התלבטות לשידרוג רסיבר חדש { חוות דעת}

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #21 

איתי.

למה כל כך הרבה סימני שאלה? חחח
והסימן קריאה שלך, לא עוזר בשיכנוע, כי אין מאחוריו כלום.

התמונה והסאונד כן מתערבבים זה בזה, לא במובן המופשט שלהם, אלא בעיקרון שמנחה את הכיול בשני הפרמטרים האלה.

יש נכון ומדויק ויש, כמו שאתה מגדיר אותו - "טאצ'" אישי.

אני משוכנע שאתה גם נוגע עם אותן ידיים גם בתמונה, אחרת, איך אתה מכייל אותה בדיוק?
מה המשמעות שאתה מוריד או מעלה 2 DB ב- 125 הרץ, או מעלה קצת את ה- Gain של הצבע האדום?

איך אתה יכול להבין את המשמעות של מה שעשית ללא ציוד מקצועי והבנה נרחבת בנושא?
בכך שאתה שומע קטע מ- מד מקס, או בוחן את התמונה בסקייפול? :)

כאמור, זו טעות בסיסית ושורשית.

היות והתשובה שלך מעידה כי יש בנינו פער כל כך גדול, אשר בא לידי ביטוי בכך שאתה משחק איך שבא לך עם הסאונד (שזה סבבה, אבל מייתר לחלוטין את כל המערכות האלה) או עם התמונה , אין טעם להמשיך בדיון ובשיכנוע ההדדי.

אני כן תמהה, מדוע אתה רוצה לקנות מערכת של Dirac,שהיא מערכת סגורה לחלוטין, שלא מאפשרת לך שום משחק ידני ושום טאצ' אישי כביכול ..אותו אתה אוהב כל כך?

אם הטאצ' הזה עושה לך את זה כל כך (שזה סבבה כאמור...) , דירק היא לא מערכת עבורך.

רן

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #22 

אכן יש פער.

בקרוב אבחן את ה-DIRAC אצלי...ואעדכן (אם יצא).

לגבי המלל האחר...עזוב, אנחנו לא שם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10920
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1944 פעמים

שליחה #23 

RanMoyal כתב:Amir 64.

היות ואני מכיר את הפיוניר הרבה מאוד שנים, ובייחוד את מערכת הכיול שלו, על גילגוליה השונים, התיאור שלך , "לתיקון" שאתה so called מבצע, לא רלבנטי לתיקון ידני.

אתה פשוט מגדיר למערכת האוטומטית תחום ו/או טווח שונה לפעולה.
אתה לא נכנס לאקווליזר עצמו ומשנה שם תדרים.

אגב, אני חושב שהמערכת של פיוניר מאפשרת לך הרבה משחק בתוך התחום האוטומטי (בניגוד לתיקון ידני) וזה אכן מבורך, אבל בסך הכל, התוצאות שלה (בחלל שלי לפחות) לא עומדות בקנה אחד עם מערכות אחרות שיתכן ונותנות פחות משחק, אבל בסך הכל מניבות תוצאות טובות יותר.

רן
...
בוודאי שקשור לתיקון ידני, כי אם אתה לא עושה זאת ידנית, הכיול האוטומאטי לא מנסה אפילו למדוד בתחום שמתחת ל- 80msec, והמערכת נשמעת פחות טוב. (המיקרופון מקבל תדרים המחוזרים מהקירות והריהוט, הכיול מחליט שהחזרים אילו גורמים לתדרים מסויימים להיות מופקים חזק מידי מהרמקול, והוא מנמיך אותם, או לא בזמן הנכון, מה שגורם לכיול לחשוב שהרמקול לא בפאזה נכונה).
ציינתי אפשרות זו של שליטה, כי זו הגדרה פשוטה שמאפשרת שיפור, ללא מאמץ יותר מידי גדול.
יש עוד, שהם תיקונים אוטומאטים (הרצת כיול לאחר הגדרה להפעיל אותם), כמו לדוגמה שלושת האפשרויות:
All Ch Adjust
Symmetry
Front Aluign
הכיול האוטומאטי מבצע רק אחד מהם,ולא מבצע את שני האחרים.
אם מבצעים את שלושתם ושומרים ל- 3 זכרונות, אפשר לבחור מי נשמע הכי טוב, ועליו לנסות לתקן עם האקולייזר, אם רוצים.
מי שלא עושה זאת, שומע את מה שעשה הכיול, מרוצה או שלא מרוצה, ומחליף רסיבר, בלי לדעת שאפשר לקבל יותר מהרסיבר

לגבי כניסה לאקולייזר, זה כבר עניין ממש להעדפות אישיות, ולא לפתרון בעיות אקוסטיות.
ברסיבר הקודם שלי הייתי צריך לשנות כמה ערוצים באקולייזר, חלקם אפילו בכמה dB טובים.
ברסיבר האחרון, כמעט ולא הייתי צריך לגעת באקולייזר, וקיבלתי תוצאה כללית קצת טובה יותר, לטעמי, מהרסיבר הקודם.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #24 

הכיול "האוטמטי" ברסיברים (פרט ל-dirac ו-ARC שאיתם לא יצא לי לעבוד ברסיברים) זה אשפה, בכל מותג שעבר אצלי.
מי שחושב אחרת, יבושם.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #25 

itay123 כתב:הכיול "האוטמטי" ברסיברים (פרט ל-dirac ו-ARC שאיתם לא יצא לי לעבוד ברסיברים) זה אשפה, בכל מותג שעבר אצלי.ו
מי שחושב אחרת, יבושם.
...
·

זה מה שאני לא אוהב אצלך שאתה מאדיר בכל רגע נתון את הציוד והמערכות שאתה משתמש בהן.
ברגע שהן מוחלפות (וזה קורה בתדירות גבוהה וזה בסדר) אתה מתחיל ללכלך על אלו שעד לא מזמן שיבחת ופארת במלל אין סופי.

זו התנהלות לא רצינית / ילדותית , שכנראה נובעת מאינטרסים חבויים מה שבטוח היא לא מציגה אותך באופן אמין וישר.

חבל

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

יואב...

עם השנים, התאבון גבר וכמו כן הניסיון, השאיפה והמטרה גברה.
"הלכלוך" נובע מכך שישנה הטעיה שמערכת AUTO היא פתרון אולטימטיבי וסוג של "חומה" שלא ניתן לטפס עליה או לעבור אותה...ניסיוני בשנים האחרונות מדווח אחרת עם שלל מערכות RC חלקן חובבניות וחלקן מקצועיות (מאוד)...דעתי השקפתי במיוחד עם הרסיברים הנל.

שאר דברייך, קבלתי בהחלט בהבנה.(f)
אשתדל להתמתן.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

איתי.

אתה מפספס (שוב) את הנקודה כי אתה עסוק בלפאר את נסיונך הלא ברור בציוד מתחלף.

אף אחד לא טען ל-"חומה" ואף אחד לא טען שמותר או אסור.
מציע לך לקרוא והפעם בעיון, את הדברים שנכתבו.

הטיעון היה פשוט, יש כאן שתי אופציות:

1. משחק ידני באקווליזר וכיוצ"ב שזו שטות גמורה בעיניי ללא ציוד מתקדם, אבל יתכן ואתה מבין טוב יותר.
או
2. הסתמכות על מערכת הכיול האוטומטית.

אין כאן נכון או לא נכון, למעט האופציה השלישית שאתה מציע שהיא מופרכת בעיני וזה כיול ידני לאחר סיום המערכת האוטומטית.
שוב, ההערה שלך והתקיפה שלך והזיזלזול שלך במערכות כיול נובע מחוסר הבנה וחוסר התעמקות בבסיס של המערכות, התפקיד שלהן והיכולות שלהן.

בכך שאתה מתערב במערכת האוטומטית, בדגש על התערבות ללא תוכנה מתאימה כמו REW ומיקורפון מיוחד, אתה בעצם מייתר את כל מה שעשתה מערכת הכיול כי אתה מבלי לשים לב, פוגע בצורה כזו או אחרת במה שהיא עשתה.

ככל שהן בבחינת "אשפה" בעיניך (שוב, הגדרה, שנובעת מחוסר הבנה וחוסר התעמקות במערכות), אין בכלל צורך להפעיל את אותה "אשפה" ואתה יכול פשוט לשחק עם האקווליזר הידני עד מחר.

זה סופר דומה לתמונה, במיוחד לאותם אנשים שמכיילים להם את הטלויזיות והם טוענים שזה נראה דל לעומת מצב VIVID שהם ראו בשקם אלקטריק....

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

אמיר,

אני מציע לך להתעמק פעם נוספת במערכת של פיוניר או לחילופין ליישר קו עם ההגדרות של הדיון בשירשור הזה.

"ההתערבות" שלך במערכת היא לא התערבות ידנית, היא התערבות באיך המערכת האוטומטית מבצעת את הכיול, זו לא הכוונה ל-"התערבות ידנית".

התערבות ידנית, משמעה התערבות ידנית, כדוגמת משחק באקווליזר , לאחר שהמערכת סיימה, בין אם כיוונת את המערכת למצב כזה או אחר של כיול, של כמות כזו או אחרת של שניות.

הכוונה להתערבות לאחר שהמערכת סייימה ולא איך אתה מנחה את המערכת לבצע את הפעולה האוטומטית.

התערבות ידנית, כדוגמת אקווליזר, לאחר שהמערכת סיימה, ללא תוכנה ספציפית ומיקרופון מתאים, זו שטות בעיני.

זה הטיעון.

רן

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9465
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1149 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #29 

אני צופה שהשירשור הזה יצבור לפחות 20 עמודים ובסוף ינעל על ידי המנהלים... :)

Amir64
גורו
גורו

שליחה #30 

@RanMoyal
עזוב, אתה מתעסק בסמנטיקה.

כל הכוונה שלי היא להגיד שיש עוד מה לעשות חוץ מלחבר את המיקרופון, לתת למערכת לרוץ לבד, לסיים ובזה לגמור את הסיפור.
מבחינתי זה הכיול האוטומאטי שאנשים עושים.

כל מה שמעבר לזה, דורש התערבות ידנית - גם בחירה מהתפריט שיבוצע משהו השונה ממה שהכיול האוטומאטי עשה לבד, ולהריץ שוב כיול, זו התערבות ידנית, שהרי לא תבוצע אוטומאטית אם לא תיזום את השינוי.
וזה כל מה שאני אומר - כדאי להתעמק ביכולות המובנות של המערכת, לדעת לבחור אפשרויות שונות, להבין מה מטרתן ואיך הן יכולות לעזור לי לקבל יותר מהמערכת.

התערבות ידנית באקולייזר אינה שטות, גם ללא ציוד עזר, אם היא גורמת למאזין להרגיש יותר טוב עם מה שהוא שומע מהמערכת.
מסכים שלא אמורים לעשות המפיכה באקולייזר לאחר הכיול,
אבל אם אני מרגיש ששינוי של 2dB בתדר 125Hz גורם לי לשמוע קול של גבר קצת טבעי יותר, לדעתי, אין שום סיבה לא לעשות זאת, רק כי הכיול קבע משהו אחר.

אתה יודע מה?
גם אם אני מרגיש ששינוי של 10dB באקולייזר עושה לי את זה, סבבה. למה לא אם בסוף אני נהנה מזה יותר (מערכת הכיול בטח לא נפגעת שלא מקבלים את דעתה :lol:)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #31 

@RanMoyal
·

הבטחתי ליואב שאתמתן.:wink:
אז רצוי שלא אגיב.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

אמיר.

זו לא סמנטיקה.
זו מהות.
אתה מדבר על התערבות לפני ביצוע הכיול האוטומטי...להנחות את המערכת באיזה אופן היא תבצע את ה-***כיול האוטומטי***..
אתה לא מבין שזה עדיין אוטומטי רק עם הנחיה אחרת?!

מערכת הכיול לא תעלב אם תשנה את האקווליזר , אבל הפילטרים שהיא הפעילה על מנת להפחית ויברציות והידהודים לשם הדוגמא, מסתמכים על מדידה מסוימת שבוצעה אצלך בחלל...לדוגמא שהתדר של 125 הרץ..נמצא בעוצמה מסוימת עם q מסוים ובכך שאתה משנה את זה..אתה למעשה פוגע באפקטיביות של אותם פילטרים.

דרושה כאן התעמקות. קריאה והבנה איך המערכות הללו עובדות ולא סתם לזרוק משהו באוויר.

ולעניין העלאת מספר db בתדר מסוים על מנת שהקול הגברי ישמע לך טבעי יותר.
תן לי לשאול אותך...האם לאחר שביצעת את אותו תיקון של העלאה ב- 10 db בתדר ספציפי בחנת את זה על אותו סרט שמלכתחילה גרם לך לבצע את אותו תיקון?

...אולי בסרט אחר..בגלל מיקס אחר ...זה ישמע שונה?!

בגלל זה כיול מבוצע ל-x מסוים והוא לא יכול להיות מבוצע פר סרט.

רן

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7413
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 505 פעמים

שליחה #33 

הנה הגעתי . כמו שאמרתי בעבר הרחוק שמי שקונה מגבר רק כי הכיול שלו זה עילוי והשתחוות למגבר ובגלל זה קונה מגבר ,בא הביתה מחבר עושה כיול ואחר כך מעלה באופן ידני אז חבל על הכסף שלכם .
Sony 1040
Monitor mass

Amir64
גורו
גורו

שליחה #34 

RanMoyal כתב:אמיר.

זו לא סמנטיקה.
זו מהות.
אתה מדבר על התערבות לפני ביצוע הכיול האוטומטי...להנחות את המערכת באיזה אופן היא תבצע את ה-***כיול האוטומטי***..
אתה לא מבין שזה עדיין אוטומטי רק עם הנחיה אחרת?!

מערכת הכיול לא תעלב אם תשנה את האקווליזר , אבל הפילטרים שהיא הפעילה על מנת להפחית ויברציות והידהודים לשם הדוגמא, מסתמכים על מדידה מסוימת שבוצעה אצלך בחלל...לדוגמא שהתדר של 125 הרץ..נמצא בעוצמה מסוימת עם q מסוים ובכך שאתה משנה את זה..אתה למעשה פוגע באפקטיביות של אותם פילטרים.

דרושה כאן התעמקות. קריאה והבנה איך המערכות הללו עובדות ולא סתם לזרוק משהו באוויר.

ולעניין העלאת מספר db בתדר מסוים על מנת שהקול הגברי ישמע לך טבעי יותר.
תן לי לשאול אותך...האם לאחר שביצעת את אותו תיקון של העלאה ב- 10 db בתדר ספציפי בחנת את זה על אותו סרט שמלכתחילה גרם לך לבצע את אותו תיקון?

...אולי בסרט אחר..בגלל מיקס אחר ...זה ישמע שונה?!

בגלל זה כיול מבוצע ל-x מסוים והוא לא יכול להיות מבוצע פר סרט.

רן
...
למה אתה מתעקש על סמנטיקה?
אם אני צריך להתערב לפני הכיול, או לאחר הכיול הראשוני, כדי לקבל דברים שלא מבוצעים בכיול האוטומאטי, זה שלא נוגעים ולא מגדירים לו מה רוצים לעשות, זה כבר לא כל כך אוטומאטי, נכון?
אם יש לך גיר אוטומאטי באוטו, ואתה רוצה ביצועים טובים יותר, או בלימה בירידה, אתה משתמש באפשרויות הגבלת ההילוכים, נכון?
לא תקבל את הביצועים האפשריים אם תתייחס אליו כאוטומאטי, ולא תיגע בכלום.
עזוב... ויכוח עקר.

למה אתה חושב שביצעתי תיקון של 10dB?
אמרתי שאם מישהו מוצא שהמערכת נשמעת לו טוב יותר ככה, למה לו לא להינות מזה?
או באותה מידה, אם מישהו אוהב שהסאב שלו מרעיד עולמות, למרות שהבאסים מוגזמים לעומת מה שהתכוון טכנאי הסאונד, מי אני שאגיד לו לא לעשות זאת?

סמוך עלי, שהתיקון שעשיתי, שכמו שאמרתי קטן מאוד, נבדק הרבה פעמים על תכנים שונים, עד שמצאתי מה ההגדרה שאני מעוניין שתישאר.
ואפשר לראות בגראפים של אחרי השינוי שלא עשיתי נזק להתפשטות הגלים בחדר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #35 

לצערי
תוצאות התיקון ה AUTO לא מעניקים תחושה של מיצוי פוטנציאלי - אלא של ריסון והשטחה של תדרים.
מצאתי מערכות כיול חובבניות אצלי ואצל חברים -
לפני מדידה ואחרי מדידה של החדר.
מערכות RC חובבניות לחלוטין העלימו בעיה תוך כדי ריסונו לחלוטין ושום ניסיון התייחסות לבעיות מאוד ספציפיות ונקודתיות שהיו.
ברגע שיש ניסיון "לטייח" ולא לפתור - התוצאה הכללית לא טובה!
מילא האוזניים שלי שעליהם אני סומך פי כמה יותר מאוסף של מלל שנשפך פה.
אבל מסתבר שגם אצל חברים שלא ממש מבינים מזה "טוב" - לא אהבו את התוצאה והתערבו ידנית (במה וכמה שאפשר ומתאפשר במערכות RC חובבניות).

רן היקר
לא יודע איזה ניסיון לך יש
לא רלוונטי.
גם לא מעניין אותי.
יש לך את ה"אני מאמין" שלך.
ולי יש את שלי.
סיימתי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #36 

רן היקר
לא יודע איזה ניסיון לך יש
לא רלוונטי.
גם לא מעניין אותי.
יש לך את ה"אני מאמין" שלך.
ולי יש את שלי.
סיימתי.
...
מה הכוונה לא רלוונטי איזה נסיון יש לו ?
מאוד רלוונטי מאודדדדדדד
יכול להיות שלא מענין אותך זו גם דרך לברוח מהתמודדות, מול מי שיש לו נסיון בתחום ,אבל להגיד לא רלוונטי???? תגובה ילדותית.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

איתי.

חשבתי שכבר מיצית את הדיון בעמוד הקודם, אבל הנה חזרת. נחמד.

אני גם כן לא מודע לנסיון שלך, או לחוסר הנסיון שלך, מעבר לקריאה מתמתדת על החלפות בקצב מסחרר של ציוד שונה ומשונה, תוך השארת שובל אש , שמטרתו לחרוך את הציוד שהיה לך דקה לפני כן.

אם לכך קוראים נסיון, אז אתה אכן מאוד מנוסה.

אני פחות מקטלג את זה כנסיון , אלא כהחלפת ציוד ללא העמקה אמיתית בחומר, תוך זריקת סלוגונים שאין מאחוריהם כלום.
כגון "טיוח" ו-"השטחה" וכיוצ"ב.

אני לא ממש מתרשם שיש לך נסיון או הבנה מעשית , או תיאורתית במערכות כיול שונות מעבר למילים כמו "אשפה", או הדגשה שהיה ברשותך ציוד "כבד" (כמובן..חלילה שיהיה לך ציוד "שגרתי"...) וכיוצ"ב.

לא תרמת דבר לדיון מעבר לנסות, פעם נוספת, לפאר את הציוד שהיה ו/או שיש ברשותך.

וחבל שכך.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

אמיר.

לצערי יש בנינו פער בהבנה מהי סמנטיקה ומהי מהות.
ניסיתי להסביר זאת מספר פעמים, לצערי זה לא צלח וזה נראה לי חסר טעם להמשיך להסביר זאת פעם נוספת.
לוקח את האשמה עליי.

אני כן אתיחס לאמירותיך הבאות:

"אמרתי שאם מישהו מוצא שהמערכת נשמעת לו טוב יותר ככה, למה לו לא להינות מזה?
או באותה מידה, אם מישהו אוהב שהסאב שלו מרעיד עולמות, למרות שהבאסים מוגזמים לעומת מה שהתכוון טכנאי הסאונד, מי אני שאגיד לו לא לעשות זאת?"

זו גישה שגויה בעיני והיא כמובן גם מייתרת חלק גדול מהדיונים כאן.
באותה מידה אתה יכול להגיע אל אותו בחור הביתה ולתת לו להמשיך להנות ממצב ה- Vivid שלו בטלויזיה, הרי הוא נהנה מזה, אז למה בעצם לשנות לו ו/או להעיר לו?!

למרות שהבחור שהיית אצלו נהנה מאותם באסים מוגזמים שגורמים לו הידהודים בכל הבית והוא גם מאוד נהנה מהתמונה השגויה שהמקרן שלו מציג, חשוב לדעתי (ולא מגישה מתנשאת או פטרנליסטית) להראות לו איך זה אמור להשמע ו/או איך התמונה אמורה להראות.

בתחילה התמונה תראה לו דלה יותר והבאסים ישמעו לו פחות חזקים, אך עם הזמן הוא יתרגל לתמונה והוא לעולם לא יחזור למצב שהוא היה בו לפני כן , כי המצב יראה לו מוגזם ולא טבעי.

עם הזמן, הוא יתרגל לפחות רעידות, פחות בומים בחדר והוא יעריך פתאום את האינפורמציה שהוא שומע, שלפני כן הוא לא שמע אותה.

אז כן, יש חשיבות להסביר ולנהל על זה דיון למרות שהבחור שהיית אצלו "עף " מזה שהבאס שלו מרעיד את כל הבית כולל כל הזכוכיות, עם אפס אינפורמציה.

זו הגישה שלי להובי הזה.
וזה גם מה שגורם לי להעמיק יותר ויותר בחומר, על מנת לא למצוא את עצמי במצב בו מצוי הבחור שנהנה ממצב ה- VIVID ועודף הבאס..

רן

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #39 

רן
תשאר עם ה"אמת" שלך.
אכן מיציתי.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #40 

1shlomo כתב:
...
...
·לא חושב שתהיה אפשרות לבדוק אותם אצלי בבית. מה כוונתך שההבדלים בינהם לא קטנים?
...
·

קודם כל מערכת כיול-בכל רסיבר בסוף התוצאה שונה,
ויותר חמור ממה שרשמתי עכשיו-בסופו של דבר לכל רסיבר יש סאונד שונה בגלל רכיבים שונים,
סתם אספר לך יש לי אונקיו 818,ובדקתי עכשיו את ה1010 שהוא אותו שנתון,אותו כיול,אותה חברה,אבל הבניה של הרסיברים שונים, ההבדל היה גדול!! גם בכיול עצמו.

אז מה שבאתי לאמר זה-כל רסיבר נשמע אחרת,ויש מצב,שככל שאתה עולה בהשקעה על הרסיבר-אתה מקבל בניה יותר איכותית עם רכיבים יותר איכותיים.
כיף חיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”