigidar כתב:
...
...
·כל מי שמבין קצת אלקטרוניקה יענה לך פשוט. לא.
TA2020 זה מסוג הרכיבים הפשוטים ביותר להגברה. THD של 0.4 ו SN80% זה מספרים שאתה לא רוצה להיות לידם.

אנשים הציעו לך SONOS, אולי הם פחות מעודכנים אבל המולטירום עם שילוב קולנוע ביתי בסלון המוצלח ביותר כיום הוא Heos.

ברור שתצטרך לעבור 10K.

אם אתה מחפש זול, אז לך על רמקולים מוגברים BTב 20$, מדוע לקנות "מגבר" ב 20$ ועוד לבזבז על רמקולים...

אם אתה רציני וכרגע לא רוצה להוציא סכום גבוה אז פשוט תעשה את כל ההכנות בתשתית, תקנה רק את מה שאתה רוצה עכשיו והשאר תשלים עם הזמן. אתה הולך לחיות עם הציוד הזה שנים על גבי שנים, פשרה עכשיו תביא אכזבה אחר כך. הרי ברור לכולם כולל לממליצים על כך ש chromcast זה פתרון מאוד מוגבל, סוג של פשרה.
...
·א. רמקולי bt לא יתנו מענה לשליטה קלה ובטח לא לparty mode. ולכן לא רלוונטיים כאן.

ב. לא ברור לי כלל למה כרומקאסט הוא פשרה. לדעתי זה פתרון טוב יותר באיכות וזול יותר בעלותו. קוראים לזה win win בעולם שלי.
זה פתרון שנותן את כל הגמישות, הן בבחירת רמקולים פנימיים או חיצוניים (מה שבגלל בעייתי עם סונוס) והן בבחירת מגברים (למקלחת או לפרגולה לא באמת צריך מגבר באלפי שקלים לדעתי, ובכל מקרה יש את הגמישות)

אין שום דבר שמערכת מבוססת סונוס תדע לעשות ושכרומקאסט לא ידע לעשות. לרוב בעלות נמוכה משמעותית, ובממשק משתמש נקי ומהיר יותר.
You are never fully dressed without a smile

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #24 

Dombe כתב:@Itay_Pollak
@Shed

בנוגע ל-SONOS: מבדיקה קטנה שעשיתי גיליתי שבשביל "לרשת" את כל הבית בציוד שלהם זו הוצעה של למעלה מ10K. מה גם שאם אני רוצה להשמיש את הסלון לסוג של "קולנוע ביתי" אני צריך להסתפק במקרן קול שלהם, לדעתכם:
- 2 רמקולים אחוריים ו2 קדמיים לא יתנו אפקט הרבה יותר טוב מהסנטר?
- האם הבנתי נכון בשביל לעבדוק עם הרמקולים שלהם אני צריך את הHUB שלהם (ZonePlayer 120) נכון?
- האם הסנטר שלהם הוא עם INPUT מהטלוויזיה \ מהממיר? ואז זה אומר שאני יכול להזרים את השמע מהממיר בכל הערוצים \ רק דרך הZonePlayer120?

אתם מעולים, תודה לכולם
...
·

היום כבר לא צריך את הHUB שלהם. צריך רק לחבר את אחד המכשירים שלהם לכבל רשת והם כבר מרימים רשת אלחוטית ייעודית.
המלצה שלי אם אתה עושה הכנות - פשוט תכין להם חיבור רשת.

כמו שכתבתי לך
אתה צריך ברוב החדרים SONOS AMP - שיודע גם להגביר בחדר שינה נניח ממיר.
ורק בסלון SONOS CONNECT - כי שם תשתמש ברסיבר שתקנה.

אני יודע שההשקעה היום היא פי כמה.
אבל לדעתי היא מחזירה את ההשקעה ומי שאוהב מוזיקה זו "הדרך"
השילוב בין פשטות השימוש - שליטה מכל מכשיר ובטח אני לא מעודכן ואפשר גם לדבר על אלקסה/GOOGLE HOME וכד' ולהפעיל. משער אפשר גם עם IFTTT.
בשילוב עם העובדה שהמערכת שלהם מקטלגת לך אוטומטית את כל ספריית השירים מביאה לתוצאה מעולה.

לא ראיתי/בדקתי אם HEOS כמו שהציעו כאן.

ההמלצה הכי טובה היא או לראות REVIEWS בוידאו, או לחלופין ללכת ליבואנים/חנויות ולשחק עם זה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #25 

Shed
אז על איזה מגבר אתה ממליץ בעלות של 30 דולר?

shigidar טוען שזה לא באמת יעיל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #26 

ושכחתי את היתרון הגדול של הסונוס - יש אפשרות כמו שאמרתי לחבר מקורות חיצוניים - למשל CD, ממיר.
לא רק זה - אפשר למשוך מקורות בין מכשירים - למשל לשמוע בגינה את הממיר מהחדר שינה (רק צריך לוודא איזה מהם תומכים בכניסה).

@mp3lll
הכל יחסי - אם @shed משתמש - אז כנראה שזה סביר+, אל תצפה להרעיד עם זה את הבית. זה לא מיועד לכך, או להאזנת סטריאו עם SWEET SPOT
אבל אני בטוח שלחצר לדוגמה זה מספיק.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #27 

היופי בפתרון מבוסס כרומקאסטים, כמו שאמרתי, הוא הגמישות. אפשר לשים רסיברים ש"ירעידו את הבית" כמו שאיתי קרא לזה ואפשר לשים רסיברים פשוטים. אני משתמש ב:
1.רסיבר פשוט יחסית כדי להגביר ארבעה רמקולים באיזור הבריכה (עלה כמאה דולר באמזון, ראיתי דגמים דומים בחנויות בארץ ב800-1000 ש"ח). למרות המחיר הזול שלו, לא היתה שום בעיה כשהיו אצלנו כמה עשרות אנשים במסיבה בקיץ והדק מסביב לבריכה בגודל של כ-100 מ"ר.
2. הרמקולים בחצר האחורית מחוברים לzone 2 של הרסיבר בסלון
3. המטבח הוא בכלל google home אז לא צריך שום הגברה.

אם מחר בא לי להחליף רמקולים בחוץ או לשנות הגברה - אין בעיה, שום דבר לא משתנה מבחינת השליטה ונוחות התפעול. אשתי והבת שלי לא תדענה שמשהו השתנה בכלל, הן תמשכנה לעבוד בדיוק כמו שהן רגילות.
אם מחרתיים בא לי להוסיף מוזיקה בחצר הקדמית - אותו כנ"ל - בוחר את ההגברה שמתאימה לי (אולי בכלל רמקול מוגבר?) ומוסיף כרומקאסט בעלות של 35 דולר.

בשורה התחתונה: יש אצלי 4 אזורים שונים (מטבח, סלון, חצר אחורית ובריכה). אם נוציא לרגע את עלות הסלון (שכן בסלון בכל מקרה יהיה מגבר ורמקולים) נראה שעלות ההגברה הכוללת היא 225 דולר (125 דולר ל-google home ופלוס מאה דולר למגבר לבריכה) ועוד כ-400 דולר ל6 רמקולי חוץ (4 תלויים וזוג רמקולי סלע).
הדלתא שהייתי צריך להוסיף כדי להינות ממוזיקה בכל מקום שאני רוצה, עם party mode, עם שליטה מהשעון ומכל טלפון, עם יצירת קבוצת כאוות נפשי היתה כ-700 דולר. בלי להתפשר על איכות, בלי לאבד גמישות ובלי לחשק את עצמי ל-10 שנים הבאות. רוצה להחליף רמקולים - בכיף. מחרתיים יוצא מוצר אודיו חדש שאני מעדיף - אין בעיה, זורק את הכרומקאסטים ועובר אליו. עוד שנה רוצה להחליף רמקולים בחוץ - bring it on!
שורה תחתונה: לא מכיר שום פתרון אחר בשוק (ובדקתי הרבה) שנותן לי כל כך הרבה, גם לא בעלות כפולה.

הנה עוד אנקדוטה - לא מזמן אשתי ואני לקחנו לנו ארבעה ימים באיזה צימר מפנק בצפון. בין מטען אחד למשנהו, זרקתי גם כרומקאסט וידאו לתיק. כשהגענו לצימר חיברתי אותו לרסיבר של פיוניר שהיה שם ותוך 3 וחצי דקות נהניתי מהמוזיקה שלי, באותו ממשק כייפי, עם אותן playlists שאני מכיר ואוהב.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #28 

@shed
א. האם הספרייה היא "מקומית" או מהענן? או גם וגם?
ב. אין אפשרות לINPUT למערכת הזו נכון?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #29 

Itay_Pollak
ברור לחצר האזנה בכיף.

רק ששד לא עונה לי לשאלה :?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #30 

Itay_Pollak כתב:@shed
א. האם הספרייה היא "מקומית" או מהענן? או גם וגם?
ב. אין אפשרות לINPUT למערכת הזו נכון?
...
א. גם וגם. אבל בתכלס - כל המוזיקה שלי מגיעה מהענן. אני משלם ל-google play music all access ונהנה מגישה בלתי מוגבלת למאגר (כמעט אינסופי) של מוזיקה. כאשר יש אלבומים שלא נמצאים במאגר של google play music אני קונה אותם ומעלה (למשל: האלבום החדש של סיון טלמור שרכשנו בבאנדקמפ). אני לא שומע מוזיקה שלא רכשתי.
ב. אין. ולעניות דעתי זה לא פיצ'ר שאני רואה בו צורך. לא רואה את עצמי מתחיל להסתובב עם מדיה פיזית. מבחינתי - ברגע שיש לי את הטלפון / מחשב/ שעון / google home / כמעט כל מכשיר שמחובר לאינטרנט - יש לי את כל מאגר המוזיקה שלי. עם כל ההעדפות, הסטוריית השמעות וכו'.
אחד הכייפים הקטנים שיש לי בנסיעות התכופות לחו"ל זה להיכנס לרכב בצד השני של העולם, לצמד אותו לטלפון ולהתחיל לשמוע את אותה מוזיקה בדיוק שאני שומע בבית, במיוחד הפלייליסטים.
·
נערך לאחרונה על ידי Shed ב 15/01/2017 12:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #31 

@shigidar
·
למה כולם לא מעודכנים בזה שממליצים sonos. למה לדעתך heos יותר טוב? לפי אמאזון יש עשרות שלא מרוצים מheos

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #32 

mp3lll כתב:Itay_Pollak
ברור לחצר האזנה בכיף.

...
·לדעתי לחצר כל רסיבר שמיועד ליאכטה יעשה את העבודה. אין כאן משמעות לדגם ספציפי במיוחד. כמו שאמרתי קודם - אצלי יש רסיבר קצת גדול יותר שמגביר ארבעה רמקולים על מנת לכסות שטח חיצוני של 150 מ"ר (דק + בריכה).

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #33 

mp3lll כתב:Itay_Pollak
ברור לחצר האזנה בכיף.

...
·
לדעתי הכי טוב - תזמין אחד כזה (או תגגל על אחד מומלץ) תזמין ותראה.
זה שהוא יגיד לך זה נשמע נהדר, לא אומר שלך זה ישמע נהדר.
אמא שלי אומרת שהמערכת של הALL INONE שלה נשמעת נהדר :)

sBaB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 106 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #34 

מצטרף להמלצה על כרומקאסט - פשוט תענוג לעבוד מולו בכל מקום.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #35 

@offerbk1
·
אני יכול בשמחה להסביר את ההבדלים בין HEOS ל SONOS אבל לצערי חוקי הפורום מונעים זאת ממני.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #36 

@shigidar
·
מכיוון שטענת ש"כרומקאסט זה סוג של פשרה" ו"גם הממליצים יודעים את זה" בלי לתת שום הסבר, אני אשמח אם תסביר לי במה התפשרתי בזה שבחרתי בסטאפ מבוסס כרומקאסטים על מנת לקבל מולטירום ו-party mode על פני ארבעה אזורים. איך הייתי יכול לקבל תוצאה טובה יותר (מבחינת נוחות שליטה, זמינות וגמישות) בעלות נמוכה יותר.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #37 

shigidar כתב:@offerbk1
·
אני יכול בשמחה להסביר את ההבדלים בין HEOS ל SONOS אבל לצערי חוקי הפורום מונעים זאת ממני.
...
·

כל עוד אתה טכני - מסביר על ההבדלים - ולא אומר זה טוב וזה לא - זה בסדר.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

@shigidar
·
נשמע כמו תחזיקו אותי :-)
תמיד שמח ללמוד

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #39 

ראשית, אני לא משכנע אף אחד מה לעשות. זה לא מקומי. אני אינטגרטור וככזה פונים אלי עם תקציב ורצון ואני צריך לממש את הרצון בתוך התקציב על פי הידע/ניסיון שלי. לעיתים אני ממליץ להחליף רצון אם התקציב לא מאפשר :)
לגבי HEOS אציין מספר נקודות, שהן לדעתי לפחות יתרון עצום במערכות מולטירום. לא אציין את כולן כי כאן לא משלמים לי עבור הידע שלי :)
1) כיוון שזו מערכת של DENON היא משולבת עם חלק מן הרסיברים שלהם בצורה חלקה וטבעית, המשמעות שכל המקורות המחוברים לרסיבר ( כולל מקורות HDMI !) יכולים להיות מנווטים בצורה חלקה ל HEOS בכל מקום שהוא.
2) כל יחידות HEOS כוללות כניסות LINE וכניסות USB מקומיות הניתנות לניגון בכל המערכות.
3) אם רוצים יש את HEOS DRIVE שבעצם נותן מטריצה מושלמת שגם משולבת עם הרסיברים שלהם ויש trigger out וגם pre out לכל אזור
4) כל HEOS יכול לנגן BT כך שהחברים יכולים להשמיע מה בא להם
5) יש ערכת סוללה נטענת עבור HEOS המאפשרת ניידות ללא חיבור חשמל, חוסך התקנה של מערכת במרפסת חדר שינה/ילדים או משהו דומה.
6) DENON עובדים חזק מאוד על שילוב ושיפור ורואים תוצאות במוצרים ממש כל כמה חודשים.
7) כמובן שזה מנגן High Resolution Audio

זה על קצה המזלג, ברור שזה עולה יותר ממערכות חינמיות, אבל בניגוד לדעת הרוב כאן בפורום, הדברים הטובים באמת עולים כסף...
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

@shigidar
·
אני מסכים שלפעמים בשביל איכות ונוחות צריך לשלם. אני גם מסכים שיש פה דברים שאין במערכות של סונוס. (לא כל מה שציינת דרך אגב). נשמח לשמוע למה לדעתך עם כל הייתרונות הטכנולוגיים עדיין כשמסתכלים על ביקורות באמאזון רואים שאנשים משמעותית יותר מרוצים מסונוס.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”