שחור הוא צבע יפה-התחדשתי

מקרנים קידמיים - Front Projector.
shmliagdol1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה

@istarmini
·תתחדש יואב. סוף סוף הגשמנו את החלום על jvc. חלום עוד מימי ה x500. יש לציין כי כל זאת בזכותך. תודה לרן מויאל על הסיוע היעוץ והבדיקה. מבחינתי ללא התערבות ועזרתו הברוכה של רן מויאל לא היינו רוכשים את המקרנים. את שלי טרם הרכבתי. נקווה שבימים הקרובים אתפנה. שבת שלום.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917

שליחה

תתחדש

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו

שליחה

יואב ידידי היקר
תתחדש ותהנה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968

שליחה

תתחדש !!!

מדהים איך בימים האלה בחרתי בקונפיגורציה דומה לשלך רק הרכיבים שונים (בקשר למקרן "נפלתי" מהגדר לצד השני, מחכה שיגיע בימים הקרובים)

אשמח לדעת מאיפה רכשת את המתקן למקרן

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

dondi כתב:תתחדש !!!

מדהים איך בימים האלה בחרתי בקונפיגורציה דומה לשלך רק הרכיבים שונים (בקשר למקרן "נפלתי" מהגדר לצד השני, מחכה שיגיע בימים הקרובים)

אשמח לדעת מאיפה רכשת את המתקן למקרן
...
·

המתקן נרכש מחברת גליל בבני ברק
קנית ?
איזה ?

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3744
שם מלא: חיים

שליחה

יואב תתחדש ותנהנה(~) (Y) (b)
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

קנית ?
איזה ?
...
·

אז איך זה עובד ? הם יבואן רשמי ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

Lior_M כתב:
...
...
·

אז איך זה עובד ? הם יבואן רשמי ?
...
·

גליל ? הם יצרני המתלה לא קשורים למקרן.

לגבי רכישת המקרן לצערי לא יכול לפרט מעבר למה שנרשם

מקווה שיתקבל בהבנה.

תודה

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

קנית ?
איזה ?
...
הלכתי על האפסון 5040 ( אחרי עשרות שעות של חפירות ברשת), השבוע גם הגיע לי המסך 120" 21:9 שהוזמן לפני חודשיים וחצי :)
·

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

dondi כתב:
...
...
הלכתי על האפסון 5040 ( אחרי עשרות שעות של חפירות ברשת), השבוע גם הגיע לי המסך 120" 21:9 שהוזמן לפני חודשיים וחצי :)
·
...
·

תתחדש ותהנה (Y)

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3006

שליחה

למי שמעוניין, השוואה קצרה בין ה-5040 ל-5000.
בפער המחיר שלהם בארה"ב (להבנתי ה-5000 עולה כ-30% יותר) נראה כאילו ה-5040 היא בחירה טובה יותר מבחינת VFM.
http://www.projectorreviews.com/compari ... on-review/

אני אישית אחרי המעבר מ-LCD ל-LCOS לא רואה את עצמי חוזר בעתיד ל-LCD ולכן ככל הנראה בשדרוג הבא נתקדם למחליף של ה-5000.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@idan309
·

גם אני קראתי את הכתבה הזאת בנוסף להשוואות אחרות. בנושא אחד כולם מסכימים. ל jvc יש שחורים טובים יותר ולאפסון תמונה חדה ומפורטת יותר (עקב מגבלה של הטכנולוגיה lcos)( מעבר לעניין הlag וכו').

עניין נוסף שצריך לקחת בחשבון, למי שאין חדר "מטופל" הפער מבחינת השחורים קטן משמעותית בין החברות.

ובסופו של דבר הבחירה נופלת על טעם אישי והעדפת הצופה. אין פה באמת מקרן אחד שהוא טוב יותר.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3006

שליחה

dondi,

רן הסביר לי שהתמונה היותר קולנועית (שזה מה שהרגשתי רק לא מצאתי ניסוח) שזה בעצם השינוי הכי משמעותי שהרגשתי במעבר בין האפסון 8500 לסוני 50 נובע מהמעבר מ-LCD ל-LCOS.
אחרי שראיתי את האפסון 9000 ו-9100 (את ה-9200 לא ראיתי) הבנתי שכנראה אני לעולם לא אוכל לחזור למקרן LCD.
היתרון של ה-LCD שאין פשלות. כל מקרן נותן בדיוק את אותה תמונה ללא בעיות שבהחלט קיימות בחלק ממקרני ה-LCOS.
את החיסרון הזה של טכנולוגית ה-LCOS אני אפתור ע"י בדיקה של המקרן הספציפי לפני הרכישה (בדיוק מה שעשה יואב).

מה שאומר שאלא אם כן משהו השתנה מהותית בטכנולוגית ה-LCD (מה שאני בספק שקרה) אני אישית ככל הנראה לא אחזור למקרן LCD.

אני לא בטוח גם שהפער בקונטרסט יותר מהותי כאשר החדר לא מטופל (אחרי שראיתי את ה-9000 של רן בחדר לא מטופל לא ברור לי איך אפשר עוד לשפר משהו בקונטרסט ולכן האתגר הגדול יהיה לשפר את עצמת ההארה בכדי לצ]פות ב-HDR בלי לפגוע בקונטרסט) אבל גם אם כן זה לא שיקול עבורי כי בפעם הבאה שיהיה לי מקרן (אני כבר כחודשיים בלי מקרן וזה ממש לא קל), מה שצפוי בעוד כ-6 חודשים, המקרן ימוקם בחדר מטופל יעודי.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ברור ש bat cave זה אידיאלי 😀
את רן אני לא מכיר, אבל את השירשורים שלו כן, וצריך לקחת בחשבון שיש לו מקרן שעולה 9000$ ומסך שעולה לפחות חצי מהמקרן שיש לו.
אני מניח שזה עוזר כשהחדר לא מטופל.
אבל כשמשווים שני מקרנים באותה רמת מחיר המצב בטוח שונה. אני זוכר מהפרסום של רן ברכישת המקרן הנוכחי שהחליף עד כמה שאני זוכר
את ה 500x ( הדגם שיצא לפני ה 5000x ושיש לו קונטרסט של 60000 ולא 40000)
רן כתב שאישתו אמרה שהשחורים של המקרן הקודם נראים פתאום "מסכנים" .
אני בטוח שהתמונה של רן פנומנלית אבל לא בגלל הטכנולוגיה אלא בגלל רמת המוצרים שהוא קנה.
לכל טכנולוגיה יש את היתרונות ו החסרונות שלה.
וקונטרסט היום זה לא הדבר היחיד שחשוב .
גם אני הייתי נעול על JVC 5000x ובסופו של דבר לא הוא נרכש, לא כי הוא לא מקרן טוב ( הוא מצויין) אלא בגלל שחשובים לי דברים שבהם הוא חלש יותר מהמתחרים.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

תתחדש יואב !
ניראה פגז אפילו בלי לראות אותו בפעולה (:

תהנה (f)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

תתחדש ותהנה, יואב!

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

Dondi היי.

דיי מסכים עם ההנחות שלך לגביי רמת מוצרים בניגוד להבדלים ברורים בטכנולוגיות.

מעבר לזה, מעניין אותי לדעת איזה יתרון אתה חושב יכול להיות לאפסון ו/או סוני (במחיר דומה פחות או יותר) על ה JVC של יואב?

היה לי יותר קל להבין אם היית מכוון לחברה שמשתמשת ב DLP אבל במקרה של השוואה מול סוני/או אפסון אני באמת מתקשה לראות יתרון **ברור** של אחת מהן.

קל לראות דווקא את היתרון של JVC.

אגב, אני מדבר על קולנוע. אנחנו עוסקים בקולנוע ביתי, הלא כן?

רן

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

תתחדש ותהנה !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

תתחדש!
ממש עושה חשק...

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היי רן.
דחקת אותי קצת לפינה עם המינוח שלך "קולנוע ביתי" ( לכל אחד יש שימושים שונים למקרן)
היתרונות עבור שימושים ביתיים למקרנים כפי שקראתי בביקורות שונות ברשת:
למי שמשחק נושא ה input lag מאד בעייתי על ה JVC
לצפיה בשידורי ספורט
בביקורת אחת קראתי שהפירוט דווקא בסצנות יחסית חשוכות ( לא מדבר על סצנות קונטרסטיות או על עומק השחורים אלא על הפירוט של מה שרואים) האפסון עדיף.
חדות ופירוט התמונה ( במספר מקומות קראתי שעקב מגבלות טכנולוגיות התמונה רכה יותר ב jvc)
הבנתי שבסצנות בהירות הצבעים בסוני טובים יותר.

כמובן כל מה שכתבתי כאן חזר במספר מקומות ברשת והכוונה היא רק למקרנים בסביבות ה 3000-4000 דולר ( לא מדבר על המקרן לייזר החדש שעולה 35k דולר)

אני אישית לא צפיתי באף אחד מהם אבל מאמין בחכמת ההמונים.

חזור אל “מקרנים”