באיזה גודל יכול להיות אסימון שסוף סוף נופל ? סטריאו מול ק'ב

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

כן....יש הרבה "מומחים" בכל מיני תחומים.....
נערך לאחרונה על ידי Fish72 ב 28/02/2007 22:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

לדעתי קל יותר להחליט אחרי שמקימים מערכת טובה של סטריאו ומתרגלים אליה. אם רואים שבסרטים It Doesn't cut it אחרי זמן, תמיד אפשר לקנות רסיבר ק"ב בסיסי, לשרשר אליו את מגבר הסטריאו, ובהדרגה (או שלא בהדרגה) להוסיף סנטר וקידמיים.

מניסיוני, לא הפוך. כי כשנמצאים בראש של ק"ב קודם, הסטריאו בהכרח סובל, אם ברמת התכנון ואם ברמת התקציב. להיפך זה אינו כך- קל יחסית, כאמור, להוסיף דברי ק"ב אח"כ.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187

שליחה

נכון....
זה פתאום כ"כ פשוט והגיוני.
סטריאו מעולה, ואם צריך תוספת אז מגבר ק"ב בסיסי או משוגע ורמקולים נלווים.
כמובן שאז כל הענין מסתבך כאשר מספר המשתנים וחשיבות האיזון בינהם נכנסים לשקלול, אבל אף אחד לא אמר שהחיים אמורים להיות קלים....מה שבטוח שלמתמידים זה שווה את זה בסופו של דבר

moshesp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212

שליחה

בתכלס , יש כאן קושי בשילוב שני סוגי האזנות .

כאשר אנו שומעים מוסיקה בסטראו , מבחינת חושים אין אנו משתמשים בחוש הראיה .
במצב זה , הגוף שלנו מגביר בצורה " אלקטרונית " ולא "אופטית" את איכות השמיעה וההאזנה ולכן אנו דורשים
איכות משופרת שתרגש אותנו .

לכן יש צורך במערכות כפולות , או לחלופין שירשורים ( יש בעיות של חיבורים והגדלת התנגדויות במחברים

קיימים פתרונות של רסיברים 5.1 ערוצים ומעלה להם יכולת 2 ערוצים מאוד גבוהה .
ניתן לראות זאת ברסיברים של חברת ARCAM למשל . הרסיבר הבסיסי שלהם עולה בסביבות 10,000 ש"ח ועולה
אולם החוויה נהדרת
"האם יש לך שונאים ? מצויין ... זאת אומרת שעמדת על שלך "
( ווינסטון צ'רצ'יל )

בי-אי. אם-אי.
מ –הנ –דס !!
זהו !!!!!!!!!

OmriAtiya
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2955

שליחה

זה בסיסי?? 8O

מגניב.. 8)
:thefinger:

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

ramkol כתב: יש הרבה אנשים שמחזיקים בדעות שונות מאשר דרמבוי מציג. תיהיה גבר ותחליט לבד על סמך ניסיונך האישי...
.
...
כאילו בניגוד לנשים שעושות מה שאומרים להן?

:D

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

אייל ורוי

למה לא להנות משני העולמות כפי שפחות או יותר הצעתם.

לטעמי הדרך פשוטה ביותר למי שכבר יש לו מערכת קולנוע ביתי.

משדרגים את המערכת וממקדים אותה לתחום הסטריאו על ידי : החלפת הרמקולים הקדמיים, רכישת הגברת סטריאו (מגבר משולב או קדם + כוח) ורכישת נגן CD.

לגבי איכות או רמת השידרוג זה כבר כמובן פונקציה של התקציב. אבל בהחלט ניתן לעשות זאת בשלבים ולהתחיל מהחלפת הרמקולים הקדמיים.

כמו שאתם ואני הצענו לפותח השירשור - מחברים את הגברת הסטריאו לרסיבר הקולנוע הביתי וזהו..יש גם וגם..

כך בכל אופן אני עשיתי.

שלמה

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

הצעה נוספת
רכישת ALL IN ONE כגון NAIM n-VI
http://www.naim-audio.com/products/n-vi.html

מוצלח מאוד (היתי רוצה אחד ) :lol: :lol: :lol:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שלמה, מ- 3 סיבות:

1. מערכת סטריאו, במצב אופטימלי מבחינתי, תמוקם באמצע חלל ההאזנה פחות או יותר או לפחות עם חלל ניכר מסביבה, כאשר אין שום דבר בין שני הרמקולים. אם עליה להשתלב כחלק ממערכת ק"ב, אז בד"כ הרמקולים כבר ימוקמו כנגד קיר (גם אם במרחק סביר ממנו, חלל פתוח זה לא, ועל אחת כמה וכמה לרמקוליי פורט אחורי), וכאשר ביניהם ארונית כבדה עם רסיבר, מסך ועוד כל מיני. בהכרח איכותה המוזיקלית תסבול (אפילו של רמקולים כמו של נאים, שאתה אמו למקם כנגד קיר. לשים ביניהם ארונית עם מסך זה עדיין לא אופטימלי). לי, אישית, מעבר ליתרונות האקוסטיים הברורים יש גם העדפה אישית ועיצובית. אני אוהב להאזין למוזיקה בלי ששום דבר יפריע לי בעיניים.

2. בהתחשב בסיבה הראשונה שנתתי, זה כבר הופך להיות עסק יקר וגם די מבולגן. אנחנו מדברים כאן כבר על 2 מערכות נפרדות ו- 7 רמקולים לפחות (ועוד סאב למי שאוהב) ! אז אם אין בעיה תקציבית, אפשר כמובן לעשות מה שרוצים ולהעמיד שתי מערכות מעולות מבלי שיבואו אחת על חשבון השניה. אבל אם הן כן באות אחת על חשבון השניה וההעדפה היא לסטריאו (שכן אם ההעדפה היא לק"ב, כל הסיפור הזה לא היה מעניין מלכתחילה), מערכת הק"ב בהכרח תסבול. ואז, בהרבה פחות מהכסף שתעלה לך מערכת ק"ב סבירה מינוס (5 רמקולים, סאב ורסיבר), ביד ראשונה או שניה (למעט מדבקות וכדומה), אתה כבר קונה זוג רמקולים טובים שישמעו משמעותית יותר טוב (ואני לא כולל בתחשיב מערכות סאטלייטים למיניהן. אלה שנשמעות טוב, יקרות, ויזדקקו לרסיבר כמובן), ומחבר אותם כזוג שני למגבר הסטריאו. ועוד לא ציינתי את הבלגן של 7 רמקולים וסאב בבית ממוצע. מסוגל להשקיע ב- 7 רמקולים ושתי הגברות כך שהכל יצא טוב בלי שיפגעו אחד בשני תקציבית? לך על זה.

3. אם אתה חובב איכות, זה יעלה הרבה. וזה פשוט לא "עושה לי את זה" אישית, בחדר צפיה קטן לפחות, באופן ששווה לי להשקיע בזה את האלפים הרבים. אישית, מבחינת ק"ב, הייתי משקיע את הכסף הזה קודם כל במסך יותר גדול (אפרופו מה עושה לי את זה בחוויה קולנועית).

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רוי

אתה קצת קיצוני מבחינת מיקום הרמקולים באמצע חלל האזנה ובקביעה שחייב להיות חלל ריק לגמרי בין הרמקולים.

לדעתי ניתן להשיג איכות שמע לא רעה בסטריאו אם מרחיקים את הרמקולים הקדמיים מהקיר האחורי בהתאם למידות שמציין יצרן הרמקולים להערכתי מרחק זה לא עולה על 1 מטר.

בנוסף, לגבי החלל בין הרמקולים, מסך שטוח + סטנד ייעודי לסטריאו או שידה סלונית נמוכה וקטנה לא יגרעו עד כדי כך (אם בכלל) מאיכות השמע.

לכן לצרכן הסטריאו האיכותי ה"ממוצע" שאינו רוצה לוותר על הקולנוע הביתי הפיתרון שהצעתי הוא סביר בהחלט ואף למעלה מכך.

אם תעיין בגלריות של המערכות של החברים באתר לדעתי מרבית מערכות הסטריאו והאודיו ממוקמות כפי שתיארתי לעיל ואתה בין הבודדים ויוצאי הדופן שאכן מיקמו את הרמקולים באמצע חלל האזנה.

אפילו בתערוכות אודיו עם הציוד האיכותי והיוקרתי ביותר בדרך כלל לא ממקמים את הרמקולים הקדמיים באמצע חלל האזנה בלי שום כלום ביניהם.

ייתכן ומיקום רמקולים באופן הזה (באמצע הסלון בלי כלום ביניהם) הוא האופטימלי אבל בודדים יכולים לעשות זאת בחלל האזנה הממוצע/ הסלון הממוצע.

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שלמה, אני מסכים איתך לחלוטין- וכפי שאתה כותב בעצמך, זו פשרה, ואני מעדיף לעשות את שלי במקום אחר.
זו לא קטסטרופה כלל לשלב סטריאו וק"ב באופן זה; זה פשוט פחות טוב.

לגבי התערוכות- זו תולדה של אילוצים בעיקר, שכן התצוגות נערכות בד"כ בחדרי מלון וצריך שיהיה גם מקום לכיסאות מול הרמקולים.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רוי

אני לא בטוח שזו "פשרה" - אני מניח שמתכנני הרמקולים לקחו מראש בחשבון מיקום "ממוצע" של רמקולים ותכננו את הרמקולים מראש כך שהם יהיו במיטבם במיקום "ממוצע".

קשה לי להאמין שהרמקולים שלך ולמעשה מרבית הרמקולים, תוכננו מראש להיות ממוקמים באמצעו של חלל האזנה בלי שום כלום מצידם או מאחוריהם או ביניהם.

למיטב הבנתי איכות הצליל וחתימת הצליל של רמקול כזה או אחר נקבעת גם על פי החזרי הקול מקירות חלל האזנה ולכן אני מניח שבעת תיכנון הרמקול מיקום רמקול "ממוצע" נלקח בחשבון.

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הרמקול שלי נבדק ארוכות בעניין זה, והאמן לי- אין מה להשוות. פשוט אין.
אני לא כ"כ מתכוון לאופי הצליל, אלא לעניין במה ואימג'. אין מה להשוות.
באופן זה, הבמה הרבה יותר רחבה וחורגת בהרבה מגבולות הרמקולים, האימג' יותר מפורט ומדוייק, הרבה יותר אוויר בין הכלים ועוד.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רוי

אני בהחלט מאמין לך. אבל לדעתי אתה יוצא דופן במיקום הרמקולים שלך וייתכן והשיפור הכל כך עצום הוא רלבנטי במיוחד לרמקולים שלך בחדר האזנה שלך.

לכן, לדעתי לכנות מיקום "נורמלי" של רמקולים בהתאם להוראות היצרן כ"פשרה" זו קצת הקצנה והגזמה.

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת, גם עם הרמקולים הקודמים (טריאנגל קומט) עשיתי את אותו הדבר, וגם שם השיפור היה דומה באופיו (וגדול מאוד).
אממה, יש אמת בדבריך. כי הקומט שילמו על זה במחיר כבד, משתי סיבות- אחת, הם מדפיים; ושתיים- יש להם פורטים קידמיים, כך שככל הנראה הם נועדו להסתדר בקירבת קירות. התוצאה, במקביל לשיפור האמור, היתה שהרמקול "רזה" בערך בחצי. הנפח והבאס לא מילאו יותר את חלל ההאזנה. אז הייתי צריך לבחור- אופי צליל חזק ומרשים עם אימג' ובמה ככה- ככה, או אופי צליל רזה וצנום (יחסית) עם במה ואימג' רחבים ומפורטים. לכן, לרמקול כמו הקומט, אני לא יודע מה אופטימלי. את אותו הניסוי ביצעתי עם זוג מדפיים נוסף שיש לי- הפולק אודיו המשמשים אותי לק"ב, וגם שם לא היתה אופטימליות חד משמעית. או פשרה בתחום א' או פשרה בתחום ב'.

לעומת זאת, עם הויינה שיש עכשיו- הסיפור אחר. הם רצפתיים, הצליל שלהם מאוד דומיננטי בחלל, ויש להם שני פורטים אחוריים. הנפח שהם מאבדים (והם מאבדים קצת) ממיקומם באמצע החלל אינו גדול, אבל השיפור בשאר הביצועים עצום.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

רוי

באדיבות חברנו שהזכיר את האתר הנחמד הזה - ראה התמונות של המערכות הביתיות שם - אפילו מערכות במאות אלפי דולארים. הרמקולים לא ממוקמים באמצע חלל האזנה והמערכת ממוקמת בין הרמקולים.

http://www.exoticaudio.org/

שלמה

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שיהיה להם לבריאות..
יש גם לא מעט מערכות ותצוגות שכן ממוקמות באופן זה. אצלי בבית, בכל אופן, אני יודע היטב איך הכל נשמע.
כמוכן, RACK נמוך של מערכת סטריאו אינו כמו שידה עם מסך. ומניסיוני, מסך, גם דק, מפריע.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

אני מסכים עם המסקנות של רוי.
HiFiMusic IL

efib
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 12395

שליחה

שלמה,
יכולות להיות המלצות וכללי אצבע וכדאי או לא כדאי...
אך בסופו של דבר כל מיקרה הוא פרטי ויכול להיות יוצא דופן.
בסופו של דבר כל אחד (ואוזניו) קובע מה הכי טוב.
בהחלט יכול להיות שלרוי הכי טוב זה במיקום הזה
אפילו שזה לא לפי הכלל ונגד הגיון מסוים :)
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

הכל עניין של פשרות וגם מה שהציע אייל הוא פשרה כי באותו כסף אפשר היה לרכוש סטריאו טוב יותר....
השאלה היא רק מה עושים עם התקציב ועל מה שמים את הדגש.
לי בק"ב למשל מספיק 4.1 ללא סנטר, עם רסיבר שדוחף את האחוריים אולם בסטריאו ההשקעה מבחינה תקציבית היא פי כמה וכמה
למה? ככה בא לי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”