צרות של עשירים הן עדיין צרות :) מי יעזור לי בהמלצה?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה

@blueshaiku
·
בחליטה אין שום בעייה גם 5 שוטים עוקבים (זה המקסימום שעשיתי, אין לי הרבה חברים :))
גם ההקצפה היא חזקה.
אבל אתה כתבת "חשובה לי ידית המים החמים" וזה כבר סיפור אחר. להוציא כוס מים לתה מ- VBM זה משמעותי ולוקח זמן למילויי וחימום הדוד ואם אתה משתמש במים החמים אז ממליץ לך דוד יותר גדול ושוכב.
PID זה שידרוג ואכן הבזרה קורצת.
לגבי מטחנה, אם CEADO E37 בתקציב אז הייתי מעדיף אותה על המאצר. תבדוק כמה היא עולה.

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81

שליחה

@YanivT72
·

ה-Ceado יקרה ב-200 יורו מהמטחנה הכי יקרה שתכננתי לקנות, וגם לא מצאתי חנות שמוכרת אותה ומבצעת משלוחים לצרפת.

בכסף הזה, לא כבר עדיף לקנות HG-1?

בנוגע לידית המים החמים- תוכל אולי להסביר למה אתה מתכוון כשאתה כותב "זה משמעותי"? אני לא "חורש" על הידית הזאת מהבוקר עד הערב, בסך הכל להוציא קצת מים לתה, מנה חמה או אמריקנו לא אמור להיות מעמסה כזו משמעותית.
נערך לאחרונה על ידי blueshaiku ב 20/12/2016 18:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@דבוטאנט

תודה רבה. אתה מחזק את שחשבתי מלכתחילה - מי שמכין אספרסו אחד בבוקר ואחד בערב לא ירוויח הרבה מהיתרונות של הבזרה, וחוץ מהפוזה (לחלוטין לא מזלזל בפוזה, הנחש של בזרה עוד יעמוד אצלי על השיש ביום מן הימים!), אין כל כך סיבות לשים 200 יורו על ההבדל שביניהן, ועדיף לשים את הכסף הזה על מטחנה טובה יותר.

אתה יכול לשים חותמת על מה שכתבתי כאן? :)

YanivT72
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה

@blueshaiku
·
אם אתה מוציא 250 מיליליטר שזה כוס, לוקח לה כמה דקות להתייצב מחדש.
לאמריקנו אתה יכול להוציא את המים אחרי החליטה של השוט ולישפוך את השוט למים. זה לא אידאלי אבל אם אתה רוצה לחלוט אחרי הוצאת המים יתכן ותיצטרך להמתין 1-2 דקות וזה משנה קצת את הטמפרטורה. תיצטרך להבין איך לעשות קולינג פלאש אחרי הוצאת המים.
אני לא שותה אמריקנו אבל מוכן לנסות ולראות איך זה מגיב אצלי.
לגבי המטחנה - HG1 זה לא רק עיניין של עלות, זה מעבר... אם היה לי הכסף לא הייתי קונה HG1 אלא צ'אדו כי אני מעדיף לטחון חשמלי מאשר לעשות ביד :)

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@YanivT72

קולינג פלאש זה הרגל קבוע מאז שעברתי לג'יוטו פרמיום ואין שום בעיה לחכות דקה בין המים הרותחים לאספרסו ככה שזו לא נשמעת "בעיה" אלא המצב הקיים ברוב המכונות.

לגבי ה-HG-1, אחרי כל מה שקראתי ושמעתי עליה אני מאוד מעוניין להתנסות באחת. השאלה אם היא באמת שווה 1000 יורו...? להפעיל אותה לא דורש הרבה כח, והיתרון המטורף ביותר - לא דורשת חיבור לחשמל = לא חייבת להיות תקועה על השיש במקום היחיד בו יש יציאת חשמל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

לא הייתי קונה VBM היום. כבר המון זמן שלא ראיתי מכונות חדשות שלהם ובאתר שלהם כל ה-domobar למיניהן נעלמו.
אם בצרה או VBM אז אין שום היסוס מבחינתי - הייתי הולך על חברה רצינית כמו בצרה.
ממליץ לך להתמקד ב-E61, זה הקפה הכי טוב שאפשר לקבל בתקציב שאתה מדבר עליו.
(אם כבר לחרוג משם אז רק לכיוון סמיאוטומטיקה, לדעתי, ורק בגלל הרומנטיקה).

לגבי מטחנה - המאצר עדיפה על כל השאר ולדעתי גם על כל המטחנות האחרות שהוזכרו כאן בשרשור, למעט ה-HG1.
אם אתה מוכן לטחון ידנית הייתי בודק קודם כל את הפארוס. עולה שליש מה-HG1 ונותנת את אותו הקפה.
ה-HG1 יותר יפה ממנה וגם יותר נוחה, אבל שתיהן ידניות. אם אתה מוכן לשלם את ההפרש במחיר - תקבל מה-HG1 יותר בכל פרמטר, למעט איכות הטחינה שהיא זהה.
שתיהן תספקנה לך את הקפה הכי טוב שאפשר לקבל בבית היום אבל, כאמור, שתיהן ידניות ולכן הייתי קודם כל מתנסה בכך בעצמי ורק אח"כ מחליט.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@moti_r

מעניין מה שאתה אומר לגבי VBM, כי גם אני נכנסתי לאתר שלהם וראיתי שהם מנסים למתג את עצמם מחדש עם שני קווי יצור חדשים (1961 וטכניק) שלא קשורים בכלל למכונות שלהם עד עכשיו ומתמקדים במכונות שלושה ראשים לבתי קפה.

הפארוס מקבלת ביקורות איומות ונוראות על הנדסת האנוש שלה, אז אני לא לוקח אותה בכלל בחשבון. הרעיון הוא לקנות כעת את המטחנה הטובה ביותר שאני יכול לקנות, ואני מרגיש שהפארוס ממש רחוקה מכזו. המאצר מיני בהחלט מובילה את התחרות, אבל מעניין אותי לשמוע אם אתה מכיר מטחנות אחרות ששווה לשקול?

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

מה התקציב למטחנה? באתרים שהזכרתי המאצר מיני תעלה לך סביב 600 אירו לפני משלוחה.
יכול להיות שאתה יכול לעלות משם צפונה לכיוון Ceado e37 או Macap M7K

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אההה.. אז תגיד "המטחנה הכי טובה שאני יכול לקנות" ונפתח דיון חדש לגמרי :)

הפארוס היא אכן עם הנדסת אנוש לא טובה. אבל היא זולה ומבחינת איכות הקפה - לא תצליח לקבל משהו טוב יותר גם ממטחנות שעולות פי 4 ממנה.
ה-HG1 היא עליה מבחינת הנדסת האנוש וגם המראה - אבל היא עולה פי-3 ולטעמי היא עדיין בלתי שימושית בעליל עקב היותה ידנית. אבל כאמור - אם אתה מנסה ומתרגל - לך על זה, ובמיוחד שכתבת שזה יאפשר לך למצב אותה במקום בלי חשמל וזה יתרון מבחינתך.

לטעמי הפרמטר הכי חשוב במטחנה ביתית הוא כמה קל לעשות סינגל דוזינג.
זה מוריד מהשולחן את רוב המטחנות הדוזרלס, ובמיוחד אלו שבהן אין גישה אל פתח יציאת הקפה (כמו מאקאפ M7D או קומפאק F10).

אני היום עם Macap M7K. עובד עם דוזר. פתח יציאת הקפה ענק ממש וקל מאוד לגרוף אותו החוצה.
טחינת 17 גר' לוקחת 3 שניות. אח"כ צריך לבלות 20 שניות בלנקות את הפתח ולעשות קלאק קלאק קלאק עם הדוזר כדי להוריד את הקפה אל הסלסלה.
זה ניג'וס - אבל אין ברירה כי אין אלטרנטיבה ראויה.

המטחנה היא 68 מ"מ קונית ואני מאוד אוהב את הקפה שהיא מייצרת. ממליץ לך לנסות קונית מול שטוחה ולהחליט בעצמך כי זה באמת ענין של טעם וריח. יש שיעדיפו את זו ויש שיעדיפו את זו. בכל אופן, גם אם אתה הולך על שטוחה, הייתי שוקל בכובד ראש לקחת מטחנה עם דוזר - כי במטחנות האלו קל יותר לעשות סינגל דוזינג. בנוסף, אם אתה מארח זה מאוד נחמד. כבר יצא לי להכין כ-10 כוסות ברצף. אתה מרכיב את ההופר, שופך 200 גר' קפה, טוחן את כולו בכמה שניות - ואז פשוט עובד עם הדוזר. קלאק קלאק קלאק ויש לך עוד מנה. ממש בית קפה בבית. נוח מאוד. אח"כ מורידים את ההופר ואפשר לחזור לסינגל דוזינג כשאתה שותה לבד. ההופר של המאקאפ, אגב, מזכיר מאוד אגרטל. לדעתי הוא יותר גדול מהראש שלי ואפשר בקלות להכניס לתוכו שפן, קילו גזר ועוד ישאר מקום לסיגריה של אחרי...

אני מסייג את ההמצלה הזו בכך שצריך להיות ברור שזו רכישה לא שפויה. להורים שלי קניתי באצרה BB005. קונית 48 מ"מ קטנה וחמודה. טוחנת יחסית לאט אבל הקפה מצוין וסביר בהחלט. אי אפשר לעשות שם סינגל דוזינג וזה אומר שהם שותים הרבה קפה ישן, אבל זה לא כ"כ קריטי להם ובטח שלא הייתי מצפה מהם לעשות טקסים מסובכים כמו שלי, בכל פעם שהם מכינים קפה. בהמשך, כשה-Sette תבשיל לדור שני שבו אני מניח שיתקנו את רוב החוליים של הדור הראשון, אני אשקול מאוד בחיוב לקנות להם כזו. היא מטחנה מעולה לשימוש ביתי, הרכישה הכי שפויה שאפשר לחשוב עליה לרמת הכניסה.

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@danimili

התקציב למטחנה הוא באיזור ה-650 יורו, כשהמחשבה היא ש-Ceado e37 עולה כמעט פי שתיים, אי שם בסביבות ה-1200 יורו, וזה נראה לי קצת הגזמה כשבמחיר הזה אני יכול לקנות HG-1 ולקבל מספיק עודף לנוקבוקס וטמפר. חשבתי על ה-Ceado E6P שאפשר למצוא ב-600 יורו עם דסקיות 64.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214

שליחה

מוטי סחתיין על הפוסטים. סוף סוף שרשור מלמד ומרתק.
תמשוך את כפיר באוזן שיחזור לכתוב פה :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

ה E5 יותר זולה ונטולת אלקטרוניקה מיותרת (רק לא נוחה כל כך עם ידית נייקד). יש גם ECM64 קטנה וטובה (לא דגם casa אלא ה 64 ממ)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@moti_r

קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

לצערי אין לי שום דרך לטעום או להתנסות במטחנות או מכונות שונות כאן, אין כאן חנויות קפה שמוכרות ציוד מעבר למכונות חצי אוטומטיות פשוטות. כשאתה אומר למוכר בחנות קפה כאן שרנצ'יליו סילביה+רוקי זה אחלה שילוב למתחילים אבל אתה מיצית את זה מזמן ומחפש משהו מקצועי יותר, הוא מסתכל עלייך כאילו החלפת שפה לסוואהילית באמצע המשפט.בבתי קפה כשאני מבקש אספרסו על מים חמים (מה שאני קורא לו אמריקנו) הם פשוט מורידים שוט (בינוני ומטה באיכותו) ואז ממשיכים את החליטה עוד 20-30 שניות כדי שיצאו יותר מים מידית החליטה... כן... זה טועם בדיוק כמו שזה נשמע - שרוף כמו צאצא של עינת שרוף וחיים צינוביץ'.

לענייננו - אני לא חושב שעניין הסינגל דוזינג יהיה עד כדי כך משמעותי עבורי. אני מעדיף לטחון 2-3 שניות ישירות לפח, ובמקרה הכי גרוע אשתמש בטחינה הראשונה לקפה של האישה (אמריקנו - היא ממילא לא תשים לב) ואת הקפה הטרי נטו לאספרסו שלי.

בכל מקרה מטחנה עם דוזר לא על הפרק. בנוגע למהירות הטחינה, זה לא פרמטר מבחינתי. אני לא אסיר נמלט ואף אחד לא רודף אחרי. אני בסך הכל אדם פשוט, קם בבוקר עם מלא צהוב בעיניים, מדשדש לכיוון המטבח ובקושי מסוגל למצמץ לפני הקפה. אם צריך לחכות עוד 5-10 שניות לאספרסו, זה בסדר גמור- אני לא בורח לשום מקום.

(ובהערת אגב, נורא משעשע אותי איך יש חברים בפורום הזה שמוכנים להשקיע דקות ארוכות במדידת נפח הפולים ומשקלם לפני השוט, תיזמון השוט, חימום הכוסות, קולינג פלאש, הנחת משקל אלקטרוני על המכונה למדידת החליטה הסופית, אבל עוד עשר שניות של המתנה למטחנה? על זה השמיים נופלים!!!)

עקב כל הרשום לעיל, המאצר מיני או הצ'אדו e5/e6 נראות לי כמו בחירות אפשריות. כמובן שאשמח אם תחלוק עלי כ"פרקליט שטן" לעניין הסינגל דוזינג. זה לא שאני לא מאמין ביתרונות השיטה, כמו שאני לא כל כך מוצא לנכון סיבה להתחיל להתעסק עם זה כשיש פתרונות פשוטים יותר וההבדלים אינם משמעותיים עד כדי כך.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

blueshaiku כתב:@moti_r

קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

לצערי אין לי שום דרך לטעום או להתנסות במטחנות או מכונות שונות כאן, אין כאן חנויות קפה שמוכרות ציוד מעבר למכונות חצי אוטומטיות פשוטות. כשאתה אומר למוכר בחנות קפה כאן שרנצ'יליו סילביה+רוקי זה אחלה שילוב למתחילים אבל אתה מיצית את זה מזמן ומחפש משהו מקצועי יותר, הוא מסתכל עלייך כאילו החלפת שפה לסוואהילית באמצע המשפט.בבתי קפה כשאני מבקש אספרסו על מים חמים (מה שאני קורא לו אמריקנו) הם פשוט מורידים שוט (בינוני ומטה באיכותו) ואז ממשיכים את החליטה עוד 20-30 שניות כדי שיצאו יותר מים מידית החליטה... כן... זה טועם בדיוק כמו שזה נשמע - שרוף כמו צאצא של עינת שרוף וחיים צינוביץ'.

לענייננו - אני לא חושב שעניין הסינגל דוזינג יהיה עד כדי כך משמעותי עבורי. אני מעדיף לטחון 2-3 שניות ישירות לפח, ובמקרה הכי גרוע אשתמש בטחינה הראשונה לקפה של האישה (אמריקנו - היא ממילא לא תשים לב) ואת הקפה הטרי נטו לאספרסו שלי.

בכל מקרה מטחנה עם דוזר לא על הפרק. בנוגע למהירות הטחינה, זה לא פרמטר מבחינתי. אני לא אסיר נמלט ואף אחד לא רודף אחרי. אני בסך הכל אדם פשוט, קם בבוקר עם מלא צהוב בעיניים, מדשדש לכיוון המטבח ובקושי מסוגל למצמץ לפני הקפה. אם צריך לחכות עוד 5-10 שניות לאספרסו, זה בסדר גמור- אני לא בורח לשום מקום.

(ובהערת אגב, נורא משעשע אותי איך יש חברים בפורום הזה שמוכנים להשקיע דקות ארוכות במדידת נפח הפולים ומשקלם לפני השוט, תיזמון השוט, חימום הכוסות, קולינג פלאש, הנחת משקל אלקטרוני על המכונה למדידת החליטה הסופית, אבל עוד עשר שניות של המתנה למטחנה? על זה השמיים נופלים!!!) התחלתי להעלב לפני השורה האחרונה.

עקב כל הרשום לעיל, המאצר מיני או הצ'אדו e5/e6 נראות לי כמו בחירות אפשריות. כמובן שאשמח אם תחלוק עלי כ"פרקליט שטן" לעניין הסינגל דוזינג. זה לא שאני לא מאמין ביתרונות השיטה, כמו שאני לא כל כך מוצא לנכון סיבה להתחיל להתעסק עם זה כשיש פתרונות פשוטים יותר וההבדלים אינם משמעותיים עד כדי כך.
...
אני מבחינתי הייתי לוקח את המטחנה הכי טובה גם אם היא אוברקיל על המכונה שתבחר כי אותה אפשר להחזיר במזוודה.

גם אני הייתי חושב על ידניות שלהן זמן חימום מהיר וFOOTPRINT קטן גם כן מאותה סיבה אך חסרונן באירוח.

אם אתה לא עושה סינגל דוסינג מה אכפת לך מדוסר או לא דוסר?(מלבד שיקול ההחזרה)

ד"א יש קיטים של מכונות שהופכות לקייאק ותוכל לחתור איתם הביתה ולחסוך על הכרטיס טיסה ועל מכון כושר.

·

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

danimili כתב:מוטי סחתיין על הפוסטים. סוף סוף שרשור מלמד ומרתק.
תמשוך את כפיר באוזן שיחזור לכתוב פה :)
...
(Y)
אולי השרשור הזה יעשה לו חשק :)
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 21/12/2016 13:17, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

blueshaiku כתב:@moti_r
...
אוקי, כמה דברים.

ראשית, לגבי מהירות הטחינה.
גם אני כמוך, תמיד צחקתי על אלו שמדברים על מהירות הטחינה. אפשר לחשוב, בסה"כ קפה בבית.
אחד מהדברים הנחמדים במאצר הוא שאפשר להניח את הידית עליה ולעזוב.
הייתי פשוט מניח את הידית, לוחץ על כפתור הדאבל והולך להביא כוס ולהרטיב את הסמרטוט... כלומר, בכלל לא עומד לידה. מה אכפת לי אם זה יקח 3 שניות או 30?

אז אני אומר לך איפה זה כן חשוב - כשאתה קם בבוקר מוקדם. אני מתעורר בחמש בכל בוקר, בת הזוג שלי ישנה עמוק. סוגר את דלת חדר השינה ועדיין - 20 שניות של אההההההההההה חזק כזה מהמטבח זה משהו שעושה רעש. אם יש לך ילדים זה יכול להעיר אותם. עם המאקאפ אני מדבר על 3 שניות של בררררר נמוך. כשהתלבטנו לגבי מטחנות, כפיר ואני תמיד אמרנו שאנחנו רוצים משהו שיעשה ברררררר ולא אההההההה. אם יצא לך לעבוד או לשמוע מטחנות בפעולה אתה תבין מיד במה מדובר. כל הקוניות 38 מ"מ, למשל, כולן ללא יוצא מן הכלל עושות אההההההה. אההההההה ארוך. גם המאצר היא בקטגוריית האההההההה. הקוניות הגדולות עושות ברררררררררר. אני אוהב בררררררררררר. בררררררר זה טוב לי בבוקר. ובמיוחד כשזה עושה בסה"כ ברר, אפילו לא בררררררררר.

אם אין לך בעיה של אשה ישנה / שכן עם תלונה / מפגינים בגינה - אז כל אההההההה ארוכה תספק אותך.

לגבי סינגל דוזינג - אל תחליט עכשיו. גם אני זלזלתי בזה, במשך הרבה זמן, עד שלמדתי על לשוני את ההבדל.
אבל אם כרגע זה לא בא בחשבון אז אין לך מה לחשוב על HG1 כי שם אין הופר.

לגבי אשתך והקפה הראשון שלה - זה אכן יתרון. ובכל זאת - היא שותה אמריקאנו, לא קפוצ'ינו, וההבדל בכוס יהיה מורגש. אם לא אכפת לה אז באמת זה קלאסי להכין לה את המנה הראשונה. אם כן אכפת אז תצטרך לטחון יותר מ-3 שניות, יותר לכיוון ה-8 (לפחות 10 גר').

בשורה התחתונה - אני חוזר ואומר שאם לבחור מתוך הרשימה שלך אז המאצר מיני היא בליגה משל עצמה, לדעתי. לא לחינם החזקתי בה כ"כ הרבה שנים, עם כל האלטרנטיבות שראיתי מסביב. מדובר בסוס עבודה שמאוד כיף לעבוד איתו. מטחנה נהדרת. איטית יותר מהאחרות וזה החסרון היחיד שלה. זו מטחנה שיש סיכוי גבוה שתחזיק הרבה מאוד זמן ואני ממליץ עליה מאוד.

עריכה: אני רואה שהאולימפוס בסייל עכשיו ב-Bella Barista. עולה כמו מאצר מיני והיא עדיפה עליה בכל אספקט, למעט המראה. יוריקה היא חברה מאוד רצינית (היא בונה מטחנות לחברות גדולות ומוכרות, למשל ה-Mythos One של נובה סימונלי היא בכלל יוריקה בתחפושת). לא מוכרת אבל value for money מעולה. מטחנת 75 מ"מ שטוחה, סכיני טיטניום (אותם הסיכינים של המיתוס!!) ואמינות גבוהה מאוד. אין הרבה ביקורות עליה ברשת אז זה קצת הימור - אבל היא מטחנה מעולה שכדאי לך מאוד לשקול.

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@moti_r

האישה מתעוררת איתי ואין ילדים כך שאין בעיה :)

דווקא ה-HG-1 היא מכונה אידיאלית לסינגל דוזינג מפני שאין לה את כל טרחת הנקיון שמתלווה בדרך כלל לסינגל דוזינג. אבל הבעיה שלי איתה היא שקראתי מספר רב של חוות דעת באינטרנט, ובחלק מהמקרים הכותב מציין שאחרי ששלב ה"התאהבות" הראשוני נגמר אחרי חודשיים-שלושה, הוא חזר להשתמש במכונות החשמליות מפאת נוחות. איכשהו אני מפחד לשים 1000 יורו על מכשיר שאחרי חודשיים אני אגיד לעצמי "אחלה גימיק, איכות מעולה, אבל למי יש כח להתעסקות...".

מבחינת אגירה של קפה טחון, דווקא המטחנות של Caedo מקבלות ביקורות נלהבות! איזה יתרון קיים לבזרה מיני על פני ה-Caedo 5EP, למשל?

יפה שאתה מציין את חברת יוריקה, חיפשתי עליהם המון ולא מצאתי הרבה ביקורות למרות שכאן באירופה הן מאוד מאוד פופולאריות. במיוחד הדגם הקטן (Minion).

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@itamars2

חחחחח.... לגבי מכון כושר - ויתרתי מזמן. שמן וטוב לי.

דוזר = עוד מקום בו נאגר קפה ישן ועבש. אני לא כל כך מבין למה משתמש ביתי יעדיף דוזר אלא אם כן הוא אוהב לפרק ולנקות יותר משהוא אוהב לשתות קפה.

לגבי איך להחזיר את כל זה לארץ אני ממש לא דואג מפני ש:

א. אני לא מתכנן לחזור בשנים הקרובות, או בכלל.

ב. אם וכשאחזור יהיו לי כל כך הרבה חפצים שאביא איתי שאאלץ לשלוח קונטיינר, ואז ממש לא אכפת לי אם יש עליו עוד ארגז או פחות ארגז.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

המיניון הוא דווקא דגם לא כ"כ מוצלח, למרות שהוא פופולארי.
הוא לא איכותי כמו הדגמים האחרים שלהם. זה ניסיון כושל לייצר מטחנה להמונים במחיר נמוך.
יצאה תוצאה טובה אבל לא מספיק.

לגבי HG1, אמרתי את דעתי לא אחת. לא חושב שטחינה ידנית זה משהו שבא בחשבון, גם לא לשבוע. גם אני ראיתי את כל אלו שקנו ולאחר מס' חודשים עברו לחשמלית כי זה פשוט יותר מדי עבודה. אבל יש כאלו שמאוד מרוצים ממנה, גם כאן אצלנו, לכן אני ממליץ לך לבדוק בעצמך ולהחליט. אולי זה לא יהיה לך כ"כ נורא. מה שכן, לטעון שהיא פותרת את הטרחה שבלנקות את המטחנה וכו' - אני מעדיף לנקות עם מברשת במשך 10 שנ' מאשר לטחון עם היד במשך אותו פרק זמן. אבל שכל אחד יחליט לעצמו מה נוח ומה לא.

לגבי ההבדל בין צ'אדו למאצר - זה בדיוק כמו ההבדל בין טויוטה לאודי. שתי מכוניות מעולות שנוסעות באותה המהירות ואמינות באותה המידה. אם אתה לא מרגיש בהבדל ביניהן, אני לא אהיה זה שינסה לשכנע אותך שקיים כזה.

blueshaiku פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@moti_r

קודם כל אשמח לשמוע כיצד אתה מנקה תוך 10 שניות את המאזר בשביל סינגל דוזינג, אם זה באמת סיפור כה קצר זה בהחלט יהווה שיקול משמעותי. יש צורך לפרק את המגן אצבעות במשפך? כיצד אתה מנקה מבפנים?

לגבי האודי והטויוטה, חייב להודות שלא לחלוטין הבנתי מי האודי ומי הטויוטה בדוגמה שלך, הבעיה היא שאין לי איך להתנסות כאן באף אחת מהמטחנות ולכן אני קונה "על בליינד" ונאלץ לסמוך על חוות דעת של אנשים טובים כאן בפורום. לכן, אם אפשר, אבקש הסבר יותר מפורש על מה הופך אחת מהן לאודי. בסופו של יום הניסיון מלמד אותי שבכל מה שקשור לאספרסו מה שנראה כמו "הוצאה מוגזמת לאניני טעם" היום, זה ה"אני חייב" של חצי שנה מעכשיו.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”