עצומה נגד דרכון ביומטרי. בקרוב גם תעודות זהות.

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064

שליחה

מה דעתכם: האם למי שיש אזרחות נוספת ולא חי בארץ כדאי לוותר על האזרחות הישראלית שלו על מנת שלא להכלל באסון העתידי הזה ?

הסיבה שאני שואל היא שאזרחות ישראלית תמיד אפשר לקבל מחדש במידת הצורך - אובדן הפרטיות הוא לצמיתות. :(

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

שליחה

אני חושב שנושא הכפייה הוא לא מדוייק ,וגם לדבר על דמוקרטיה זה לא העיניין.דמוקרטיה היא דבר יחסי ,כמו שאף אחד לא בחר לשלם מעל 100 אחוז על רכב מחול ,וכמו שאף אחד לא בחר שמהמשכורת שלנו יקחו עד 50 % מס ואז על כל ביזבוז של ה50 % הנותרים נשלם גם מס וגם מע"מ ,גם עלויות עיריה ,ועוד כך שבסופו של דבר אנחנו עובדים ו90 % מהמשכורת אנחנו משלמים למדינה ....זאת כפייה?זאת דמוקרטיה?
המאגר והתיעוד הביומטרי הרבה יותר בטוחים ורווחיים למדינה וגם לאזרחים שעושים את זה.
מי שלא בטוח שיעשה חיפוש בגוגל על כמות הזיופים של תיעוד במדינה.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064

שליחה

@claudia5

המאגר הזה הוא בהחלט כפייה.

לא רוצה לשלם מס על רכב ? אל תקנה רכב.

לא רוצה לשלם מס הכנסה ? אל תעבוד.

לא רוצה לשלם מסים לעיריה ? תגור ברחוב.

לא רוצה לעשות ביומטרי ? החל ממרץ 2017 אתה עבריין שעובר על החוק ואין לך שום אפשרות בחירה. אם זו לא כפייה אני לא יודע מה כן.

בשורה התחתונה רק המדינה תרוויח מזה ולא האזרחים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

@claudia5
·

מי שהיום מוריד מכנסיים , מחר יוריד גם את התחתונים .
תזכור טוב טוב את המילים שלך בשרשור הזה ביום שיבואו לדחוף לכולנו שבב לפרק כף היד , כי תצטרך לאכול אותן אחת אחת . ואל תשלה את עצמך , היום הזה גם יגיע.
רק בגלל אנשים כמוך שלא מבינים או לא רוצים להבין או לא מסוגלים להבין את המשמעות של המהלך הזה , כולנו הולכים לחטוף
בקרוב צינור עד הגרון. אתה חושב שהמדינה ערכה ניסוי? איזה ניסוי? היא לא צריכה שום דבר , הקלפים נמצאים על השולחן כבר 10 שנים מאז שכולם פה הפכו מרצונם החופשי לחיילים צייתניים בצבא הרשתות החברתיות . רצחתם במו ידיכם את הפרטיות שלכם , אז עכשיו סוגרים לכם את הפינות האחרונות . אני מאמין שתיהנו לחיות כמו עכברי מעבדה .

אבל לכם לא אכפת , אתם גם לא תדעו מה קורה . הצפרדע מהמשל המפורסם לא חושבת שמבשלים אותה , הרי היא בג'קוזי .

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

שליחה

ארז_וחני כתב:https://www.atzuma.co.il/nosmartid
ממרץ 2017 כל תעודות הזהות שמשרד הפנים ינפיק יהיו ביומטריות.
שיהיה לנו בהצלחה....
ארז
...
חתמתי, תודה על הקישור.
לצערי אני אדם זהיר מדי בשביל לעשות צעד מחאה קיצוני
מקווה ייתגלו בארץ אנשים יותר אמיצים.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4218

מממ

שליחה

@starrywolf
·
כל חברי הפורום עומדים בקריטריונים אם רוצים או לא ,לכולם יש רכב בית וכו.... זה לא ממש בחירה כי חייבים את זה אז גם לזה ניתן לקרוא כפייה על פי דברייך.
יש כאן כניסה לפרטיות אבל זאת הדרך היחידה להתמודד עם הבעיות הקשות שעתידות להגיע ,בטח במדינתינו.
אף אחד לא מכניס שבבים לגוף ,ולא רק המדינה מרוויחה מזה כי הביטחון הוא של כולנו וכך גם תקציב המדינה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

גם ככה כולם כבר מסרו פרטים ביומטרים
מי שהוציא ויזה לארה"ב
כל אחד שיש לו רשיון נהיגה
מעניין ששם לא נשמע קולם.

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590

שליחה

כל תומכי המהלך הצפון קוריאני הזה, שמקשקשים על "בטחון וחסכון", עוד לא סיפקו אפילו נימוק קלוש למה בעצם אנחנו צריכים מאגר ביומטרי.
וכמובן התעלמו לחלוטין מהשאלה אם זה צעד כל כך מתבקש, למה רק מדינות כושלות כמו אינדונזיה עיראק וקניה מיישמות אותו.
הייתי מצפה לראות מאגרי חובה בקנדה, דנמרק ושוייץ, אבל איכשהו זה לא המצב.
מזל שיש לנו פקידים חכמים כמו דרעי הגנב שישמרו עלינו מגניבה, נורא הגיוני.

אני אישית תרמתי בהד סטארט, ולא מתכוון להוציא תעודה עם פרטים שיכנסו למאגר. על תעודת הזהות שלי אין תאריך תפוגה, לא מעניין אותי מה החבר דרעי אומר .

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

Re: מממ

שליחה

claudia5 כתב:@starrywolf
·
כל חברי הפורום עומדים בקריטריונים אם רוצים או לא ,לכולם יש רכב בית וכו.... זה לא ממש בחירה כי חייבים את זה אז גם לזה ניתן לקרוא כפייה על פי דברייך.
יש כאן כניסה לפרטיות אבל זאת הדרך היחידה להתמודד עם הבעיות הקשות שעתידות להגיע ,בטח במדינתינו.
אף אחד לא מכניס שבבים לגוף ,ולא רק המדינה מרוויחה מזה כי הביטחון הוא של כולנו וכך גם תקציב המדינה
...
·

עלה התאנה ששמו "בשם הבטחון" הוא לא דבר חדש.
גם בדמוקרטיה הגדולה בעולם, ארה"ב , השתמש מקארתי באותו טיעון ממש כאשר אישר הפרות זכויות אדם בסיטונאות.

הטיעון הזה נותן כוח בלתי מוגבל, ללא איזונים וללא בקרות וההסטוריה מלאה בדוגמאות שמראות מה קורה כאשר למישהו יש (או מספיק שנדמה לו ) כוח בלתי מוגבל....

אין שום סיבה שישראל כמדינה דמוקרטית תוביל דווקא בתחום הזה והתהיה חלוצה בתחום פגיעה בפרטיות וזכויות הפרט.
שיתכבדו הגורמים המקצועיים ללמוד מאחרים. לא כולם מטומטמים בעולם הדמוקרטי....

הגיע הזמן להפסיק את מדיניות ההפחדות שהממשלה הזאת נוקטת בכל הזדמנות על מנת לכסות את מערומיה.
ארז

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

mrraz111 כתב:גם ככה כולם כבר מסרו פרטים ביומטרים
מי שהוציא ויזה לארה"ב
כל אחד שיש לו רשיון נהיגה
מעניין ששם לא נשמע קולם.
...
·

ברישיון נהיגה לקחו ממך טביעת אצבע ?

ויזה לארהב זה רשות. רוצה - עושה , לא רוצה - לא עושה. מישהו מכריח אותך לטוס לארה"ב ?
ארז

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

claudia5 כתב:אני חושב שנושא הכפייה הוא לא מדוייק ,וגם לדבר על דמוקרטיה זה לא העיניין.דמוקרטיה היא דבר יחסי
...
·
השם המלא של צפון קוריאה הוא " הרפובליקה הדמוקרטית העממית של קוריאה"...
אני מבין שאין לך בעיה עם "דמוקרטיה" מהסוג הזה....
אתה מוזמן לבקר שם ולהבין איזו "דמוקרטיה" אתה לא רוצה בישראל...

אין דבר כזה "דמוקרטיה יחסית", אלא אם לדעתך המשטר בצפון קוריאה הוא סוג של דמוקרטיה ואז אתה טועה ובגדול.
ארז

baraq
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570

שליחה

למי שרוצה לתרום לבג"צ נגד המאגר - בג"ץ נגד המאגר הביומטרי

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

ארז_וחני כתב: ברישיון נהיגה לקחו ממך טביעת אצבע ?

ויזה לארהב זה רשות. רוצה - עושה , לא רוצה - לא עושה. מישהו מכריח אותך לטוס לארה"ב ?
ארז
...
גם התעודה הביומרית זה רשות

"תושב אשר יבחר כי טביעות האצבע שלו לא יישמרו במאגר, יקבל תיעוד אשר תוקפו יהיה עד חמש שנים"

הנה כמו שרצית. רוצה - עושה , לא רוצה - לא עושה

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 590

שליחה

בטח שהם ימחקו, ברור, ברור.
בדיוק כמו שטביעות האצבעות שמסרתי בבקו"ם נשמרו רק לצורך זיהוי במקרה שאפול חלל, ושהצילום שלי ברשיון הנהיגה לא מועבר לכל רשות ממשלתית וחצי ממשלתית בערך.
אנחנו הרי מופת של קידמה ומובילה עולמית בכל הקשור לשמירה על פרטיות וזכויות הפרט.

אני אנסה שוב, מה התועלת של המאגר שאתה כל כך תומך בו שלא ניתן להשיג באמצעים ביומטריים בתעודה ללא מאגר?

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אולי לא כל הנאיבים המצדדים פה מבינים את משמעות המהלך , אז אנסה לפשט אותו עבורם ומי שרוצה לעזור לי עם יותר פרטים מוזמן.

הממשלה מתכוונת להפסיק את השימוש בת"ז הישנות . מי שמאבד לאחר העברת הצו את הת"ז הישנה שלו ורוצה להוציא חדשה , לא יוכל לקבל אותה יותר במתכונת הקודמת , ויהיה אנוס להוציא ת"ז ביומטרית . לא רוצה לא חובה , אני לא חושב שיאסרו אותו לשנה כמו שפורסם פעם , אבל המשמעות של להסתובב ללא ת"ז ברורה ואין צורך לפרש אותה גם לחוכמולוגים פה. גם אם אותו אחד ישמור עליה בשבע עיניים לבל תאבד , זה לא יעזור לו הרבה כי משלב מסוים ת"ז ישנות לא תכובדנה יותר , ושוב אין צורך לפרש את המשמעות.

אבל את הממתק האמיתי אתם תחטפו כשנעבור לשלב הבא , בו כסף מזומן יעבור אותו תהליך עם ארנקים אלקטרונים , וכל רכישה של הסהרורים שסוגרים את העיניים שלהם היום תתועד. מן הסתם גם לזה ימצאו תירוץ . אבל לא לדאוג , גם זה יהיה רק שלב זמני בדרך לתהום הבאה.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

חתמתי ותרמתי. אני חושב שכל אחד עם קצת כבוד עצמי (=פרטיות) צריך לעשות אותו דבר.

כשיש כמעט (?) קונזנזוס בקרב מומחי אבטחת מידע לעצור את הדבר הזה ובממשלה פשוט מתעלמים וממשיכים הלאה, זה מזכיר לי את כל מכחישי שינוי האקלים שטוענים שמדובר בקונספירציה של האו"ם להשתלט על העולם בגלל פאנל הIPCC שמרכז את הקונזנזוס המדעי בתחום.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

clip99 כתב:אולי לא כל הנאיבים המצדדים פה מבינים את משמעות המהלך , אז אנסה לפשט אותו עבורם ומי שרוצה לעזור לי עם יותר פרטים מוזמן.

הממשלה מתכוונת להפסיק את השימוש בת"ז הישנות . מי שמאבד לאחר העברת הצו את הת"ז הישנה שלו ורוצה להוציא חדשה , לא יוכל לקבל אותה יותר במתכונת הקודמת , ויהיה אנוס להוציא ת"ז ביומטרית . לא רוצה לא חובה , אני לא חושב שיאסרו אותו לשנה כמו שפורסם פעם , אבל המשמעות של להסתובב ללא ת"ז ברורה ואין צורך לפרש אותה גם לחוכמולוגים פה. גם אם אותו אחד ישמור עליה בשבע עיניים לבל תאבד , זה לא יעזור לו הרבה כי משלב מסוים ת"ז ישנות לא תכובדנה יותר , ושוב אין צורך לפרש את המשמעות.

אבל את הממתק האמיתי אתם תחטפו כשנעבור לשלב הבא , בו כסף מזומן יעבור אותו תהליך עם ארנקים אלקטרונים , וכל רכישה של הסהרורים שסוגרים את העיניים שלהם היום תתועד. מן הסתם גם לזה ימצאו תירוץ . אבל לא לדאוג , גם זה יהיה רק שלב זמני בדרך לתהום הבאה.
...
·

אף אחד לא שאל אותי כשהחליטו לחלק תעודות זהות כחולות עם ניילון נצמד שמסריח אחרי שנה.. אני בטוח שאם היה פייסבוק לפני ארבעים שנה אז גם אז היו 8 מליון דעות בעד או נגד ( סליחה , לפני ארבעים שנה היו פה רק 4.1 מליון תושבים ) מספיק לקרוא את שלל התגובות פה בשביל להבין שגם בעוד 59 שנה לא הינו מצליחים להגיע למשהו שכולם מסכימים עליו.
היו וועדות, הנושא נבחן, התנגדות הציבור נשמעה יותר מפעם אחת כולל בוועדות הכנסת הרלוונטיות.
התקבלה החלטה לעבור לביומטרי, רות סוף ממשיכים הלאה. כל יום מתקבלות החלטות שמשפיעות על חיי היום יום שלנו הרבה יותר ואף לא מדבר עליהם. קצת פרופורציות .

בכל מקרה, בהצלחה עם הבג"ץ אבל חבל על הכסף. בג"ץ לא יתערב בזה. בג"ץ מתערב רק במקרים שההחלטה אינה מידתית ביחס לחוקים אחרים ( בעיקר חוקי יסוד אבל גם פסיקות קודמות של בית במשפט ) או כאשר תהליך החקיקה אינו תקין. שני הפרמטרים האלה לא חלים כאן בשום מצב.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

clip99 כתב:אולי לא כל הנאיבים המצדדים פה מבינים את משמעות המהלך , אז אנסה לפשט אותו עבורם ומי שרוצה לעזור לי עם יותר פרטים מוזמן.

...
בנושא של הכסף המזומן יש מגמות לצמצמו ברחבי העולם ככלי למלחמה בכלכלה השחורה,

מה החיסרון של מהלך כזה בעיניך?
·

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

Lior_M כתב:
...
...
·

אף אחד לא שאל אותי כשהחליטו לחלק תעודות זהות כחולות עם ניילון נצמד שמסריח אחרי שנה.. אני בטוח שאם היה פייסבוק לפני ארבעים שנה אז גם אז היו 8 מליון דעות בעד או נגד ( סליחה , לפני ארבעים שנה היו פה רק 4.1 מליון תושבים ) מספיק לקרוא את שלל התגובות פה בשביל להבין שגם בעוד 59 שנה לא הינו מצליחים להגיע למשהו שכולם מסכימים עליו.
היו וועדות, הנושא נבחן, התנגדות הציבור נשמעה יותר מפעם אחת כולל בוועדות הכנסת הרלוונטיות.
התקבלה החלטה לעבור לביומטרי, רות סוף ממשיכים הלאה. כל יום מתקבלות החלטות שמשפיעות על חיי היום יום שלנו הרבה יותר ואף לא מדבר עליהם. קצת פרופורציות .

בכל מקרה, בהצלחה עם הבג"ץ אבל חבל על הכסף. בג"ץ לא יתערב בזה. בג"ץ מתערב רק במקרים שההחלטה אינה מידתית ביחס לחוקים אחרים ( בעיקר חוקי יסוד אבל גם פסיקות קודמות של בית במשפט ) או כאשר תהליך החקיקה אינו תקין. שני הפרמטרים האלה לא חלים כאן בשום מצב.

ליאור
...
·

בג"ץ לא יתערב בהפרה בוטה של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו סעיף 7: (א) "כל אדם זכאי לפרטיות ולצנעת חייו"? נחיה ונראה. מה שכן, כל אלה שמצדדים בחיסול האקטיביזם השיפוטי ומצד שני מתנגדים למאגר נדמה לי נכנסים לדיסוננס קוגנטיבי חמור כרגע....

ומה זה רות סוף, ממשיכים הלאה? אנחנו עדיין לא במשטר צבאי, מותר למחות ומותר לפנות לערכאות משפטיות.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Lior_M

אף אחד לא ישאל אותך גם כשיבואו להתקין לך מצלמה בסלון , אבל גם לא יהיה טעם כי אתה מן הסתם תחזיק את הסולם לזה שיתקין.

itamars2

את החסרון אתה תלמד לבד כשתקנה חבילת אמצעי מניעה ויומיים לאחר מכן תיבת הדוא"ל החדשה שלך שפתחת תהיה מוצפת בפרסומות של אתרי פורנו וזה במקרה הטוב , במקרה הרע כשתקנה את הOLED 70 אינץ' שחלמת עליה שנתיים תקבל מכתב ממס הכנסה שיביע עניין בשלומך בנימוס. אבל מה אכפת לך בעצם , גם ככה בטח אתה מאלה שישר רצים לפייסבוך להודיע על כל פיפס קטן שהם עושים וחושבים שאף אחד לא רואה את זה חוץ מהדודה והנכד שלהם.

אין טעם להתווכח, אין מה להסביר . אנחנו עבדים , חיים במדינה של עבדים , אבל גם המנטליות שלנו הפכה לזו של עבדים. אז בואי ממשלה חביבה, חרבני לי על המאזדה , תהיה לך גם את החוצפה לבקש נייר טואלט אח"כ , והכי מדהים שאני גם אתן לך - ועל הדרך עוד אחשוב שזה לטובתי - כי אם הממשלה לא תחרבן לי על האוטו , כל חורשי הרעה למיניהם (עבריינים, מעלימי מס , האקרים, טרוריסטים , ובקרוב ילדים אובדים כי לא היה להם צ'יפ) ישימו עליו עין ויגנבו אותו!
נערך לאחרונה על ידי clip99 ב 02/12/2016 19:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור אל “ללא קשר”