Tidal האם אפשר להבחין בהבדל באיכות?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #21 

קיים הבדל בין סטרימינג מ-Tidal ו-Spotify לבין CD אך הוא מצטמצם בהשוואה ל-Flac
אך מעבר להבדל באיכות שירות הסטרימינג פתח לי את הראש לכל מיניי סיגנונות חדשים והאמת רוב הזמן ה-Spotify מנגן ברקע ולא כ"האזנה קריטית", באופן כללי אני פחות פנוי ל"האזנה קריטת" (חוץ מכשאני בודק שירותיי סטרימינג:wink: ), היום אני בעיקר נהנה מהמוסיקה ופחות מחפש את הניואנסים.
You pay peanuts, you get monkeys

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #22 

@freerider
·
"קיים הבדל בין סטרימינג מ-Tidal ו-Spotify לבין CD אך הוא מצטמצם בהשוואה ל-Flac "
למה התכוונת? CD ו FLAC לא אמור להיות אותו דבר מכיוון ש FLAC הוא ללא איבוד מידע? אתה שומע הבדל בין סטרימינג ל CD אבל לא שומע הבדל בין סטרימינג ל FLAC?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10919
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1943 פעמים

שליחה #23 

ממש לא חייב שיהיה אותו דבר.
קצב הדגימה המקסימאלי ב- CD הוא 44.1kHz.
High-Resolution Audio מאפשר שימוש בקצבי דגימה גבוהים יותר, ולכן, איכות טובה יותר מאשר אפשרי לקבל ב- CD.

אבל למה שאכתוב הרבה, הנה הסבר יפה:
http://www.sony.com/electronics/hi-res- ... comparison

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #24 

@Amir64
·
נראה לי שהבנתי למה התכוונת. שלכאורה יש אפשרות ש flac במידה והוא hires במקור באיכות כך שהוא יותר טוב מ cd אז ההפרש גדל.
טידל מפרסמים שהם כמו דיסק במקסימום.
https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... -on-TIDAL-
אני מעדיף להשתמש בשרות מוסיקה רוב הזמן כי ככה אני גם מכיר דברים חדשים כל הזמן.
אשמח לדעת מעוד אנשים אם שמעו הבדל בין hifi לשירותי המוסיקה שהם לא looseless ובאיזה ציוד השתמשו. בכל מקרה אקשיב בעצמי. לא אכפת לי לשלם יותר אם אני מרגיש שיש תמורה בעד האגרה

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #25 

offerbk1 כתב:@freerider
·
"קיים הבדל בין סטרימינג מ-Tidal ו-Spotify לבין CD אך הוא מצטמצם בהשוואה ל-Flac "
למה התכוונת? CD ו FLAC לא אמור להיות אותו דבר מכיוון ש FLAC הוא ללא איבוד מידע? אתה שומע הבדל בין סטרימינג ל CD אבל לא שומע הבדל בין סטרימינג ל FLAC?
...
·התכוונתי שהפער בין הסטרימינג לבין flac קטן יותר מאשר הפער בין הסטרימינג ל-.CD
You pay peanuts, you get monkeys

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 705
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #26 

למיטב הבנתי - האוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בהבדל בין MP3 320KBS לגבין FLAC

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #27 

bar333 כתב:למיטב הבנתי - האוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בהבדל בין MP3 320KBS לגבין FLAC
...
·יש לך בעיה בהבנה. או שאתה סתם טרול.

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

@BUGY
·
אתה יכול להוכיח את מה שאתה טוען או שאתה סתם אוהב להשתיק אנשים?

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #29 

@BUGY

קראתי לפני המון שנים, נראה לי בMIXMAG על בדיקה שעשו במועדון הפבריק בלונדון - אחד המועדונים עם מערכות הסאונד הכי טובות בעולם. לקחו את הבנאדם שמתחזק להם את המערכת, שני דיג'יים שמנגנים שם קבוע ועוד טכנאי סאונד שלא קשור למקום והשמיעו להם במערכת של המועדון שלוש או ארבע גרסאות לכמה שירים / טרקים. גרסא ברזולוציה מלאה, גירסא של MP3 בביטרייט גבוה וגרסא של MP3 בביטרייט נמוך ואולי היתה שם גם גרסת OGG או עוד איזה פורמט מכווץ.

להפתעת כולם, הMP3 נבחרו יותר מפעם אחת כגרסא שנשמעה הכי טוב, הם הסבירו את זה בכך שהאלגוריתם שמבצע את הדחיסה מפצה בכל מיני מקומות ע"י הדגשת תדרים כאלו ואחרים שכנראה גורמים למוזיקה להשמע יותר טוב לאוזן אנושית אפילו שחסר שם המון מידע.

שורה תחתונה, MP3 לא נשמע כמו WAV או FLAC אבל במקרים מסויים אנשים עשויים להעדיף את הגרסא המכווצת על פני הגרסא המלאה.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #30 

RobotCop כתב:@BUGY

קראתי לפני המון שנים, נראה לי בMIXMAG על בדיקה שעשו במועדון הפבריק בלונדון - אחד המועדונים עם מערכות הסאונד הכי טובות בעולם. לקחו את הבנאדם שמתחזק להם את המערכת, שני דיג'יים שמנגנים שם קבוע ועוד טכנאי סאונד שלא קשור למקום והשמיעו להם במערכת של המועדון שלוש או ארבע גרסאות לכמה שירים / טרקים. גרסא ברזולוציה מלאה, גירסא של MP3 בביטרייט גבוה וגרסא של MP3 בביטרייט נמוך ואולי היתה שם גם גרסת OGG או עוד איזה פורמט מכווץ.

להפתעת כולם, הMP3 נבחרו יותר מפעם אחת כגרסא שנשמעה הכי טוב, הם הסבירו את זה בכך שהאלגוריתם שמבצע את הדחיסה מפצה בכל מיני מקומות ע"י הדגשת תדרים כאלו ואחרים שכנראה גורמים למוזיקה להשמע יותר טוב לאוזן אנושית אפילו שחסר שם המון מידע.

שורה תחתונה, MP3 לא נשמע כמו WAV או FLAC אבל במקרים מסויים אנשים עשויים להעדיף את הגרסא המכווצת על פני הגרסא המלאה.
...
·תראה, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להגיב על זה. קודם כל, זה סיפור אנקדוטי יד שלישית אם חוסר ענק בנתונים, סיפור סבתא. דבר שני, במועדון, אם הוא לא מלא אנשים, הסאונד לרוב כל כך גרוע שלא ניתן להבין מילה, הכל אוסף של החזרים ולא רק ראשוניים, אלה גם גל שני ושלילי, תלוי בגודל המועדון. גלים עומקים מטורפים ועוד בעיות. דבר שלישי, מערכת במועדון היא ההפך המוחלט ממערכת לשמיעה קריטי, להבדיל בין הניואסנים הקטנים איתה זאת משימה בלתי אפשרית. היא נועדה להדגיש תדרים מסויימים ולהישמע טוב, חזק, פנצ'ית. אז כן, לפעמים שיר MP3 יכול להישמע טוב יותר, אבל זה בגלל, כמו שאתה אמרת, בגלל פענוח בציוד ולא קשור לאיכות או יכול שלנו להבדיל בין קובץ באיכותי יותר לאיכותי פחות.
אז לא ממש הבנתי מה אתה רוצה לומר.

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #31 

מצאתי את האתר שדברתי עליו:
http://abx.digitalfeed.net/

אתר שבודק בצורה אובייקטיבית (אני מקווה לפחות) אם אתה מצליח בין קובץ MP3 באיכות גבוהה, לקובץ FLAC.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #32 

bar333 כתב:@BUGY
·
אתה יכול להוכיח את מה שאתה טוען או שאתה סתם אוהב להשתיק אנשים?
...
·אני לא אוהב להשתיק אנשים, הפוך, אני רוצה דיון מעניין אשר מוסיף ידע ומידה לאנשים אבל אתה סתם זוקר משפטים רק כדי לעצבן אנשים. התנהוגת קלאסית של טרול.
אבל בוא ניצא מנקודת הנחה שאני טועה לגמרי, אתה לא טרול.

אני יתייחס למה שאמרת:

"למיטב הבנתי - האוזן האנושית לא מסוגלת להבחין בהבדל בין MP3 320KBS לגבין FLAC"

FLAC כמו MP3 זה רק פורמט, הוא יכול להיות גם כן 320KBS או יותר או פחות. יש עוד פרמטרים חוץ מקצב המידה שמאוד משפיעים. אתה לא יכול להכליל כך. זה כמו להגיד ש"כל הרכבים הפרטיים מהירים יותר מכל המשאיות", זה פשוט לא נכון.
דבר שני, מאיפה הבנת שהאוזן לא יכולה להבדיל? זה משהו שבדקת, קראת איזה מאמר מדעי? או שזה סתם אמירה שקראת באיזה פורום אחר?
זה בדיוק כמו שהכללת את כל האוזניות ואמרת שאין הבדל, שטות גמורה כי או שלא התנסית באוזניות שונות או שאתה טרול, תחליט לבד. על היין אני לא יגיב בכלל, כנראה בחיים שלך לא היה ביעקב.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #33 

Shakedd כתב:מצאתי את האתר שדברתי עליו:
http://abx.digitalfeed.net/

אתר שבודק בצורה אובייקטיבית (אני מקווה לפחות) אם אתה מצליח בין קובץ MP3 באיכות גבוהה, לקובץ FLAC.
...
·יש לי בבית הרבה שירים בשני הפורמטים ואני יכול להגיד לך אחרי שכבר עשיתי עם חברים את הבדיקה הזאת בבית, אין שום ספק, ההבדל הוא גדול ביותר בין שיר בMP3 לבין FLAC איכותי (גם בין הפלקים יש הבדל, תלוי במקור).

חייב להגיד שהאתר הזה נראה לא רציני. הוא לא אומר אילו קבציב הוא מזרים, אין עוד בדיקה תחת "בדיקות אחרות", זה תמיד מביא אותך לאותו שיר מציק. בבדיקת מהירת החיבור נראה שאין שום הבדל בקצב הורדת הנתונים, וזה לא מאפיין שיר לא דחוס מול שיר דחוס.

bar333
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

@BUGY
·
ניכר שיש בך הרבה כעס ואתה אוהב להשמיע את דעתך כאילו היא אמת אלוהית וגם להשתמש הרבה במילה טרול, אבל אם תקרא קצת תראה שמה שאמרתי נכון, בכל מקרה לא מנסה לפתוח ריב, שיהיה לך בהצלחה, ושתהנה ממוסיקה איכותית

Shakedd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #35 

@bar333
·
קראתי קצת, אחרי זה קראתי הרבה, ועדיין הטענה שלך לא מוזכרת בשום מקום.
לעומת זאת מה שבוגי אמר רשום בהרבה מאוד מקומות.
אולי תביא לנו הוכחות לטענות שלך? ברוב המקומות רשום שיש הבדל, אבל לא שמיע עם ציוד שהוא לא ברמה מספיקה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #36 

bar333 כתב:@BUGY
·
ניכר שיש בך הרבה כעס ואתה אוהב להשמיע את דעתך כאילו היא אמת אלוהית וגם להשתמש הרבה במילה טרול, אבל אם תקרא קצת תראה שמה שאמרתי נכון, בכל מקרה לא מנסה לפתוח ריב, שיהיה לך בהצלחה, ושתהנה ממוסיקה איכותית
...
·אתה צודק ב100%, יש בי הרבה מאוד כעס, המון, אבל אני לרוב מצליח להחזיק אותו עמוק בפנים, רק אמירות מוזרות חסרות ביסוס וללא שום משמאות מוציעות אותו החוצה. אני לא רב, ואני לא רוצה לריב, רק רוצה לבין על מה לעזזל אתה מדבר. מרגיש אני לא צודק, אין בעיה, מעולה, תביא איזה קישור, איזה הסבר, איזו הוכחה למה שאתה אומר, משהו...

השתמשתי במילה טרול המון, אבל עד עכשיו לרוב אני פוגע בול.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

BUGY כתב:
...
...
·תראה, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להגיב על זה. קודם כל, זה סיפור אנקדוטי יד שלישית אם חוסר ענק בנתונים, סיפור סבתא. דבר שני, במועדון, אם הוא לא מלא אנשים, הסאונד לרוב כל כך גרוע שלא ניתן להבין מילה, הכל אוסף של החזרים ולא רק ראשוניים, אלה גם גל שני ושלילי, תלוי בגודל המועדון. גלים עומקים מטורפים ועוד בעיות. דבר שלישי, מערכת במועדון היא ההפך המוחלט ממערכת לשמיעה קריטי, להבדיל בין הניואסנים הקטנים איתה זאת משימה בלתי אפשרית. היא נועדה להדגיש תדרים מסויימים ולהישמע טוב, חזק, פנצ'ית. אז כן, לפעמים שיר MP3 יכול להישמע טוב יותר, אבל זה בגלל, כמו שאתה אמרת, בגלל פענוח בציוד ולא קשור לאיכות או יכול שלנו להבדיל בין קובץ באיכותי יותר לאיכותי פחות.
אז לא ממש הבנתי מה אתה רוצה לומר.
...
מה שרציתי לומר הוא נורא פשוט. בגלל האלגוריתם של הכיווץ שעושה עוד דברים חוץ מלכווץ, יש פעמים שבהם אנשים יעדיפו את הקובץ המכווץ בגלל שהוא נשמע להם יותר טוב.

בנוגע לניסוי הזה, חשבתי דווקא שלא תלך למקומות של שלילה מיידית כי אתה יודע יותר טוב ממאמר ידוע שהתפרסם במגזין מוכר בכל העולם ותנסה שניה לרדת לעמקם של דברים אבל לא הלך לי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #38 

RobotCop כתב:
...
...
מה שרציתי לומר הוא נורא פשוט. בגלל האלגוריתם של הכיווץ שעושה עוד דברים חוץ מלכווץ, יש פעמים שבהם אנשים יעדיפו את הקובץ המכווץ בגלל שהוא נשמע להם יותר טוב.

בנוגע לניסוי הזה, חשבתי דווקא שלא תלך למקומות של שלילה מיידית כי אתה יודע יותר טוב ממאמר ידוע שהתפרסם במגזין מוכר בכל העולם ותנסה שניה לרדת לעמקם של דברים אבל לא הלך לי.
...
·אהבתי את החלק הראשון של התגובה שלך...

עכשיו הבנתי אותך. כן לפעמים, אפילו לרוב, אשים יעדיפו שיר שהוא יותר פנצ'י, המדגיש תדרים מסויימים והרבה תוכנות וגם חומרה שמפענחת PM3 עושה מניפולציה על השיר, כמו ה-LOUDNESS, אבל זה לא אומר שהפורמט יותר טוב או יותר איכותי, זה רק פקטור פסיכולוגי.

בנוגע לניסוי הזה...רגע , איזה ניסון, אתה יכול להביא אותו אותו? איך אפשר להגיב ברצינות לסיפור? מה שאמרתי, היה מנסיון, יצא לי הרבה פעמים להיות במועדון בזמן בדיקות סאונד, שהמקום ריק, יצא לי בעצמי לעשות את הבדיקות להפקות קטנות שעשיתי ואני אומר לך, במועדון ריק, לא משנה כמה טובה המערכת, עם לא עשו טיפול אקוסטי מאוד רציני ויקר במקום שתוכנן מראש להיות מעודון, הסאונד הוא זוועה, פשוט לא ניתן להנות שם ממוזיקה בלי קשר לאיכות שלה ולאיכות המערכת. זה בלי אנשים, תכנסים אנשים למועדון והכל נהיה יותר טוב. אבל אז זה לא משנה, כי בינינו, מי השיכור שרוקד ומסתובב בין אנשים במיקום לא אופטימאלי, יבדיל באיכות? אתה יכול לנתק חצי מהרמקולים, לשדר הכל במונו ועדיין אנשים לא ישימו לך. בגלל זה מועדון לילה זה לא ממש מקום להשווא בין פלאק לMP3, זה כל מה שאני אומר.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

^^ אני אחפש אותו, חיפשתי שתי דקות בעבודה אבל לא מצאתי - זה היה בתחילת הדרך של ימי הMP3 איפושהו ב2003-4 נראה לי, אז יכול להיות שהמאמר פשוט לא יושב ברשת. בכל מקרה, מה שאני חשבתי לעצמי זה שMIXMAG לא באמת יוציאו מאמר שלם עם מסקנות כאלה חותכות כשמה שהם בעצם עשו זה לנגן במועדון בלי קהל. אולי אני טועה והם באמת היו מפגרים אבל אני מאמין שזה היה קצת יותר רציני מזה.

בכל מקרה, מסכים שבלי לינק זה לא קרה :)
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #40 

RobotCop כתב:^^ אני אחפש אותו, חיפשתי שתי דקות בעבודה אבל לא מצאתי - זה היה בתחילת הדרך של ימי הMP3 איפושהו ב2003-4 נראה לי, אז יכול להיות שהמאמר פשוט לא יושב ברשת. בכל מקרה, מה שאני חשבתי לעצמי זה שMIXMAG לא באמת יוציאו מאמר שלם עם מסקנות כאלה חותכות כשמה שהם בעצם עשו זה לנגן במועדון בלי קהל. אולי אני טועה והם באמת היו מפגרים אבל אני מאמין שזה היה קצת יותר רציני מזה.

בכל מקרה, מסכים שבלי לינק זה לא קרה :)
...
·לפחות עלינו על אותו הגל :wink:

עם תצליח למצוא את המאמר מעולה, אם לא, גם לא נוראה, אני בטוח שמאז נעשו הרבה בדיקות דומות שנוכל למצוא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”