blueshaiku כתב:@moti_r
עקב כל הרשום לעיל, המאצר מיני או הצ'אדו e5/e6 נראות לי כמו בחירות אפשריות. כמובן שאשמח אם תחלוק עלי כ"פרקליט שטן" לעניין הסינגל דוזינג. זה לא שאני לא מאמין ביתרונות השיטה, כמו שאני לא כל כך מוצא לנכון סיבה להתחיל להתעסק עם זה כשיש פתרונות פשוטים יותר וההבדלים אינם משמעותיים עד כדי כך.
...
אוקי, כמה דברים.
ראשית, לגבי מהירות הטחינה.
גם אני כמוך, תמיד צחקתי על אלו שמדברים על מהירות הטחינה. אפשר לחשוב, בסה"כ קפה בבית.
אחד מהדברים הנחמדים במאצר הוא שאפשר להניח את הידית עליה ולעזוב.
הייתי פשוט מניח את הידית, לוחץ על כפתור הדאבל והולך להביא כוס ולהרטיב את הסמרטוט... כלומר, בכלל לא עומד לידה. מה אכפת לי אם זה יקח 3 שניות או 30?
אז אני אומר לך איפה זה כן חשוב - כשאתה קם בבוקר מוקדם. אני מתעורר בחמש בכל בוקר, בת הזוג שלי ישנה עמוק. סוגר את דלת חדר השינה ועדיין - 20 שניות של אההההההההההה חזק כזה מהמטבח זה משהו שעושה רעש. אם יש לך ילדים זה יכול להעיר אותם. עם המאקאפ אני מדבר על 3 שניות של בררררר נמוך. כשהתלבטנו לגבי מטחנות, כפיר ואני תמיד אמרנו שאנחנו רוצים משהו שיעשה ברררררר ולא אההההההה. אם יצא לך לעבוד או לשמוע מטחנות בפעולה אתה תבין מיד במה מדובר. כל הקוניות 38 מ"מ, למשל, כולן ללא יוצא מן הכלל עושות אההההההה. אההההההה ארוך. גם המאצר היא בקטגוריית האההההההה. הקוניות הגדולות עושות ברררררררררר. אני אוהב בררררררררררר. בררררררר זה טוב לי בבוקר. ובמיוחד כשזה עושה בסה"כ ברר, אפילו לא בררררררררר.
אם אין לך בעיה של אשה ישנה / שכן עם תלונה / מפגינים בגינה - אז כל אההההההה ארוכה תספק אותך.
לגבי סינגל דוזינג - אל תחליט עכשיו. גם אני זלזלתי בזה, במשך הרבה זמן, עד שלמדתי על לשוני את ההבדל.
אבל אם כרגע זה לא בא בחשבון אז אין לך מה לחשוב על HG1 כי שם אין הופר.
לגבי אשתך והקפה הראשון שלה - זה אכן יתרון. ובכל זאת - היא שותה אמריקאנו, לא קפוצ'ינו, וההבדל בכוס יהיה מורגש. אם לא אכפת לה אז באמת זה קלאסי להכין לה את המנה הראשונה. אם כן אכפת אז תצטרך לטחון יותר מ-3 שניות, יותר לכיוון ה-8 (לפחות 10 גר').
בשורה התחתונה - אני חוזר ואומר שאם לבחור מתוך הרשימה שלך אז המאצר מיני היא בליגה משל עצמה, לדעתי. לא לחינם החזקתי בה כ"כ הרבה שנים, עם כל האלטרנטיבות שראיתי מסביב. מדובר בסוס עבודה שמאוד כיף לעבוד איתו. מטחנה נהדרת. איטית יותר מהאחרות וזה החסרון היחיד שלה. זו מטחנה שיש סיכוי גבוה שתחזיק הרבה מאוד זמן ואני ממליץ עליה מאוד.
עריכה: אני רואה ש
האולימפוס בסייל עכשיו ב-Bella Barista. עולה כמו מאצר מיני והיא עדיפה עליה בכל אספקט, למעט המראה. יוריקה היא חברה מאוד רצינית (היא בונה מטחנות לחברות גדולות ומוכרות, למשל ה-Mythos One של נובה סימונלי היא בכלל יוריקה בתחפושת). לא מוכרת אבל value for money מעולה. מטחנת 75 מ"מ שטוחה, סכיני טיטניום (אותם הסיכינים של המיתוס!!) ואמינות גבוהה מאוד. אין הרבה ביקורות עליה ברשת אז זה קצת הימור - אבל היא מטחנה מעולה שכדאי לך מאוד לשקול.