אני חוזר ואומר: לא אוהב שנכנסים לכיס של אחרים. גם הצהרות לגבי איכות המוצר כנגזרת של המחיר שלו - אלו סתם סיסמאות ריקות מתוכן. מניסיון שלי, כמעט בכל תחום בחיים, מוצרים איכותיים עולים יקר. זה לא אומר שמוצר יקר הוא איכותי בהכרח, אבל אי אפשר למצוא משהו באמת טוב שעולה בזול. בתחום הקפה זה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם. אי אפשר לקנות סילביה עם PID ולצפות שהיא תיתן קפה כמו רוקט R58. למה? ככה.
אם מישהו כאן באמת מאמין שזה תמחור לא הוגן ואפשר להרוויח מצוין גם כשמוכרים בזול יותר - שילך ויפתח עסק מתחרה ממול ויזכה בכל הלקוחות שלהם.
כן עסק צדדי שלהם, לא עסק צדדי שלהם - אני לא נכנס לכיס שלהם ולא מנסה להבין את המודל העסקי שלהם.
מה שאני כן יודע זה שנחת זה לא סתם בית קפה. אלו אנשים שבאמת מבינים בקפה ועושים את מה שהם עושים עם המון ידע ואהבה לתחום. כשקונים קילו קפה קלוי ב-30 ש"ח וחולטים בלה-פבוריטה משנות השמונים אפשר למכור קפה מאוד בזול - אבל הוא גם נטעם ככה.
בנחת המוצר כולו הוא אחר.
ואגב, בקפליקס קילו קפה עולה 180 ש"ח ומגיע אפילו ל-200 ש"ח.
קודם כל, אני מצטרף למוטי. זו חוצפה ישראלית להיכנס לכיסו של עסק מבלי להבין מה זה לנהל עסק ולהיות עצמאי. נכון, יש עסקים שעושקים את הלקוחות שלהם וזה מקומם. אך מנגד, רוב העסקים לא כאלה. רוב העסקים בארץ בקושי שורדים ורובם היו שמחים להפוך לשכירים עם משכורת של 20-30 אלף בחודש ולא להיות עצמאי.
מי שאף פעם לא היה עצמאי (ואני לא מדבר על להיות עוסק פטור. אלא על מינימום עוסק מורשה) והתנהל מול המדינה ורשויות המס בארץ, שלא ידבר ולא יבקר עסקים. כמות המיסים, המכתבים, הקנסות (שסתם שולחים), ההוצאות הנלוות על רואה חשבון, שכירות, ארנונה (שהיא לרוב פי 3-4 מהארנונה לבית פרטי), ביטוחים, מקדמות לביטוח לאומי, מקדמות למס הכנסה, מקדמות למע"מ, הפרשות עובד, שוק תחרותי, חודשים עם מאזן שלילי ועוד. זה על הקצה מה שעסק עובר בארץ הזו.
נכון, קפה ירוק עולה בין 30 ל-50 שח לק"ג. לאחר קלייה יש איבוד של כ-16% מהמשקל (משמע, צריך לקלות כ-1180 ק"ג קפה ירוק כדי לקבל ק"ג קפה קלוי). בנוסף, הציוד, הבלאי של הציוד, הוצאות חשמל, כוח אדם, תשלומים, רישיון עסק ובעיקר מומחיות. אלה דברים שלא הולכים ברגל.
עד היום לא מצאתי קולה ביתי אחד שמגיע לרמה של הקליות של נגרו. לא משנה אצל מי שתיתי. לא משנה שחומר הגלם אותו חומר גלם. לא משנה איזה קולה. הקלייה של נגרו טובה שבעתיים מכל קלייה ביתית שיצא לי לשתות מאותם פולי קפה. בנוסף, העקביות בקליות, הזמן שלוקח לקלות ועוד. כל אלה עולים כסף.
יש כאלה שדורשים 200 שח ולדעתך זה יקר? אל תקנה. אתה לא מרגיש הבדל בין קלייה ביתית עם ג'ין שעולה לך 40-60 שח לק"ג, לבין קליה של בית קליה שעולה לך עבור אותו קפה כ100-160 שח? אז הרווחת, תקלה בבית. אבל לטעון שהמחיר מופקע ולא מוצדק, זה גובל בחוסר הגינות וחוצפה כלפי בעלי העסקים שטרחו וטורחים לספק ללקוחות שלהם את המוצר הטוב ביותר ומשקיעים זמן יקר בלמידה והתמקצעות.
מי שחושב שקל לעשות כסף, היה פה מי שציטט את איבגי שקולה זה מכרה זהב, אז הוא חי בסרט וכדאי לו להתחיל להתעורר ומהר. ציוד כמעט כל אחד יכול לקנות, לקחת חסכונות ולקנות ציוד. אז למה הרוב לא עצמאיים? כי הם יודעים שזה לא כזה פשוט כמו שזה נשמע וזה לא מכרה זהב כמו שזה מתואר.
בסופו של דבר שכל אחד מהלקוחות יעשה מה בא לו. אם יש אנשים שקונים במחירים האלו שיבושם להם וגם לעסקים שמצאו לקוחות כאלו. מי שעמוק בפנים מכיר את האלטרנטיבות האיכותיות ובמחירים טובים (נגרו), ותפקידנו הוא ליידע גם אחרים אודות האפשרויות האלו. אני לא מבין אנשים שמוכנים לקנות במחירים של קפליקס או ב aura coffee, אבל שיהנו.
אני באמת אוהב את הקפה של גלעד, אבל צר לי לבשר שהוא עולה גם באיזור ה160 ש"ח לקילו, אם אתה מזמין 2 קילו של קפה, נניח של סומטרה אתה משלם על זה 280 ש"ח פלוס 30 ש"ח משלוח הגעת ל310 אז הנה שילמת 15.5 ש"ח למאה גרם.
שוב אני באמת אוהב את הקפה של גלעד וקונה אותו לא מעט, אבל לומר שקפה שעולה חצי שקל יותר לקילו שזה יקר ולומר שאצל גלעד הקפה במחיר סביר זה לא הוגן כלפי העסק השני.
לא ניסיתי את הקפה שלהם אבל אם הם קולים ברמה גבוהה כמו גלעד אז המחיר הוא לא כצעקתה.
בכל מקרה מי שרוצה לחסוך שיקלה בעצמו או יעבור לקפסולות, כי מה לעשות כשרוצים לקבל תוצאה טובה לרוב צריך לשלם עליה יותר.
אני חישבתי פעם ויוצא שכל שוט שאני מכין עולה כמעט 3 ש"ח, אני ללא ספק נהנה ממנו והכל בסדר, אבל לא הייתי אומר שזה יותר זול מנספרסו כי זה לא.
ממה שראיתי באתר של גלעד רוב הסוגים נמכרים ב -100-120 ש"ח לקילו.
ישנם שלושה סוגים שנמכרים במחירים גבוהים יותר.
הסומטרה אכן עולה 140 ש"ח לקילו, אבל אני לא יודע אם מדובר בפולים כמו שלהם.
מחיר המשלוח לא רלוונטי לצורך העניין כי אפשר להגיע אליו ולקנות ישירות, כמו בחנות.
שוב, מי שנהנה ומתאים לו לשלם מחירים כאלה שיהיה לו לבריאות, באמת.
מי שלא, זכותו להביע את דעתו בנוגע למחיר מבלי שיסתמו לו את הפה ויקראו לו חוצפן.
זה פשוט לא הגיוני להשוות בין עסק שמוכר קפה קלוי לבית קפה בכיכר דיזגוף! מה הקשר בין נגרו לנחת??!
זה כמו שתתלונן שכוס לימונדה עולה פי-3 בהאדסון ברמת החייל מאשר בדוכן מיצים בנס ציונה... יכול להיות שהלימונדה אפילו אותה לימונדה, אבל מדובר פשוט בשני עסקים שונים לגמרי עם עלויות שונות לגמרי ולכן המחירים שונים לגמרי. אם אנשים רוצים ללכת להאדסון רק כדי לשתות לימונדה - שיעשו כן, אבל אי אפשר להתווכח בנושא העלויות.
כבר כתבתי - יש להשוות מחירים לעסקים דומים בתחום (למשל קפליקס) - ושם הטענה היא ש-"נכון, גם הם יקרים מדי".
יקר מדי? אל תקנה. אפשר להתלונן, בכיף, אבל זו לא חכמה להתלונן תוך השוואות לא רלוונטיות.
כבר כתבו לך כאן - רוצה לחסוך? קלה בעצמך. בדיוק כמו להכין טוסט לבד בבית במקום לצאת לבית קפה.
אגב, כשאני יושב בבית הקפה בחוף הצוק בת"א (זה המקום שאני הכי אוהב בעולם) אני מקבל קפה מזעזע, חומוס מתחת לכל ביקורת ואפילו העוגיות שם לא טעימות. אבל איזה לוקיישן... אז אני משלם פי 2 מאשר קפה-קפה ברמה"ש ליד הבית שלי, אבל הים (והביקיני) שווה את זה
לא אני הייתי זה שהכניס את נגרו לדיון, מישהו אחר עשה את זה, אני רק הגבתי ואמרתי שהמחירים שלו סבירים יותר.
או שלא קראתם והבנתם את מה שכתבתי, או שלא הסברתי עצמי טוב, אבל בעצם הסברתי בהודעה אחרת חלק ממה שכתבת עכשיו.
לחזור פעם אחר פעם ולהגיד לי לא לקנות את הקפה אחרי שאני כותב פעמיים שמי שמרוצה מהקפה ומתאים לו לשלם כאלה מחירים, שיהיה לו לבריאות, זה מיותר לגמרי,
עדיין מותר לי להגיד שהמחיר הזוי גם אם העסק הנ"ל מוכר את התוצרת שלו במחירי הפסד.
אנחנו פועלים בשוק תחרותי, יש אלטרנטיבות בשוק של קפה מקומי או קפה מיובא והמחיר לדעתי צריך להיות בהתאם.
לא כתבתי גם שהקפה שלהם צריך להימכר במחיר שעולה לי לקלות קפה בעצמי, לא כתבתי גם שהקפה שאני קולה שווה באיכותו לקפה שלהם.
אם העסק מרוויח יפה ממכירת קפה קלוי במחירים האלה, כל הכבוד לו ,לא יצאתי בקמפיין נגד העסק ולא קראתי לאנשים לא לקנות.
כלקוח, אני לא מוכן לשלם יותר על קפה קלוי בגלל שהוא נמכר במקום הכי מרכזי בארץ, מי שמתאים לו, אז סבבה...
מצד שני, אני כן אהיה מוכן לשלם יותר על כוס קפה ועוגה שאצרוך בעסק שהמיקום שלו כן רלוונטי להנאה שלי.
(דוגמת חוף הצוק שלך:))
כתבתי את זה כבר קודם וחזרתי על זה עכשיו, מקווה שזה מובן יותר .
נערך לאחרונה על ידי detailer ב 14/12/2016 12:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
המבחר, ההיצע והאפשרות לשנות מקום צריכה \ רכישה זה לא מה בכך.
אין לי ספק שיש חזירות גם בשוק הזה, כמו שיש בכל שוק שקיים. מנגד, יש לא מעט כאלה שיש תמורה לאגרה. כל אחד יעשה את השיקולים שלו מה ואיפה נראה לו הכי נכון עבורו לרכוש.
ועכשיו, בואו ננטרל רעשי רקע לרגע (ביקיני, ריח הזוקיני, המלצרית החיננית ועוד ) איפה יש בית קפה עם הקפה הכי טוב שיצא לכם לשתות בו אספרסו נקי? (בלי דילולי חלב או סוכר).
עד היום, מאז שיש לי את הג'וליה, לא נפלתי מאף בית קפה שהיתי בו. אפילו אחותי וחבר קרוב טוען שזה הקפה הכי טעים שאי פעם הם שתו.