באיזה תכנולגייה של מסך רואים ערוצי sd יותר יפה led או oled?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
pocho6
טרול
טרול
תגובות: 89

שליחה

טוב השאלה לsd מה יותר טוב כל אחד ודרך המחשבה שלא לדעתי
sd = 480p
hd =720
fhd = 1080p
את זה כולם יודעים
ולכן נתמקד בנעלמים הלא קבועים
ואני מודע לכך שישנם שני סוגי מסכי led
א. תאורה
תאורה אחורית תאורה אזורית חסרונות האזור כולו כבוי גם אם מדובר בשני אנשים בחולצות שחורות וכן לא חסרות דוגמאות
תאורה במסגרת : הילה של אור במסגרת חוסר אחידות התאורה
זויות צפיה : אני לא חושב שצריך להרחיב
SDR Standard Dynamic Range : זהו שינוי גדול שבא עלינו לטובה הhdr, אך עקב זמינות תכנים מוגבלת ומספר מסכים מוגבל שיש כיום בידינו, תוכני Standard Dynamic Range עדיין שולטים וגם בכך הoled הדיפות
ספורט במיוחד כדורגל מריחות צבע ומצב שבה התמונה מקרטעת זה לא קורה לי בoled
ולסיום עומק תמונה בoled שרק לאחר צפיה אפשר להבין אותה
שקלול כל הנעלמים גורמים לי להגיע לדעה שבתכני sd הoled הדיפה

בדיון הזה לא נשאלה שאלת המרכיב הכלכלי כל אחד ו....
למרות שבכלכלי אני רואה ירידת מחירים רצינית oled
לדוגמה לדעתי ה910 ב 10000 שח היה חלום רק ליפני שנה

FastandFurious פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

אני יורד סופית מכל העניין של מסכים מתקדמים 4k hdr oled, היית לי שיחה עם כמה אנשים שחברים פה בפורום, אחרי השיחה הבנתי לפי מה שנאמר: כל עניין הhdr 10 עדיין בכלל לא נמצא בתמיכה מלאה במסכים שיש כרגע להציע פה בארץ ה4k גם לא הכי בשל במסכים כמו שצריך, הכל זה תרגיל שיווקי, בנתיים לדעתי ומבחינתי הכי טוב לקנות מסך led full hd smart בסביבות ה4 אלף שקל , ולחכות שיכנסו לארץ דגמים שהכל כבר סגור בהם כמו שצריך ואז לחכות עוד שנה + +, עד שהמחירים ירדו משמעותית, ורק אז שאני יראה מסך עם כיתוב UHD Premium רק אז לקנות אותו ואם יהיה כתוב לידו oled אז יהיה הכי מושלם
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 29/10/2016 23:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@האיטלקי
התמיכה ב-HDR בסדר. בעתיד הלא רחוק אמור לצאת תקן מעודכן ל-HDR10 המוסיף תמיכה ב-metadata דינמי. לא יודע אם זה משהו שיוכלו להוסיף ע"י עדכון קושחה או שידרש שדרוג החומרה. בכל אופן, מעבר לזה ה-HDR כבר נתמך בצורה מלאה. המסכים הפחות יקרים לא מסוגלים להגיע לעוצמת הארה הדרושה על מנת להציג תכני HDR בצורה מיטבית, זה נכון, אבל סדרת ה-KS של סמסונג, לדוגמה, מסתדרת עם זה מצויין.
מסכי OLED אמנם לא מסוגלים להגיע לאותה עוצמת הארה אליה מסוגלים להגיע מסכי ה-LED, הם יכולים להציג רמות שחור טובות בעשרות מונים ממה שטכנולוגיות LCD יכולה לעשות. ולכן גם עם OLED תכני HDR יראו מצויין. ייתכן שהם יראו אפילו טוב יותר מאשר על מסך LCD, במיוחד כאשר צופים בחדר חשוך.

@pocho6
לא יודע מה הקשר, רק הערתי לך שמה שציטטת לא קשור בכלל.
OLED מצויינים בתכני SDR, בעיקרון טובים ממסכי LCD, זה ברור. אבל לא מדובר כאן ברזולוציה.
SDR = Standard Dynamic Range
SD = 480P
שני מושגים שונים ולא קשורים.
לגבי התמודדות עם תנועה, מבחינה טכנית, ל-OLED יש יתרון משמעותי. ולמרות זאת למעבד הוידאו של המסך יש חשיבות מכרעת בצורה בה הטלויזיה מתמודדת עם תנועה על המסך. היום יש לא מעט טלויזיות LCD שמתמודדות עם תנועה בצורה טובה למדי וללא מריחות צבעים ו"תמונה מקרטעת" (תמונה לא מקרטעת בגלל סוג הפאנל).
אני מבין בהחלט את עומק התמונה שמציג מסך עם ניגודיות גבוהה כמו OLED.
וכל זה עדיין לא קשור לאיך המסך מתמודד עם תכנים ברזולוציה נמוכה (480P).

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

לדעתי הבעיה עם SD יותר מורכבת כי השאלה גם מי עושה את הupscale. למשל ממיר הוט מוציא תמיד 1080i ככה שלמסך כבר מגיעה תמונה ״לעוסה״. הבעיה הנוספת עם SD שהמסך מנסה יותר מדי לשפר אותו וניתן להבחין בהמון ארטיפקטים. לדעתי הסמסונג FHD 55es8000 שלי עושה עבודה טובה יותר מהOLED 55B6. אני גם מרגיש שעוד מוקדם מדי ל4K וHDR. אתה עדין צריך לחפש את זה ולהתפשר על מה לראות. חוץ מזה האיכות בנטפליקס לא משהו וכל עוד רוחב הפס של ההזרמה נמוך זה עדין לא זה

pocho6
טרול
טרול
תגובות: 89

שליחה

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@TheCoolest
סליחה, התכוונתי לhdr 10.

לדעתי שווה לחכות לתמיכה מלאה ב,hdr 10 שמוסיף תמיכה בmetadata
בכול אופן שמוציאים סכום כסף דיי גדול ומשמעותי צריך לחשוב טוב לפני האם זה הזמן?
האם כל התכנולוגיות בשלות בכלל ושוות את ההשקע כרגע?
המחירים ממש גבוהים, אני ימצא לי חלופה אחר, כבר ציינתי אותה, או שאני יבדוק עם Pioneer נכנסתי לאתר וראיתי שיש פלזמות למכירה, זאת חלופה טובה עד שהכל יתיישר מבחינת מחירים תכנים ותכנולוגיה.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

עם כל הכבוד לכולם, אני מחכה שויזיו P65 תופיע בטארגט, ושיהיה לי מספיק כסף על החשבון.
גם תמיכה ב-DV, גם HDR10, גם ה-FALD הכי טוב שיש היום במסכי LCD (אולי למעט הסוני ZD9 היקרה ברמות), גם תמיכה מאד אקטיבית מצד החברה בשיפור הקושחה ותיקון באגים, וכל זה במחיר הגיוני ביותר.

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

שבוע טוב לכולם.

מחר אני מתחיל בבדיקות לגביי מסכים, 55 אינץ full hd, אולי אנדרואיד או סמארט,מישהו פה יכול להמליץ לי על דגמים מסויימים?

כמובן שאבדוק אותם לפני, המסך הוא בעיקר לסרטים

חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

תקציב 5 - 5וחצי

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”