·היתה פעם בקולנוע?avinatbezeq כתב:ברור שהרמקולים לא משהו, אבל לא על זה בכה המשורר.
יש לי דוגמא פרפקט למה אני מתכוון: הבן שלי ראה בסלון את "משפטו של או-ג'יי סימפסון". יש איזו מסיבה בבית, ואו-ג'יי עומד ומדבר עם הבן שלו.
פתאום אני שם לב שכשהמצלמה מכוונת לחדר עם המסיבה שומעים את הדיאלוג ברמקול הקדמי ואת המסיבה בשני הסראונד. שהמצלמה לא מכוונת לשם, לא שומעים את המסיבה בסראונד.
מה אני רוצה להגיד? זה לא כמו במציאות, זו הקצאה שעושה כנראה איזה טכנאי קול. דפיקת דלת? בוא נשים אותה ברמקולים הצדדיים. רעש של מסיבה? בסראונד. מזכיר לי כמו את ה"סטראו" בשירים הראשונים של החיפושיות, שהשיגו את האפקט בזה ששמו את השירה ברמקול אחד, ואת המוזיקה - בשני....
כל ה"קטע" פה הוא שאתה תקבל סאונד המדמה מציאות אשר יוצאת מהמסך אבל גם עוטפת אותך מסביב. כשאתה מסתכל על מישהו/משהו שעושה צליל במסך אתה שומע אותו מהסנטר כי משם הסאונד אמור לבוא וכך המוח שלך יכול לחיות עם האשליה הזאת (כיאלו מישהו מדבר מהמסך). כשיש יריות ואקשן אשר דורש מיקום במרחב אז הוא יוצא משני הרמקולים הקדמיים כי כך ניתן לשלוט על המיקום במרחב (לחשק עם המיקום של מרכז הסטריאו) ולתת אשליה של מרחב גדול יותר מעבר למסך, כלומר שיש משהו מחוץ למה שאתה רואה על המסך. הסראונד שם כדי להכניס אותך לתוך הסצנה וכדי לתת אפקט של מעבר מהבמה המרכזית לאחורה ובעצם לכל כיוון מכל כיוון. כלומר זה משלים את האשליה של מרחב, תלת מימד. ובשביל זה כן צריך רמקולים אשר יכולים לתת במת סטריאו טובה, הפרדה גבוה, יכולת לספק פרטים קטנים וכדומה. יש פילו דרישות מאוד ספציפיות של THX למה הדרישות הללו. זה כמו לקנות מזדה 3, ללכת למסלול מרוצים ולהגיד שאתה לא חושב שמרוצים זה משהו כיפי כי אתה לא מרגיש "את זה". יש חשיבות עצומה לציוד בתחביב הזה וצריך לאהוב סרטים וקולנוע.
מה שחשוב הוא לקבל מערכת אשר לא משוכת את הצומת לב שלך לרמקול, שאתה תתרכז בסרט ולא תחשוב על הרמקולים ולא תרגיש את המעברים מצד אחד לצד שני. אבל בשביל זה צריך רמקולים סבירים, הגדרות נכונות ברסיבר וכמובן תוכן אשר נותן 5.1 . כשאתה רואה סרטים ביס, חלקם בסטריאו אבל אתה מכוון את הרסיבר לעשות מוניפולציה על הסרטיאו אשר מדמע סראונד. זה אף פעם לא נשמע טוב ולא מציאותי כי אין את המידע לכל רמקול.
אז קודם כל, אתה לא ממש מקבל את החוויה של ק"ב ולכן אני אומר שזה עוד מקודם לשפוט את כל הקונספט כי עוד לא קיבלת אותו!
אבל, כן. לפני הדוגמה שלך, זה בערך מה שאמור להיות. או שאתה רוצה לשמוע הכל בוא זמנית מכל הרמקולים? או שאני מפספס את הכוונה שלך. מה בעצם הציפיה שלך היתה, מה אתה רוצה לקבל?