RobotCop כתב:@BUGY
לא קישרתי למאמר הזה כהוכחה לדברים שלי אלא כהשלמה.
החוקים לא מדברים על הפרעות אלא על התנאים שצריך כדי לאפשר לגל בתדר מסויים להווצר מלכתחילה. זאת אומרת שבחלל קטן כמו החדר המדובר חלק ניכר מהתדרים לא יכולים להווצר כמו שצריך וכולם נשמעים אותו דבר - בררררררררר ארוך וחסר תו. יש שם בס, המון בס, רק לא בתדרים הנכונים ולא בעוצמות הנכונות.
אם אתה חושב שאמרתי שטות, אנא הסבר, פרט ונמק. אני אומר את מה שלמדתי בלימודי הסאונד שלי אבל מוכן לקבל שהמורה שלי טעה אם יוצגו הוכחות שמפריכות את זה.
הנסיון שלך לא קשור לעניין משתי סיבות:
1. אנחנו דנים פה כרגע על פיזיקה בלבד ונסיון לא ממש משנה פה, לא שלי ולא שלך, רק החוקים שעליהם אנחנו אמורים להסכים בסוף התהליך

2. במעבר מחדר לחדר יש עוד המון גורמים שמשפיעים ואי אפשר לנטרל אותם כדי להשוות. בחדר אחד יש יותר דברים רכים, בשני יש ספריה ענקית שמשמשת כדיפיוזר וכו' כו'.
כמו כן, באמת הייתי קצת סרקסטי מדי, מתנצל
בנוגע למה אתה מייצג, כשאני הולך לחפש בפורומים תשובות לשאלות וביחוד בדברים שאני לא מבין בהם, אני נוטה לייחס חשיבות גדולה יותר לאנשים ותיקים באותו פורום בטח ובטח כאלו שמדברים בביטחון. אתה אחד כזה ולכן (לדעתי) מה שאתה אומר נכנס יותר טוב לאנשים מזדמנים מאשר נגיד, מה שאני כותב. יכול להיות שזה סופר דבילי אבל זו דעתי בנושא. מי שיש לו ותק יש לו גם נסיון ולכן שווה להקשיב לו.
בכל אופן, נראה לי שאנחנו מתקרבים לנקודת מיצוי, לי אישית קצת נמאס לשבת מול המחשב ולתקתק על המקלדת, אני עושה את זה מספיק בעבודה ועכשיו בבית אני הולך לשחק קצת SFV.
...
·גם אני כבר צריך הפסקה, אני מנהל 4 דיונים על דברים שונים במקביל
קיבלתי את כל מה שאתה אומר, לגבי הוותק לגבי למה הדוגמה שלי והנסיון שלי לא קשורים ואני אכן מנסה לכתוב רק דברים מנסיון אישי אשר משובל ידע ואם אני יכול אז גם לתמוך בזה בצורה מדעית, גם עם זה רק ציטוט מוויקיפדיה.
אבל עניין יצור התדרים הוא לא נכון, כי פספסת את המשך התיאוריה, שים לב, תיאוריה, אפילו במאמר ההוא שצירפת כתוב:
1: שזה עניין של הפרעות, הם לעולם לא ידברו אל יצור התדר. מה שאומר שההפרעות יכולות להגביר או להנמיך את התדר, הפרעה הורסת או בונה. אבל זה לא אומר שהתדר לא נוצר בחדר, רק אומר שהוא שונה בדרך. אין שום בעיה לתדר להיווצר בחדר. אתה מפספס, התיאורה תמיד מדבר על חדר ריק ואטום. במציעות יש רהיטים, אנשים ועוד רמקולים בחדר. חלק מהסאונד בורח מהחדר, חלק נספג, חלק מוחזר.
2: זה עניין של כפילות, אתה לא חייב חדר באורך של התדר, אתה יכול להסתפק בחדר שהוא חצי מהאורך, או רבע או שמינית או ששעשרית...תלוי בעוצמה של התדר, סוג הקיר, זווית הקיר, מיקום הסאב בחדר, מיקו המאזין והכי חשוב התדר. הרי לכל תדר יש את האורך שלו לכן יש תדרים אשר אשר נעלמים ויש כאלה שמקבלים חיזוק אבל זה כך בכל חדר "סטנדרטי" זה לא רק בחדר קטן. מה ששונה זה רק התדרים אשר עוברים שינוי. בסלון אתה יכול לקבל הגברה רצינית כשאתה יושב ליד הקיר האחורי, הגברה של פי שתיים בעוצמה לפחות, הרבה יותר ממישהו שיושב חצי מטר מהקיר, אבל התדר עדיין אותו התדר והוא כן נוצר בחדר בלי תלות בגודל. דרך אגב, מה שנחשב "חדר קטן" בעולם הסנאוד זה בגודל של סלון ממוצע.
אתה מבין, זה לא כזה פשוט, אין פה שחור ולבן. כל גורם משפיע. לטובה או לא, זה כבר עניין אישי. גם הסלון הממוצע משפיע על הבאס בצורה הרסנית אבל אנשים לא אומרים לבחור ההוא שקנה סאב ענק לסלון שהוא טועה, שהיה עדיף לו 4 קטנים או 2 בינויים, נכון? אז למה לרדת על הבחור הזה כי הוא עשה מהלך נכון ונבון וכל מה שרצה זה קצת עזרה בשיפור של מה שיש...